17 Eylül 2009 Perşembe

Fenerbahçe - Twente Maçı Öncesi !!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzstPp7jD2aamui5yspjuxZCmrlS27QrNCY9-pLqhG9AlenTORzIJBKBG5Rme4x7jG164pzCD_B4iPj3xjK8iGf_Q0aK3ucTANtQyUdROiNTFJt2Q9DK4rR15oyfyMNmN6sg_F2Ej5pjwh/s320/uefa_avrupa_ligi+%5Bhorto+magiko%5D.jpg

Hayırlısı ile Avrupa serüvenimiz başlıyor.

Her ne kadar kafalarda öncelik Lig olsa da Avrupa Liginde de neden yüksek hedefler olmasın ?

Twente takımı bizim ayarımızda değil ama yabana atılmayacak tehlikeli bir takım.

Çok dikkatli olmamız lazım.

1-0 olsun bizim olsun diyorum.

Twente takımı ile ilgili bir analiz yapacaktım ama Gürkan Kubilay çok güzel yapmış.

Onu koyuyorum.

Fener Twente'yi geçer


Rakibinden bir gömlek üstün olan sarı-lacivertli ekip, evindeki maçı kazanıp Avrupa Ligi'ne zaferle başlayacaktır. Ama bunu gol yemeden yapması zor...


Önce gelin size bir maçını canlı olarak seyrettiğim, 5 maçını da 90 dakikasını analiz ettiğim Twente'yi biraz anlatayım...

Belki de Hollanda ekibi hakkında söylenmesi gereken ilk şey 4-3-2-1 gibi oynamalarıdır.

Savunmada Stam (8), Wisgerhof (4) ve Douglas (19) tüm maçlarda oynadı. Sol bekte ya Rajkoviç (5) ya da Kuiper (3) oynayacak. Orta alanın sağında Brama (6), solunda Janssen (24) oynayacak. Takımın oyun kurucusu 34'lük, tecrübeli Perez (10). Fener'i AZ ile oynadığı maçlardan da iyi tanıyor bu adam. Hücumun ortasında bir başka 34'lük kara bela N'Kufo (9) var. Solundaki Stoch (15) ve sağındaki Ruiz (22) ise oyun içinde yer değiştirebiliyor ve bu durumda rakip savunmacılara sıkıntı veriyor. Twente'nin bazı oyuncularına bireysel olarak bakmakta da fayda var...

N'KUFO; gençliğinde Mainz'da ve İsviçre'de de oynamış. Kongo doğumlu, 34 yaşında. Ağır ama iri gövdesi ve fırsatçılığı ile bela bir adam. Savunmasını daha çok Lugano üstlenmeli ve özellikle duran toplarda ona yapışmalı.

BİLİCA'NIN YAPIŞACAĞI ADAM
DOUGLAS; aslında tandem oyuncusu. Daha 21 yaşında ama 1.92'lik boyuyla duran toplarda tam bir bela. Bu sezon Sporting, PSV ve Karabağ takımlarına gol attı. Bu adamı duran toplarda mutlaka Bilica adam adama savunmalı.

CARLOS'A DENK GELMESİN DİYE DUA EDİYORUM
STOCH; Chelsea'nin keşfi. Henüz 19 yaşında. Zaten kiralık ve pişmek için oynuyor... Kısacık boyuyla müthiş süratli, adamı hem sağından hem de solundan çok kolay geçiyor. Penaltı yaptırmaya oynayan artist özellikleri de var. Bazen sağ (mesela Den Haag maçı), bazen de sol (mesela Utrecht maçı) önde oynuyor. Dilerim bu maçta sol önde oynar. Çünkü o zaman kontrataklarda Gökhan ve Kazım ile işimiz kolay. Ama teknik direktörleri zeki ise ve onu sağlarına, yani bizim solumuza alırsa Santos ve Carlos, Stoch'u tutmakta zorlanır.

TAKIMIN TİLKİSİNE ÖNLEM!
RUİZ; Gent'ten bu sene geldi. Stoch ile beraber kanatları değişerek, N'Kufo'nun yanında oynuyor. En önemli özelliği, takım ters kanattan atak yaparken sinsice içeri sokulup, ters kademede uyuyan takımlara karşı boş pozisyonlar bulması. Bu nedenle onun karşısında oynayan bekin, top ters tarafta iken gözünü dört açıp Ruiz'i gözden kaçırmaması gerekiyor.

DURAN TOPLARA DİKKAT!
Twente'nin Fener karşısında en önemli silahı bu. Douglas, N'Kufo, Rajkoviç ve Ruiz, 1.86'nın üzerinde 4 tehlikeli adam. Bu konuda kısa kalacağımız için duran toplarda mutlaka önden de bu adamları basketbol savunması yapar gibi savunmalıyız. Ayrıca, 10 numara Perez'in, kornerleri çoğunlukla ön direğe, duran topları ise kale sahasının 1 metre önüne muhteşem bir şekilde attığını unutmamalıyız. Ve bir önemli nokta daha... Stoch ve Ruiz topla dripling yaparken sürekli faul arıyorlar, duran top kazanmaya çalışıyorlar. Yanlarında markaj yapan Fenerli oyuncuların bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor.

RİBAUNTLARI EMRE TOPLAR, GOLÜ ATTIRIR
Rakibin en etkili silahlarından birinin duran top olduğunu söyledik ya... Bu silah bizim için de son derece önemli. Kullanacağımız duran toplarda gol atma şansımız oldukça yüksek. Çünkü çok içeri gömülüyorlar ve duran toptan seken ve ceza alanı dışına düşen topları genelde rakibe bırakıyorlar. İşte bu RİBAUNT toplama işini Emre çok iyi yaptığı için açıkçası ben bu tür bir gol bekliyoruım.

ÖN ALANDA BASMALI FENER
Utrecht karşılaşmasında rakibi fazla sıkmamasına rağmen gördüm ki Twente savunması baskıyı görünce çıkmakta zorlanıyor. Bu durumda Güiza, Emre ve Kazım'ın rakibe yapacağı baskı son derece önemli olacak. Ben özellikle Emre'nin rakip çıkarken kapacağı toplarla pozisyon ve gol buldurabileceğini düşünüyorum. Sonuçta Twente, Karabağ'dan da Utrecht'den de böyle goller yedi.

BENCE MAÇIN NASIL OYNANACAĞI ORTADA
Biraz da maçın seyri hakkında öngörüde bulunmanın bir zararı olmaz sanırım...
1- Bu takıma baskı kurmak, sahasında boğmak falan gibi işlere kalkmamalı. Kontrollü ve çok pas yapmalı Fener. Çok önde oynamaya kalkarlarsa ağır Bilica nedeni ile 15 numara Stoch'u başımıza dert alabiliriz.
2- Ortaları Stoch yapacak. Ara pası, savunma arkası pasları ve duran topları kullanma işini Perez görecek. Duran toplarda N'Kufo ve Douglas bizi zorlayacak.
3- Savunmalarından dönen topları Emre, Kazım ve Santos ile biz toplayıp, ara paslarla sonuca gideceğiz. Ben bu maçta Emre'nin yıldızlaşacağını düşünüyorum. Ama bu arada aman Emre dikkat! Rakibin tahrik eden oyuncuları var. Aşağıda adlarını yazıyorum.
4- Santrfor tutma özürlü stoperleri sayesinde büyük olasılıkla Güiza'dan da gol izleyeceğiz.
5- Seyir zevki açısından çok güzel bir maç olacağını, Douglas ve oynarsa Janssen'in maçı gerecek hareketler yapacağını, Stoch ve Ruiz'in de faul alma numaralarına yatacağını tahmin ediyorum.
6- Galip gelecek takım, rakibinden bir gömlek daha üstün olan Fener olacaktır. Ancak bunun gol yemeden olma ihtimali biraz düşük görünmektedir. İddiacı deyimi ile ÜST maçıdır bu maç. Ama sonunda gülen taraf büyük ihtimalle Fener olacaktır...
Her zaman olduğu gibi; rastgele FENER.


Hakikaten İsviçre Milli takımında da oynayan Blaise N'Kufo tam bir kara bela.

Lugano'nun Onu yakın alması lazım.

http://www.sportinnederland.nl/fotos.php?id=1880

Orta Sahada Danimarkalı Kennet Perez de çok tehlikeli bir isim.

Ajax,AZ Alkmaar gibi takımlarda da oynadı.

Kenneth Perez

Sağ kanat Bryan Ruiz (Kostarikalı)

http://img.skysports.com/09/01/218x298/bryanruiz_1837975.jpg

Douglas Franco Texeira (Brezilya.1.92.Stoper)

http://i.goal.com/files/images/stats/goal/player-images/62/24862_200x250.jpg

Miroslav Stoch (19 Yaşında.Slovakya.Chelsea'den kiralık)

Douglas Franco Teixeira

Sander Boschker

Kaleci Sander Boschker.

Twente 6.Haftası oynanan Hollanda liginde 14 puanla PSV ve Feyenoord ile beraber

averajla 3.sırada.

1.Hafta : Sparta Rotterdam 0-2 Blaise N'Kufo,Bryan Ruiz

Sarı Kartlar : Brama,Boschker

2.Hafta Twente - PSV 1-1 Douglas

Sarı Kart : Bryan Ruiz

3.Hafta Den Hag - Twente 0-1 Blaise N'Kufo

Sarı Kart : Ron Stam

4.Hafta Twente - Waalwijk 2-1 Bryan Ruiz,Blaise N'Kufo

Sarı Kart : Brama

5.Hafta Feyenoord - Twente 1-1 Dk.74 Nicky Kuiper.

90.dk.da Penaltıdan Makaay'dan yediler beraberlik golünü.

6.Hafta

Son Lig Maçı ;

63758446.jpg

Şampiyonlar Ligi 3.Elemesinde Sporting Lizbon'a elendiler.

İlk maç : S.Lizbon - Twente 0-0
25.dk.da kaleci Sander Boschker kırmızı kart görmesine rağmen yenilmediler.
İkinci Maç : Twente - S.Lizbon 1-1
1.dk da Douglas ile 1-0 öne geçtiler ama 90.dk.da yedikleri şanssız golle elendiler.

UEFA Avrupa Ligi Play Off'unda Azerbaycan'ın Karabağ takımını elediler.

1.Maç : Twente - Karabağ 3-1
Bryan Ruiz,Blaise N'Kufo,Douglas
8.dk.da Nadirov'un golü ile 1-0 mağlup duruma düşmüşlerdi.
2.Maç : Karabağ - Twente 0-0

McClaren: Zor Bir Maç Olacak

16.09.2009 22:32 - İstanbul

Twente Teknik Direktörü Steve McClaren, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Fenerbahçe ile yapacakları maçta, stattaki atmosferden etkilenmeden oynayacaklarını söyledi.

McClaren, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, yarın statta kendilerini nasıl bir ortam beklediğini tahmin edebildiklerini belirterek, ''Yarın statta çok ateşli bir taraftar olacak. Sadece Fenerbahçe ile mücadele etmeyeceğiz, seyircilerin yaratacağı ortamla da mücadele edeceğiz'' dedi.

McClaren, 2 senelik Avrupa tecrübeleri olduğunu ifade ederek, ''Avrupa'da daha önce böyle önemli deplasmanlarda oynadık. Yarın o tecrübelerimizden faydalanacağız. Böyle ortamlardan etkilenmeden, kendi durumumuza bakacağız. Bu ortamdan çıkacağımızı umuyorum. Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu vurgulayan Steve McClaren, ''Çok iyi futbolcuları ve iyi bir teknik direktörleri var. Zor bir maç olacak. Ligdeki 5 maçını kazanan Fenerbahçe formda ama biz de formdayız. Yarın özellikle genç futbolcularım için kendilerini gösterecek bir ortam olacak'' şeklinde konuştu.

McClaren, yarınki maçta sakatlıkları bulunan Heubach ve Rajkovic'in forma giyemeyeceğini söyledi. Basın toplantısına katılan Twenteli futbolcu Peter Wisgerhof da yarın dolu statta büyük bir ekibe karşı oynayacaklarını ifade ederek, ''Böyle ortamlar bizi daha çok motive edecektir. Seyircilerin dolu olduğu bir statta büyük bir ekibe karşı oynayacaksınız. Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından bulunmaz bir ortam'' diye konuştu.

***************

Dediğim gibi 1-0 olsun bizim olsun maçı.

Rakibin silahları belli.

Blaise N'Kufo,Bryan Ruiz,Douglas,Kennet Perez.

Duran toplara dikkat.Bu konuda zaafımız var.

Biz de yabancı sınırlaması olmadığı için Daum'un kadro kurmada eli bol.

RC'nin bir sakatlığı olmuş Bursa maçında.

Ama sanırım oynayacak.

Olmazsa Wederson oynar.

Bence M.Topuz da olaya girmişken,Emre oynayacak diye hemen kızağa çekmemek lazım.

O Yüzden ben olsam Santos Sol bek,Emre Sol önde oynatırım.

Böylece Mehmet Topuz da oynamış olur.

Şöyle 11 ;

Volkan

Gökhan Lugano Bilica Andre Santos

Kazım Mehmet Topuz Christian Emre

Alex

Guiza (Semih)


Veya Kazım'ın yerine Mehmet Topuz sağ da ,Wederson Sol bek'te olabilir.

Hangi 11 çıkarsa çıksın mücadele ederek,sabırlı ,oyun disiplininden kopmadan
oynamalıyız.Golü nasıl olsa buluruz,mühim olan gol yememek.
Guiza artık biraz daha dikkatli olmalı.

BAŞARILAR FENERBAHÇEM !!!!!!

Twente 6.Haftası oynanan Hollanda liginde 14 puanla PSV ve Feyenoord ile beraber

averajla 3.sırada.

1.Hafta : Sparta Rotterdam 0-2 Blaise N'Kufo,Bryan Ruiz

Sarı Kartlar : Brama,Boschker

2.Hafta Twente - PSV 1-1 Douglas

Sarı Kart : Bryan Ruiz

3.Hafta Den Hag - Twente 0-1 Blaise N'Kufo

Sarı Kart : Ron Stam

4.Hafta Twente - Waalwijk 2-1 Bryan Ruiz,Blaise N'Kufo

Sarı Kart : Brama

5.Hafta Feyenoord - Twente 1-1 Dk.74 Nicky Kuiper.

90.dk.da Penaltıdan Makaay'dan yediler beraberlik golünü.

6.Hafta

Son Lig Maçı ;

63758446.jpg

Şampiyonlar Ligi 3.Elemesinde Sporting Lizbon'a elendiler.

İlk maç : S.Lizbon - Twente 0-0
25.dk.da kaleci Sander Boschker kırmızı kart görmesine rağmen yenilmediler.
İkinci Maç : Twente - S.Lizbon 1-1
1.dk da Douglas ile 1-0 öne geçtiler ama 90.dk.da yedikleri şanssız golle elendiler.

UEFA Avrupa Ligi Play Off'unda Azerbaycan'ın Karabağ takımını elediler.

1.Maç : Twente - Karabağ 3-1
Bryan Ruiz,Blaise N'Kufo,Douglas
8.dk.da Nadirov'un golü ile 1-0 mağlup duruma düşmüşlerdi.
2.Maç : Karabağ - Twente 0-0

McClaren: Zor Bir Maç Olacak

16.09.2009 22:32 - İstanbul

Twente Teknik Direktörü Steve McClaren, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Fenerbahçe ile yapacakları maçta, stattaki atmosferden etkilenmeden oynayacaklarını söyledi.

McClaren, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, yarın statta kendilerini nasıl bir ortam beklediğini tahmin edebildiklerini belirterek, ''Yarın statta çok ateşli bir taraftar olacak. Sadece Fenerbahçe ile mücadele etmeyeceğiz, seyircilerin yaratacağı ortamla da mücadele edeceğiz'' dedi.

McClaren, 2 senelik Avrupa tecrübeleri olduğunu ifade ederek, ''Avrupa'da daha önce böyle önemli deplasmanlarda oynadık. Yarın o tecrübelerimizden faydalanacağız. Böyle ortamlardan etkilenmeden, kendi durumumuza bakacağız. Bu ortamdan çıkacağımızı umuyorum. Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu vurgulayan Steve McClaren, ''Çok iyi futbolcuları ve iyi bir teknik direktörleri var. Zor bir maç olacak. Ligdeki 5 maçını kazanan Fenerbahçe formda ama biz de formdayız. Yarın özellikle genç futbolcularım için kendilerini gösterecek bir ortam olacak'' şeklinde konuştu.

McClaren, yarınki maçta sakatlıkları bulunan Heubach ve Rajkovic'in forma giyemeyeceğini söyledi. Basın toplantısına katılan Twenteli futbolcu Peter Wisgerhof da yarın dolu statta büyük bir ekibe karşı oynayacaklarını ifade ederek, ''Böyle ortamlar bizi daha çok motive edecektir. Seyircilerin dolu olduğu bir statta büyük bir ekibe karşı oynayacaksınız. Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından bulunmaz bir ortam'' diye konuştu.

***************

Dediğim gibi 1-0 olsun bizim olsun maçı.

Rakibin silahları belli.

Blaise N'Kufo,Bryan Ruiz,Douglas,Kennet Perez.

Duran toplara dikkat.Bu konuda zaafımız var.

Biz de yabancı sınırlaması olmadığı için Daum'un kadro kurmada eli bol.

RC'nin bir sakatlığı olmuş Bursa maçında.

Ama sanırım oynayacak.

Olmazsa Wederson oynar.

Bence M.Topuz da olaya girmişken,Emre oynayacak diye hemen kızağa çekmemek lazım.

O Yüzden ben olsam Santos Sol bek,Emre Sol önde oynatırım.

Böylece Mehmet Topuz da oynamış olur.

Şöyle 11 ;

Volkan

Gökhan Lugano Bilica Andre Santos

Kazım Mehmet Topuz Christian Emre

Alex

Guiza (Semih)


Veya Kazım'ın yerine Mehmet Topuz sağ da ,Wederson Sol bek'te olabilir.

Hangi 11 çıkarsa çıksın mücadele ederek,sabırlı ,oyun disiplininden kopmadan
oynamalıyız.Golü nasıl olsa buluruz,mühim olan gol yememek.
Guiza artık biraz daha dikkatli olmalı.

BAŞARILAR FENERBAHÇEM !!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler