18 Ekim 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Bandırma Fatihi.67-70 !!!


Müthiş Mücadelenin Galibi Fenerbahçe Ülker
17.10.2010
Beko Basketbol Ligi’nin ilk haftasındaki Banvit-Fenerbahçe Ülker maçı nefesleri keserken, baştan sona büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Sarı-Lacivertli takım 3 sayı önde girdiği son 53 saniyede sayı yemeyerek 67-70 kazandı.

Fenerbahçe Ülker, zorlu Bandırma deplasmanında Banvit’i 67-70’lık skorla geçerek sezona galibiyetle başladı. Müthiş bir mücadele içerisinde geçen karşılaşmanın ilk 3 periyodu eşitlikle tamamlandı. Maçın son 53 saniyesine girilirken 3 sayılık avantaj yakalayan Sarı-Lacivertliler, kalan sürede ev sahibine sayı şansı tanımayarak çekişmeli karşılaşmayı kazanmayı bildi.

Banvit’ten Barış Ermiş (2), Lance Williams (4), Charles Edward Davis (4); Fenerbahçe Ülker’den ise Darjus Lavrinovic (8) ve Gasper Vidmar’ın (2) karşılıklı sayılarıyla başlayan maçın ilk 4 dakika 42 saniyelik bölümü 10-10 dengede geçildi. Vidmar’ın basket faulüyle öne geçen Sarı-Lacivertlilerde Lance Williams’ın turnikesine yanıt veren isim yine Darjus Lavrinovic’ti. Ömer Onan - Oğuz Savaş ikilisiyle skor bulmayı sürdüren konuk ekip, Vladimir Golubovic’i durdurmakta zorlandı. Banvit’ten Mutlu Akpınar’ın üçlüğüyle ilk periyot 22-22 eşitlikle kapandı.

Bandırma temsilcisi ikinci çeyreğin başında Charles Edward Davis ve Vladimir Golubovic’in sayılarıyla 26-22 öne geçti. Emir Preldzic birini sayıya çevirdiği serbest atışlarla farkı 3’e indirdi. Takımlar 2 dakika 25 saniye boyunca sayı üretemedikten sonra Mutlu Akpınar ve Chuck Davis’in basketlerine Morka Tomas ile Darjus Lavrinovic’ten cevap geldi. Etkili oyununu sürdüren Lavrinovic, art arda isabetlerle Sarı-Lacivertlileri 29-32 öne taşıdı. Fakat Banvit; Vladimir Golubovic ve Chuck Davis ile skoru tekrar dengeledi. Marko Tomas’ın üçlüğünü de Keith Simmons basket faulle yanıtlayınca ilk yarı 36-36’lık skorla noktalandı.

Üçüncü periyot Şafak Edge’nin turnikesiyle açılırken Mirsad Türkcan ve Ömer Onan’ın basketleri Fenerbahçe Ülker’i 2 farkla öne geçirdi. Konuk ekip, Marko Tomas’ın da devreye girmesiyle farkı 7’ye yükseltti. Banvit, Charles Edward Davis’in başarılı atışıyla ikinci yarının 6. dakikası geride kalırken skoru 45-48’e getirdi. Gasper Vidmar’ın pota altındaki gayretiyle avantajını koruyan Fenerbahçe Ülker, Mutlu Akpınar’ın basket faulüne engel olmadı ve durum eşitlendi. Üçüncü periyot, Roko Leni Ukic ve Chuck Davis’in birer basketiyle 53-53 tamamlandı.

Fenerbahçe Ülker dördüncü periyodun ilk 3 dakikasında Oğuz Savaş, Roko Leni Ukic ve Darjus Lavrinovic ile 3 kez öne geçse de Banvit her seferinde eşitliği sağlamayı bildi. Lance Williams’ın orta mesafeli isabetiyle de 61-59 öne geçen Bandırma temsilcisi, günün etkili ismi Darjus Lavrinovic’in başarılı atışına engel olamadı. Fakat ev sahibi ekip Williams’ın pota altı basketiyle üstünlüğü tekrar ele almayı başardı. Barış Ermiş’in turnikesi ise farkı 4’e çıkardı. Ömer Onan’ın çabasıyla farkın artmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas’ın üçlüğüyle durumu 65-66 yaptı. Banvit, Lance Williams’ın yaptığı tiple tekrar öne geçti. Ev sahibi bitime 1 dakika 33 saniye kala aldığı moladan sonra kullandığı hücumu iyi savunan Sarı-Lacivertliler, Marko Tomas’ın elinden çok önemli bir isabet buldu. Keith Simmons’ın başarısız üçlüğünün ardından Roko Leni Ukic de uzak mesafeli atışını sayıya çeviremedi. Fakat ribaund mücadelesinde top konuk ekipte kaldı. Darjus Lavrinovic kendisine yapılan faulle kazanılan serbest atışların ikisinde de isabet bularak Fenerbahçe Ülker’i bitime 3 saniye kala 67-70 avantajlı duruma getirdi. Banvit son topu Antonio Dapries Graves ile değerlendiremeyince Sarı-Lacivertli takım ligdeki ilk maçından galibiyetle ayrılmayı başardı.


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Uğur Özen, Erman Erdemli

BANVİT (67): Şafak Edge 2, Lance Williams 17 (7 ribaund), Mutlu Akpınar 8 (1 asist), Charles Edward Davis 20 (2 ribaund- 1 asist), Erol Can Çinko (1 ribaund), Yiğitcan Turna 2 (1 ribaund- 2 asist), Vladimir Golubovic 11 (8 ribaund),Keith Simmons 3 (4 ribaund- 1 asist), Antonio Dapries Graves (1 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 4 (2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Roko Leni Ukic 8 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 2, Ömer Onan 8 (2 ribaund- 2 asist), Lynn Terence Greer (1 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 24 (7 ribaund), Gasper Vidmar 8 (7 ribaund), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 5, Marko Tomas 14 (4 ribaund), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 3 asit)

1. PERİYOT: 22-22
2. PERİYOT: 14-14
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 14-17


* Maçı şifre kepazeliği yüzünden ancak 21.00'da FB TV Bant yayınından izleyebildim.
Bir kez daha ''Basketbolu zincire vuranlara lanet olsun'' diyorum.
* Tebrikler takıma.(Teknik heyet ve oyuncular).
Ligin en zor deplasmanlarından birini henüz hazır olmadan ve CB kupasının moral bozukluğundan sonra çıkıp yenmek çok önemli ve güzel.
* Tam EL başlarken  böyle zor bir deplasmanda dişli bir rakiple maç sonuna kadar kafa kafaya 
oynayıp kazanmak moral-motivasyon ve fiziki test açısından çok iyi oldu.
* Takımın hırsını,isteğini,savunma gayretini çok beğendim.Oyun kalitesi olarak iyi değildik o kadar zira çok formsuz oyuncumuz var ama gayretleri iyiydi.
* 2 sıkıntımız gözüküyordu şu ana kadar.Birincisi oyun kurucu mevkii ve ribauntlar.
Oyun kurucu mevkiindeki sıkıntıyı gidermek için hoca Greer'i kadroya alıp Kinsey'i 6.yabancı olarak tribüne göndermişti.Ne yazık ki gene sıkıntı yaşadık.Ukiç 8s.2a,Emir 1s.4r.3a,Greer 0s.3a.Emir mesela ilk yarının sonunda 3 sayı öndeyken ve 14 sn.kala top bizdeyken öyle acele ve kötü bir hücum yaptı ki adam pas arası yaptı ve basket faul yedik devre berabere bitti.
Süreyi kullan ve son saniyede ne yapacaksan yap işte.
* Ribauntlarda ise Banvit gibi L.Williams,C.Davis ve Goluboviç gibi çok iyi uzunları olan bir takıma karşı 30-24 üstünüz ve hep sıkıntı yaşadığımız çok hücum ribauntu veriyoruz dediğimiz konuda ise 15-7 üstünüz.Bu EL maçı öncesi çok iyi gelişme.
* Banvit içerideki uzunları iyi olduğu için onlardan oynadı ağırlıklı olarak.Skor yükünü de Williams,Davis ve Goluboviç çekti.Dışarıdan 7/1 üçlükle oynamışlar.
Biz ise iç-dış dengesi iyi bir takımız dediğim gibi içeriden ve dışarıdan oynamaya çalıştık.
22/6.% 27 üçlük yüzdemiz düşük ama 50 cm.daha da uzayınca üçlük çizgisi kolay değil isabet.
* 20/12.% 60 serbest atış yüzdemiz düşük.Maç kaybettirebilirdi.
* Bizim adımıza maçın yıldızı Lavrinoviç'ti.Erken 3 faul alıp ancak 20.54 dk.süre alabilmesine rağmen 24s.7r.ile ve bildiğimiz öldürücü üçlüklerinden de 6/4 sokarak mükemmel oynadı.
* Lavrinoviç'e Vidmar ve taraftarın küçümsediği ve beğenmediği Marko Tomas eşlik etti.
Vidmar'a 16.35 dk.da 8s.7r.luk önemli performansı için tebrik ediyorum.
* Marko Tomas.Hep güvendim bu isme ve güveneceğim de.Maçı yorumlayan Çetin Yılmaz'da aynen benim gibi düşünüyor.Kaliteli ve çok faydalı bir oyuncu olacağını söyledi.Buna sevindim.
2 tane kritik üçlüğü vardı.Biri maçın sonunda.Sonra bir ikilikte attı.Sanırım son 5 sayıyı Tomas attı.
En önemlisi savunmada da iyiydi.K.Simmons ile iyi savaştı ve durdurdu.
* Oğuz savunmada çok zayıf kaldı.Mirsad çok kötüydü.
* Kaya Peker çok az süre alıyor.Sanırım sakatlığı var.Çünkü daha çok süre alması lazım.
* Maçın kırılma anı 4 dk.kala 65-61 Banvit öndeyken Ömer Onan'ın top kapıp fast break basket bulmasıydı.Sonrasında Tomas'ın üçlüğü de çok kritikti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler