22 Ekim 2008 Çarşamba

Bayanlar Euroleague : Fenerbahçe deplasmanda mağlup.76-68

Fenerbahçe, Broker Kosice Deplasmanında Kazanamadı (76-68)
22.10.2008 20:09


FIBA Bayanlar Euroleague mücadelesinde Fenerbahçe, "D" Grubu'ndaki ikinci maçında Broker Kosice'ye deplasmanda 76-68'lik skorla mağlup oldu.

Cathrine Kraayeveld ve Emilie Gomis'in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Fenerbahçe, Nicole Powell ve Tammy Sutton-Brown ikilisinin de sayılarıyla 4.dakikayı 3-9 önde geçti. Linda Fröhlinh'in orta mesafeden bulduğu basketle hücumdaki suskunluğunu bozan Broker Kosice, 5.dakikaya girilirken skoru 10-11'e getirdi. Esmeral Tunçluer ile Nevriye Yılmaz'ı bu bölümlerde iyi kullanan temsilcimiz, farkı da 8 sayıya çıkarttı (10-18). Cathrine Kraayeveld'in skorer oyunuyla hücumda tutunmaya çalışan rakibi karşısında Fenerbahçe, boyalı alanda Nevriye Yılmaz'ı iyi kullandı ve periyotu da 19-24 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğinde iyi savunma yapan temsilcimiz, Esmeral Tunçluer'in turnike basketiyle skoru 19-26'ya getirdi. Cathrine Kraayeveld ile periyottaki ilk sayılarını bulan Broker Kosice, bu dakikadan sonra savunmasıyla temsilcimizin kolay sayı bulmasını engelledi. Ancak Sarı Lacivertliler de dirençli savunmasıyla rakibine öne geçme şansı tanımadı. Hücumdaki suskunluğunu Emilie Gomis ile bozan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile de skor üretmeyi sürdürdü. Buna karşın Cathrine Kraayeveld ve Linda Fröhlich ikilisinin devreye girmesi, Broker Kosice'nin son dakikaya girilirken 31-30 öne geçmesini sağladı. Fenerbahçe, Emilie Gomis'in üç sayılık basketiyle devreye 32-33 üstünlükle giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ev sahibi ekip, Sidney Spencer ile Liron Cohen'in üçer sayılık basketler buldu. Dış atışlarda çok iyi bir performans sergileyen Broker Kosice karşısında temsilcimiz, Tammy Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle pota altından sayılar üretti. Linda Fröhlinch'in üç sayılık basketiyle skoru 43-39'a getiren ev sahibi ekip, özellikle hücumda ribaundlarındaki etkinliğiyle skor üstünlüğünü sürdürdü. Alan savunmasına dönen Broker Kosice karşısında temsilcimiz Fenerbahçe, hücumda skor bulmakta zorlanınca, fark da 5 sayıya çıktı (53-48). Son bölümlerde skor avantajını koruyan ev sahibi ekip, periyotu da 55-51 üstünlükle tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü çeyrekte Nalan Ramazanoğlu'nun orta mesafe şutuna ev sahibi ekip, Liron Cohen ile karşılık verdi. Adam adama savunma yapan temsilcimiz karşısında Linda Fröhlich ve Cathrine Kraayeveld ikilisiyle iyi hücum eden Broker Kosice, 32.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (62-53). Mola alan temsilcimiz rakibinin hızını keserken, Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketiyle hücumu iyi değerlendirdi. Bunun üzerine ev sahibi ekip de mola alırken, aranın ardından temsilcimiz Fenerbahçe, hücumda Tammy Sutton-Brown ile basket buldu. Savunmada Liron Cohen'i alan savunmasıyla durdurmaya çalışan temsilcimiz, kaptığı toplarla 35.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (65-62). Baskılı savunması ve ribaundlardaki başarısıyla kontrolü eline alan Sarı Lacivertliler, pota altında Sutton-Brown'ın devreye girmesiyle 37.dakikada 65-66'lık skorla üstünlüğü eline aldı. Alan savunmasına dönen ev sahibi ekip, hücumda da Cathrine Kraayeveld ve Sidney Spencer ikilisiyle son dakikaya girilirken skoru 73-66'ya getirdi. 53 Saniye kala Tammy Sutton-Brown ile basket bulan Sarı Lacivertliler karşısında taktik faulleri iyi değerlendiren Broker Kosice, karşılaşmadan da 76-68 galibiyetle ayrıldı.

BROKER KOSİCE (76): Janka Mincikova (1 ribaund), Cathrine Kraayeveld 20 (8 ribaund- 1 asist), Liron Cohen 22 (5 ribaund- 8 asist), Sidney Spencer 19 (5 ribaund- 2 asist), Daniela Cikosova (3 ribaund- 3 asist), Anna Jurcenkova 2 (1 ribaund), Linda Fröhlich 11 (12 ribaund), Katarina Hrickova 2 (3 ribaund), Alena Kovacova (1 asist)

FENERBAHÇE (68): Emilie Gomis 14 (2 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund- 4 asist), Nalan Ramazanoğlu 2 (3 ribaund- 1 asist), Nicole Powell 16 (5 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 14 (8 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton-Brown 14 (8 ribaund), Kristen Nevlin 2 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 19-24
2.PERİYOT: 13- 9
3.PERİYOT: 23-18
4.PERİYOT: 21-17


*************************************************************************************

Sadece İlk çeyrekte iyi oynadık.Bir de son çeyrekte fark 8 sayıya çıktık

tan sonra aldığımız moladan sonra baskılı savunma yaparak farkı erittik

tekrar öne geçtik ama sonrasında maç boyunca çok kötü savunduğumuz

Kraayeveld,Spencer ve Cohen'i durduramayınca sabaha kadar oynasak

bugün olmayacağı belli oldu.

Ne yazık ki bu sezon takımda garip bir durum var.Güven vermiyor gibi.

Belki de Cappy'e alıştık,nasıl olsa bir şeyler yapar,kazanırız dedik hep

ama bu sezon artık Cappy yok.

Ümit bağladığımız yabancılardan özellikle Powell ve Newlin çok kötü

oynadılar.Powell böyle oynayacaksa işimiz var.Milletin yabancıları

nasıl katkı veriyor gördük.Biz de iyi oynamayan,beğenmediğimiz

Linda bile bugün coştu.11s.12 ribaunt.

Kraayeveld zaten bilinen bir oyuncuydu ama hiç tedbir alamadık.

Geçen hafta da 20s,6r. ile galibiyeti getirmişti.Bugün de 20s,8r. ile

süper oynadı.Ona İsrailli Cohen (22s,5r) ve diğer ABD'li Spencer (19s,5r)

de eşlik etti.4 oyuncuları harika oynayınca sonuç kaçınılmaz olur.

Biz de Newlin bir kez daha batırdı.2s,4r.

gs CB maçındaki oyununu tekrarlayınca

sonuca direkt etki etti.Powell 16,Gomis 14 s.ile oynadılar ama bu oyunları yetmez.Daha dominant olmak zorundalar.

Beşiktaş bile Laura Harper diye birini bulmuş.Bugün 84-82 kazandıkları

maçta 26s,19r.ile oynamış.

Nevriye en iyi oyuncumuzduEsmeral ile birlikte.Benchten katkı yok.Tammy geç uyandı veya geç hatırladık diyelim.

İçeriye ona indirdiğimizde verimli oldu ama yetmedi.

14s,8r yaptı Nevriye gibi.

Sorun savunmamızda.Sezon başından beri bu böyle.

Bir an önce savunma oturmalı.Cohen'e hiç olmazsa daha ciddi tek kişi

baskı uygulamalıydı.Esmeral de tek başına çok yoruluyor tabii.

Birsel'in dönmesini bekleyeceğiz ama sadece o eksik.

Onun katılması ne kadar değiştirir takımı.Mutlaka Newlin 10 sayının altına düşmemeli ve benchten daha fazla katkı gelmeli ve tabii ki

savunma savunma.

Rakibin bir bayan takımında görülmeyecek bir şekilde 19/10 % 52.6

üçlük atması inanılmazdı.Tabii bizim savunmanın halini de gösteriyor bu.

44/18 % 40.9 ikilik yüzdeleri de gayet iyi.


Bu arada geçen hafta yendiğimiz Teo Vilnius S.Moskova'yı 72-64

yenerek büyük sürpriz yapmış.Değerlendiremedik fırsatı.






1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler