21 Ekim 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Lietuvos Rytas : 86-69 (İyi Başladık) !!!



Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'e Galibiyetle Başladı.
20.10.2010
Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, C Grubu’ndaki ilk maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Litvanya ekibi Lietuvos Rytas’ı 86-69 yendi.
 




Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague’deki mücadelesine Lietuvos Rytas galibiyetiyle başladı. C Grubu’ndaki ilk maçında Litvanya temsilcisi ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaşan Sarı-Lacivertliler, taraftarlarının da desteğiyle baştan sona üstün götürdüğü maçı 86-69 kazandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da izlediği maçta Türk oyuncu Cemal Nalga ve geçen sezon Beşiktaş Cola Turka’da oynayan Brad Newley temsilcimize karşı forma giydi.

Karşılaşmaya Marko Tomas’ın asisti ve Darjus Lavrinovic’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Brad Newley’nin turnikesinin ardından Ömer Onan’ın basketiyle 7-2 öne geçti. Bu bölümde Cemal Nalga ile etkili olan Lietuvos Rytas farkı 3’e indirse de temsilcimiz, Marko Tomas’ın üçlüğüyle başlayan ve Darjus Lavrinovic’in basket faulüyle 8-0’a gelen bir seri yakalayarak farkı 11 sayıya çıkardı. Litvanyalı oyuncu, Tomas’ın asistiyle bir de üçlük isabeti bularak skoru 20-7’ye getirdi. Oğuz Savaş ile skor üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler; Steponas Babrauskas ve Jonas Valanciunas’ın basketleriyle periyodun bitimine 14 saniye kala fark 8’e inince mola aldı. Kalan sürede sayı olmayınca ilk çeyrek 24-16’lık skorla kapandı.

İkinci periyodun ilk hücumunu Oğuz Savaş ile değerlendiren Fenerbahçe Ülker, yine milli pivotunun serbest atışlarıyla 12. dakikada farkı 12’ye yükseltti. Kenan Bajramovic’in turnikesine yanıt veren isim de Oğuz’du. Mirsad Türkcan’ın çaldığı topu turnikeyle bitirmesiyle skor 32-18’e gelirken, Darjus Lavrinovic de serbest atışlarını sayıya çevirdi. Faul çizgisinden bulduğu isabetlerle farkı eritmeye çalışan konuk ekibe Roko Ukic ve Emir Preldzic karşılık verince devrenin son 2 dakikasına girilirken 14 sayılık fark korundu. Fenerbahçe Ülker, Igor Milosevic’in gayretine rağmen soyunma odasına 40-27’lik üstünlükle gitti.

Sarı-Lacivertliler, üçüncü periyoda Roko Ukic ve Darjus Lavrinovic’in arka arkaya hücumlardaki üçlükleriyle girdi. Lietuvos Rytas, pota altında ise Gasper Vidmar’ı durduramadı ve 24. dakikada fark 17’ye çıktı. Mücadele Roko Ukic ve Milko Bjelica’nın karşılıklı basketleriyle sürerken Kaya Peker’in isabeti de skoru 58-39’a getirdi. Litvanya ekibi aldığı mola sonrası savunmasını sertleştirerek Bjelica ve Martynas Gecevicius ile farkı 15’e indirdi. Bunun üzerine mola alan temsilcimizde Ömer Onan’ın başarılı atışı üçüncü çeyreğin sonucunu belirledi: 62-45.

Son periyodun başında Ömer Onan’ın turnikesine Igor Milosevic basket faulle yanıt verdi. Brad Newley’nin üçlüğüyle skor üretmeye devam eden Lietuvos Rytas, etkili savunmasıyla Fenerbahçe Ülker’i yavaşlatmayı başardı. Konuk ekip, yakaladığı seriyi Jonas Valanciunas’ın smacıyla 8-1’e taşıyıp skoru 65-53 yaptı. Ancak hücumdaki tutukluğunu çok geçmeden üzerinden atan Sarı-Lacivertliler, Gasper Vidmar - Tarence Kinsey ikilisiyle art arda basketler kaydederek farkı tekrar 16’ya yükseltmeyi bildi. Litvanya temsilcisinin molası sonrası her iki takımın da savunmada aksadığı gözlenirken Fenerbahçe Ülker’den Kinsey’nin sayılarına Valanciunas ve Martynas Gecevicius karşılık vererek farkın daha da açılmasını önledi. Fakat maçın son 3 dakikasına girilirken 76-62 önde olan Sarı-Lacivertliler; Roko Ukic, Gasper Vidmar ve Darjus Lavrinovic’in isabetleriyle 20 sayılık üstünlük kurdu. Lietuvos Rytas kalan bölümde 3 basket üretse de Fenerbahçe Ülker evinde 86-69’luk galibiyete ulaştı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Sasa Pukl (Slovenya), Spiros Gkontas (Yunanistan), Zdravko Rutesic (Karadağ)

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Leni Ukic 11 (2 ribaund- 7 asist), Mirsad Türkcan 2, Ömer Onan 10 (2 ribaund- 2 asist), Lynn Greer 2 (2 ribaund), Darjus Lavrinovic 21 (1 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 17 (5 ribaund), Kaya Peker 2 (11 ribaund), Oğuz Savaş 10 (2 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Marko Tomas 3 (6 ribaund- 4 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund)

LIETUVOS RYTAS (69): Steponas Babrauskas 3 (1 ribaund), Arvydas Siksnius (2 asist), Igor Milosevic 6 (3 ribaund- 5 asist), Milko Bjelica 15 (2 ribaund- 3 asist), Martynas Gecevicius 12 (6 ribaund- 2 asist), Jonas Valanciunas 10 (10 ribaund), Brad Newley 15 (1 ribaund- 3 asist), Arturas Jomantas (1 asist), Cemal Nalga 4 (1 ribaund), Kenan Bajramovic 4 (6 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 24-16
2. PERİYOT: 16-11
3. PERİYOT: 22-18
4. PERİYOT: 24-24


Fenerbahçe Ülker’in baş antrenörü Neven Spahija;
“Hazırlıklara bu kadar sakat oyuncuyla başladığınızda işiniz zor oluyor. Bu yüzden antrenmanlarda tüm oyuncularla çalışamadık ama son 2 haftada tam kadro maçlar yapma fırsatı bulduk. Her şeye rağmen maçın yüzde 70’inde oynadığımız oyundan memnunum. Özellikle ilk yarının ve maçın sonlarında bazı hatalar yaptık. Bunların üzerinde çalışmamız gerekiyor. Mükemmel olduğumuzu söylemiyorum. Daha iyi olmak için tek bir yol var; o da birlikte antrenman yapmak” dedi.

Sarı-Lacivertlilerin Hırvat oyun kurucusu Roko Ukic de Litvanya ekibi ile oynadıkları karşılaşmasının açılış maçı olması nedeniyle üzerlerinde baskı olduğunu ifade ederken, “Karşımızdaki takımdan iyi olduğumuzu biliyorduk. Bütün maç iyi oynadığımızı söyleyemem ama yine de ilk maçımızda galibiyet aldığımız için tatmin olabiliriz” şeklinde konuştu.















 

****************************************************************************************

* Tebrikler takıma.(Koç ve oyuncular).Beklediğim gibi bir maç ve sonuç oldu.
Maç öncesi yazımda yazmıştım zaten ;
 İnşaallah güzel bir galibiyetle başlarız.
Dikkat ve konsantrasyonumuzu yüksek tutup,kendi oyunumuzu oynayalım yeter.
En az 10 sayı fark ile kazanacağımızı tahmin ediyorum.
* Takımın isteği ,arzusu ,savunma direnci iyiydi.Zaman zaman savunmada daldığımız 2-3 dakikalık periyotlarda  4-5 sayılık seriler yedik.En son 2 dk.kala 7-0'lık seri yedik.65'i bile geçemeyeceklerdi o zaman.Ama normaldir bu.Henüz başlangıç aşamasasındayız.
Savunma direnci ve konsantrasyonunu 40 dakikaya yaymak kolay değil.Yaptığımız anda zaten 1 lewel daha atlamış olacağız.

* Spahija'da maç sonu söylemiş zaten % 70'inde iyiydik,sezon başına sakatlıklar nedeniyle birlikte fazla çalışamadık diye.Birlikte daha çok çalıştıkça daha iyi olacağız.Spahija'da oyuna iyi müdahalelerde bulundu.O yediğimiz serilerde hemen mola alarak kesme yoluna gitti.

* Bu maçta içeriden oynamamız gerekiyordu ve bunu çok iyi yaptık.Vidmar ve Oğuz'u özellikle çok iyi kullandık.4 uzunumuzdan bulduğumuz sayı 50.Yani toplam skorun % 63'ü.Çok iyi bir rakam.Dışarıdan bu nedenle çok az oynadık.Sadece 9 üçlük denedik ve 5 isabet.

9/5.% 55,5.(5/3 Lavrinoviç'ten.

* Maçın yıldızları Vidmar ve Lavrinoviç'ti.Vidmar maça kötü başlayıp ilk çeyrekte 3 hata yapmasına rağmen moralini hiç bozmadı ve 17s.5r.gibi müthiş bir oyun gösterdi.Bravo Vidmar.

Lavrinoviç'te A kalite bir oyuncu olduğunu daha ilk çeyrekte maçı kopartarak gösterdi.

İlk çeyreğin sonuna 2.40 kala kenara geldiğinde 20 sayının (20-7) 11'ini atarak fırtına gibi esmişti.Maçı da 22 dk.da21s.1r.2a ile bitirdi.Daha çok dış tehdit yaratmayı gözettiği için ribaunt kovalamayı düşünmedi.Kaya,Vidmar ve Tomas ribautlarda etkili oldular.

* Ukiç vasat oynamasına rağmen 11s.7a.2r.ile oynadı.(9/3 ikilik,1/1 üçlük)

Yorulduğu anlarda gereksiz zorlamaları ve yanlış tecihleri oldu yalnız.
Daha iyi oynayabileceğini biliyoruz.Keşke Engin'de olabilseydi.
* Amerikalı oyuncularımızın performansı düşüktü.Greer verilen şansı değerlendiremedi.

9 dk.kadar süre almış.Keşke Emir'e daha çok süre verseydi Hoca ama Onu da kazanmak istiyor.Kinsey'de iyi değildi ama sonradan biraz toparladı.İyi de toparladı zira maçın en güzel hareketlerinden 2'sine imza attı.Bayramoviç'e müthiş bloğu ve Tomas'ın asistinde Alley-up'ı.

* Mirsad ve Emir'in az süre almaları.Geniş kadro büyük avantaj ama herkese yeteri kadar süre verememekte sorun oluyor haliyle.4 uzunumuz iyi oynarken Mirsad'a süre kalmıyor.Lavrinoviç böyle oynarken bu sürelere alışması lazım Mirsad'ın ama bir kalemde üstü çizilecek oyucu da değil tabii.Emir'de oyun kurucu sorunu varken daha fazla süre alabilir.

 Ancak Spahija maçın gidişatına göre süre veriyor.Tanjeviç gibi otomatiğe bağlamıyor.Yardıran bir oyuncu bile hemen kenara alınırdı Tanjeviç tarafından.
* Marko Tomas ne kadar komple bir oyuncu olduğunu gösterdi.Bu oyuncuya güvendiğimi hep yazdım ve yazacağım.Skor katkısı azdı (3) ama savunması ve 6 ribaunt,4 asisti ile her zaman oyunun içindeydi.Sadece 3 kez top kullanması ise yetersiz.2/1 üçlük,1/0 ikilik.

* En zayıf yönlerimizden biri olan serbest atışlarımız ise çok iyiydi.28/23.%82.1

Vidmar 11/7 ile düşürdü :))

* Maçın 3 hareketi.Kinsey ve Kaya'nın Bayramoviç'e blokları ile Kinsey'in Tomas'ın pasında Alley-Up'ı idi.

* Rytas takımı beklediği gibiydi.Bayramoviç bitmiş yalnız.İkinci yarı Newley ve Gecevicius biraz sahneye çıktılar.İlk yarı 4,ikinci yarı 23 sayı attılar.En çok Bjelica'yı beğendim.

El Amin'i de almışlar.Bundan sonra kendi sahalarındaki maçlarda can yakabilirler.

* Seyirci sayısı beklediğimden fazlaydı ama salonun büyüklüğü ve dağınık oturulma nedeniyle destek azdı.Zaten salona gidenlerin çoğu seyirci taraftar değil seyirciydi.Her  zaman sinir olduğum gitmişsin oraya madem eyvallahta bir alkış yap,bir ıslık yap kardeşim sinemaya gitmedin ki .Olimpija - Doping Pilsen maçını izleyenler seyircinin nasıl olması gerektiğini görmüşlerdir.

* Doping Pilsen demişken zayıf ve aldıkları 6 oyuncuyu transfer yasağının son anda kalkması nedeniyle 1 gün önce lisans çıkarabilen ve ilk kez birarada oynayan Olimpija'ya o kadar ballarına rağmen yenildiler.Geçmiş,geçirilmiş olsun Dopinglerin Krallarına.

* TEŞEKKÜRLER NTV.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler