2 Mart 2010 Salı

Diana Taurasi seneye Fenerbahçe'ye gelecek mi ?


Şu anda tartışmasız ''Dünyanın En İyi Bayan Basketbolcusu'' olan Diana Taurasi rüyası görüyoruz
''Aç tavuk kendini Darı Ambarında görürmüş'' misali :)) sürekli.
 Bu sezonda 2 kez kapıdan döndüğü şeklinde inanılması zor haberlerde okuduk.
Kendisinden nefret etsem de formamızı giymesini istememem için herhalde çılgın olmam gerek.
 İşte bu hatun ile ilgili değerli kardeşim Serdar Gürel yeni açtığı  pota6  blogunda ilginç bir haber
yapmış.Hadi inşaallah diyerek buraya alıyorum kaynağını da vererek ;

Fenerbahçe Bayan Basketbol takımının hafta içi oynadığı karşılaşmayı uzatmalarda kaybedip "EuroLeague"e çeyrek finalde veda etmişti. O karşılaşmanın kuşkusuz en dikkat çekici ismi yıldızlar topluluğu Spartak Moskova'nın Birleşik Amerikalı oyuncusu Diana Taurasi'ydi... Karşılaşmayı 38 sayı, 6 ribaund, 2 asistle tamamlayan yıldız basketbolcu izleyenleri adeta büyüledi. NBA yönetimi tarafından önümüzde ki 5 yıl içinde NBA'de bayan basketbolcu izleyebiliriz açıklamasının ardından Amerika'da bu ligde oynayabilecek oyuncu olarak ilk telaffuz edilen isim Diana Taurasi oldu. Taurasi'nin oynadığı basketbol, elde ettiği başarılar bu ismin boş yere ortaya atılmadığının ispatı. Bu rüya gerçek olur mu bunu zaman gsterecek ama bir başka rüya var ki o gerçek olmak üzere gibi görünüyor. Fenerbahçe'nin Diana Taurasi'yi transfer etmek istediğini artık sağır sultanlar bile duydu. oyuncuya yapılan teklifler şu ana kadar bir sonuç vermese de yaşanan bazı gelişmeler gelecek sezon bu transferin gerçekleşebileceği yönünde işaretler vermekte. Nedir bu gelişmeler isterseniz bir göz atalım; Spartak Moskova Bayan Basketbol takımının başkanı, finansörü kısacası her şeyi olan Sabtaj Von Kalmanoviç malumunuz 2009 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Burada oynanan son Fenerbahçe-S.Moskova karşılaşmasında Spartak Kulübü görevlilerinden bir tanıdığımla yaptığım sohbetten öğrendiğime göre Rus ekibi yaşana bu gelişme üzerine parasal kaynaklarının azalması nedeniyle gelecek sezon bu ölçüde bir yatırım yapmayacak ve çok büyük olasılıkla yabancı oyuncularıyla yollarını ayıracak. Bu dostumun şahsi yorumu Taurasi'nin Fenerbahçe'ye gidebileceği yönünde.
Gelelim bu gün (28 Şubat) yaşanan bir diğer ilginç gelişmeye. Perşembe günü oynanan maçtan sonra Rusya'ya dönmeyerek ülkemizde kalan Taurasi bu gün oynanan Fenerbahçe- Kocaeli Belediyesi Kağıtspor maçını bu gün kadroda yer almayan arkadaşı Penny Taylor ile birlikte Caferağa'da izlemesi oldu. Elbette bu başlı başına bir anlam ifade etmese de Rus ekibinde yaşanan son gelişmeler, Fenerbahçe'nin daha önce Taurasi'ye yaptığı teklifler göz önüne alındığında "acaba" demekten alıkoyamıyor insan kendisini. Muhtemelen benim yazdıklarıma benzer şeyler yarın gazetelerde ve internet sitelerinde yer alır ve Fenerbahçe resmi sitesi bu haberleri yalanlar ancak daha önce ki yalanlamalar dikkate alındığında bunlar pek de bir anlam ifade etmez. Ne diyelim türk Basketbolu için çok ama çok büyük bir kazanç olabilecek bu transfer inşallah gerçekleşir ve 4 sezondur kapısından dönülen EuroLeague Final Four'una bu sefer katılmayı başarabilir sarı lacivertliler. 

Kaynak : 
http://potaalti6.blogspot.com/2010/02/fenerbahcenin-taurasi-ruyas-gercek-mi.html

Bu habere en çok bizim Ertuğrul sevinecek.:))

4 yorum:

  1. Merhaba abi, dediğin gibi gerçekten çok sevindim bu habere:))Taurasi, dünyanın en iyisi bence.Çok zor bir transfer ama eğer gerçekleşirse el'in en büyük favorilerinden biri oluruz.Pondexter'da çok iyi ama Taurasi bi başka.Spartak yatırımı kesecek madem, Tammy'nin yerine Fowles'a da bir teklif yapmak lazım:)

    YanıtlaSil
  2. Taurasi de mi kesmedi abicim Fowles'i de istedin ?:)))
    Şaka maka o zaman muazzam olur.
    Hayırlısı.

    YanıtlaSil
  3. Sadece Taurasi'ye fit olurum abi.:)))Taurasi-Powell-Penny-Tammy yabancı dörtlüsü de çok iş yapar.Diana Taurasi gelsin bize yeter.Kadın robot gibi yaaa.Bir maçtada formsuz olsun, bize karşı çok daha iyi oynadı bu yıl.

    YanıtlaSil
  4. Diana Taurasi'yle Fenerbahçe'nin transferde isminin yanyana geçmesi bile insanı heyecanlandırıyor.Sene sonu inşallah bu transfer gerçekleşir.Bizim çok bilen başkan, salak futbolcularına verdiği paradan biraz kısıp hakeden branşlara takviye yapsın.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler