21 Nisan 2011 Perşembe

Cengaverler den gs'ye bir ''Öğrenilmiş Çaresizlik ''Örneği Daha : 83-80 !!!



SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal – Ersan Ergüler – Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 17 (5 ribaund-2 asist), Ömer Onan 15 (3 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 10 (5 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 3 (1 ribaund-1 asist), Kaya Peker 2 (6 ribaund), Oğuz Savaş 14 (11 ribaund-2 asist), Marko Tomas 17 (5 ribaund-3 asist), Sean May, Emir Preldzic 5 (3 ribaund-2 asist)

6ALATASARAY CAFE CROWN (80): Joshua Shipp 2 (1 ribaund-1 asist), Jerry Johnson 10 (1 ribaund-3 asist), Preston Shumpert 9 (4 ribaund-1 asist), Tutku Açık 4 (1 ribaund-6 asist), Luksa Andric 19 (5 ribaund-2 asist), Radoslav Rancik 20 (2 ribaund-2 asist), Haluk Yıldırım 2 (1 asist), Evren Büker 10 (1 ribaund-2 asist), Sertaç Şanlı (2 ribaund-2 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 20-15
2. PERİYOT: 27-27
3. PERİYOT: 16-20
4. PERİYOT: 20-18




 * Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Rövanşı almak ve saha avantajını elde etmek için normal sezonu lider bitirmek adına önemli bir galibiyet oldu.
* Spahija'nın da belirttiği gibi ''İyi oynamadan kazandık''.Sebebi sakatlıklara bağlıyor.Etkisi elbette var.
Haftalardır böyle oynuyoruz çünkü.Geçen hafta Tofaş galibiyetinden sonra vitesi yükseltmeliyiz yoksa gs cc ve Doping Pilsen maçları için bu oyun yetmez demiştim.Şükür bazı  oyuncularımızın bireysel iyi performansları ile olası bir soğuk duştan kurtulduk ama hafta sonu Doping Pilsen maçı içinde aynı şeyi diyelim bakalım.
Sakatlıklar belimizi büküyor.Özellikle Vidmar ve Kinsey savunma direnci ve sertliğinde büüyk etkendi.Mirsad'ın rolünü anlatmaya gerek yok.
* İyi oynamadık dedi ama bir çok kez farkı 8-9-10 sayılara kadar çıkarıp maçı koparma şansları yakaladık ama hep basit top kayıpları ile geri dönüşlerine izin verdik.Toplam 17 top kaybımız var,yanlış aklımda kalmadıysa ilk çeyrekte daha 7 tane yaptık.
* Oğuz Savaş maçın yıldızı oldu.Bize galibiyeti getiren oyuncu oldu.Bravo Oğuz diyorum çok eleştirsem de.
33.37 dakikada 14 sayı, 11 ribaund ve 2 asist güzel bir katkı.
* Oğuz'u en başa yazdık ama onunla birlikte Tomas,Ukiç ve Ömer Onan galibiyete imza attılar.Tomas ve Ukiç 17'şer sayı ile oynadılar ancak Ukiç 17/6.% 35,3/0 üçlük gibi düşük yüzde ve bireysel oynaması ile zaman zaman eleştirildi.Tomas ise gene 17 sayı ama 4/3 ikilik,4/3 üçlük % 75 isabetler ,5 ribaunt,3 asist ile ciddi katkı verdi.Ömer Onan ise 15 sayı ile önemli katkı verirken ,Evren Büker'i biraz ihmal etti gibi.
* Bu 4 oyuncumuzun haricinde Lavrinoviç 10 sayı ile katkı verirken,Emir çok çok kötüydü.Maçın son 2 dakikasındaki o üçlüğü ve 5 sayısı ile 4 top kaybını  biraz  kurtardı.
* Top kayıplarındaki zaafımızı (17-8 üstünüz) ribauntlardaki 39-25'lik üstünlükle giderdik ama bu kadar ribaunt üstünlüğü ile kafa kafaya maçı götürmememiz gerekirdi.
* Sakatlıklarla birlikte dün Emir,Saras ve 6 ribauntuna rağmen Kaya'nın düşük performansı bizi etkiledi.
Ve hakemler tabii ki.Bu camianın hakemlerden çektiğini kimse çekmemiştir herhalde.İnanılmaz düdükler çalınıyor aleyhimize.Kompleks ve eziklikle çalıyorlar.Oyuncularımız etkilenmesin,neden büyütüyorlar tepkilerini diyorlar ama onlar da robot değil ki.Sinirlere  hakim olmak çok zor oluyor.
* Ne yazık ki sezon başından beri en büyük zaafımız olan ikili oyun savunmasında gene göçtük.Yumuşak bir genç uzun olan ,Dünya Şampiyonasında Hırvatistan takımına giremeyen - son tercihte çıkarıldı - Luksa Andriç adeta şov yaptı pota altında.10/9 ile 19 sayı ne demek ? Uzunlarımızın ayak çabukluğu yok.
* Andriç'ten sonra Rancik'i de ihya ettik.4 numara savunma zaafımız burada da kendini gösterdi.Rancik 4/2 ikilik ve özellikle 5/4 üçlükle 20 sayı ile çok başarılı oldu.
* Mahmuti'nin kankası Gergin'den çektiği kopya Shumpert'i 4 numaraya çekip 4 kısa oynama hamlesi pek tutmadı.Çünkü Spahija'da 4 kısaya dönerek karşılık verdi.Shumpert 9/2 ile oynadı.Serbest atışlardan  4/4 ile  9 sayıya ulaştı.
* Önceki maçlarda da gördüğümüz içeriyi beslemeyi Tutku iyi yaptı.6 asist ile Andriç'i iyi kullandı.
Ancak ezik nerede olursa olsun eziktir ve ne yapsa yeridir (!) hesabı maç sonunda taraftarımıza yaptığı şu hareket ile ezikliğini bir kez daha tescilledi ve kayıtlara girdi.   


 
* Sakatlıklar,bazı oyuncuların düşük performansı,top kayıplarımız,ikili oyun ve 4 numara savunma zaafımızdan sonra ''kronik serbest atışlardaki düşük yüzdemiz'' önemli sorundu.
Her maç aynı şeyi yazıyoruz.Bu takım serbest atış çalışmıyor mu ? 20/13.% 65 ile attık gene.
* Son olarak taraftara gelince ; pota arkasında belli bir bağıran grup vardı.Sanırım GFB Yücel grubuydu.
Onların haricinde son 5 dakika hariç ölgün,baygın bir salon vardı.Sanki gs ile derbi maçı değil Aliağa Petkim ile oynuyor gibi bir atmosfer vardı.Tamam çök çökcüleri,çekirdekçileri biliyoruz gene sahne aldılar ama böyle bir tablo derbide az görülür.Yeni yasanın mı etkisi var,artık gs galibiyetleri tat vermiyor da ondan mı bilmiyorum ama çok garipti.10 bin civarında taraftar vardı deniliyor ama salon atmosferi çok düşüktü.O yüzden diyorum hep dolu 12 bin kişiden ziyade 3 bin efektif taraftarı yeğlerim diye.

gs forumlarından seçmeler ;

*"Yagli güres takimlari olsa orda bile yenicekler bizi‚olmaz böyle bisey yaa. "

*"Artık sıkıldım(k)!

Dalga geçiyorduk fenerbahçe cumhuriyeti dediklerinde meğer adamlar imparatorluk kurmuş..Bütün branşlarda yeniyorlar..Para var güç var..en alakasız pozisyonda bile uğultu..Oyuncular veriyor gazı taraftara..yükleniyorlar hakeme..Allah hakeme de yardım etsin arkadaş..Sabrını sınıyor o ıslıklayan manukyan tayfası..

*O Galatasaraylıyım diyen iş adamlarının da geçmişini seveyim..Hani nerede bayıldığınız abdürrahim?o kadar şirketi olan adam var..şu takıma 2 tane Euroleagueden adam getirselerdi shipp‚andric yerine..Şimdi galibiyeti kutluyorduk.Şimdi yazmayın yok efendim shipp söyle istatistik yaptı öteki sezonun bilmemnesiydi diye..Oyak renault‚Tofas maçında oynayan basketbolcuyu ne yapayım?Bu maçı çıkacak ve ALACAK adam lazım..

Sahipsiziz..Ülkerin sadakasına federasyonun merhametine kalmışız..

*Playofflarda yarı finalden öteye gidemeyiz..o da en iyi ihtimal..mümkünse finale gitmeyelim..yeter artık daha fazla fener maçı görmek istemiyorum.. "

Öğrenilmiş çaresizlik

*"Burada kabahatli yönetim..evet arkadaşım her branşta eziliyoruz..

*bayan voleybolda 2senedir set alabiliyormuyuz bilmiyorum..belki 1-2 tane almışızdır..

*erkek voleybolda her yıl 1 galibiyet garanti ama adamlar finalde biz tatildeyiz..
*bayan basketbolda 2 maç aldık..onlar 6-7 maç aldı..ve onları şöyle yarım yakaladığımız sezonda şampiyon olamadık
*erkek basketbolda her yıl aynı hikaye..biz kendi sahamızdaki maçı alırız..sus payı gibi..sonra onlar rövanşını alırlar‚play offlarda süpürülürüz..zaten şampiyon ya onlar ya efes olur hep..
*futbolu söylemiyorum..onların ....
 *kürekle‚yüzmeyle de övünmeyelim isterseniz..komik duruma düşeriz..

*ve şu sıralar her maç kümede kal galatasaray..duyunca sağı solu tekmeliyorum..Koskoca Galatasarayız biz..Yıllardır bu da gelir geçer diyoruz ama geçen tek şey zaman..değişen hiçbirşey yok..sonumuz Kızılyıldız gibi olacak diye korkuyorum.. "

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler