13 Mayıs 2009 Çarşamba

Premier Lig’in en iyi 10 yabancısı !!!!!!!!!

The Sun, Ada’nın dışında doğmuş, ancak oynadıkları futbolla İngiltere’ye damga vuran isimleri sizler için araştırdı. Peki size göre bu liste ne kadar doğru?


İngiltere: Cristiano Ronaldo (Manchester United) (PA)

No10: Mikel Arteta

Everton’un orta saha oyuncusu, Premier Lig’de adını duyuramamış kahramanlardan. 2005’de Real Sociedad’dan 2 milyon sterlin karşılığında David Moyes’in ekibine katıldığından beri, İspanyol oyuncu takımı saha içinde yöneten isim olmaya devam ediyor. Hem Everton, hem milli takım forması giyse de, taraftarlar onu Şampiyonlar Ligi’nde görmek istiyorlar.

No9: Robin van Persie

Hollandalı, Arsenal takımındaki ilk dönemlerinde Henry’nin gölgesinde parlamıştı. Yıldızlaştığı sezon takımının Premier Lig’deki şampiyonluğunda büyük payı olan Van Persie, o günden bu yana Avrupa’nın en iyi bitiricilerinden biri olmaya devam ediyor. Van Persie’nin ayrıca, takımın efsane ismi Dennis Bergkamp’ın özelliklerine en çok yaklaşan oyuncu olmasıyla da ayrı bir yeri var.

No8: Fernando Torres

Liverpool’a rekor bir ücret olan 21.5 milyon sterlin karşılığında katılan İspanyol forvet, geldiği günden bu yana gol atmaya devam ediyor. Kısa sürede Liverpool taraftarının sevgilisi olan eski Atletico Madrid’li futbolcu, Owen’dan sonra, İngiliz forveti aratmayan tek oyuncu oldu.

No7: Petr Cech

Biz bu listeyi yaparken, hala futbol oynuyor olması bile bir mucize. Çek yıldız kafa tasında oluşan çatlakla ilgili ameliyat geçirmişti. Futbola geri dönmesi çok riskli görülüp, birçoğuna göre emekli olması gerekse de, O geri döndü ve dünyanın en iyilerinden biri olmayı başardı.

No6: Carlos Tevez

Geldiği ilk sezon yeteneklerini tam olarak sergileyemese de, West Ham’ı tek başına ligde tutarak kendini ispatlamıştı. Manchester United kadrosunda da kendisine her daim yer bulan Tevez, Berbatov’un gelişinden sonra daha çok Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya başladı. Gelecek sezon nerede olacağı belirsizliğini koruyor.

No5: Dimitar Berbatov

Berbatov’un Manchester’a geçişi, geçen yazın en büyük transferlerinden bir tanesiydi. Öncelikle onu Ada’ya getiren Tottenham’a teşekkür etmek lazım. Eski Bayer Leverkusen’li, Bulgar yıldız, yeteneği, golcülü ve zekası ile Premier Lig’in en komple forvetleri arasında yer alıyor.

No4: Didier Drogba

Hazır en komple demişken, Drogba Chelsea’ye geldiği günden bu yana kazanılan şampiyonluklarda büyük paya sahip. Hücum hattını zaman zaman tek başına idare edebiliyor. O kadar güçlü ki, bazen rakip defanslar sadece onu nasıl durduracaklarını düşünmekten inanılmaz hatalar yapıyorlar. Fildişili oyuncu belki bu yaz takımdan ayrılacak, ama bu sezonda oldukça formda…

No3: Michael Essien

Listemiz daha çok göze hoş gelen futbolcularla dolu. Ancak, Essien Lyon’dan 24 milyon sterline Premier Lig’e geldiğinden beri, Stamford Bridge’deki kirli işleri tek başına yapıyor. Her ne kadar Ballack’da ona bu konuda yardım etse de, gol yememek için her şeyi yapan bir hocanın olmazsa olmazı…

No2: Cesc Fabregas

Arsene Wenger, genç yetenek keşfetmesiyle ünlü. Onun keşfettiği en büyük yetenek ise, İspanyol yıldız. 20 yaşında olmasına rağmen, kaptanlık pazubandını koluna geçiren Fabregas, orta sahadaki paslarıyla Arsenal’i tek başına yönetiyor desek yanlış olmaz…

No1: Cristiano Ronaldo

Sevin ya da nefret edin, ancak onun yeteneklerini tartışmak çok saçma. 2006 yılındaki Dünya Kupası’nın ardından Manchester United’da bir dönem yuhalansa da, Fergie O’ndan hiç vazgeçmedi ve sonunda takımı zaman zaman tek başına taşıyan bir oyuncuya sahip oldu. Sahada her şeyi yapabiliyor. Bu sezon FIFA Dünya’da Yılın Futbolcusu ödülünü alarak klasını herkese kanıtladı.

(goal.com)


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler