16 Aralık 2009 Çarşamba

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Kuraları Çekildi.!!!!

http://www.merhabaantalya.com/resim/2010%20D%C3%BCnya%20Basketbol%20%C5%9Eampiyonas%C4%B11_561x488_28KB.jpg

 




 2010 FIBA Dünya Şampiyonası kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilirken, 6’şar takımlı 4 grup belli oldu.

Kura çekiminde gruplar şu şekilde oluştu;



A GRUBU
(Kayseri)
B GRUBU
(İstanbul)
C GRUBU
(Ankara)
D GRUBU
(İzmir)
Arjantin
ABD
Yunanistan
İspanya
Sırbistan
Slovenya
TÜRKİYE
Fransa
Avustralya
Brezilya
Porto Riko
Kanada
Almanya
Hırvatistan
Rusya
Litvanya
Angola
İran
Çin
Yeni Zelanda
Ürdün
Tunus
Fildişi Sahili
Lübnan

TSİ 11:30’da başlayan kura çekimine FIBA ve TBF yetkilileri ile birlikte Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri, takım delegasyonları, federasyon temsilcileri, basketbol dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda medya mensubu katıldı.

1996 yılında Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan efsanevi oyuncu Hakeem Olajuwon, Porto Rikolu oyuncu Daniel Santiago, Almanya’nın unutulmaz oyuncularından Patrick Femerling ve Türkiye’nin yetiştirdiği basketbolun dev isimlerinden Efe Aydan, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın kura çekimini gerçekleştirdi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası Ankara, İzmir, İstanbul ve Kayseri’de 28 Ağustos - 12 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Grup maçlarını Ankara’da oynayacak A Milli Takımımız, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili ile C Grubu’nda mücadele edecek.

Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Ürdün’ün yer aldığı A Grubu’nda maçlar Kayseri’de oynanacak. Son Olimpiyat Şampiyonu ABD ise 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda B Grubu’nda mücadele edecek. İstanbul’da oynanacak B Grubu’nda ABD dışında, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran ve Tunus yer alıyor.

Son Avrupa Şampiyonu İspanya ise D Grubu’nda mücadele edecek. İzmir’de maçlarını yapacak D Grubu’nda İspanya’nın dışında, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda ve Lübnan takımları mücadele edecekler.

İlk turda her takım 5 maç yaparken, toplam 60 müsabaka oynanacak. Gruplarda ilk 4 sırada yer alan takımlar Sekizli Final Turu’na yükselecek ve şampiyona elemeli formatta devam edecek.

İlki 1950 yılında gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nın 16.’sı ülkemizde gerçekleştirilecek. Dünya Şampiyonaları’nda 7 farklı ülke mutlu sona ulaştı. Sovyetler Birliği, Yugoslavya ve ABD’nin 3’şer şampiyonluğu bulunurken, 2006 yılında Japonya’da gerçekleşen son organizasyonda İspanya mutlu sona ulaşmıştı. Ülkemizde gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olacak takım otomatik olarak 2012 yılında Londra’da yapılacak Olimpiyatlara katılma hakkını elde edecek.


************
Bence iyi kura çektik.
Ama önemli olan Bogdan'ın açıklayacağı kadro ve oynatacağı basketbol.
Senelerdir  her türlü turnuvaya 2010'a hazırlık olarak baktık ve Bogdan'ın garip,saçma sapan tercihlerine saygı duyduk ve sonuçları gördük.
 Artık bu kez kadro seçimi Bogdan'a bırakılmamalı ve kim formda ve kime ihtiyaç varsa
kadroya alınmalı.
İbrahim'e ihtiyaç varsa O da alınmalı.Mirsad'a ihtiyaç varsa alınmalı.
Mehmet Okur zaten Allahın emri olmalı.
Bogdan'ın Barış Hersek garabetine falan artık izin verilmemeli.
Çünkü bu tarihi bir şampiyona ve tekrarı yok.Bir daha kendi evimizde Dünya Şampiyonası mı düzenleyeceğiz.
O yüzden bu turnuvaya en iyi kadro ile ve en sorunsuz bir şekilde çıkmalıyız.
 Bana kalsa Bogdan ile çıkmam da ...
Madem Bogdan ile çıkılacak o zaman FBÜ'den ayrılmalı ve asıl görevine dönmeli.
 Yeter artık keseyi doldurduğu gitsin madem milli takımdaki işine dört elle sarılsın.
Ama dediğim gibi her şeyi ona bırakma lüksümüz bu turnuva için yok artık .......

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler