28 Şubat 2010 Pazar

Fenerbahçe Ülker'den ''Klasik Terbiye'' 81-77 !!!!




Derbide sevinen Fenerbahçe Ülker
27.02.2010
Sarı lacivertliler Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasındaki önemli derbide ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'ı 81-77yendi. Fenerbahçe Ülker böylece iki takım arasındaki 100. derbide 49. galibiyeti aldı. Sarı kırmızılıların da 49 galibiyeti bulunuyor.
 Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nde 20. haftanın önemli derbisinde ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown’ı 81-77 yendi. İki takımı 100. kez karşı karşıya getiren derbide Fenerbahçe Ülker ezeli rakibini karşısında 49. galibiyetini aldı. Rekabette Galatasaray Cafe Crown’ın da 49 galibiyeti bulunuyor. İki karşılaşma ise o dönemin statüsü gereği beraberlikle bitti.

Michael J Wilkinson’ın peşpeşe sayılarıyla Galatasaray Cafe Crown maça hızlı başladı. Mirsad Türkcan’ın turnikesi ile ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Roko Ukiç’in basketleriyle oyuna ağırlığını koydu. Dış atışlarda başarılı olan içeriden de iyi oynayan Fenerbahçe ilk 5 dakikayı 10-8 önde geçti. Wilkinson dışında Galatasaray da skora fazla katkı yapan oyuncu olmayınca özellikle Ukiç’in üçlükleriyle Fenerbahçe Ülker farkı açıp ilk periyotu 22-13 önde kapadı.

İkinci çeyreğe Washington’ın turnikesi ile başlayan Galatasaray Cafe Crown dış şutlarda istediği isabeti bulamadı. Oğuz Savaş’ın turnikeleri ile buna karşılık veren Fenerbahçe Ülker dışarıdan da isabetli atışlar yaptı. Gordon Gricek’in basketiyle 13. dakikaya girilirken 28-17’lik skorla Fenerbahçe Ülker farkı 11 sayıya çıkardı. Mirsad’ın üçlüğü, Lynn Terence Greer’in basketleriyle 17. dakikayı 35-21’lik (fark 14 sayı) skorla Fenerbahçe Ülker önde geçti. Sarı kırmızılılar Evren Büker, Washington, Rancik ile sayılar üretip farkı kapatmaya çalıştı. Ancak Fenerbahçe Ülker, Semih Erden ve Mirsad’ın basketleriyle devreyi 40-31 önde kapadı.

İlk yarıda 13’te 1 üç sayılık isabet oranıyla dış şutlarda başarısız olan Galatasaray Cafe Crown 3. periyota Rancik’in turnikesi ile başladı. Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan, Semih’in basketleriyle karşılık verdi. Sarı kırmızılılar Rancik ve Caner Topaloğlu’nun basketleriyle 44-39’luk skorla 23. dakika içinde farkı 5 sayıya indirdi. Ancak Emir Preldzic’in asistleri Ömer’in basketleriyle 24.dakikada 50-39’luk skorla fark yeniden 11 sayıya çıktı. Sarı kırmızılılar Caner ve Wilkinson ile sayılar üretirken, Fenerbahçe Ülker Ömer ve Greer ile skor buldu ve 3. Periyotu da sarı lacivertliler 64-50 önde bitirdi.

Son çeyreğin başında Galatasaray Cafe Crown Washington’ın peşpeşe sayıları ve Jasaitis ile skor üretirken, Fenerbahçe Ülker Ömer ve Oğuz’un turnikeleri ile karşılık verdi. Sarı kırmızılılar 33. dakikaya girilirken Wilkinson’ın basketi ve 68-59’luk skorla farkı 9 sayıya indirdi. İki takım da yaklaşık 3 dakikalık bölümde kötü hücum edip çok hata yaptı. Fenerbahçe Ülker Damir Mrsic’in serbest atışları ile sayı bulurken, Galatasaray Wilkinson ile skor buldu ve 3.5 dakikaya 71-63 (fark 8 sayı) Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle girildi. Ancak sarı lacivertlilerin savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren Galatasaray Cafe Crown, Rancik’in serbest atışı ve üçlüğü, Fikret Can Akın’ın üçlüğüyle bitime iki dakika kala farkı 74-71’lik skorla 3 sayıya indirdi. Son dakika içinde Fenerbahçe Ülker Ukic, Preldzic ile skor üretti. Fikret Can Akın’ın serbest atışlarıyla buna karşılık veren sarı kırmızılılar son 15 saniyede skoru 78-75’e getirdi. Ancak Greer’in serbest atış ve turnikesi ile Fenerbahçe Ülker salondan 81-77 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular karşılaşmanın ardından geçen hafta sonu Adana’da kazandıkları Teknosa Türkiye Kupası ile taraftarlarını selamladı.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Engin Kennerman- Erşan Kartal- Alper Özgök

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Leni Ukic 19 (1 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 10 (10 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 17, Rasim Başak 3 (2 ribaund-1 asist), Semih Erden 4 (5 ribaund-1 asist), Gordon Giricek 2 (1 ribaund-2 asist), Damir Kaan Mrsic 4 (2 asist), Lynn Terence Greer 9 (3 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 9 (3 ribaund), Emir Preldzic 4 (5 ribaund-3 asist)

6ALATASARAY CAFE CROWN (77): Darius Myron Washington 17 (4 ribaund-2 asist), Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Rıfat Murat Kaya 2 (1 asist), Michael J Wilkinson 18 (9 ribaund-4 asist), Radoslav Rancik 17 (9 ribaund-2 asist), Evren Büker 8 (4 ribaund-1 asist), Fikret Can Akın 5 (2 ribaund-1 asist), Simas Jasaitis 5 (4 ribaund-1 asist)

1.PERİYOT: 22-13
2.PERİYOT:18-18
3.PERİYOT:24-19
4.PERİYOT:17-27

 Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, maçın son 3 dakikasının oldukça zorlu geçtiğini ancak Galatasaray Cafe Crown'ı yendikleri için mutlu olduklarını söyledi. Taraftarlarına da teşekkür eden Bogdan Tanjevic şöyle dedi:

Son 3 dakika gerçekten zorlu geçti. Maçı kazanma arsusuyle oyuncular strese girdi. Bu bizim maç içindeki en zayıf anımızdı. Maçı genelde kontrol ettik. Kinsey sakatlığı nedeniyle yoktu ve Giricek’ de hastaydı. Kaptan Damir Mrsic önemli ölçüde katkı sağladı, bu anlamda onun eksikliğini kapatmaya çalıştık. Genel olarak oynadığımız basketboldan memnunum, ama geçen haftaki Teknosa Türkiye Kupası'nın getirdiği bir yorgunluk vardı. Bugün takımın enerjisinin yeterli olmadığını gördüm. Genel olarak böyle bir sıkıntımız vardı.

Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, çünkü bugün gerçekten bize destek sağladılar. Enerjimizi yitirdiğimiz anda bize destek oldular. Bugün çok düzgün bir şekilde bizi desteklediler. Bu anlamda da maçın bu şekilde bitmesinden ben memnunum. Oyuncularımın taraftara ciddi anlamda ihtiyica var. Taraftarın desteğiyle müthiş bir enerji ortaya koydular. Dolayısıyla taraftara her zaman ihtiyicamız var ve bu taraftarı her zaman görmek istiyoruz. Biz taraftardan alınacak enerjinin bütün sene eksikliğini çektik. Burada EuroLeague'de Siena ve Barcelona karşı çoğunlukla boş tribünlere karşı oynadık. 

 http://img299.imageshack.us/img299/6431/85799009.jpg
 http://img299.imageshack.us/img299/5103/gs1q.jpg
 




























1-Tebrikler takıma kedileri bir kez daha terbiye ettikleri ve ''Öğrenilmiş
Çaresizlik'' psikozunu gene yaşattıkları için.
2- Rahat ve farklı kazanacağımız maçı Bay Bogdan'ın ''lanet olası rotasyon
belası'' yüzünden neredeyse kaybedecektik.
 14 sayı önde girdiğimiz son çeyrekte resmen saçmaladık - 17-27 üstünlüğü
var kedilerin - ve 3 sayıya kadar inen farkı neyseki Bay Bogdan'ın maça
harika başladı diye hemen kement attığı Ukiç'in sayesinde muhtemel
bir trajediden kurtulduk.
 Kinsey gibi önemli bir kısa oyuncumuz yokken,maça harika başlayan
ve  daha ilk çeyrekte 13 sayı bulan ve takımı iyi oynatan Ukiç'i böyle
bir maçta ve eli sıcakken - günündeyken hala lanet olası rotasyonuna
sokup 23 dk.süre vermek neyin nesidir yahu Bay Bogdan ?
 Diyor ki Kinsey ve Gricek yoktu Kaptan Damir önemi katkı sağladı bize.
Yani onların yokluğunda 14 dakika süre verdiği Damir'in iyi katkı 
verdiğinden bahsediyor hani şu tam kadro oldğumuzda hiç yüzüne bile
bakmadığı ama muhtaç olduğunda dört elle sarıldığı Damir'den.
 Evet Damir de süre almaı ama dünkü şartlarda Ukiç'in uzun süre kenarda
oturtulmasını ,23 dk.süre verilmesini değil Bogdan, yalakaları v.s
hiç bir ulema bana anlatamaz.Ki yerine oynattığı Greer çok zayıf kalıyor 
bir de.Bir de diyor ki son 3 dk.da yorgunluk başgösterdi falan tamam
doğrudur ,iyi ya işte sen iyi başlayan,eli sıcak olan oyuncularınla
devam et,1-2 dk.lık dinlendirdirmelerle - hiç mi dinlenmeyecek Ukiç
diyor ya yalakaları - idare et ve farkı aç tokatı vur ve erken bitir sonrasında
yorgunluğu aktif dinlenme ile geçiştirirsin maçın sonunda.
 Ya hocam derbiyi kazanmışız hala Bogdan diyorsun diyenler vardır
ben  anlamıyorum kardeşim bu adamın oynattğı basketboldan ne yapayım ?
Hakikaten Ukiç gibi bir adam bulmuşken niye rotasyon belasına kurban
edilir böyle bir oyuncu anlamak mümkün değil.
3-Ukiç.Harikasın koçum beee.Bogdan bile durduramadı seni.
4-Ömer Onan'a helal olsun.Gerçek FB'li bir winner lider oyuncu gibi oynadı.
5-Mirsat dönüyor.Uzun süre sonra double double'ını yaptı nihayet.10s.10r.
6-Uzunlarımızın yetersizliği bir kez daha ortaya çıktı.
Semih TK'da iyi dedik hemen beni tekzip etti.
7-Emir'in 4 sayıda kalması ilginçti.Ama 5r.3a ile önemli katkı yaptı gene de.
8-17 tane hücum ribauntu vermemiz tam bir skandal.
Bizim sadece 6.Ribaunt zaten bizim baş belamız.
9-Üçlüklerle yıktık.22/10.% 45.
10- gs de taa Aris ile oynadığımız maçlardan çok beğendiğm ve
hep alınmasını istediğim 4 numara Wilkinson çok iyi oynadı.
Seneye bu adam kaçırılmamalı.Rancik'te iyi adam.
11.Maçın hareketi Gricek'in Fatih Solak'ın kafasına çaktığı smaçtı.
12.Son olarak taraftar gs maçlarında zaten salona gider ama mühim olan
hiç bir olay çıkarmaksızın sadece takımı desteklemesi dikkat çekiciydi.
Ezik kedilere bu açıdan da ders verdik,farkımızı gösterdik.
Kendilerine tebrikler.
Bogdan diyor ki;
Taraftarın desteğiyle müthiş bir enerji ortaya koydular. Dolayısıyla taraftara her zaman ihtiyicamız var ve bu taraftarı her zaman görmek istiyoruz. Biz taraftardan alınacak enerjinin bütün sene eksikliğini çektik. Burada EuroLeague'de Siena ve Barcelona karşı çoğunlukla boş tribünlere karşı oynadık. 
 Neden acaba boş tribünlere oynadık kendine bir sor bakalım ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler