18 Şubat 2010 Perşembe

Maç Öncesi : Lille - Fenerbahçe !!!!!!!!!!

 
Uzun bir maç analizi yapacaktım fakat Gürkan Kubilay dün çok güzel bir analiz yapmış.
Adam 2'si canlı,8'i kasetten 10 maçın 30 saatlik analizini yapmış,bizim bunun üstüne söyleyecek
çok şeyimiz olamaz.Belki bir kaç noktaya tekrar dikkat çekeriz.

 Gürkan Kubilay'ın Analizi ;

LİLLE GENİŞ ANALİZİ
Fenerbahçe, tarihinin önemli maçlarından birine daha çıkacak. Ben de sizlere ekibimle beraber 2'sini canlı, 8'ini ise kasetten toplam 10 maçını izlediğim Lille ile ilgili yaklaşık 40 saat süren analizlerimin sonuçlarını paylaşmak istedim. Umarım Lille hakkında kafanızda bir fikir oluşturur. Lille, Belçika sınırında tarihi boyunca Roma'nın etkisi altında kalmış, 225 bin nüfuslu güzel bir Fransız şehri. 

TAKTİK DİZİLİŞ 4 1-2-3 YA DA 4-3-3 GİBİ OYNUYORLAR
Deplasmanda iki kez 4-5-1 oynadılar. Hem Auxerre, hem de Montpellier maçlarını kaybettiler. Yani savunma ağırlıklı oynamak onlara yaramadı. Tecrübeli eldivenleri Landreu kalede çoğunlukla. Savunmanın sağında Debuchy (2), solunda Beria (18), ortasında ise Chedjou (22) ve Rami (23) oynuyor. Orta alanda 3'lü bir blokları var. Tek ön libero pozisyonunda Mavuba (24), solunda Cabaye (7), sağında Balmont (4) var. Hücumda santrfor konumunda Frau (17), sağında Gervinho (27), solunda Hazard (26) oynuyor. Ancak dört gün öceki Boulogne maçında Frau'nun yerine De Melo, Hazard'ın yerine de Obraniak oynadı ve iki gol attı.

ÇOK İYİ ANTRENE EDİLİYORLAR
Şu anda Fransa 1. Ligi'nin en az sakatı olan takımı Lille. Sadece Plestan sakat. Fransız doktor arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre antrenman planları çok iyi. Süper bir sağlık ekipleri var. Kas sakatlığı yaşamıyorlar. Bu açıdan takdir edilecek bir takım Lille. 

BIRAK FENER, LİLLE'LİLER TOPLA  OYNASIN
Orta alandaki adamları topla oynamayı seviyor. Topa daha fazla sahip olmak özellikle iç sahada en fazla istedikleri şey. Ama unuttukları bir taraf var. Kaybettikleri 6 maçın 5'inde topla daha fazla oynayan taraf onlardı. Bu yüzden Fener'in sabırlı olarak, fazla gömülmeden, orta sahanın 1-2 metre önünden başlayarak rakibini karşılaması ve topla fazla oynama sevdasına kapılmaması gerekiyor. Çünkü bu takımın üzerine gitmek intihar etmek demek.

AMAN BİLİCA VE LUGANO DİKKAT
Bu takım belki de Avrupa'nın en hızlı oynayan takımlarından biri. Gervinho sağdan, Hazard soldan, rakip savunmanın arkasına atılan toplarda çok tehlikeli oluyorlar. Ama bu kadar hızlı ve de rakibin arkasına kaçma meraklısı takımın maç başına sadece 3 kez ofsayta düşmesi, pas ve koşu zamanlamasını ne kadar iyi yaptıklarının kanıtı. Hatta tam 4 maçı, ofsayta bile düşmeden kapadılar. Bu nedenle yavaşlığı nedeni ile özellikle Bilica'nın çok dikkatli olması gerekecek.

İKİ MAÇTA 'BİR' GOL ATAN ADAM GERVİNHO

Adamın farklı kategorilerde oynadığı son 27 maçın 13'ünde gol attığını hatırlatırım. Bu nerede iseyüzde 50'lik müthiş bir oran. Çünkü dünyanın en büyük golcülerinin gol atma oranı yüzde 40 civarındadır. Yani ortalama 100 maçın 40'ında atarlar. Üstelik bu adam için iç ya da dış saha fark etmiyor. Son attığı 16 golün 8'i dışarıda, 8'i içerde. Valencia, S. Prag ve Genoa'ya da attı. İşte bu nedenlerle bu adama dikkat. 

Hem de çok… 
   AMAN HÜCUMDA TOP KAPTIRMAYI ÖNEMSEYELİM
Hücum bölgesinde toplar daha rahat kullanılır. Orada kaybedilen topların daha az tehlikeli olacağı düşünülür. Ama bu takım için öyle değil. Bakın Nancy'ye, Gervinho'nun attığı gole. Bu Gervinho ayrıca hızlı hücuma çıkma uzmanı. Gana'yı yendikleri Afrika Kupası'nda attığı gol de bunun kanıtı. Bu tür topları hücuma tek topla genellikle Cabaye taşıyor. Cabaye, takımın en fazla şut atan ve de duran topları da kullanan adamı. Fenerbahçeliler farkında mı bilmiyorum ama Bursa maçında yaptıkları penaltıdan önce rakip ceza alnında Santos topu kaptırdı, Turgay'ın attığı golde de aynısı oldu. Rakip yarı alanda kaptırılan top Fener'e gol olarak döndü. Ligin ilk yarısında Diyarbakır'dan yedikleri gol öncesinde de Semih topu rakip ceza alanı önünde kaptırmıştı. Bu nedenle Fener'in sadece savunmadan çıkarken değil, rakip ceza alanı önünde de topu çok dikkatli kullanması gerekecek.

EMRE VE SEMİH MAVUBA'YA PRES YAPIN
Takımın yumuşak karınlarından biri ön libero Mavuba. Topla çıkarken baskı yiyince saçmalıyor. Özellikle Emre'nin hatta önde santrfor oynayacak adamın ki, bence bu maçın adamı Semih olmalı, mutlaka bu oyuncuya pres yapması lazım. Oradan Fener'e çok atak şansı çıkacaktır. 

GÖKHAN VE TOPUZ'UN OLDUĞU KANAT İŞ YAPAR
Kanatları fazla çalışan bir takım değil Lille. Ortalarının yüzde 80'i isabetsiz. Genellikle de sağ kanadı kullanıyorlar. Orta alanları 3'lü olduğu için kenarlarda mutlaka boş alan bırakıyorlar. Sağ kanattaki Balmont daha savunma ağırlıklı oynadığı için oradan ekmek çıkarmak zor. Ayrıca aynı bölgede önde Gervinho'da olduğu için Fener'in sol kanadındaki iki adamın öncelikli işi savunmayı düşünmek olacak. Ama adamların sol kanadı zayıf. Orta alandaki Cabaye ve önündeki Hazard savunmaya yardım etmiyorlar. Bence Fener, Topuz ve Gökhan'ın bindirmeleri ile orayı çok iyi kullanacaktır.

CHEDJOU'YA DİKKAT
Son Boulogne maçında sahada yoktu ama tandemde oynayan Kamerunlu bu stoper bilerek ve isteyerek rakibe taban basan, tahrik eden bir adam. Bunu o kadar ustalıkla yapıyor ve hakemlere bile çaktırmıyor ki sadece bir sarı kart gördü. Bu nedenle Fenerli oyuncuların bu adam yanlarında iken çok dikkatli olmaları ve bu adamın özelliğini çok iyi bilmeleri gerekecek. 

DURAN TOPLARDA YERLEŞİM HATALARI İŞİMİZE YARAR
Komik duran top golleri yiyorlar. Rakibin uzun olmayan sürpriz adamlarını unutuyorlar. Bu nedenle Santos'tan ya da Topuz'dan gelebilecek bir duran top golü hiç de sürpriz olmaz.

İSTANBUL' DA FORVETİ MUTLAKA ÇİFTLEMELİYİZ
Aşağıda Lille'i yenen takımların, Lille ile oynadıkları karşılaşmalardaki taktik dizilişlerini görüyorsunuz. Buradaki tablo net. Lille, rakip sahada oynadığında ve rakip çift forvetle çıkarsa kaybediyor. Tam beş maçı böyle kaybettiler. Bu da Fener'in, Saracoğlu'nda ne yapacağını gösteriyor. Eğer ki ilk maçın skoru sıkıntılı olursa, Fener çift forvetle oynamalı ama bunu da Alex'i öndeki santrfora daha çok yaklaştırarak yapmak zorunda. Lille'i yenen takımların kullandığı taktik dizilişler:
LORİENT; 4-4-2, MARSİLYA; 4-1-2-3, PSG; 4-4-2, AUXERRE; 4-4-2, MONTPELLİER; 4-3-3, SOCHAUX; 4-2-3-1

FENER BU TAKIMI GEÇECEK POTANSİYELE SAHİP
Dr. Gürkan diyor ki: Lille, özellikle Fransa'da yenilmeyecek bir takım değil. Zaten işi ikinci maça bırakmak tehlikeli olur. Bu takımın deplasmanda daha tehlikeli olduğunu unutmamak gerek. Ben Fener'in orada gol bularak döneceğini ve yenilmeyeceğini düşünüyorum. Bu arada Lille'de ne yerim diyen Fener taraftarları için benden bir öneri. Omnia'ya giderlerse lokal ve geleneksel yemekleri yiyebilir hem de birçok spor karşılaşmasını ekrandan izleyebilirler.  

Rastgele Fener.

EN ÇOK TOP KAZANANLAR
BALMONT DEBUCHY MAVUBA

EN ÇOK TOP KAYBEDENLER
BALMONT HAZARD GERVINHO

ORTACILARI
DEBUCHY BALMONT GERVINHO

EN ÇOK İSABETLİ ŞUT
CABAYE

DURAN TOPLARI KULLANAN
CABAYE

FAUL YAPANLAR
DEBUCHY CABAYE BERIA

FAUL YAPILANLAR
BALMONT HAZARD DEBUCHY

EN ÇOK GOL POZİSYONU BULAN
GERVINHO CABAYE FRAU LILLE

MAÇ BAŞI ORTALAMA RAKAMLAR
İSABETLİ ORTA 3
TOP KAYBI 55
TOP KAZANMA 26
İSABETLİ ŞUT 2
YAPTIĞI FAUL 16
YAPILAN FAUL 17
KORNER 5
GOL POZ. 7
VERDİĞİ GOL POZ. 5

İDEAL 11'i
LANDREU DEBUCHY RAMİ CHEDJOU BERİA BALMONT MAVUBA CABAYE GERVİNHO FRAU OBRANİAK


 ************
  Kuralar çekildikten sonra olsun,daha sonra ligte dolu dizgin giderlerken olsun burada Lille hakkında ayrıntılı  yazdığım üzere enteresan bir takım.
 Elbette biz hem değer olarak hem de camia büyüklüğü olarak bizim ayarımızda değil ama sahada
bunlar kazanmıyor.Bir sistem dahililinde pek çoğu isimsiz,genç oyunculardan  kurulu bir kadro ile
hızlı ve çabuk oynayan sert bir takım.
 Aslında 2 takımda birbirine ters gelebilecek bir takım.
  Onlar daha hızlı oynuyorlar,biz bol pasa dayalı yavaş bir pas futbolu.
Onların çabuklukları bizim için tehlike  ama pas yaparak oyunu tutup,kontrolümüze
alıp ağır defans göbeğimizin yıkılmasına da çare bulabiliriz.
 Herkesin bildiği ve yazdığı gibi en tehlikeli isimler sezon başında Le Mans'tan 6,5 m.euro'ya
transfer ediler genç Fildişi Sahili'li Gervinho.Sağ açık ve forvet oynuyor.
http://www.les-transferts.com/wp-content/uploads/2009/05/gervinho1.jpg
 Diğeri de sol kanattaki genç Belçikalı Eden Hazard.
Bir kere ne yazık ki her zaman olduğu gibi rakipte bizim için en tehlikeli isim kim bildiğimiz
güya önlem aldığımız halde mutlaka o adamdan gol yeriz.O yüzden ne yazık ki Gervinho da atar.
 Beni korkutan defansımız.Göbekte Bilica bombası,sol bekte Santos balonu ve sağ bekte paraşütsüz inişteki Gökhan Gönül.Sadece Lugano kalıyor.O da Frau'yu tutacaktır ve oynatmayacaktır.
 Sol kanadımız gene yol geçen hanı olur Santos ve önünde Özer ile.
 Bence arkada Wederson oynamalı Santos ya kesik ya da önde oynamalı.
Sağ kanadımızda da keşke Deivid hazır olsa da oynayabilse.Hiç sevmememe rağmen orada
oynayabilmesi ve Gökhan Gönül ile bir uyumları olması nispeten avantaj olurdu.
 Mehmet Topuz olmuyor orada.
 Orta Saha göbeğinde Emre ve Baroni'nin sakatlıkları konuşuluyor.
Biri veya ikisi oynamazsa oraya Mehmet Topuz ve Özer kaydırılabilir Selçuk ile beraber
- hiç güvenmesem de - veya Bilica'yı Ön liberoya
Stopere de Önder koyulabilir.
 İleride Guiza oynayacak ,top tutma imkanımız yok bu şekilde gene bir sersem salak 
toptan gol atmasını bekleyeceğiz ne yazık ki.
 Duran toptan tehlike yaratacağımızı düşünüyorum.
   Gol yememiz banko gibi .Gol atmamız şart avantaj için.
Gol atamazsak işimiz yaş.
Gol atabileceğimizi düşünüyorum ve ikinci maç için avantaj ile döneceğimizi 
düşünüyorum.
 Ne yazık ki takıma güvenemiyorum .........
 Başarılar ve şans dilemekten başka yapacağımız bir şey yok.......

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler