7 Ekim 2008 Salı

UEFA kupasında Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.










UEFA Kupası'nda gruplar!
UEFA Kupası 1. Turu'nda eşleştiği İsviçre'nin Bellinzona takımını 3-4 ve 2-1'lik skorlarla saf dışı bırakarak gruplara kalan ve ülkemizi temsil eden tek takım olarak gruplara kalan Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen ve Fenerbahçe'nin efsanefi futbolcusu Can Bartu'nun belirlediği grup kuralarında sarı kırmızılı ekip B Grubu'na düştü.

Gruplara kalan takımların UEFA puanlarına göre yapılan torba sıralamalarında sarı kırmızılılar 3. torbadan kura çekimine katılmıştı. Cim Bom'un kura çekimindeki rakipleri ise Portekiz'in Benfica takımı, komuşu Yunanistan'ın temsilcisi Olympiakos, Almanya'nın güçlü ekiplerinden Hertha Berlin ile Beşiktaş'ı UEFA Kupası'nın dışına iten Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv oldu!


-İŞTE FİKSTÜR-
1.maç günü: 23 Ekim 2008
Galatasaray - Olympiakos

2.maç günü: 6 Kasım 2008
Benfica - Galatasaray

3.maç günü: 27 Kasım 2008
Galatasaray - Metalist Kharkiv

4.maç günü: 3 Aralık 2008
Herhta Berlin - Galatasaray

5.maç gününü Galatasaray bay geçecek ve rakiplerinin maç sonuçlarını bekleyecek.

BENFİCA :

Benfica'yı tanıyalım!


Galatasaray'ın UEFA Kupası B Grubu'ndaki rakiplerinden Benfica; tam adıyla Sport Lisboa e Benfica 1933 yılında kurulan Portekiz Süper Ligi'nin kurucu üyeleri arasında. Bu sezon Reyes ve Aimar gibi yıldızları kadrosuna katan Benfica iç saha maçlarını 65.607 kapasiteli Estadio da Luz'da oynuyor.
UEFA Kupası B Grubu'nun seri başı ekibi Sport Lisboa e Benfica 1904 yılında kuruldu. 1933 yılından beri izlediğimiz 16 takımlı Portekiz Süper Ligi'nin kurucuları arasında yer alan Benfica 31 lig şampiyonluğuyla ülke rekorunu elinde bulunduruyor.

Valencia'da yaptığı çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Quique Sanchez Flores'in çalıştırdığı Benfica; 5 haftası geride kalan 2008/09 Sezonu Portekiz Süper Ligi'nde 9 puanla beşinci sırada, lider FC Porto ise 11 puanda.

1960/61 ve 1961/62 Sezonları'nda Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götüren Portekiz ekibi; 24 kez de Portekiz Kupası'nda şampiyonluk yaşadı.

KADRO:
José Moreira, Luisão, Léo, José Antonio Reyes, Óscar Cardozo, Kostas Katsouranis, Mantorras, Pablo Aimar, Javier Balboa, Quim, Fellipe Bastos, Maxi Pereira, Ruben Amorim, Urreta, Zoro, Binya, Ariza Makukula, Ángel Di María, Nuno Gomes, David Luiz, Carlos Martins, Jorge Ribeiro, Hassan Yebda, Sidnei, Miguel Vítor, David Suazo, Moretto
2008/09 Sezonu öncesinde kadrosunu José Antonio Reyes ve Pablo Aimar gibi iki süper yıldızla tekviye eden Benfica'da Ariza Makukula, Ángel Di María ve kaptan Nuno Gomes de dikkat edilmesi gereken isimler arasında!..

B grubunun seri başı takımı Benfica, geçen sezon Portekiz Ligi'ni oynadığı 30 maçta 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 4. sırada bitirdi ve UEFA Kupası'na katılmaya
hak kazandı.


UEFA Kupası ilk turunda mücadele eden Benfica, İtalya'nın Napoli takımına ilk maçta İtalya'da 3-2 mağlup olsa da, ikinci maçı 2-0 kazanarak bir üst tura yükseldi.

Avrupa kupalarının tecrübeli ekiplerinden biri olan Benfica, bugüne dek Avrupa arenasında 303 maça çıktı. Benfica, bu maçlarda 143 galibiyet, 71 beraberlik ve 89 galibiyet aldı. UEFA Kupası'nda ise 76 maça çıkan Benfica, 35 galibiyet, 18 beraberlik ve 23 mağlubiyet yaşadı.

Benfica, Avrupa kupalarında büyük başarılara sahip. Portekiz ekibi, 1960-61 ve 1961-62 sezonlarında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası sevinci tattı.

Portekiz Ligi'nde 31 kezle, en çok şampiyonluğa ulaşan takım olan Benfica, son olarak 2003-2004 sezonunda şampiyon oldu. Kırmızı-beyazlılar, Portekiz Kupası'nı ise 27 kez müzesine götürdü.

Benfica'yı bu sezon İspanyol antrenör Quique Sanchez Flores çalıştırıyor. Benfica, bu sezon Portekiz Süper Ligi'nde ilk 5 hafta sonunda aldığı 2 galibiyet, 3 beraberlik ile 5. sıraya yerleşti. Portekiz ekibi, bu maçlarda rakip filelere 9 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Maçlarını Lizbon'da 65 bin 647 kişilik Estadio da Luz'da (Işığın Stadı) oynayan Portekiz temsilcisi, geçen sezon 37 bin 558 seyirci sayısı ortalaması tutturdu. Kulübün renkleri kırmızı-beyaz, amblemi ise kartal.

OLİMPİAKOS

Olympiakos'u tanıyalım!

Galatasaray'ın UEFA Kupası B Grubu'ndaki rakiplerinden Olympiakos; tam adıyla Olympiacos Piraeus, Yunan futbolunun önde gelen ekipleri arasında. 36 lig, 23 de kupa şampiyonluğu yaşayan Olympiakos 3 kez de Yunanistan Süper Kupası'nı müzesine götürdü. Galletti ve Kovacevic'se takımın önemli yıldızları

UEFA Kupası B Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray, Benfica (Portekiz), Hertha Berlin (Almanya) ve Metalist Kharkiv'le (Ukrayna) birlikte mücadele edecek olan Olympiacos Piraeus; Yunan futbolunun önde gelen ekipleri arasında.

36 Yunanistan Ligi, 23 Yunanistan Kupası ve 3 Yunanistan Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan Olympiakos 1 kez de Balkan Kupası kazandı. Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Olympiakos; 1998/99 Sezonu'nda Şampiyonlar Ligi'nde, 1992/93 Sezonu'nda da Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı.

KADROSU:
Leonidas Panagopoulos, Christos Patsatzoglou, Didier Domi, Leonardo, Georgios Galitsios, Ieroklis Stoltidis, Luciano Galletti, Oscar, Darko Kovačević, Diogo, Predrag Đorđević, Michał Żewłakow, Raúl Bravo, Paraskevas Antzas, Konstantinos Mendrinos, Dudu, Avraam Papadopoulos, Konstantinos Mitroglou, Sebastian Leto, Fernando Belluschi, Anastasios Pantos, Ioannis Papadopoulos, Vasilis Torosidis, Pavel Kovać, Antonios Nikopolidis, Mirnes Šišić, Kyriakos Papadopoulos

Bu yaz Sebastian Leto'yu Liverpool'dan kiralayan Yunan temsilcisinin en önemli yıldızlarıysa; Luciano Galletti, Darko Kovačević ve kaptan Predrag Đorđević!..

Galatasaray'ın rakiplerinden Yunanistan Ligi şampiyonu Olympiakos, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 yenildi, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmesine rağmen Devler Ligi'nin kapısından dönerek UEFA Kupası'na katıldı.

UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın FC Nordsjælland takımıyla eşleşen kırmızı beyazlılar, deplasmanda 2-0, evinde ise 5-0 galip gelerek gruplara katılma hakkını elde etti.

Olympiakos, Avrupa kupalarında bugüne kadar iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Yunan ekibi, 1998-99 Sezonu'nda Şampiyonlar Ligi'nde, 1992-93 Sezonu'nda da Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı.

Galatasaray'ın, 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 3-0 yenilip, kendi sahasında 1-0 mağlup ettiği Yunanistan temsilcisi, bugüne kadar Avrupa'da 183 karşılaşmada 66 galibiyet, 80 mağlubiyet, 37 de beraberlik aldı.

Olympiakos, Avrupa kupalarında rakip filelere 229 gol gönderirken, 287 gol yedi.

Son dört yılını ligde şampiyon bitiren, son 12 sezonun ise 11'ini şampiyon tamamlayan Olympiakos, yeni sezona fırtına gibi bir giriş yaptı ve 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ile 13 puan toplayıp liderlik koltuğuna oturdu. Özellikle iç sahada muhteşem bir taraftar desteği altında oynayan Olympiakos, bu sezon sahasında 3'ü lig olmak üzere, 5 maçta da galip gelip 15 gol attı, 2 gol yedi. Yunan ekibinin başında İspanyol teknik direktör Ernesto Valverde bulunuyor.

HERTHA BERLİN

Hertha'yı tanıyalım!

Galatasaray'ın UEFA Kupası B Grubu'ndaki rakiplerinden Hertha Berlin; 1900 yılında kurulan Almanya Futbol Federasyonu'nun kurucuları arasında. 1930/31 ve 1931/32 Sezonları'nda 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman temsilcisinin Avrupa'daki en büyük başarısıysa 2006'da yaşadığı Inter-Toto şampiyonluğu!..


UEFA Kupası B Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray, Benfica (Portekiz), Olympiakos (Yunanistan )ve Metalist Kharkiv'le (Ukrayna) birlikte mücadele edecek olan Hertha Berlin; 1900 yılında kurulan Almanya Futbol Federasyonu'nun kurucuları arasında.

1930/31 ve 1931/32 Sezonları'nda 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman temsilcisi 7 haftası geride kalan Bundesliga 2008/09 Sezonu'nda 11 puanla sekizinci sırada, lider Hamburg'un 5 puan gerisinde.

KADROSU:
Jaroslav Drobný, Kaká, Arne Friedrich, Steve von Bergen, Sofian Chahed, Cícero, Pál Dárdai, Marko Pantelić, Raffael, Andriy Voronin, Christian Fiedler, Marc Stein, Josip Šimunić, Rodnei, Lúcio, Bryan Arguez, Patrick Ebert, Valeri Domovchiyski, Maximilian Nicu, Łukasz Piszczek, Amine Chermiti, Fabian Lustenberger, Sascha Bigalke, Christopher Gäng, Shervin Radjabali-Fardi, Lennart Hartmann, Ibrahima Traoré, Florian Riedel, Sascha Burchert, Gojko Kačar

Andriy Voronin gibi bir yıldızı Liverpool'dan, Cícero'yu da Fluminense'den kiralayan Hertha'da; Marko Pantelić, Josip Šimunić ve kaptan Arne Friedrich dikkat edilmesi gereken isimler arasında!..

Galatasaray'ın gruptaki rakiplerinden Hertha BSC Berlin, bu sezon UEFA Kupası'nda 1. ön eleme turunda İrlanda'nın Saint Patrick's Athletic takımını 2-0 ve 0-0, ikinci ön eleme turunda Slovenya'nın IB Ljubljana takımını 2-0 ve 1-0, 1. turda ise Moldova'nın Nistru takımını 8-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek gruplara kaldı.

Geçen sezon Bundesliga'yı 10. sırada bitiren Hertha BSC Berlin, UEFA Kupası'na fair-play kontenjanından ve ön eleme turlarından dahil oldu.

Galatasaray ile daha önce 1999-2000 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Alman ekibi, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Almanya'daki karşılaşmada ise Galatasaray 4-1 galip geldi.

Hertha BSC Berlin'in en önemli oyuncuları olarak Hırvat Marko Pantelic, Liverpool'dan sezon başında transfer edilen Ukraynalı Andriy Voronin dikkat çekiyor.

Maçlarını Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapan mavi-beyazlı ekip, 1892 yılında kuruldu.

Avrupa kupalarında bugüne dek 74 maça çıkan Alman ekibi, 35 galibiyet, 21 beraberlik, 18 yenilgi alırken, 96 gol atıp, 62 gol yedi.


Hertha BSC Berlin'i bu sezon İsviçreli teknik adam Lucien Favre çalıştırıyor. Maçlarını 74 bin 500 kişilik tarihi Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynayan Hertha BSC Berlin, bu sezon Bundesliga'da 7 maç sonunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 8. sıraya yerleşti.

METALİST KHARKİV

Metalist'i tanıyalım!

UEFA Kupası B Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray, Benfica (Portekiz), Olympiakos (Yunanistan) ve Hertha Berlin'le (Almanya) birlikte mücadele edecek olan Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv; Türk futbolunun gündemine 1. turdaki Beşiktaş eşleşmesiyle girdi.

İstanbul'da 1-0 yenilen Ukrayna temsilcisi sahasındaki rövanşı 4-1 kazanarak adını UEFA Kupası'nda gruplara yazdırmayı başardı, bizleri üzdü!..

Avrupa kupalarında göze çarpan başarısı olmayan FC Metalist Kharkiv, kupalarda bugüne dek 8 maç yaptı. Ukrayna ekibi, bu 8 maçta; 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alırken, 11 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü.

KADROSU:
Andriy Koniushenko, Yevhen Selin, Abdoulaye Djire, Oleksandr Babych, Seweryn Gancarczyk, Serhiy Valyayev, Edmar, Valentyn Slyusar, Aleksandar Trišović, Andriy Koval, Dmytro Zhdankov, Serhiy Barylko, Anton Postupalenko, Milan Obradović, Ihor Bazhan, Ruslan Fomin, Oleksandr Rykun, Venance Zézé, Jonathan Maidana, Roman Butenko, Oleksandr Goryainov, Papa Gueye, Marko Dević, Vitaliy Bordiyan, Jackson, Oleksiy Kurylov

Ukrayna temsilcisinin en önemli yıldızı; Beşiktaş'a da muhteşem bir gol atan Jackson. Jonathan Maidana ve Marko Dević de dikkat edilmesi gereken isimler arasında!..

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

***********

H.Berlin şu anda 7 maçta 3g,2b,2m,8a,8y 11 puanla 8.sırada.

Geçen yılı da 44 p.ile 10.sırada bitirmişti.

Benfica 5 maçta 2g,3b 9a,3y 9 puanla 5.sırada.Lider Porto 11 puanda.

Geçen yılı da 52 puanla 4.sırada bitirmişlerdi.(Şampiyon Porto 75 puan)

Olimpiakos 5 maçta 4g,1b 10a,2y 13 puanla lider durumda.

Geçen yılı da AEK'nın 2 puan önünde 78 puanla Şampiyon bitirmişti.

Metalist Kharkiv şu anda 10 maçta 5g,3b,2m 15a,8y 18 puanla lider Kiev'den 7 puan

geride 3.sırada.

Galatasaray için bence zorlu bir grup.Ancak fikstürü çok iyi.

Metalist ve Olimpiakos ile deplasmanda oynasaydı çok zor olacaktı.

H.Berlin ile deplasmanda oynayacak olmaları çok büyük avantaj.

Galatasaray etkili ve kaliteli hücum hattına rağmen defans ve orta sahadaki sıkıntılarını

bu maçlarda da sergilerse,Kadıköy de Final rüyası gören diğer kardeşi gibi kabus yaşaması

sürpriz olmaz,gruptan çıkamaz.

Bekleyelim görelim.Lafta değil,iş icraatta.


UEFA KUPASINDA DİĞER GRUPLARDA EŞLEŞMELER ŞÖYLE ;

  • A Grubu
  • Schalke 04
  • Paris SG
  • Manchester City
  • Racing Club
  • Twente
  • B Grubu
  • Benfica
  • Olympiakos
  • Galatasaray
  • Hertha Berlin
  • Metalist Kharkiv
  • C Grubu
  • Sevilla
  • Stuttgart
  • Sampdoria
  • Partizan Belg.
  • St.Liege
  • D Grubu
  • Tottenham
  • Spartak Moscow
  • Udinese
  • Dinamo Zagreb
  • NEC Nijmegen
  • E Grubu
  • AC Milan
  • Heerenveen
  • Braga
  • Portsmouth
  • Wolfsburg
  • F Grubu
  • Hamburg
  • Ajax
  • Slavia Prag
  • Aston Villa
  • Zilina
  • G Grubu
  • Valencia
  • Club Brugge
  • Rosenborg
  • Kobenhavn
  • St.Etienne
  • H Grubu
  • CSKA Moscow
  • Deportivo
  • Feyenoord
  • Nancy
  • Lech Poznan

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler