17 Şubat 2010 Çarşamba

Fenerbahçe - Efes Pilsen Maçı Üzerine Kısa İzlenimler...

1. Taraftarımız tam bir basketbol seyircisi oldu. Artık pozisyonları iyi takip eden, sadece rakip üzerinde değil hakem üzerinde bile baskı kuran bir taraftarımız vardı Efes maçında. Örneğin, hatalı yürüme beklenen ama hakemin görmediği pozisyonlarda bile anında ıslıklı tepki gösterildi.

2. Şimdi herkes kızacak ama Vidmar'ın geçen sene aslında ne kadar önemli bir oyuncu olduğu sanırım bu maçta görülmüştür. Geçen sene final serisinde Kasun'u iyi savunan bir Vidmar vardı. Ömer Aşık'ın sakatlığıyla birlikte pota altında savunma yapacak kimsemiz kalmadı. Efes de ilk çeyrek bunu bol bol kullandı.

3. Pota altı savunma zaafı yalnızca rakip uzunlarla anlaşılmaz. Efes'in 2 sayılık yüzdesi gayet yüksek. Çünkü alçak post denilen alanda çok sayı imkanı verdik...

4. Ömer Onan, ilk 6 üçlüğünün 6'sını birden sokarak mükemmel oynadı... Özellikle Efes maçlarında çok öne çıkıyor. İşte bizim Efes'ten üstün yanımız bu. Bizde "içten" oynayan takım ruhuna sahip çok oyuncu var. Ömer Onan, Ömer Aşık, Mrsic, bazen Semih, Mirsad. Yabancılarda da Emir bazen de Kinsey. Bu listeye göreceksiniz Ukic de eklenecek... Efes'te ise takım için oynayan oyuncu yok. Geçen sene Tanjevic'in saçmalıkları, doping, hakem hataları vs. olmasa 4-0 süpürecektik adamları. Bari bu yıl yapalım. Basketbol öyle yıldızları takım toplayıp kazanılacak bir oyun değil. Bu sene final serisinde bunu göreceğiz.

5. gErgin'le yaşadığı o kadar olaya rağmen, Rakocevic'in bu maçta oynaması Efes'in takım değil Özerhun liderliğinde bir yıldızlar topluluğu olduğunu gösterdi. Bu bizim için avantaj...

6. Mirsad henüz sakatlığı tam atlamamış. Play off boyunca toparlanacaktır. Bu takıma bir de Mirsad eklenince neler olacağını tahmin edemiyorum! Tabii bir de Greer. Henüz çok yetersiz görünüyor. Ama bir sakatlık atlattığını unutmamak lazım.

7. Şu da görüldü: Efes geçe sene 4 kısaya döndü mü bizi çökertiyordu. Artık bizim kısalarımız Efes'ten daha üstün. Kinsey var. Greer var. Ukiç var mesela geçen seneden üstün olarak. Bir de 4 kısa oyununda çok önemli olan Kerem bu sene yok. Bu yüzden maçta 4 kısaya hatta bazen 5 kısaya dönerek Efes'i çökerttik. Sene sonunda Mirsad'ın normal performansına dönmesi, Ömer Aşık'ın da katılmasıyla uzunlarda zaten geleneksel üstünlüğümüze kavuşmuş olacağız.

8. Tek korkum Tanjevic. Bu maçta anladım ki, takım üstün oldu mu Tanjevic çok kötü etkide bulunamıyor. Ama dengede giden maçlarda rakibin önemlerine ve taktik değişikliklerine yanıt veremiyor. Yani bizim maçlarda en az 10 sayı farkla önde gitmeliyiz.

9. Bu sene şampiyon olma ihtimalimiz geçen seneden daha çok. Efes'te öyle aman aman bir gelişme yok bence. Rakocevic'i kullanamıyorlar. Bir tek Kasun geçen seneden daha iyi. Ama Kerem'den yoksunlar. Bizim takım ise geçen seneye göre daha iyi. Şöyle bir karşılaştırma yapalım:

Greer > Green
Ukiç > Solomon
Kinsey > Smith

Diğer oyuncularda bir değişiklik yok zaten.

10. Şampiyon olacağız, ama buruk bir sevinç yaşayacağız galiba. Çünkü şampiyon olmamız Tanjevic'in de kalması demek maalesef. Halbuki muhteşem bir potansiyel harcanıyor Tanjevic'le. Yazık çok yazık. 16 milyon dolarlık bir takım gibi oynamıyoruz. Euroleague'de açıkça görüldü. Yazık çok yazık...

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler