28 Mayıs 2010 Cuma

Fenerbahçe Ülker - Doping Pilsen : 85-79 ( 3-1) (Maç Haberi,Resimler,İstatistikler)


Fenerbahçe Ülker sahasında durumu 3-1'e getirdi.
27.05.2010
Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Efes Pilsen’i 85-79'luk skorla mağlup etti. Sarı Lacivertliler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda aldığı bu galibiyetle seride durumu 3-1’e getirdi. 

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Efes Pilsen’i 85-79'luk skorla mağlup ederek seride durumu 3-1’e getirdi.

İlk dakikası karşılıklı top kayıplarıyla başlayan mücadelede Sinan Güler’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabete Fenerbahçe Ülker’de Gasper Vidmar karşılık verdi. Düşük tempoda geçen ilk periyotta Preston Shumpert’i hücumlarda iyi kullanan Lacivert Beyazlılar, Mario Kasun’un da smacıyla durumu 8-9 yaptı. İlk periyotu Efes Pilsen 17-19 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda potasında Kerem Tunçeri’nin basketini görmesine karşın Oğuz Savaş ve Emir Preldzic ikilisiyle skor üreten Fenerbahçe Ülker, 12.dakikada 23-21 ile öne geçti. Charles Smith ve Bostjan Nachbar’ın üçer sayılık basketleriyle etkili olan Efes Pilsen, 17.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (30-35). Devre sonuna kadar kontrollü oyununu sürdüren Lacivert Beyazlılar, Kerem Tunçeri’nin son saniyede bulduğu turnike ile soyunma odasına 32-42 üstünlükle girdi.

Ender Arslan’ın pasını iyi değerlendiren Mario Kasun, smaç basketiyle periyotun ilk sayılarını üretti. Rasim Başak’ın basket faulü ve Roko Ukic’in de serbest atışlarıyla skor bulan Fenerbahçe Ülker, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Pota altında Kasun’u iyi kullanan Efes Pilsen, 24.dakikada farkı 17 sayıya çıkarttı (37-54). Gasper Vidmar’ın smacı ve Kinsey ile Mirsad’ın da penetreleri sonrasında hücumdaki suskunluğunu bozan Sarı Lacivertliler, dördüncü çeyreğe de 54-62 geride girdi.

Emir Preldzic'in sayılarıyla mücadelenin final periyotunda skor bulan Fenerbahçe Ülker karşısında Efes Pilsen, Bostjan Nachbar'ın basketleriyle rakibine karşılık verdi. Savunmasını sertleştiren ev sahibi takım, Lynn Greer'in hücumda aldığı sorumluluk ile farkı 3 sayıya indirdi (66-69). Kerem Tunçeri'nin turnikesiyle rakibinin serisine nokta koyan Efes Pilsen, Ömer Onan ve Roko Ukic'in üçer sayılık basketleriyle 72-71 geri düştü. Bunun üzerine mola alan Lacivert Beyazlılar, özellikle rakibinin savunması karşısında skor bulmakta büyük sıkıntı yaşadı. Fenerbahçe Ülker, 38.dakikasına 79-73 üstün girdiği mücadeleden 85-79 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (7 ribaund), Ömer Onan 11 (1 ribaund- 1 asist), Rasim Başak 3, Semih Erden 6 (1 ribaund), Gasper Vidmar 10 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 14 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 9 (2 ribaund), Tarence Kinsey 2 (8 ribaund- 6 asist), Emirl Preldzic 13 (2 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (79): Mario Kasun 13 (3 ribaund), Charles Smith 16 (10 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 5 (1 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 10 (4 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri 8 (4 asist), Kaya Peker 5 (1 ribaund), Bostjan Nachbar 11, Sinan Güler 10 (4 ribaund- 4 asist), Ender Aslan 1 (1 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 15-23
3.PERİYOT: 22-20
4.PERİYOT: 31-17


1.JPG
2.JPG
3.JPG

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker'de Antrenör Ertuğrul Erdoğan, seride 3-1 önde olmalarına karşın henüz birşeyin bitmediğini söyledi.

Efes Pilsen karşısında 17 sayı geri düşmelerine rağmen oyuncularının üstün mücadelesi ile maçı kazandıklarını belirten Antrenör Ertuğrul Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

Bana göre bugün yine çok enteresan maç oldu. Her maçın ayrı bir karakteri var, atmosferi var. Bugün kötü başlayan sahada uyuyan Fenerbahçe Ülker, yani bizdik. Savunmada yardımlaşmadan sertlikten uzak, sürekli pozisyonlarla ilgi şikayetlerde bulunan bir oyuncu grubu vardı. Konsantrasyondan uzaktık. İlk yarı beklentilerin altında basketbol oynadık.
Kalan son 15 dakikada takım canlandı ve oyuncularım her topa atladı. Seyirci desteğini de arkamıza aldık. Müthiş baskı kurduk bu bölümde. Seyirci 6.adam olarak görevini eksiksiz yaptı. Oyuncular da o destekle iyi mücadele etti. 17 ve 20 sayılar suni farklar. Biz de bir maç önce 18 sayı öne geçtiğimiz karşılaşmada Efes Pilsen üstünlüğü eline almıştı. Şimdi 3-1 önemli bir avantaj ama her şey bitmiş değil.

Greer ve Preldziç bana göre son 15 dakikaya damgasını vurmuş iki oyuncu. Greer'in ilk iki maçta oynadığı süre kariyerine baktığınızda aldığı normal sürenin altındaydı.Bunu sorun yapmadan bugün mükemmel bir katkı yaptı. Pazar günkü maça mütevazi, aynı tavır ve konsantrasyonla çıkacağız. Seri devam ediyor. Bence her koçun zaman zaman takımıyla ilgili şanşkınlık yaşadığı anlar vardır. Oyuncuların büyük bölümüyle uzun süredir çalışıyorum. 17 sayı fark olduğunda bile bir panik havası yoktu bizde. Ben oyunculara güveniyor, inanıyorum. Onlar da ortaya büyük yürek koyuyorlar. Hepsinin yüreğine sağlık.

Fenerbahçe Ülker'de attığı 14 sayı ile en skorer isim olan Lynn Terence Greer, klasik bir Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen karşılaşması oynadıklarını söyledi. Greer, "Klasik bir Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker mücadelesiydi. Efes Pilsen önde başladı. Fark oldu, ama biz maçı bırakmadık. Devre arasında 10 sayı olan fark daha da açıldı 17 sayıya çıktı, ama biz savaşçı bir takımız ve mücadeleyi sürdürdük. Preldziç’in iki üçlüğıüyle maça ortak olduk, ben kenarda maçı izliyor nasıl katkı yapabilirim diye düşünüyordum, oyuna girdim ve katkı yaptım. Seyircimizin desteği mükemmeldi. Evimizdeki iki maçı kazandık ve umarım buradaki son maçımız olur. Deplasmanda kazanarak şampiyonluğa ulaşırız" dedi. 

Ergin Ataman: Seriyi 4-3 kazanacağız.
Efes Pilsen Baş Antrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında prese karşı hücum etmekte zorlandıklarını ancak seriyi 4-3 ile kazanacaklarını söyledi.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Efes Pilsen’de Baş Antrenör Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında 3-1 geriye düşmelerine karşın seriyi 4-3 ile kazanacaklarını söyledi.

Oyunun ilk 25 dakikalık bölümünde üstün olan taraf olduklarını belirten Baş Antrenör Ergin Ataman, “Doğru basketbol oynayarak ciddi bir fark yakaladık. Hem hücumda hem de savunmada iyiydik. Ama Fenerbahçe Ülker 17 sayı geriye düşünce seyirci desteğini de arkasına alarak pres yaptı. Bu şekilde salon da coştu, adeta gladyatörlerin mücadele ettiği bir arenaya dönüştü ve kontrolden çıktı maç. Baş sorumlu oyuncularımı görüyorum. Her ne olursa olsun kontrolü kaybetmemeliydik. Bir anda momentumu kaybettik.O bölümde inanılmaz top kayıpları yaptık. Tempoyu kaçırdığımız gibi Preldzic – Nachbar eşleşmesinde rakibimiz bizi yakaladı. Farkın kapanmasıyla birlikte kontrolü elimizden kaçırdık. Bir kez daha Fenerbahçe Ülker kadar iyi takım olduğumuzu gösterdik. 3-1’lik durum önem değil. Çünkü geçtiğimiz yıl 2-0’dan seriyi çevirmiştik. Şimdi 4-3 kazanacağız” dedi.











0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler