11 Kasım 2010 Perşembe

Aziz Yıldırım "ŞAMPİYONLUK TARAFTAR YÜZÜNDEN GİTTİ"


Aziz Yıldırım dün yayıncı kuruluşa çıkmış uzun süre sonra ve hiç şaşırmadığımız ve yer yer kahkalarla güldüğümüz açıklamalar yapmış.

 Bir kaç Spot ;

En önemlisi bu 

"ŞAMPİYONLUK TARAFTAR YÜZÜNDEN GİTTİ"
"Bilica'ya yapılan yanlıştır. Maç içinde tepki koyulmaz, maç sonrası tepkisi koyulabilir. Taraftar geçen sene de bu yanlışı yaptı..  Bursa  maçında 2-1 öndeyken Güiza'yı ıslıkladılar. O sırada başka bir oyuncunun ismini söylediler. Karışıklık oldu, gol yedik, 3-2 yenildik.  Bu da şampiyonluğa mal oldu. Hesaplaşma sezon sonunda yapılabilirdi.

Tabii tabii canım Sen devre arası Daum transfer istediğinde yapma,aldığın bomban (!) Guiza elinde patladığı için elden çıkarmak için bahsettiği maçta olduğu gibi taraftarı hasta edecek golleri kaçırdığı halde her maçta oynat,(Gördük işte Onu oynatacağım ,parlatıp satacağım derken Şampiyonluk giti.Ama SUÇLU KENDİSİ VE GUİZA DEĞİL TARAFTAR)
aleyhine hakem hatalarında ve üstümüze uygulanan psikoloijk savaşa ses çıkarma ve Şampiyonluğu kaybet.Ondan sonra SUÇLU TARAFTAR.
  Yanıldığın önemli bir şey de var SUÇLU TARAFTAR DEĞİL SUÇLU SENİN MÜŞTERİLERİN AZİZ BEY.


"GUIZA İYİ OYUNCUDUR"
Guiza 15 gün sonra takımla çalışmalara başlayacak. Güiza iyi oyuncudur ama Türkiye'de basın mensuplarının bir görüşü var, biraz kötü oldu mu hemen gönderelim, yenisini getirelim. Sonra kulüplerin harcamalarını eleştiriliyorlar ama bunun nedeni bir de onlar." dedi.

 GUİZA İYİ OYUNCU AMA SUÇLU BASIN.ONLARIN YÜZÜNDEN OYNAYAMIYOR ZAVALLI.

"İSTESEK 2-3 ŞAMPİYONLUK DAHA KAZANIRDIK"
"Biz isteseydik 12 yıl içinde 2-3 şampiyonluk daha kazanırdık ama bu yatırımları yapmazdık. Bugün kapalı spor salonumuz oluyor. Hangi kulüpte var? Stat yaparak tüm Türkiye’ye örnek olduk. Bunun kime faydası var, ülkeye faydası var. Anadolu kulüpleri şimdi bir bir stat yapıyorlar. Bu tesisler ülkemizindir, devletimizindir. Bolu Dağı'nda tesis yapıyoruz. Yarın  Milli takım orada kamp yapmak isteyebilir. Bormio’ya gidiyor herkes kamp yapmaya. Neden? Onlar buraya gelsin. Fenerbahçe bu şekilde Avrupa sporunun içinde olacaktır. Biz bunların tohumunu attık Biz Denizli ve Trabzon maçlarını kazansaydık 6 kez şampiyon olurduk. Biraz daha para harcasak 8 defa da şampiyon olurduk. Ne olurdu o zaman ben giderken 8 kere şampiyon olundu ama mal mülk kalmadı. Ne anlardık o zaman? Ben diyorum betondan da anlarım, futboldan da!"

Sinirden gülüyorum bu kez vallahi.
Bolu Dağına tesis yapacağız diye Şampiyon olmadık diyor.
Sözün bittiği yer.
Yorumsuz.

"3 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLACAĞIZ DEDİK ÇÜNKÜ..."
"Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 14 bin 287 faal üyesi var. 1500 tane lisanslı sporcumuz var. Spor okullarında 1900 küsur kişi ders alıyor, eğitiliyor. Geldiğim zaman 93 kişi vardı çalışan, bugün 773 kişi. Fenerbahçe’de çalışarak geçimini sağlıyor bu kişiler. Fenerbahçe taraftar kartı da 193 bin adede ulaştı. 9 branş, 80 kategoride Fenerbahçe, Türk sporuna hizmet ediyor. Geçen seneki seçimde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız diye bir hedef koyduk. Büyük kurumlarda hedef koymazsanız çalışma zevkiniz olmaz. Biz de bunun için koyduk bu hedefi. İnanarak da söyledim. Geçen sene de son maçı kazansak şampiyon oluyorduk. Biz 6-7 hafta kala kopsaydık o zaman başarısız olurduk ama son maçın son dakikasına kadar şansımızı sürdürdük. 15 tane pozisyon kazandık, atamadık. Aynı şeyi bu sezon da söylüyoruz. Biz bu sene de kadromuzu şampiyon olmak için kurduk. Bu sene de hedef şampiyonluktur, gelecek sene de şampiyonluktur. Bunun aksini söylemek zaten başkanlığımı inkar etmektir."

Aziz Bey hiç kıvırma.Sen sonunda dediğin gibi HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK DEMEDİN Kİ 3 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLACAĞIZ DEDİN.
 Hedefimiz 3 yıl üst üste Şampiyonluk deseydin kimse bir şey diyemezdi.Hedefe ulaşamamanın nedenleri sorgulanırdı o kadar.
  Ayrıca 14287 faal üyemiz var diyorsun bir de geldiğin 1998'de ne kadar üyemiz vardı,13 yıl içinde ne kadar üye yaptın onlarıda açıklarsan seviniriz.Ki ondan sonra müritlerin varsa başka aday çıksınlar karşısına deme gerzekliğinden belki - hiç sanmam ya - vazgeçerler.

6 yorum:

  1. O maçta Güiza'yı ıslıklayanların tamamı Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden en büyük etkenlerden biriydi.

    Tabi son maçta nedense(!) Semih'in bir türlü oyuna alınmaması , üst üste alınan yenilgiler,takımdaki rehavet ...
    Bir sürü şey sayılabilir ama yine tekrarlyacağım Güiza'yı ıslıklayan "müşteriler" şampiyonluğun kaçmasında en büyük etken...

    YanıtlaSil
  2. Yapmayın hocam ıslaklandı diye mi gol atamadı bu adam.Diğer maçlarda ıslıklanmadı neden atamadı ?
    Bırakalım bu İllüzyonları artık.
    Aziz Yıldırım yapması gerekenleri yapsaydı ne son maça ne son topa kalırdı Şampiyonluk.
    2006'da yaşananlardan ders aldı mı ?
    Bakın bu sezonda devre arasında en az 2 kaliteli yabancı lazım safra yabancıların yerine.
    Eğer almazsa gene Şampiyonluk kaçar ve gene bir takım illüzyonlarla kandırmaya devam eder müşterilerini ama biz taraftarları asla kandıramaz.

    YanıtlaSil
  3. Aziz Yıldırım'ı sevmiyor olabiliriz (ki futbolun içinden elini çekmedikçe ben de pek sevemeyeceğim kendisini) ve futbol takımının şampiyonluğu kaçırmasını taraftara bağlaması saçma olabilir ama eleştirirken de biraz insaf lütfen. Adam kurumsal olarak kulübe çağ atlattı. kulübün kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayıp, paralı yöneticilerin, grupların elinden kurtardı. Futbolda sürekli bir başarı sağlayamadı belki ama yine de son 10 yılda yine de Türkiye'nin en başarılı futbol takımı istatistiksel olarak Fenerbahçedir. Bunun yanı sıra basktebol ve voleybolda sponsorluklar ve bu branşların başına getirilen öenmli isimler sayesinde hem yurt içinde kupalara ambargo koyan hem de avrupada zirveye oynayan takımlar da yine Aziz Yıldırım başkanlığında çıktı. Bunları da görün beyler. Taraftar olarak hiç iğneyi kendinize batırıyor musunuz? Geçen sene 700-800 kişinin zor gittiği euroleague maçlarına bu sene niye 15000 kişi gidiyor? bu adamlar geçen sene nerdeydi mesela? geçen sene takımın desteğe ihtiyacı yok muydu? bu nasıl fenerlilik diye kendini eleştirme ondan sonra bolu dağına tesis yapıyor diye adamla dalganı geç. tamam adam haksız ama o kadar da değil...

    YanıtlaSil
  4. Değerli Cengiz yorumun için teşekkürler öncelikle.
    Bu konuya aslında pek bulaşmak istemiyordum ama dayanamadım.Çok uzun bir Aziz Yıldırım yazısı yazmak farz oldu o zaman artıları,eksileri ile.
    Bayram geçsin inşaallah bakalım.
    Kurumsal olarak çağ atlattı demişsin de hangi kurumsallık acaba ? Taraftarla,medyayla,futbol kamuoyu ile ilişkileri sıfır bir kurumsal yapı.
    Özellikle taraftarı bilgilendirme konusunda iletimi sıfır olan bir yapı.Taraftar ancak ürün alın,fenercell alın,kombine bilet alın,bilet alın,taraftar kart alın demek için akıllara gelen bir kurumsal anlayış mesela.
    Kulup kendi ayakları üzerinde duruyor,paralı yöneticilerin elinden kurtardı diyorsun.
    En başta bütün bunlar adam yerine koymadığı taraftar sayesinde oldu.Kulübün borcu ne kadar bilen yok ? Bilançolarda oynama yapılıyor.AY Topuk yaylası tesisleri için önceki divanda kulübün kasasından bir kuruş çıkmayacak diyor,son divanda ise maliyet gösterilmiş borç olarak mesela.Bankalara borç dünya kadar.
    Grupları bitiren adam en büyük grubu kendisi kurdu.Aziz Yıldırım Grubu.
    10 yılda istatistiklerde nasıl en başarılı futbol takımıyız anlayamadım.Hem 10 yılda harcanan para ve karşılığındaki başarıyı bir çıkartın isterseniz nasıl başarılı olmuşuz görelim.
    Sponsorluk ve amatör branşlar konusu başarılı olduğu betondan başka tek alan zaten.
    Günümüz konjektürü bunu gerektirdiğine göre AY yerine kim görevde olsaydı yapardı Onu da.M.Ali Aydınlar en güzelini yapıyor işte.
    Taraftar olarak herkes kendini sorgular.
    Salona gidilmemesinin bir sürü nedeni vardı.
    Bu sene gidilmesinin sebepleri açık.En başta taraftarın istediği isimler görev aldı ve doğru yapılanma ile yapılanları taraftar gördüğü için bir de Fener taraftarı başarıyı sever ve rantını tatmak için gider sebeplerin en önemlileri bunlar bence.
    FB taraftarı daha ne yapacak hocam Allah aşkına.
    Adam yerine konulmamasına rağmen hala destekse destek,ne alın derlerse alıyorlar müşteri yerine konulmalarına rağmen.Taraftar daha ne yapacak ?
    Ben şahsım olarak felsefem KİŞİLERE DEĞİL FENERBAHÇE'YE olduğu için desteğimi sonuna kadar veriyorum ve eleştirme hakkına sahibim.
    Bu kulubün sahibi Aziz Yıldırım'ın kongre üyeleri değil TARAFTARDIR.
    Bolu Dağına tesis mi elzem Şampiyonluk mu ?
    Yeni nesiller kupalarla Fenerli oluyor tesislerle değil hocam.
    AY kongre üyelerine Bolu Dağına tesis yapacağına futbol takımına adam gibi futbolcu transfer etsin.

    YanıtlaSil
  5. Ben kurumsal bir anlayıştan değil, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sahip olduğu varlıklar bakımından bir çağ atlamadan bahsediyorum. AY bugün var yarın yok ama Fenerium gibi FB ülker city gibi projeler yarın da bu kulüpte kalacak projelerdir. elbette AY sütten çıkmış ak kaşık ya da süper bir başkan değildir ki ben de zaten özellikle halkla ilişkileri ve kulübü babasının malı gibi yönetmesi nedeniyle zaten sevmem kendisini ki zaten bunu belirttim. kulübün de çok yüksek bir borcu vardır doğrudur ama önemli olan kulübün bu borcu karşılamaya yeterliliği olup olmamasıdır. sonuçta borçsuz büyümeyi dünyanın en büyük şirketleri bile başaramıyor. bugün sporun endüstrileşmesinden bahsediyor isek öncelikle bu tip atılımları yapmak gerek. yoksa 6S gibi bir uefa kupası kazanıp sportif olarak zirve yapar ancak bunları finansal başarılarla destekleyemediğiniz için 2 sene sonra çökersiniz. bugün AY finansal gücü doğru kullanamıyor olabilir ama en azından kulübün bu sürekliliği olan kaynaklara sahip olmasını ve bunu daha da büyütmeyi sürekli kılarak doğru sportif hamlelerle sportif başarı sağlayabilecek yöneticiler için de bir altyapı oluşturuyor. futbolda bu başarıyı AY'nin sağlayabileceğini ben de zannetmiyorum ama en azından diğer branşlara sportif olarak el atmadığı için oralarda birşeyler bekleyebiliriz.
    sponsorluk konusunu da diğerleri niye bu kadar başarıyla neticelendiremiyor acaba?
    ayrıca taraftarım diyen birinin kulüpte adam seçme diye bir lüksü olamaz. liverpool taraftarları kulübü amerikalılar aldı diye stada gitmemezlik etmiyorlar mesela. dışarıda en ala protestosunu yapıyor, hesabını soruyor ama hafta sonu o tribünü de dolduruyor. müşteri yerine konduğunu düşündüğünde de taraftar olarak tepkini koydun ve geçen sene fahiş bilet fiyatlarını aşağıya çekmesini sağladın zaten. ama sen diyorsan ki "benim cebimden para çıkmasın ne maça gideyim, ne forma alayım ama gelsin dünya yıldızları oynasın da CL'de şampiyon olayım" öyle bir şeyi yapan varsa hemen getirelim kulübün başına. hatta reis-i cumhur yapalım memlekte faydası olsun.
    sonuç itibariyle demem şudur ki ben AY'nin eleştrilmesine değil yanlış argümanlarla eleştirilmesine karşıyım.

    YanıtlaSil
  6. Değerli Cengiz yorumun için tekrar teşekkürler.
    Görüşlerine saygı duyuyorum.
    Sonu itibariyle kısmına katılıyorum.Öyle olmalı elbette ve bizim de öyle zaten.
    Müsait zamanda doğru argümanlarla bir eleştiri yazısı yazacağım.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler