8 Ekim 2011 Cumartesi

Almanya Ezdi Geçti.1-3 !!!



* Almanya'yı tebrik ediyorum.Haklı olarak kazandılar.Sadece kazanmadılar,ezdiler.
* Bir makina düzeninde işleyen bir sistem yaratmış J.Löw.Helal Olsun.
Tabii kolay olmuyor bu işler.Almanya Euro 2000'den sonra devşirme olayı dahil Altyapıya 17.000 antrenörle 800 milyon euro'luk bir büyük yatırım projesi yaptı ve meyvelerini topluyor.2010 Dünya Kupasında Yarı Finalist olan son 50 yılın En genç takımıydılar.
Yaş ortalamaları 24'e düşmüş.
* İspanya ve Almanya ile birlikte epey bir sene Dünya ve Avrupa futbolunu domine edeceklerdir.
* Biz ise her sene geriye doğru gidiyoruz.Büyük ümitler ve büyük paralarla (yıllık 5m.avro alıyor sanırım) göreve getirdiğimiz Hiddink'in bir şey vermediği ortada.
 Bu maç öncesi çoktan havlu atmıştı zaten.Basın toplantısında ''Almanya ile aynı seviye değiliz'' demişti.Mağlubiyeti kabullenmiş,beraberlik olursa bayram yapacaktı.
* Maça çıkardığı kadro ve devamında oyuna müdahale ve değişiklikleri sıfırdı.Ki 28 kişilik açıklanan kadro bile çok tartışılacak bir kadroydu.
 Geçen sezonu sefilleri oynayarak bitirmiş,8.olmuş gs'den 8-9 oyuncu çağırmak ve bunlardan Hakan Balta,Servet,Sabri'yi hem de orta sahada oynatmak gibi bir garabet neyin nesiydi ?
Utanmasalar Ayhan Akman'ı bile çağıracaklar artık.
 Geçen sezon 34 maç oynamış hem de iyi bir şekilde,Mehmet Topuz 28 kişilik kadroya bile alınmıyor,onun oynadığı yerde Sabri oynatılıyor.Skandal değil mi bu ?
 35'lik geberik Aurelio böylesi yüksek fizik gücü ve tempo gerektiren bir maça sürülüyor,Mehmet Topal gibi İspanya liginde oynayan bir Ön libero es geçiliyor.
Manevra kabiliyeti en hızlı tanktan (!) bile ağır Servet stoperde ve işte böyle maymuna çevriliyor.
Golü atmasına rağmen son derece ağır Hakan Balta sol bek'te neden vazgeçilmez ? Geçen sezon 32 maç istikrarlı oynayan,geleceğe de hazırlanması gereken Kayserispor'dan Hasan Ali neden kadroya bile çağrılmıyor ?
 Sezona iyi başlayan,formda ve genç Caner niye kadroya bile çağırılmıyor ? 
Oyuncu yetişmiyor,geleceğimiz flu diyoruz Sezer Öztürk gibi oyuncular neden alınmıyor ?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz daha.
* Maça dönersek ; Almanya ilk yarıda daha kontrollü,her zamanki oyun disiplinleri ile çabuk,ayağa paslı hızlı bir futbol oynamadı.İlk girdikleri pozisyonda da Gomez,Servet'in belini kırarak golü yaptı.Bizim maçın başında Hamit ile kaçırdığımız mutlak gol pozisyonu gol olsaydı iş değişirdi diyenler var ama katılmıyorum.Almanlar maçı çevirirdi.İkinci yarı zaten oyunu domine ettiler.Bunda Hiddink'in Selçuk İnan'ı çıkarıp,Gökhan Töre'yi alarak harakiri yapmasının da ciddi rolü vardı.Orta sahayı iyice teslim ettik.Gökhan Töre'yi almak tamam ama çıkacak adam Sabri yahu ? Ne işi var Sabri'nin orta sahada ?
* Saha kenarında bir Löw'e bakın,bir de Hiddink'e.Verdikleri tepkiler her şeyi anlatıyor.
* Oğuz Çetin de ne iş yapar birader ?
* Bazı dangalaklar ıslıklasa, küfür etse de bazı yavşak QTM mensupları kin gütse de Emre bu ülkenin alternatifsiz tek oyuncusudur.Dün bir kez daha görüldü bu.
* GG ve Hamit sakatlıktan çıkıp hazır olmamasına rağmen elinden geleni yaptı.Arda çok top ezdi.Yerini çok kaybetti,hep sağ tarafa geldi.Burak Yılmaz karşısında Süper (!) ligin kazma defanslarını göremeyince çaresiz kaldı.
* Hamit maç sonrası güzel konuştu ''Bir gerçek var. Bundan daha fazlasını yapabilirdik. Beraber çalışmamız. Beraber yürümemiz gerekiyor. Bunu herkes kendi kafasına sokmalı. Herkesin işe kendisinden başlaması gerekiyor. Bazı şeyleri idmanda görüyoruz. Yetenekle bu iş olmuyor. Yüzde 70’i, 80’i çalışmakla oluyor, beraberlikle oluyor. Eksiklerimizi masaya yatırmamız, disiplinli çalışmamız gerekiyor” “Bunları Milli Takımın, camiamızın iyiliği için söylüyorum. Bu konuda duygusallık yapmamamız gerekiyor” 
* Rıdvan Dilmen bile dayanamadı oynadığımız kötü futbol karşısında ;Ercan Taner'e ''Kulaklığı çıkarıyorum kusura bakma'' dedi ve yayını terketti.İki takım arasında büyük fark olduğunu belirtti ''Onlar futbol oynuyor,biz hata kolluyoruz'' dedi.
* TFF Peşkeştepe'yi Milli takım Stadı yapmış,bedava sponsor biletleri ile de gs seyircisinden çok şeyler (!) ummuştu.Ama onların yaptığı kuru gürültü ve kulüpçülük yaparak rakip oyuncuları ıslıklamak,taciz etmekten başka bir şey değildi.
Maç sonrası Volkan'a ''Şikeci Volkan bu maçı da sattın'' deme yavşaklığı nedir ulan ?
* Arda'nın oyundan çıktıktan sonra Hiddink'e tepkisi ve Oğuz Çetin'in önleme çabaları da dikkat çekiciydi.Hiddink ,''Maçı kaybettiğimiz belli olunca Azerbaycan maçını düşünerek Arda'yı oyundan aldım'' diyor ama Arda aynı fikirde değil.
* Gökhan Töre ''Kendimi Türk hissettiğim için Türk Milli takımını seçtim'' diyerek gönüllerde taht kurarken,Türk gibi hissetmeyen Mathias Oezil keyif yapıyordu tribünde.Ama pankartlardan gerekeni almıştır umarım.
* Neticede son maçta 2.olarak Play-Off'a kalırız ama Play Off'ta bu kafa ile ne yaparız meçhul ?
Almanya 9/9 yaptı.10/10 rekor ile bitirmek istiyor.Zaten öyle olmasa bile Belçika'nın bu Almanya'yı deplasmanda yenme şansı yok.Ancak Almanya'nın zamanında şike ile Avusturya'ya maçı verdiği gibi bir şey olması lazım.Löw varken ve artık bu zamanda bu olmaz.
 Asıl biz Azerbaycan'ı yenebilecek miyiz mesele O ? 
Azerbaycan - Avusturya 1-4 maçını zaman zaman izledim.Azerbaycan ölmüş ağlayanı yok.
Bu Azerbaycan'ı yenemeyeni döverler.Biz de yenemezsek öyle yapalım :))
 Hiddink'in dediği gibi Azerbaycan'ı bu durumda yenemezsek zaten hiç bir yere gitme hakkımız yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler