16 Aralık 2009 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig 16.Hafta Değerlendirmesi.


36326107.jpg

GOL KRALLIĞI
 10 Shaibu YAKUBU (Kartalspor)
 8 ELIONAR Nascimento (Caykur Rizespor, 1p)
YASIN Avci (Karabükspor)
 7 Emmanuel EMENIKE (Karabükspor)
EMRE Aktas (Adanaspor)
BURAK Calik (Altay, 1p)
 6 MEHMET Batdal (Bucaspor)
FEVZI Özkan (Adanaspor)
OKAN Öztürk (Karsiyaka, 1p)
TIAGO Queiroz (Altay, 1p)
TURGUT DOGAN Sahin (Samsunspor, 1p)
SERDAR Topraktepe (Kocaelispor)
BURAK Akdis (Karabükspor, 1p)
 5 Ricardo PEDRIEL (Giresunspor)
ENGIN Aktürk (Karabükspor)
ERDAL Kilicaslan (Konyaspor)
MEHMET Al (Kayseri Erciyesspor, 1p)
FABIANO Monteiro OLIVEIRA (Giresunspor)
ÖMER Yalcin (Boluspor)
ALI Akburç (Hacettepe Spor)
MUSA Cagiran (Altay)
KORAY Kurt (Dardanelspor, 1p)
ADEM Büyük (Boluspor)



Yarış yeni başladı

Bank Asya'da 16. hafta maçları nefesleri kesti. Zirvede yer yerinden oynadı, alt sıralardaki takımlar için lig yeniden başladı. Play-Off yarışı ise iyice kızıştı.
 Bank Asya’da 16. hafta maçları nefesleri kesti. Zirvede yer yerinden oynadı, alt sıralardaki takımlar için lig yeniden başladı. Play-Off yarışı ise iyice kızıştı.

Zirvede deprem. Karadeniz’de oynadığı maçlarda bir türlü aradığını bulamayan Konyaspor, Rize’den sonra Giresun’da da kaybetti. Karabük, Bolu beraberliğiyle liderliği yakaladı. Altay ise 2. sıraya yükselerek, iddiasını kantıladı. Aslında bu hafta tipik bir Bank Asya 1. Lig haftasıydı. Hacettepe’nin Başkent’te, Karşıyaka’ı 4-1’le geçmesi, Kocaelispor’un evinde taraftarından yoksun çıktığı maçta bu sezon ikinci 3 puanını Mersin karşısında alması, yeter de artar bile...

Bolu-K.Karabük

Bolu’da gerçekten haftanın en zevkli maçını izledik. İki takım da sahaya futbol oynamaya çıktı ve ikisi de kazanmaya odaklanınca, sahada çok zevkli bir mücadele sergilendi. Oyuna iyi başlayan Boluspor’du. Ancak ilerleyen dakikalarda dengeyi kuran Karabükspor, golü de bulunca, karşılaşmanın hakimi oldu. Ama konuk ekip aradığı golleri bulabilse, maçı belki de kopartabilirdi. Emenike çok etkili olmasına rağmen, bencilliği önplana çıkınca, skor konusunda tek golde kaldılar. Oyuna iyi başlayan Boluspor, maçın sonunda kendine geldi, aradığı golü Erman’la bulup, 1 puanı kaptı.

Altay-Ç.Dardanel
İlk ikinin en kuvvetli adaylarından Altay, Tiago ve Musa Çağıran gibi iki önemli oyuncusundan yoksun çıktığı maçtan, mutlu ayrıldı. Son haftalarda yükselişe geçen Dardanelspor karşısında, 3-2’lik bir skorla 3 puana ulaşan Altay, ikinci sıraya geçmenin keyfini yaşadı bu hafta.

Giresun-Konya
Giresun’da gol düellosunu ev sahibi kazandı. İlk yarının içerideki son maçında Giresunspor, lider Konyaspor’u hem yendi hem de liderlikten etti. Ancak Çotanaklar, kazanmasına rağmen sahadan üzgün değil ama buruk ayrılan taraftı. Çünkü bu maçta Bülent Bölükbaşı ve Pedriel kırmızı kart, Oliveira ve Evren de sarı kart cezalısı olarak, gelecek hafta takımlarında yer alamayacak. Konyaspor için kötü bir haftaydı. Şimdiye kadar tek yenilgisini Rize deplasmanında alan Konya, Giresun’dan da çıkamadı. Açıkçası Konyaspor’a Karadeniz yaramadı.

Buca-Ç.Rize
Bucaspor evinde tutulmuyor. Ege ekibinin, Rizespor karşısında kazanma şansı yüksekti ama bu kadarını bence kendileri de beklemiyordu. Çaykur Rize’nin Süper Lig’e çıkışında attığı 25 golle, büyük pay sahibi olan Yunus Altun, eski takımını hezimete uğratan isimdi. 32 yaşındaki tecrübeli golcü, sezon başından beri süregelen suskunluğunu, attığı 3 golle bozdu. Rize’ye gelince; şaşırmamak mümkün değil. Bir hafta evvel Mersin İdmanyurdu’nu 4-0 yenen bir takım, bir hafta sonra bu hale nasıl geliyor...

Adana-Ordu
Adana’da, ev sahibi için zor geçeceği belli bir karşılaşma oynandı. Çünkü Güney ekibinin karşısında Bank Asya 1. Lig’in en az gol yiyen takımı Orduspor vardı. Üstelik konuk takımın başında Adanaspor’u sezonbaşı hazırlayan ve daha sonra bu takımdan ayrılan Ekrem Al vardı. Ancak kadronun ofansif gücü ve Emre Aktaş faktörü ağır bastı ve Adanaspor 2-0 kazanıp, ilk iki iddasını sürdürdü.

Hacettepe-Karşıyaka
Başkent’te konuk takım için şok bir sonuç çıktı 90 dakikanın sonunda. Aslında bir hafta önce Karabük deplasmanında kaybederken, Hacettepe olumlu sinyaller vermişti ama bu sinyalleri anlaşılan Karşıyaka, pek iyi görememiş. Ev sahibi ekip 4-1’lik bir galibiyete imza atarken, oldukça rahat bir nefes aldı.

Samsun-Kartal
Samsun’da ev sahibi kazandı. İlk yarı bitimine bir maç kala Samsunspor, Kartalspor’u devirip, puanını yükseltti. Aslında şaşırtıcı olan Kartal’ın durumu... Bundan 3 maç öncesine kadar ligin en az gol yiyen takımıyken, son 3 haftada tam 11 gol yemeleri, ani bir çöküşün göstergesi...

Kocaeli-Mersin İ.Y.
Kocaelispor ikinci galibiyetini yine ikinci bir Güney takımı karşında aldı. Daha önce evinde Gaziantep Büyükşehir’i yenen Kocaelispor seyircisiz oynanan karşılaşmada Mersin İdmanyurdu’nu tek golle geçip, sahadan umutlu ayrıldı. Mersin İdmanyurdu cephesinden bakıldığında ise; sarsıcı ve şok bir yenilgi... Üste üste alınan kötü sonuçlardan sonra taraftarın pek kabulleneceği bir mağlubiyet değil bu...

Gaziantep B.B.-K.Erciyes
Üst üste iki maçını içeride oynayan Gaziantep Büyükşehir Belediye, ilk maçta Bucaspor’a kaybetti ama Erciyesspor’u evine puansız yolladı. Ligde alt sıralarda bulunan iki takımın maçında, alınacak sonuç ikinci yarı için de önemliydi. Nitekim Gaziantep Belediye, devreye girilmeden önemli bir 3 puan aldı.
Tunç Kayacı - Fanatik

***********
  Buca'ya helal olsun ya.Rize'ye 6 atmak ufak iş değil.
Yeni çıktıkları B1'de eskiden beri süregelen ciddi maddi sorunlarına,Teknik Direktör Kemal Kılıç'ın
ayrılmasına rağmen aynı başarılı çizgisini devam ettiriyorlar.
 Şu anki hoca da Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Özcan Kızıltan.
Çok beğendiğim bir orta saha oyuncumuzdu.Dilerim Süperlig'e çıkarlar.
3 Ege takımının şansı devam ediyor.
Karşıyaka'nın bu hafta Hacettepe'den 4 yemesi yakışmadı ama.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler