15 Şubat 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Doping Pilsen'i ezdi.79-60 !!!! (Cathine Yokmuydu :)))))))))


Zirvedeki buluşmanın galibi Fenerbahçe Ülker
14.02.2010
TBL'nin zirvesindeki iki takımın buluşmasında ikinci sıradaki Fenerbahçe Ülker, lider Efes Pilsen'i 79-60 yendi. Sarı lacivertliler böylece rakibinin 15 maçlık galibiyet serisine de son verdi.
 Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nde zirveyi ilgilendiren önemli maçta lider Efes Pilsen’i 79-60 yendi. Ligin ilk yarısındaki ilk maçı 80-67 kaybeden sarı lacivertliler Abdi İpekçi Salonu’ndaki maçta ikinci periyotta üstünlüğü ele aldı ve karşılaşmayı 19 sayı farkla kazanırken, rakibinin 15 maçlık galibiyet serisine de son verdi.

Fenerbahçe Ülker maça maça Tarence Anthony Kinsey’in 3 sayılık atışı ile hızlı başladı. Efes Pilsen Marvin Linwood Thornton ve Mario Kasun’un sayılarıyla 2. dakikayı 7-3 önde geçti. İki takımın da tempolu mücadelesinde Fenerbahçe Ülker pota altında Oğuz Savaş ile etkili olurken, Efes Pilsen dış şutlarda istediği yüzdeyi tutturamadı. Karşılıklı basketlerle ve başa baş geçen ilk periyotu Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ve Thornton’un turnikesi ile Efes Pilsen 22-17 önde kapadı.

Efes Pilsen ikinc i periyota Kaya Peker’in basketi ile başladı, ancak Fenerbahçe Ülker Rasim Başak’ın peşpeşe 5 sayısı, Lynn Terence Greer’in serbest atışları ve Semih’in tipiyle 14. dakikada 26-24 öne geçti. Fenerbahçe Ülker çember altını iyi kullanarak Emir Preldzic ve Gordan Giricek ile sayılar bulup farkı açmaya başladı ve 16. dakikayı 32-26 önde geçti. Efes Pilsen’in Preston Anthony Shumpert ile farkı kapatma çabalarına rağmen, rakibine sadece 9 sayı şansı veren Fenerbahçe Ülker, Preldzic ve Ömer Onan’ın basketleriyle devreyi 42-31 önde bitirdi.

Fenerbahçe Ülker 3. periyota Ömer’in üçlüğüyle hızlı başladı ve 45-31’lik skorla farkı 14 sayıya çıkardı. Kasun’un peşpeşe basketleriyle karşılık veren Efes Pilsen farkın açılmasını önlemeye çalıştı. Fenerbahçe Ülker düşük şut yüzdeli oynamasına rağmen içeriden iyi hücum edince skordaki üstünlüğü sürdürdü. Periyotun son dakikalarına girilirken Ömer’in peşpeşe iki üçlüğüyle 28. dakikada 58-43’lük skorla fark 15 sayıya çıktı. Savunmasında içeriden rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen’in dış şutlardaki çok düşük şut yüzdesi ile oynamasının avantajını iyi kullandı. Fenerbahçe Ülker son çeyreğe 60-45 önde girdi.

Son periyota Efes Pilsen Kerem Tunçeri’nin basket faulüyle başladı. Ardından Igor Rakocevic’in turnikesiyle 33. dakikada 60-50’lik skorla fark 10 sayıya indi. Sarı lacivertlilerin savunmada hatalar yapmasını iyi değerlendiren Efes Pilsen, içeriden etkili olmaya başladı. Thornton’un basket faulü ve 8-0’lık seriyle son çeyreğin ilk 4.5 dakikasında 60-53’lük skorla fark 7 sayıya indi. Greer’in üçlüğüyle rahatlayan Fenerbahçe Ülker’e lacivert beyazlılar, Kaya’nın turnikesi ve Rakocevic’in üçlüğüyle karşılık verdi. 36. dakikaya 63-58’lik skor ve 5 sayılık farkla girildi. Ancak Efes Pilsen’in yaptığı hataları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, Greer, Mirsad Türkcan, Emir Preldzic ve Roko Ukic’in basketleriyle salondan 79-60 galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Kaan Büyükçil- Uğur Özen

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukiç 10 (5 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 4 (4 ribaund-1 asist), Ömer Onan 20 (1 ribaund), Rasim Başak 5, Semih Erden 2 (5 ribaund-1 asist), Gordon Giricek 3 (3 ribaund-1 asist), Mynn Tarence Greer 10 (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 6 (10 ribaund-1 asist), Tarence Anthony Kinsey 3 (3 ribaund), Emir Preldzic 16 (8 ribaund-6 asist)

EFES PİLSEN (60): Mario Kasun 15 (5 ribaund), Charles C Smith (3 ribaund), Igor Rakocevic 8 (2 ribaund-4 asist), Preston Anthony Shumpert 3 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (3 ribaund-1 asist), Marvin Linwood Thornton 16 (7 ribaund-2 asist), Kaya Peker 12 (8 ribaund-3 asist), Ermal Kurtoğlu (1 ribaund), Sinan Güler (3 ribaund) , Ender Aslan

1.PERİYOT: 17-22
2.PERİYOT: 25-9
3.PERİYOT: 18-14
4.PERİYOT: 19-15

Tanjevic: Taraftar takımın uçmasını sağladı
14.02.2010
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, "Kazandığımız için mutluyum. Efes Pilsen gibi bir takımı böyle farklı skorla yenmek kolay değil. Bu galibiyet Teknosa Türkiye Kupası öncesi bizim için iyi moral oldu" dedi.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, Efes Pilsen gibi güçlü bir takımı yendikleri için mutlu olduklarını belirtirken, sarı lacivertli taraftarlara da teşekkür etti. Tanjevic, "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, kazandığımız için mutluyum. Sadece kazansak memnun olurduk ama kazanma yanında eşleşme durumunda sayı avantajını da elde ettik, bu anlamda da mutluyum. Bu arada taraftarlarımız için de birşeyler söylemek lazım. Bugün bize çok iyi destek verdiler ve bir anlamda takımın sahada uçmasını sağladılar" dedi.
Efes Pilsen gibi bir takımı böyle farklı skorla yenmenin önemine değinen Tanjevic, "Efes Pilsen gibi bir takımı böyle farklı skorla yenmek kolay değil. EuroLeague'de ortaya koydukları performans da bunun bir göstergesi. Ancak onlar karşısında aldığımız bu galibiyet bizim de form grafiğimizin yükseldiğinin göstergesi. Bu galibiyet Teknosa Türkiye Kupası öncesi bizim için iyi moral oldu" diye konuştu.
Tanjevic sakatlıklara da değinerek "Semih Erden'in hafta içinden birsakatlığı vardı. Buna rağmen oynadı, şimdi yine sakatlığı var. Sakatlığı bulunan oyuncular yeniden form tutmaya başladı" ifadesi kullandı. 

Ataman: Fenerbahçe Ülker'in kendi sahasında yenmesi sürpriz değil
02/14/2010
Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, "Şartlar Fenerbahçe Ülker lehineydi. Yorgun olduğumuzu düşünüyorum. Düzeleceğiz, yapacak bir şey yok. Fenerbahçe Ülker'i kutluyorum" dedi.

Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'i galibiyetinden dolayı kutlarken, oyun sırasında takımında benchten gelen oyuncularından katkı alamadıkları söyledi.

Ergin Ataman, "Birinci periyotta istediğimiz oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Ama sonra özellikle benchten gelen oyuncularımızdan katkı alamadık. Savunma sertliğimiz düşünce kolay basket yemeye başladık. Bu da bizi kendi sistemimizin dışına itti. Fenerbahçe Ülker'i kutluyorum" dedi.

Yakaladıkları galibiyet serisinin bir yerde biteceğini bildiklerine değinen Ataman şöyle devam etti:
Tabii ortada bir seri vardı, ama bu bir yerde bitecekti. Şartlar Fenerbahçe Ülker lehineydi. Yorgun olduğumuzu düşünüyorum. Maccabi maçı ve önceki Siena maçı fiziksel ve mental açıdan bizi yormuştu. Fenerbahçe Ülker'in kendi sahasında bizi yenmesi sürpriz değil, ama Efes Pilsen'in başında olduğum günden beri takımım adına bu kadar mücadele gücü düşük ve maçı bırakan bir takım düzeni ile karşılaştım. Düzeleceğiz, yapacak bir şey yok.

Nachbar'ın kadroda olmaması ile ilgili de Ataman, "6 yabancımız var. Rakocevic kazandığımız ilk maçta da kadrodaydı ve ilk 5 başlamıştı. Bunu düşünerek yine tercihimizi ondan yana yaptık. Sonuçta kadromuzda olan her oyuncuyu oynatabiliriz. Son Türk Telekom maçındaki kadromuzdu sahadaki. Bir sürpriz yok. Teknik tercihimizdi" diye konuştu.

Ömer Onan: Hücumda iyi organize olduk
14.02.2010
Fenerbahçe Ülker'in galibiyetinde önemli rol üstlenen Ömer Onan, "Efes Pilsen karşısında bugün hücumda iyiydik ve yüksek yüzde ile oynadık" dedi. 
Fenerbahçe Ülker'de maçı 20 sayı ile tamamlayan ve Efes Pilsen karşısındaki galibiyette önemli rol oynayan Ömer Onan, hücumda iyi organize olduklarını söyledi. Ömer Onan şöyle dedi:
Efes Pilsen karşısında bugün hücumda iyiydik ve yüksek yüzde ile oynadık. Son zamanlarda kötü oynuyorduk, problemler var gibiydi. İstediğimiz oyunu oynayamıyorduk, ama Efes Pilsen maçı gelince herşey değişti. Bugün takımımızda herkes özverili ve hırslıydı. Takım oyununda 1-2 kişinin hırslı olması yetmiyor, 7-8 kişinin hırslı olması gerekiyor. Bugün de biz öyleydik. Emir Preldzic, Mirsad Türkcan... Bugün Greer'i ilk kez savunmada bu kadar hırslı gördüm. Hücumda kaliteli bir takımız. Zaten takımda sayı dağılımına baktığınızda aşağı yukarı eşit. Biz mücadeleyi ortaya koyduğumuzda biri sayıyı atıyor. Avrupa'dan elendik bunun üzüntüsü vardı. Şimdi lig ve kupa kaldı hedeflerimiz arasandı. Bunlar için de sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Mirsad Türkcan da oyunu nedeniyle Ömer Onan'ı överken maçla ilgili de şunları söyledi:
Bu bizim için lig değil Play Off maçı gibiydi. Güzel oynadık. Ömer’i kutlamak lazım. Çok iyi maç çıkardı, müthiş oynadı. Takım olarak iyi mücadele ettik. 60 sayı yedik ki, savunmada iyiydik. Ligi birinci bitirme şansımız var. Üst üste uzun süredir yenemediğimiz bir takıma karşı galip geldik, takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu galibiyeti taraftarlara armağan etmek istiyoruz. Önümüzde zorlu maçlar var. Efes Pilsen'in de önünde zorlu süreç var. Önümüzde hafta Teknosa Türkiye Kupası var. Hedefimiz orada da kupayı almak.
 

http://img713.imageshack.us/img713/4162/36671784.jpg
 http://img713.imageshack.us/img713/4884/fb1nxfg.jpg
 http://img220.imageshack.us/img220/697/fb2u.jpg

 

 









***********************
  Öncelikle basketbolun gs'si şu ezik,makyavelist ,dopingçi bira şirketini ezerek
yendiğimiz için takımı,koçu ve taraftarı kutluyorum.
 

 
  2.periyot ve 4.çeyreğin son 4 dakikasında fark 5'e indikten sonra resmen bu Cathine'cilerle
''John Benjamin Toschakkkkkkkk'' geçtik.
  Koyduk mu koyduk.Eeeeeeeeeeeee .
 Gergiinnnnnnnn pabucu yarımmmmmmmmm,çık dışarıya oynayalımmmm..

 Şifre melaneti yüzünden ne yazık ki bu keyfi canlı izleyemedik,banttan izledik akşam.
Maça tutuk başladık,savunmada iyi değildik.
Zaten klasik zaafımız rakip uzunları ve hareketli 4 numaraları savunamamız sırıttı.
Oğuz Savaş Kasun'a ezildi resmen,hücumda da dışarıdan oynamaya çalıştık çünkü
gene uzunlarımızın zayıflığından.
Dİlimizde tüy bitti söylemekten yazmaktan bu genç uzunların zaaflarından tecrübeli bir
yabancı uzun ve 4 numara alın demekten onlar tersine yabancıları kısalarla doldurdular.
2.çeyrek ve 4.çeyreğin son 4 dakikasında muhteşem oynadık.
2.çeyrekte 17-22'den ilk yarıyı 42-31 25-9'lik bir seri ile bitirdik.
 Son çeyrekte ilk 6 dakikada 3 sayı bulunca fark 5'e kadar indi 15'den,
sonra Emir sazı eline aldı ve öyle bir coştu ki kepaze etti.Son  4 dakikada 16 sayı bulduk ve
maçı  19 sayı farkla kazandık.Geçen haftaki Banvit kaybı olmasaydı şimdi liderdik.
 Neyse ki prestij ve seriyi 1-1'e getirdik.Şimdi dopingçilerin kaybını bekleyeceğiz.
  Ömer Onan sever bunları ama daha çok savnması ile ezerdi bu kez üçlükleri ile
kudurttu.6/6 idi 8/6 ile bitirdi.Helal Ömerrrrrrrrr.
Ve Emir kritik anlarda insiyatif aldı ,sahneye çıktı ve şahlandı.
16 sayı,8 ribaunt,6 asist ile harika oynadı.
İçeri penetreleri müthişti.Zaten Ukiç'in de gelmesi ile Green ile birlikte ,Kinsey'de var
epey deliciliği yüksek bir takım olduk.Bu iyi.
Ama işte şu uzunlardan hiç memnun değilim.
İnşaallah sezon sonu Oğuz falan gider,uzun rotasyonunda değişiklikler olur.
İyi niyetli ama ağır,savunmada yok.
Bugün 10 ribaunt almış ilk kez ama ben beğenmedim oyununu.
Semih'te 2s.5r. ile yetersiz.
Mecburen üçlük deniyoruz başka çare yok ki.
Mirsad hala toparlanamamış.
Gricek hayal kırıklığı.Kinsey de durgundu.Kaptan hiç süre almadı.
Rasimn süre aldığı anlarda kritik katkısı oldu Aferin.
Greer epey boş attı ama bir iki kere kritik üçlük soktu.Savunmada da gayretliydi.
4 kısaya döndüğümüz anlarda daha iyiydik.
Oğuz-Mirsad sahada iken savunma felçti.
Dopingçiler çok çok kötüydü.Adeta kabullenmiş gibiydiler maçı.
Hakemlerin katkısı ile fark 5 indikten sonra bile inanmıyorlardı maçı alacaklarına.
Kaya'an giden topa Emir'den dediler ,geri pas verdiler ve o hücumda 3'lük yedik,fark 5'e
indi.Herhalde mama alamadılar ya da az geldi.
 Takım içinde sorunlar olduğu çok açık.
Gergin  Rakoçeviç konusunda artık oynama şansı çok az demişti ama ilk 5 başlattı.
Omurgasızlık değil de nedir bu ? Ha yönetimin baskısı ile olduysa o zaman istifa edecek
erdemi gösterecek .10 dakika yernden kalkmadı protesto eder gibi yönetimi.
 C.Smith gibi bir adamın sıfır çekmesi,Shumpert'in 3 sayıda kalması da etkendi.
Ayrıca Sinan,Ender,Ermal da sıfır çekmiş. 
Var bunlarda bir nane çıkar kokusu yanında.
 Son olarak bu kadar yaşanmışlığa ,haksızlığa,çirkefliğe rağmen takımı gayet düzgün
bir şekilde destekleyen FB seyircisine teşekkürler.
 Bu kadar nefrete rağmen bile sağduyu ile hareket eden bu taraftara
hala mok atacaklar mı göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler