20 Ocak 2011 Perşembe

Harika Kraliçeler 10/10 ile Bitirdi.82-75 !!!

MUHTEŞEM ANGEL MC COUGHTRY 
* Hem galibiyet için hem de grubu 10/10 ile namağlup büyük bir başarı ile lider bitirdiğimiz için teknik heyet ve Diana - Penny dahil tüm oyuncularımızı kutluyorum.
* Dün akşam müthiş bir maç seyrettik.Takımın lider pozisyonundaki 2 Dünya çapındaki oyuncusunu kaybeden takım muhteşem bir dayanışma göstererek ,ortaya koçun dediği gibi yüreklerini koyarak en güçlü rakibini sürklase etti.UMMC takımı maç boyunca sadece 1 kez Parker'ın turnikesi ile 1 sayı öne geçebildi.Maçın kontrolü daima bizdeydi.
* Bu maçtan çıkarılacak çok ders var.En önemlisi ''takım olmak''.İsimler değil yürekler  oynuyor.
Futbol takımını onun için eleştiriyoruz.Devre arasında 9 yeni futbolcu alan Yeni Malatyaspor bile bizim beyzadeleri yendi.Niye ? Çünkü ortaya yüreklerini koydular.
Erkek voleybol takımımız ligte devre bitti,Avrupa maçları sona erdi 25'e yakın maç oynandı ama hala bir takım görüntüsü vermiyorlar.O yüzden iyi sonuçlar alamıyoruz.
 Oysa bayan basketbol takımı öyle böyle değil 9 şiddetinde 2 kez deprem yaşamasına rağmen gücünden hiç bir şey kaybetmediği gibi daha da güçlenmiş gözüktü.Niye ? Dediğim gibi dayanışma göstererek ,ortaya yüreklerini koyarak bir sinerji oluşturdular.
 * Taurasi ve Penny varken arka planda kalan lider özellikli oyuncular dün akşam sahneye çıktılar.
Matoviç ve Horokova mesela.Horokova geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı diyoruz.
Matoviç pota altında ezdi geçti hiçte dinlenmeden hem de.MC son maçta Penny varken ilk maçı da olduğu için pek sahne almamıştı ama dün akşam ''bana güvenip,üstüme takımı kurabilirsiniz'' mesajını çok net verdi.Tabii ki takım olarak oynayacağız ,tek bir isme yüklememek gerekir ama zor durumlarda 1-2 yıldız oyuncu dominasyon gösterecek.Dün akşam MC ve Matoviç bunu mükemmel yaptılar.
 Öyle ki 82 sayımızın 50'sini yaptılar.
*Çok zor maçtı.İlk maçtan bizde Taurasi ve Penny yokken (MC 2.maçı,Zagota ise henüz bir kaç günlüktü),onlar Parker gibi çok önemli bir takviye ile gelmişlerdi.
(C.Longhorne yoktu bu kez)
* Ratgeber'i kutlamak lazım. Hoca rakibi iyi etüd etmiş,Matc-up zone defence (eşleşmeli alan savunması)  yaparak onları şaşırttı. Bu nedenle Parker hızlı hücumlar dışında fazla etkili olamadı.Gruda içeriden hiç etkili olamadı ve faul problemine soktuk.(15 dk.2 sayı) Cappie sadece 2.çeyrekte etkili oynadı.(18 sayısının sanırım 13'ünü bu çeyrekte hatta ilk 5 dakikada attı).Biba'nın bu savunmanın tek eksiği köşelere zamanında gidemediğimiz için 3 tane köşeden üçlüğü (8/3 atabilmiş O da) ve Stepanova'nın içeriden etkili oyunu ile takip edebildiler.
Çok güçlü ve obsiyonlu bir takım UMMC.
* Angel MC'ye tekrar dönmek istiyorum.Nazar değmesin öncelikle.Bize 39 attığı maçta az deli etmemişti beni :)) Müthiş bir oyuncu.Çok cesur.Çok ilginç bir stili var.Şutu yukarıdan atıyor bloklanmamak için ve delicesine kendinden daha uzunların üstüne  içeriye yükleniyor.Şutunu atıyor,ribaunt kovalıyor.Savunma yapıyor,blok yapıyor.Cappie'ye yaptığı blok inanılmazdı.
Kıvanç'ın dediği gibi merdivensiz yukarıya tırmanıyor sanki.
Valla 2 yıldız oyuncuyu koruyup,sahip çıkamadığı için ne kadar eleştirsekte Semih Özsoy,Didem Akın ve diğer yetkileleri kısa zamanda böyle bir oyuncuyu koparıp monte ettikleri için bravo.
Aynı şekilde Zagota da öyle olacak.Dün Zagota ısınma turlarındaydı.Penetreyi kesip şuta kalktı 2 kez kaçırdı falan ama  esas dışarıdan ceza şutlarını bol bol göreceğiz ileride.
* Tabii bu kadar  övgüden sonra sıkıntılara da gelmek lazım.
Hoca ne düşünüyor bilmiyorum ama çok dar rotasyon ile oynuyor.Belki de transfer isteğini göstermek için.Vajda,Newlin,Şaziye hiç süre almıyor,Matoviç ve Nevriye 40 dakika oynadı.Bazı hızlı hücumlardan yediğimiz sayılarda bu yorgunluğun da etkisi var.Gerçi hoca bu zaafı görerek,faul problemi yaşatmamak için alan savunması yaptırdı.
* Kesinlikle bir uzun oyuncu şart.Dün UMMC'deki Stepanova tam bizlik oyuncu ama vermezler.
Sanırım bir  ABD'li hatta keşke Ebony gelse.Bu şart.Hatta Angel'ı yedekleyecek bir 3 numara da lazım ama o zor olur.Vajda'yı hiç kullanmıyorken ve ligte sözleşmesini askıya almışken gönderilmeli ve yerine oyuncu alınmalı.
 * Taraftar mükemmeldi gene.Müthiş bir atmosfer oluşturuyorlar.Sakın Caferağadan Abdi İpekçi veya Sinan Erdem'e gitmeyelim Ezik maçı için.O Salona ve atmosfere bizim  takım alışık.Macera aramayalım aman ...
* Ve kaderin cilvesi ,ezikler rakibimiz oldu.Aslında pek hoşuma gitmedi bu eşleşme.
Çekindiğimden,korktuğumdan değil ama o camianın ne kadar pislik,çirkef ,''başarıya giden her yol mübahtır makyavelist felsfesini'' güttüğünü bildiğimiz için gene neler yapacaklardır neler.
 Ama takıma güveniyorum.Takviye şart yalnız,bu kadar iyi tabloyu 10/10 ile gelip Allah muhafaza sakata gelmeyelim.

2 yorum:

  1. Tebrikler kraliçelere.harika bir takım oyunuyla güçlü rakibimize gücümüzü ispatladık.Meydan senin artık dediğim Horakova dün akşam harika yönetti takımını.savunması, ribautları, penetreleri ve çaldığı toplarla harika bir akşam geçirdi.Keza Matoviç'te öyle.Pota altını domine etti, övgüyle bahsettiğimiz ummc uzunlarını perişan etti.

    Nevriye durgun başlamasına rağmen kritik anlarda basketler buldu.

    Ve gecenin kahramanı Angel Mc Coughtry.bende dahil çoğu kişinin kafasında soru işaretleri vardı.taurasi'den sonra ne olacak acaba ama Angel dün gece yüreğimize su serpti.liderliğiyle maçı bize getirdi.Cappie'ye yaptığı blok ve stepanova'nın üstüne çıkıp aldığı ribaunt harikaydı.

    Diğer yeni transferimiz Anete Zagota'da kritik anlarda 7 sayı buldu.İlerde çok daha faydalı olacak.2 kere turnikeye giderken stop edip şut atması beni sinirlendirse de şutuna ne kadar güvendiğini gösteriyor.Bunları Solomon yapardı, tanjeviç'i deli ediyodu ama çoğunluğunu da sokuyodu.Birsel-Esmeral'de görevlerini yaptılar.2 uzunumuz hiç çıkmadan oynadı.Newlin ve Vajda'dan katkı alamıyoruz hiç.

    Buraya bir transfer gelecek ve bu isim ebony olacak derken gelecek isim Tammy Sutton Brown'muş.Bu iş beni hiç tatmin etmedi.Tammy iyidir ama yumuşak kalır.Fowles'la her eşleşmesinde ezilmiştir.Ebony'i de istemiyorum ama ikisinden biri olacaksa ebony olsun.Umarım tammy işi olmaz ama haberi veren kişi çok emin konuşuyor.Gürol abi 3 numaa isteğine kesinlikle katılıyorum.Mutlaka şart.Dün angel ilk yarıda 3 'ledi, ödüm koptu.Bu onun daha sert savunma yapmasını zorlaştırdı.Her şeyi düşünüp avrupalı bir forvet alalım.Valdemoro-Martinez vb. birisi gelsin.

    Penny-Diana ikilisine teşekkürler.Doyamadık onlara.Kader böyleymiş.

    Ve sıra şimdi cinconda.çok umutlu salaklar ama günlerini göstereceğiz onlara.Yapacağımız 2 takviyeyle herkesi silindir gibi geçeriz.

    Not:İnşallah Tammy'i almak gibi bir saçmalık yapmazlar ve forvet takviyesi de gerçekleşir.Başarılar dilerim zorlu yolunda kanaryam.

    YanıtlaSil
  2. Ertuğrul'cum dolu dolu yorumlarına teşekkürler.
    Çok güzel özetlemişsin.
    Hepsine katılıyorum.
    Okudum ben de Tammy haberini ve pek sıcak bakmıyorum.Ebony tercihimiz ama sanırım Çin'de oynuyormuş.Herhalde artık bonservis parası ödemek istemiyorlar.Zaten Nevriye ve Matoviç'i yedekleyecek pozisyon olduğu için Tammy daha işlerine gelmiştir.
    Haberi veren kişinin ben şubeden biri veya Didem Akın'ın yakınlarından biri olduğunu düşünüyorum ve kesin olduğuna inanıyorum.
    3 numara alterntatifi de lazım.
    MC faul problemine de girebiliyor.Bu maçta mesela yerine Horokova'yı 3 numaraya aldı belli bir süre.Vajda dan da yararlanmıyor.

    Eziklere günlerini göstereceğiz ama işimizi sağlama almamız lazım ve takviye şart.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler