5 Ekim 2008 Pazar

Teknosa Erkekler Türkiye Kupası 3.Maç Banvit - Fenerbahçe Ülker 75-89






Fenerbahçe Ülker Sivas’tan Yenilgisiz Ayrılıyor(75-89)
05.10.2008 15:42

Sivas’ta düzenlenen Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda üçüncü gün oynanan ilk maçı rakibi Banvit’i 75-89 mağlup eden Fenerbahçe Ülker kazandı.






Sivas’ta düzenlenen Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda üçüncü gün oynanan ilk maçı rakibi Banvit’i 75-89 mağlup eden Fenerbahçe Ülker kazandı.

Maçın ardından basın mensuplarının yaptığı değerlendirme sonucunda maçın yıldızı Fenerbahçe Ülker takımından Devin Smith oldu. Smith ödülünü Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç’ın elinden aldı.

Teknosa Türkiye Kupası’nın Sivas’ta yapılan eleme grubu maçlarının üçüncü gününde oynanan ilk maçta Banvit ile Fenerbahçe Ülker karşılaştı. Mücadeleden 75-89’luk skorla Fenerbahçe Ülker galip ayrıldı ve B grubu’nu yenilgisiz lider tamamlayarak adını sekizli finale yazdırdı. Sarı lacivertlilerde kasığında hafif sakatlığı bulunan Gordon Gricek bu maçta forma giymedi. Karşılaşmanın devre arasında ise TBF Ligler Direktörlüğünden Murat Tümer, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile Sivas Basketbol İl Temsilcisi Halil Kol’a birer teşekkür plaketi verdi.

Maça Banvit, Lamar Johnson’ın, Fenerbahçe Ülker ise Mirsad Türkcan ve Margues Green’in sayıları ile başladı. üst üste hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Gasper Vidmar-Serhat Çetin ikilisi ile skor bulan sarı lacivertliler, 3. dakikayı 2-12 önde geçti. Marques Green ve Emir Preldzic ile skor üreten rakibi karşısında dışardan Joseph Steven Crispin, içerdenden de Lamar Johnson ile basketler bulan Banvit, Lance Williams’ın da skor katkı vermesiyle 7. dakikada farkı 4 sayıya indirdi(15-19). Gasper Vidmar’ın sayılarına Lance Williams ile hemen karşılık veren Bandırma temsilcisi, farkı 2 sayıya indirmesine rağmen Devin Smith ve Marques Green’in 3 sayılık basketlerine engel olmadı ve ilk periyodu Fenerbahçe Ülker, 22-28 önde tamamladı.




İkinci periyoda iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Sarı lacivertliler, Hakan Demirel ile etkili olurken Banvit, Lamar Johnson ile bulduğu basketin ardından üst üste 3 hücumdan boş döndü. Yiğitcan Turna’nın basketi ile skordaki suskunluğunu bozan Bandırma temsilcisi, savunmasında açıklar verdi. 15. dakikayı 30-39 Fenerbahçe Ülker üstün geçti. Lance Williams’ın basketlerine Oğuz Savaş- Devin Smith ikilisi ile hemen cevap veren İstanbul temsilcisi rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı ve ilk yarıyı 38-47 önde kapattı.



İkinci yarıya İstanbul temsilcisi, serbest atışlardan Gasper Vidmar’ın ve Damir Mrsic’in bulduğu sayılarla başlarken, Banvit sadece Lance Williams’ın çabaları ile skor üretebildi. Devin Smith ve Serhat Çetin ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, yakaladığı 13-4’lük seri ile 25. dakikada farkı 18 sayıya çıkarttı(42-60). Rakibine oranla ribaundlarda daha üstün olan ancak şut seçimlerinde hata yapan ve düşük bir yüzde ile mücadele eden Banvit, farkı azaltma isteğinde başarılı olamadı. Son periyoda sarı lacivertliler 48-66 önde girdi.



Maçın son 10 dakikalık bölümüne Marques Green’in 3 sayılık basketi ile başlayan Fenerbahçe Ülker, alan savunmasına hücum etmekte zorlanmadı ve Mirsad Türkcan’ın basketi ile farkı 21 sayıya kadar çıkarttı(50-71). Umut Yenice ve Marcus Agudio’nun basketlerine Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş ile karşılık veren İstanbul temsilcisi son 5 dakikaya da 60-80 önde girdi. Yakaladığı farka rağmen oyun disiplininden uzaklaşmayarak üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker maçtan da 75-89 galip ayrıldı.

SALON: 4 Eylül Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ ekti-Ersan Ergüder-Murat Ciner

BANVİT(75):Joseph Steven Crispin 3 (3 ribaund, 2 asist), Erkan Veyseloğlu (1 ribaund, 2 asist), Mutlu Demir, Lance Williams 23 (8 ribaund, 1 asist), Caner Topaloğlu 2 (2 ribaund), Erol Can Çinko (1 ribaund), Yiğitcan Turna 2 (2 ribaund), Lamar Johnson 13 (10 ribaund), Marcus Agudio 3 ( 1 asist), Umut Yenice 9 (3 ribaund, 1 asist), Yunus Çankaya 14 (5 ribaund, 3 asist), İbrahim Yıldırım 6

FENERBAHÇE ÜLKER(89):Marques Green 13 (5 asist), Mirsad Türkcan 10 (5 ribaund, 3 asist), Rasim Başak 3 (2 ribaund, 1 asist), Damir Mrsic 3 (2 asist), Gasper Vidmar 10 (2 ribaund, 1 asist), Hakan Demirel 9 (1 asist), Oğuz Savaş 12 (5 ribaund, 2 asist), Devin Smith 18 (8 ribaund, 3 asist), Serhat Çetin 6 (1 asist), Emir Preldzic 5 (8 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT:22-28
2.PERİYOT:16-19
3.PERİYOT:10-19
4.PERİYOT:27-23

Bogdan Tanjevic “Genel olarak takımımdan memnunum”


05.10.2008 15:41

Sekizli finale adını yazdıran ilk takım olan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, takımının Teknosa Türkiye kupası elemelerinde gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi.



Sivas’ta Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nu oynadığı 3 maçı da kazanarak lider olarak tamamlayan ve sekizli final vizesi alan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Banvit ile oynanan maçın ardından bir değerlendirme yaptı.

Daha iyi basketbol oynamak için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu vurgulayan tecrübeli antrenör, “Dün oynadığımız maçın ardından sekizli finale kalmayı garantilemiştik. Bu gün Banvit karşısında da iyi mücadele ettik. Genel olarak takımımın turnuvada sergilediği performanstan memnunum. Oynadığımız 3 maçın da 3’er periyodunu çok iyi oynadık. Daha iyi basketbol oynamak için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bizi izleyenlere daha güzel basketbol izlettirebilecek kapasitedeyiz” dedi.



YORUM :

1-3. kez maç yayını olmamasının sorumlusu Turgay Demirel'i ve federasyonunu kınıyorum.
2-3 gün boyunca en istikrarlı ve en yüksek performans gösteren Devin Smith'i kutluyorum.
Her derde deva.Çok başarılı transfer.Bu maçta da 26.31dk.18s,8r,3a,2tç.
Zaten Maçın yıldızı seçildi.
3-Kasığında hafif sakatlığı olan Gricek'in dinlendirilmesi isabetli oldu.
4-Bu sezona formda giren Emir Preldziç'in performansı sevindirici.
24dk.5s,8r,3a. Özellikle 8 ribaunt muhteşem.
5-Hakan Demirel'in süre alması güzel.14dk.9 sayı.
6-Serhat'ın aynı şekilde 20 dk.gibi bir süre alması güzel.6s.attı.
7-Savunmada zaman zaman sıkıntılar oldu 3 gün boyunca ama bu EL için ölçü değil.
Buradaki rakiplere göre bir oyun planı oldu.Gerektiğinde savunmayı sertleştirip sonuç aldık.
8-Takımı ve hocayı kutluyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler