2 Ocak 2010 Cumartesi

Fenerbahçe'de 2009 Nasıl Geçti ?

Fenerbahçe-Fenerbahçe'de 2009 böyle geçti

OCAK
Avrupa arenasından elenen ve sezonun ilk yarısını zirve yarışından uzak tamamlayan Fenerbahçe Alex ve Roberto Carlos ile sözleşme yenilerken takıma Ankaragücünden Gökhan Emreceksin ve Abdülkadir Kayalı’yı transfer etti. Tesisleşme hamleleri son hızıyla devam ederken bu proje kapsamında Fenerbahçe konuk evi hizmete açıldı. Fenerbahçe’nin 100 yıllık geçmişini anlatan Asr-ı Fener kitabı tanıtıldı.
ŞUBAT
Futbol takımını sezonun ikinci yarısında istikrarsız grafiğine devam ederken yatırım ve yeni projelerin açıklanmasına devam edildi. Fenerbahçe spor kulübü Türkiye’de ilk kez Sanal Gsm operatörü Fenercell projesinin tanıtımını yaptı. Ayrıca kulüp Money League’ 19.sıradan adını yazdırarak yeni bir finansal başarıya daha imza attı. Fenerbahçe eski başkanlarından Emin Cankurtaran’ın vefati derin üzüntü yarattı. Bayan voleybol takımı ise Avrupa üçüncüsü oldu.
MART
Fenerbahçe yüzme takımı toplamda 52491 puanla şampiyonluğa ulaştı. Bu arada Fenerbahçe taraftarları yılın oyuncusu Semih’i seçerken Deivid’in Galatasaray’a attığı gol yılın golü seçildi. Hem Türkiye kupasında hemde süper ligde sezonun flaş takımı Sivasspor ile oynayan Kanarya iki maçta da rakibini yenerek toparlanmış bir görüntü çizdi.
NİSAN
Masa tenisi erkek takımı sezonu şampiyonlukla tamamlayan ilk şube olurak adını yazdırdı. Yaklaşan uefa finalinin Saraçoğlu stadında oynanacak olması sebebiyle hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Uefa başkanı Platini Fenerbahçe kulübünü ziyaret etti. Erkek Voleybol takımı Büyükşehir belediyespor ile Aroma Voleybol liginde play off mücadelesindeseriyi 3-1 kaybederek lig ikincisi oldu. Yaklaşan olağan kongre heyecanı camia içerisinde iyiden iyiye hissedilmeye başlandı.
MAYIS
Şampiyonluk yarışına artık tamamen havlu atıldı. Fenerbahçe Türkiye kupası finalinde İzmir’de karşılaştığı ezeli rakibi Beşiktaş’a karşı 4-2 kaybederek 25 yıl süren kupa hasretine bir yıl daha eklemiş oldu. Olağan kongre için muhalefet adayı Şadan Kalkavan adaylığını açıklarken uzun yıllardan sonra yapılan iki adaylı başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım rakibine 3837 oy fark atarak yeniden koltuğa oturdu. Shakhtar Donetsk ile Werder Bremen arasında oynanan müsabakada müthiş bir evsahipliğine sahip olan Saraçoğlu Avrupa’nin dikkat çeken stadları arasındaki yerini alırken bir finansal başarıya daha imza atıldı. Fenerbahçe en iyi 100 türk şirketi sıralamasında 61. sırada yer aldı.
HAZİRAN
Şampiyonluğu kaybetmiş ve Türkiye kupasını kaybetmiş Kanarya’da ilk olarak Aragones ile yollar ayrıldı. Transfer bombaları ardı ardına patlarken ilk olarak Beşiktaş’ın elinden alınan Mehmet Topuz’a imza attırıldı. Türkiye’de devrim niteliğinde olan bir kararla Aykut JKocaman sportif direktörlük görevine getirldi ve ardından ise Özer hurmacı açıklandı. Transfer tüm hızıyla devam ederkne son isin bu için Bekir İrtegün oldu. Basketbol takımı ise 2-0 önde olmasına rağmen Efes ile oynanan Play off serisinde 4-2 kaybederek ligi ikinci tamamladı.
TEMMUZ
Aragones ile yolları ayıran Fenerbahçe’de ikinci Daum dönemi resmen başladı. Ardından Sivasspor’dan Bilica transfer edilirken Fenerbahçe sezon hazırlıkları için Almanya’nın yolunu tuttu. Kapın bitimi ile birlikte Dos Santos ve Cristian transferleri açıklandı. Deivid’in sözlşemesi uzatıldı.
AĞUSTOS
Kürek takımı Türkiye şampiyonu olurken Futbol takımı Honved ve Sion’un Arupa liginden eleyerek gruplara kalmasını başardı. Beşiktaş ile oynanan Süper kupa mücadelesini 2-0 kazanan Kanarya Daum ile müthiş çıkışını sürdürüp ilk kupasını da müzeye götürdü. Sezona yapılan iyi başalngış keyifleri kat kat artırdı.
EYLÜL
Atletizimde süper ligi erkek ve bayanlar şampiyon olarak tamamlarken uluslar arası müsabakalrda Melis Mey ve Nevin’in aldığı başarılar ile Fenerbahçe kulübü müzelesine yeni madalyalar eklemiş oldu. Boksta ise alınan 3 gümüş ve dört bronz madalya eylül ayının diğer başarıları oldu.
EKİM
Sekiz haftalık galibiyet serisi ile Kanarya tarihindeki rekoru egale ederken Antep deplasmanında alınan yenilgi seriyi bozdu. Ardından Galatasaray’ı 3-1 yenen Fenerbahçe bu maçın ardından çöküşe geçti. Bayan voleybol takımı Türkiye’de düzenlenen ilk Süper kupa finalinde Eczacıbaşını yenerek kupayı müzeye götürdü.
KASIM
Fenerbahçe markası Avrupa’da ilk yirmiye girmeyi başardı. Ligde alınan kötü sonuçlar Kayseri deplasmanında alınan beraberlik ile başlarken Beşiktaş’a alınan yenilgi taraftarşar arasında üzüntüyle karşılandı. Bu arada Kara bulutların gezdiği futbol takımında Kazım kaza geçirerek ölümden döndü
ARALIK
Kazım’ın ardından Önder’in geçirdiği ikinci kaza Fenerhçe’de sıkıntıların bir hayli artmasına sebep oldu. Ardından alınan galibiyetler ile sezonun ilk yarısı lider tamamlanırken Uefa Avrupa liginde de aynı başarı sağlanması yüzleri tekrar güldürdü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler