8 Eylül 2011 Perşembe

Türkiye - Fransa : 64-68 (Parker Farkı) !!!





TÜRKİYE (64): Emir Preldizc 11 (2 ribaund), Ömer Onan 8 (1 ribaund), Ersan İlyasova 10 (10 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund, 3 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund), Ömer Aşık 10 (11 ribaund), Ender Arslan 2 (1 asist), Enes Kanter 4 (2 ribaund), Hidayet Türkoğlu 13 (8 ribaund), 

FRANSA (68): Joakim Noah 7 (4 ribaund), Nicolas Batum 13 (1 ribaund), Kevin Seraphin 2, Charles Kahudi 8 (5 ribaund, 1 asist), Tony Parker 20 (6 ribaund, 5 asist), Ali Traore 8 (2 ribaund), Florent Pietrus 4 (4 ribaund), Nando De Colo (3 ribaund, 2 asist), Boris Diaw 3 (5 ribaund,1 asist), Mickael Gelabale 3 (2 ribaund, 1 asist) 

1.PERİYOT:14-12
2.PERİTOT:13-19
3.PERİYOT:17-26

4.PERİYOT:20-11



***************************
PARKER FARKI
* Böyle geri dönüşten sonra kaybetmek kötü oldu.Yazık oldu emeklere.88 sayı atan Fransızları 22'si serbest atışlardan olmak üzere 68 sayıda tuttuk ama yenemedik.Niye ? Çünkü hücumda kısır kaldık.
* Açıkcası Fransa bizden iyi takım. Kazanma şansımızı da  düşük görüyordum.Maça iyi tedbirler alarak çok iyi başladık.10-2 öne  fırladık ama gerek ''gerçek NBA yıldızı Parker''ın devreye girmesi,gerekse de pota altındaki tek alternatifsiz oyuncumuz Ömer Aşık'ın 2 faulle kenara gelmesinden sonra fark kapandı.
* 2.ve 3.çeyrekleri çok kötü oynadık.Hele ki 3.çeyrek faciaydık.Savunmada iyice düşünce,rakibin zayıf yönü üçlükleri de sokmaya başladılar ve fark 13'e çıktı.Tam 26 sayı yedik bu çeyrekte.Son 2 dakikada 10-0'lık seri ile adeta havlu attık.
* 4.çeyreğin başında 15'e çıkan farktan sonra Orhun Ene çok geç olarak ''Alan savunması ''kartını oynadı.
Alan savunması tuttu son 6.1 saniye kala Emir'in mucize üçlüğü ile farkı 1'e sayıya indirmeyi başardık.(64-65)
* Ancak 5 saniye kala son hücumda topu kenardan yanlış oyuncu (Emir) ile sokmaya çalışmanın cezasını çektik.Burada Emir'e kızmaya gerek yok.Orada o topu Emir sokmaz,Hidayet sokmalıydı.Kaldı ki Emir bir önceki hücumda olağanüstü zor bir üçlük sokmuş,eli sıcak durumdaydı.Emir'e üçlük set çizmek lazımdı.
* Başta dediğim gibi atletik ve çabuk oynayan Fransızlara karşı 3.çeyrek hariç elimizden geleni yaptık.
Ribauntlarda 42-33 gibi bariz üstünlük sağladık.15 ofansif ribaunttan 25 ikinci şans sayısı bulduk.
Ama 11'i ilk yarıda olmak üzere toplam 16 top kaybımız ve sadece 5 asist'te kalmamız bizi yaktı.
* Oyun kurucu problemimizin olduğu bir kez daha görüldü.5 asist zaten bunu gösteriyor.Ender elinden geleni yaparken,Kerem Tunçeri adeta ''yakarca''ları oynuyor.Herhalde kendini takımına saklıyor.31 şutun 26'sını kaçırmış,17/1 üçlük ile oynayan Kerem Tunçeri'ye hücum seti çizen Orhun Ene'ye de selam olsun.
Bu seviye maçlarda oynatmayacağın belli iken neden genç İzzet'i 12.adam olarak kadroya aldıkta 3.oyun kurucu olarak Tutku veya kadrodan çıkarılan Barış Ermiş'i getirmedik.Emir'i de kullanabiliriz diye düşünmüşlerdir ama Emir'i İzzet'in yerine 4 numarada da kullanabilirdik o zaman.
* Hidayet.13s.8r.ile iyi oynamış gibi gözüküyor rakamlarda ama öyle mi ? 12/4 % 33 ile oynadı.5/0 üçlük.
6/5 serbest atışlardan durumu kurtarmış gözüküyor.Halbuki rakibin NBA yıldızı Parker öyle mi ?
Takım ne zaman hücumda sıkışsa devreye girdi.20s.6r.5a.Daha fazla dakika alması önemli değil,adam farkını gösteriyor sahada.Ender,Sinan ve Emir tutmasına rağmen maça damgasını vurdu.
Rakipte ismini hiç duymadığım kıytırık Kahudi denen adam bile 17 dakikada 8s.(2/2 üçlük),5r.ile bizim Hidayet'ten daha ciddi katkı yaptı.Aynı şekilde Traore de 12dk.da 8s.lık katkı yaptı.
Batum ise gerçekten müthiş bir forvet.
* Maalesef oyun kurucu zaafımız,Ömer Aşık'ın alternatifsizliği ve istikrarsız dış şutlarımız ile keskin şutör eksikliğimiz,hücumdaki akışkanlık zaafımız yenilgilerin baş sebebi.
* Ersan'ı da geç devreye soktuk.İkinci yarıda ancak hatırladık.10s.10r.ile  oyuna ortak olmamızı sağladı.
Ömer Aşık 10s.11r.ile ayakta kalan diğer isimdi.Emir de diğer maçlara oranla daha etkisiz kaldı ancak 22 dakikada 11 sayı katkı yaptı.
*Hakemler de bize çok kolay fauller çaldılar.Rus Hakem Mikhailov gene bu maça verilmişti.İşini yaptı gene (!)
Fransa zaten serbest atışlardan - özellikle son çeyrekte - ekmek yedi.28/22.Biz 22/17 serbest atış attık.
* Şu hücumdaki soruna çare bulmamız lazım.Dış şutlardaki düşük isabet yüzdemizi artık istikrarlı hale getirdik (!).24/5.% 20.8.Orhun Ene ve ekibinin bir şeyler üretmesi lazım.Bir ara çift guard denedi,olabilir.Emir'i 2 numarada kullanıp takımı uzatabiliriz.Gene Enes'i 4 numarada kullanıp,Ersan'ı 3 numaraya çekebiliriz.
Yani ilk hedef Almanya maçı olmak üzere daha ileri gitmek istiyorsak bir çözüm üretmemiz lazım.Savunmadaki emeklere yazık oluyor.
* Hidayet'in bire bir oynaması önemli setlerden biri ama daha önce yazdığım gibi bu hücumda topun daha fazla dolaşmasını engelliyor,saniyeleri tüketiyoruz,rakipte savunmada önlem alıp zorlama atış,el üstü atış şansı veriyor.Ki Hidayet'in şut yüzdesinin düşüklüğü de görülüyor zaten.
* Almanya maçı bizim de onların da ''Ya tamam Ya Devam'' maçı.Nowitzki ve Kaman gibi 2 dev uzunlu Almanya karşısında da işimiz zor.Bu 2 isimden başka isimlere skor yaptırmamak lazım.
(Nowitzki, 2011 Avrupa Şampiyonası’nda geride kalan 6 maç sonunda maç başına 20.2 sayı, 6.2 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarıyla oynuyor. Chris Kaman da 13,2 sayı ortalamasıyla oynarken 10,3 ribaund ile mücadele ediyor)
Umarım rakibin zaafları ile ilgili  tedbirleri alırız,formsuz oyuncularımız artık oynamaya lütfeder (!) ve hücumdaki sıkıntımızı gideririz de kazanıp yola devam ederiz.

2 yorum:

  1. gürol abi öncelikle TUTKU konusunda hak veriyorum sana ENDER gibi bir '' oyun kurucu '' olmayı beceremeyen bir arkadaşı getirmek büyük hata,
    Fransa maçında 3 oyuncumuz 10 ar rib alıp bu maçı yenememiş isek demek ki o kadar kötü hucüm etmişiz.
    MADDİ&MANEVİ motivasyon olmadan bu takım başarılı olamaz , sistem filan hikaye

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler abicim.Oyun kurucu konusunda sıkıntı varken mutlaka düşünülmeliydi.
    Maddi - Manevi motivasyon.Tabii ya aynen :))

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler