16 Aralık 2009 Çarşamba

Barca'mız Tarihe 1 Adım daha yaklaştı.



8 gündür BAE'nin Abu Dabi şehrinde devam eden 6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupasının 2.Yarı
Final maçında Meksika'nın Atlante takımını 3-1 mağlup ederek finale kaldık.
Barcelona 5. dakikada Guillermo Rojas'ın golüyle geri düşmesine karşın 35'de Sergio Busguets, 55'te Lionel Messi ve 67'de Pedro Rodriguez'in golleriyle 3-1 kazanmasını bildi.
Katalan devinin finaldeki rakibi ise bir diğer yarı final mücadelesinde Güney Kore'nin Pohang Steelers takımını 2-1 mağlup eden Arjantin'in Club Estudiantes De La Plata takımı.
  Son golü atan Genç Pedro tarihe geçti.Kulubün 110 yıllık tarihinde bir sezonda altı farklı kulvarda birden Barcelona adına gol atan ilk futbolcu oldu.

La Liga, Şampiyonlar Ligi, Copa del Rey (Kral Kupası), İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası'nı bu sezon müzesine götürerek oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakan Barcelona'nın hedefinde ise 19 Aralık Cumartesi günü oynanacak final karşılaşması ve 6.kupa var.
Şu ana kadar asırları deviren futbol tarihinde bir sezonda tüm kupaları müzesine götürmüş bir takım yok. Barcelona finalde de kazanarak dünya tarihine geçmek istiyor. Şey Zayed Stadyumu'ndaki tarihi karşılaşma Cumartesi günü 18.00'de başlayacak.
BARCELONA TARİHTEN BİR ADIM UZAKTA, TAKIMIN YILDIZI MESSİ VE TEKNİK DİREKTÖR   PEP GUARDIOLA ADETA BUNU İŞARET EDİYOR

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler