6 Ekim 2011 Perşembe

Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu Öncesi Takım Tanıtımları.




FENERBAHÇE ÜLKER


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Bojan Bogdanovic (Cibona), Curtis Jerrels (Patrizan), Hakan Demirel (Erdemir Ereğli), James Gist (Partizan)
KALANLARNeven Spahija (Antrenör), Ertuğrul Erdoğan (Yardımcı Antrenör), Oğuz Savaş, Ömer Onan, Kaya Peker, Roko Ukic, Emir Preldzic, Gasper Vildmar, Mirsad Türkcan, Erbil Eroğlu, Kerem Hotiç, Engin Atsür, Marko Tomas





* Emir Preldziç Türk Statüsünde oynayacaktır.


YABANCI OYUNCULARI
Roko Leni Ukiç


Marko Tomas


Gasper Vidmar


Bojan Bogdanoviç (Yeni Transfer)



Bogdanovic, 1989 doğumlu ve 2 metre boyunda. Hırvat oyuncu geçen sezon Cibona Zagreb ile THY Avrupa Ligi'nde 18 sayı, 3.5 ribaunt ve 1.8 asist ortalamasıyla oynadı.
THY Avrupa Ligi'nde 1. tur (C) Grubu'nda Cibona Zagreb'in Fenerbahçe Ülker ile yaptığı iki maçta da forma giyen Bogdanovic, sarı-lacivertlilerin 73-68 kazandığı Zagreb'teki ilk maçta 15 sayı, 100-78 kazandığı İstanbul'daki ikinci maçta ise 23 sayı kaydetti. 



Curtis Jerrels (Yeni Transfer)

CURTİS JERRELLS KİMDİR?
1987 doğumlu Curtis Jerrells, atletik özellikleri ve savunması ile ön plana çıkıyor. Solak bir şutör olan ABD'li guard, geçen sezon Partizan formasıyla Euroleague'de 9.7 sayı, 3.2 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Baylor Üniversitesi mezunu olan Jerrells, 2009'da San Antonio Spurs ile sözleşme imzaladı ama doğrudan NBDL'e (Geliştirme Ligi) Austin Toros'a gönderildi. Geçen sezon ortasında Partizan'a gelen Amerikalı oyun kurucu, Adriyatik Ligi'nde de 12.4 sayı ve 2.4 asist ortalaması ile oynadı. 24 yaşında, 1.85 metre boyundaki oyuncu, geçen yıl San Antonio Spurs ile yaz kampına da çıkmıştı.



James Gist (Yeni Transfer)


Partizan'dan transfer edilen Gist ise 1986 doğumlu ve 2.06 metre boyunda. ABD'li oyuncu geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde 11.4 sayı, 6.9 ribaunt ve 1.6 asist ortalamasıyla oynadı.


ANADOLU EFES


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Çetin Yılmaz (Teknik Koordinatör), Dusko Savanovic (Valencia), Ermal Kurtoğlu (Galatasaray), Doğuş Balbay (Texas Üniversitesi), Stanko Barac (Caja Laboral), Sasha Vujacic (New Jersey Nets), Esteban Batista (Caja Laboral), Tarence Kinsey (Fenerbahçe), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks),Vlado İlievski (Union Olimpija), Gökhan Şirin (Charlotte 49'ers)
KALANLAREngin Özerhun (Genel Menajer), Ufuk Sarıca (Antrenör), Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Cenk Akyol, Sinan Güler, Miroslav Radulija, Dusan Cantekin,





YABANCI OYUNCULARI
Dusko Savanoviç
PE Valencia'dan 1,5m.euro bonservis bedeli ödenerek transfer edildi.4 numara.


Tarence Kinsey
Anadolu Efes, 27 yaşındaki Amerikalı oyuncu ile 1 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı.Tarence Kinsey, 8 Şubat 2010'da Türk vatandaşlığına geçmiş ve Kerem Kinsey ismini almıştı.
(* Kinsey Türk statüsünde oynayamayacak.)


Alexander Vujaciç

Anadolu Efes, NBA takımlarından New Jersey Nets’in Sloven oyuncusu Sasha Vujacic ile 1 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı. 27 yaşında ve 2.01 metre boyundaki başarılı oyuncu iki numara pozisyonunda oynuyor.
Basketbola Slovenya’da başlayan Vujacic, ilk profesyonel tecrübesini İtalya’nın Snaidero Udine takımında yaşadı. 2001-2004 yılları arasında İtalyan ekibinde forma giyen Vujacic, gösterdiği başarılı performans ile 2004 yılında NBA’in güçlü takımlarından Los Angeles Lakers tarafından ilk turda draft edildi. Altı yıl boyunca Lakers forması giyen Sloven oyuncu 2010-11 sezonunda burada 11 karşılaşma oynadıktan sonra bir diğer NBA takımı New Jersey Nets’e transfer oldu.
Geçtiğimiz sezon New Jersey Nets’te 56 karşılaşmada forma giyen Vujacic maç başına 28.30 dakika ortalama süre alarak 11.4 sayı, 3.3 ribaunt ve 2.3 asist ortalamaları tutturdu.



Stanko Baraç


Efes Pilsen  Hırvat pivot Stanko Barac ile anlaştı. Efes, Caja Laboral ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki yıldız için bonservis bedeli ödeyecek. 2.17'lik Baraç, 2007 NBA Draftı'nda 39. sırada seçilmişti. Baraç'ın NBA haklarını elinde bulunduran Indiana Pacers da yıldız pivotu kadrosuna katmak istiyor. Ancak lokavt ihtimali ve kurallara göre NBA takımlarının sözleşme fesih bedeli olarak en fazla 500 bin dolar verebiliyor olması, Barac'ın Türkiye transferini ön plana çıkardı. Efes Pilsen'in, İspanyol kulübüyle anlaşması durumunda resmi sözleşme hafta içi imzalanacak.


Esteban Batista
Sezon ortasında Fuenlabrada’dan, Caja Laboral’a geçen 28 yaşında ve  2.08 boyundaki basketbolcu ile 3 yıllık anlaşma sağlandı. Savanoviç ve Barac için bonservis ödeyen Efes’in, Batista için ödeme yapıp yapmadığı bilinmiyor. Geçen yıl Euroleague’de 8.4 sayı ve 6.9 ribauntla oynayan Uruguaylı, sertliği ve savunmadaki agresifliği ile tanınıyor. 


Vlado İlievski



VLADO LIEVSKI KİMDİR ?
Basketbola Makedonya’da Nemetali Strumica’nın genç takımında başlayan Ilievski ilk önemli tecrübesini Partizan’da yaşadı. Ilievski 2000 yılında Efes Pilsen’in pilot takımı Antbirlik forması giydi. Dana sonra Slovenya’nın Olimpija Ljubljana, İspanya’nın Barcelona, İtalya’nın Lottomatica Roma ve Virtus Bologna, Montepaschi Siena ve İspanya’nın Tau Ceramica takımlarında görev yapan Ilievski, 2008-09 sezonundan bu yana eski takımı Slovenya’nın Union Olimpija takımında forma giyiyordu.
Geçtiğimiz sezon THY Avrupa Ligi’nde Union Olimpija forması ile 15 karşılaşmada mücadele eden Ilievski 10.8 sayı, 2.5 ribaunt ve 4.1 asist ortalamaları tutturdu. Başarılı oyuncu Anadolu Efes tarihinde Naumoski’den sonra ikinci Makedon oyun kurucu olacak.



G.SARAY MEDİCAL PARK


TRANSFER RAPORU



GELENLER: İlkan Karaman-Karşıyaka'ya kiralanacak (Tofaş), Cevher Özer (Beşiktaş), Ender Arslan (Efes Pilsen), Furkan Aldemir (Karşıyaka), Jamon Gordon (Olympiakos), Jaka Lakovic (Barcelona), Darius Songalia (New Jersey Nets), Can Korkmaz (Perterniyal), Jamon Lukas Gordon (Olimpiacos)
KALANLAR: Oktay Mahmuti (Antrenör), Sertaç Şanlı, Evren Büker, Tutku Açık, Preston Shumpert, Joshua Shipp, H. Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu, Doğukan Sönmez, Muhammed Baygül, Luksa Andric,



* Preston Shumpert bu sezon Türk Statüsünde oynayacak.


YABANCI OYUNCULARI
Joshua Ship



Luksa Andriç



Jaka Lakoviç (Yeni Transfer)
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda Regal FC Barcelona forması giyen Sloven guard Jaka Lakovic ile iki senelik kesin anlaşmaya varmıştır.
Kariyerinin son 10 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden takımlarda yer alan 1.86 metre boyundaki sporcu, daha önce Slovenya’da Geoplin Slovan ile KRKA Novo Mesto, Yunanistan’da ise Panathinaikos için oynamıştı. Basketbol hayatı kupalarla dolu olan 32 yaşındaki Lakovič, bir numaralı pozisyonda görev yapıyor.



Darius Songaila (Yeni Transfer)
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010 - 2011 sezonunda NBA takımlarından Philadelphia 76ers forması giyen Litvanyalı pivot Darius Songaila ile 1 senelik kesin anlaşmaya varmıştır.
2.06 metre boyunda 33 yaşındaki sporcu, kariyerinin son 8 yılında NBA takımlarından Sacramento Kings, Chicago Bulls, Washington Wizards, New Orleans Hornets için de mücadele etti. Litvanya Milli Takımı'nda da yer alan oyuncu, dört ve beş numaralı pozisyonda görev yapıyor.



Jamon Lucas (Yeni Transfer)
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda Yunanistan takımlarından Olympiakos forması giyen ABD'li oyuncu Jamon Gordon ile iki senelik anlaşmaya varmıştır.Bir ve iki numaralı pozisyonlarda görev yapabilen 1.91 metre boyundaki Gordon, NCAA kariyerinde Virginia Tech Hokies için oynamıştı. Kolej yıllarında savunmadaki başarısıyla çeşitli ödüller kazanan 27 yaşındaki oyuncu, son iki sezonda Euroleague tecrübesi de yaşadı “11 sayı, 5 asist, 9 rebound, 4 top çalma, 2 blok” ortalaması var.


BEŞİKTAŞ MİLANGAZ


TRANSFER RAPORU



GELENLERDeron Williams (New Jersey Nets), Barış Hersek (Antalya BŞB), Ersin Dağlı (Anadolu Efes), Can Akın (Olin Edirne), Mehmet Yağmur (Türk Telekom), David Hawkins, Adem Ören (Türk Telekom), Zoran Erceg (Olimpiacos), Semih Erden (Cleveland Cavaliers)
KALANLAR: Ergin Ataman (Antrenör), Yağızer Uluğ (Yrd. Ant), Serhat Çetin, Marcelus Kemp





YABANCI OYUNCULARI:

Marcelus Kemp



Deron Williams (Yeni Transfer)

Beşiktaş erkek basketbol takımı, NBA'in en büyük yıldızlarından biri olan New Jersey Nets'ten Deron Williams ile lokavt bitene kadar resmi sözleşme imzaladı.
27 yaşındaki,1.91 boyundaki  oyun kurucu, FIBA'dan onay çıkması durumunda NBA'deki lokavt sona erene kadar Beşiktaş forması giyecek.

Zoran Erceg (Yeni Transfer)
2.11 boyunda olan Erceg 1985 yılında Hırvatistan'ın Pakrak şehrinde doğdu.Profesyonel kariyerine 2002'de Polet Novi Bečej formasıyla başlayan oyuncu bir sonraki yıl avrupanın oyuncu fabrikalarından FMP Zeleznik'e transfer oldu.5 sene boyunca bu takımda görev alarak 2 kupa zaferinde katkıda bulundu.Başarılı performansıyla dikkat çeken Sırp oyuncu U-18,U-20 seviyesinde milli takımlara çağırıldıktan sonra 2007'de Sırp Milli takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda görev aldı.

2008 yazında Olympiacos'a transfer olan Erceg ilk senesinde istediği süreleri bulamayınca Panionios takımına kiralandı.O sezon başarılı bir performans grafiği çeken yıldız basketbolcu Yunanistan liginde all-star kadrosuna seçildi ve İvkovic tarafından Olympiacos takımına geri çağırıldı.

2010-2011 sezonunda 26 yaşındaki oyuncu Euroleague'de 18 dakika 6 sayı 3 ribaund ortalamasıyla oynadı.



David Hawkins (Yeni Transfer)
DAVID HAWKINS KİMDİR?
28 Ekim 1982 yılında Amerika  Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da dünyaya gelen David Hawkins, 1.95 cm boyunda ve 102 kg ağırlığında olup guard ve forvet mevkilerinde oynuyor.
Kariyerinin son beş sezonunu Euroleague'de Armani Jeans Milano, Montepaschi Siena,Lottomatica Roma gibi Avrupa Basketbolu'nun önemli kulüplerinde çift haneli sayı istatistikleri tutturarak geçiren David Hawkins, 2010-2011 sezonunda Armani Jeans Milano ile Euroleague’de 13 sayı, 3 rebound, 2.7 asist, İtalya Liginde ise 13.6 sayı, 3.9 rebound, 2.8 asist istatistiklerine sahiptir. Tecrübesinin yanında kuvvetli fiziği, sert oyun karakteri ve mücadeleci yapısıyla tanınmaktadır. Maçın bütününe yaydığı enerjisi, kontaktan çekinmeden oynaması ve “winner” karakteri Avrupa Basketbolunda kendine iyi bir kariyer oluşturmasını sağlamıştır.



ANTALYA B.BELEDİYESPOR


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Serdar Apaydın (Antrenör), Bora Hun Paçun (Banvit),Stevan Jelovac (Mega Vizura), Rasim Başak (Türk Telekom), Caner Öner (Trabzonspor), De Angelo Casto (Washington Üniversitesi), Melih Mahmutoğlu (Galatasaray), Corey Fisher (Pennsylvania Villanova Üniversity), Alican Güney (Selçuk Üniversitesi), Valentin Pastal (Mersin BŞB), Nedim Dal (Oyak Renault), Kedrick Brown
KALANLAR: Murat Bilge (Yrd. Antrenör), Gökper Gen,





YABANCI OYUNCULARI
Albert Kedrick Brown (Yeni Transfer)
2 sezon önce Bornova Belediyesinde oynamıştı.
Okaloosa-Walton CC ile Kolej kariyerinden sonra Boston Celtics tarafından 1.tur 11.sıradan draft edilen 2001-2002 sezonunda Kedrick Brown 29 NBA maçında 2.2 sayı ve 1.7 ribaund ortalamalarından sonra, Celtics’de ki 2.senesinde 2.8 sayı ve 2.7 ribaund ortalamaları ile tamamladı. 2003-2004 sezonuna Boston ile başlayan Brown, sezonu Clevland Cavaliers ile tamamladı. NBA kariyerine 2004-2005 sezonunda Philadelphia 76ers kadrosunda yer aldı. 2007 yılında ise D Lig takımlarından Anaheim Arsenal tarafından 1.tur 9.sıradan draft edildi, 49 maçta forma giyen oyuncu, 15.2 sayı, 5.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları ile sezonu tamamlarken, 2008-2009 sezonunda 40 maçta 17.9 sayı, 6.7 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları ile mücadele ettii.


Anthony Guy Corey Fischer (Yeni Transfer)
1988 doğumlu Corey Fisher geçtiğimiz sezon Pennsylvania Villanova Üniversity forması giydi.1.85 boyunda olan Fisher point guard mevkiinde görev yapıyor.


Stevan Jelovac (Yeni Transfer)
 Mega Vizura takımından Sırp Stevan Jelovac geçtiğimiz sezon Dusan Cantekin’le aynı takımda oynamış ve Sırbistan Ligi’nde 21.4 dakika, 13.4 sayı, yüzde 62 iki sayı, yüzde 34.7 üç sayı, yüzde 87.9 serbest atış, 6.2 ribaund, 0.8 asist ortalaması tutturmuş, Adriyatik Ligi’nde ise 14.4 dakika, 6.6 sayı, yüzde 47 iki sayı, yüzde 14 üç sayı, yüzde 70 serbest atış, 2.8 ribaund, o.4 asist ortalaması ile oynamıştı. 1989 doğumlu olan 4 numara pozisyonunki Jelovac, gelecek vaad eden bir oyuncu olarak biliniyor. 


Deangelo David Lincoln Casto (Yeni Transfer)
Washington Üniversitesinden.21 yaşında.12.8s.6.8r.1a.1.8blk.ortalamaları var.




ALİAĞA PETKİM


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Ümit Sonkol (Bornova), Branislav Ratkovica (Tubingen), Brian Qvale, Ryan Toolson (Montegranaro), Pertev Özgüner (Bornova Bld), Paul Miller (Anwil Wroclavek), Ersin Görkem (Trabzon), Buğrahan Tuncer (Beşiktaş), Murat Erensoy (Genç Telekom)
KALANLAR: Birtan Saka (Genel Menajer), Burak Bıyıktay (Antrenör), Zelimir Zagorac (Gönderildi), Barış Güney





YABANCI OYUNCULARI



Zelimir Zagorac
* Sezon ortasında gelip 10 maça çıkmıştı.20.1dk.9.3s.5.1r.ortalamaları var.
Kalmıştı ama sonra gönderildi.



Ryan David Toolson (Yeni Transfer)
2009-2010 sezonunda Pınar Karşıyaka'da oynayan skorer oyuncu Ryan Toolson 26 yaşında ve 1.93 boyunda, son sezonu İtalyan liginde tamamladı.


Paul Andrew Miller (Yeni Transfer)
 1982 doğumlu oyuncu 2.08cm boyunda ve 4/5 numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor. Miller, geçen sezon Polonya'nın Anwil takımıyla Eurocup'ta 13.5 sayı, 5.2 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.


Branislav Ratkovica (Yeni Transfer)

Geçen sezon Almanya Ligi asist kralı olan Sırp oyun kurucu Branislav Ratkovica ,3 sezondur Almanya'nın Tubingen takımında forma giyiyordu.Geçen sezonu 7,4 asist,12.0 sayı ortalamaları ile geçirdi.

Brian Arthur Qvale (Yeni Transfer)
ABD'li çaylak oyuncu Montana Üniversitesi'nden,2.10,22 yaşındaki pivot geçen sezon 14,9 sayı, 8,9 ribaunt ve 3 blok ortalaması ile oynadı.




BANDIRMA KIRMIZI


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Frank Hassell (Old Dominion Monarch), Tiny Gallon (D-League)
KALANLAR: Turgay Zeytingöz (Takım Menajeri), Ahmet Gürgen (Antrenör), Fatih Cantitiz, Anıl Binici, Cenk Şekeroğlu, Talat Altunbey, Mert Gizir, Mert Türkyılmaz, Özgür Şahin





YABANCI OYUNCULARI
Frank Hassell (Old Dominion Monarch) (Yeni Transfer)

Bandırma Kırmızı ilk yabancı transferini yaptı ve yeni mezun Frank Hassell ile anlaştı.
Old Dominion Monarch Üniversitesi’nde son sezon 29.3 dakika, yüzde 56.3 saha içi isabet, yüzde 73.7 serbest atış, 15.1 sayı, 9.6 ribaund, 1.2 asist, 1.3 blok, 0.9 top çalma istatistikleri ile pivot pozisyonunda oynayan Hassel 1988 doğumlu ve 2.07 m boyunda.
Hassell güçlü fiziği, savunmacı ve mücadeleci karakteri ile dikkatleri çeken bir oyuncu. 



Tiny Gallon (D-League) (Yeni Transfer)
Ligin yeni ekiplerinden Bandırma Kırmızı, yabancı transferinde ki 2. tercihini de uzun rotasyonu için kullandı. 2.06 boyundaki , 1991 doğumlu Tiny Gallon da önümüzdeki sezon Bandırma Kırmızı formasıyla ligimizde boy gösterecek. Son olarak D-League’de  Red Claws takımında forma giyen Gallon maç başına ; 29 dakikada 14.6 sayı, 7.7 ribaund, 1.1 blok ortalamaları tutturmuştu.


BANVİT


TRANSFER RAPORU

GELENLER: Serkan Erdoğan (Beşiktaş), Erkan Veyseloğlu (Erdemir Ereğli), Clifford Hammonds (Asvel), Kenan Bajramovic (Rytas)
KALANLAR: Turgay Çataloluk (Genel Menajer), Orhun Ene (Antrenör), Yalçın Küçüközkan (Yrd. Antrenör), Sedat Özyer (Yrd. Antrenör), Semih Soğuksu (Yrd. Antrenör), Chuck Davis, Erol Can Çinko, İzzet Türkyılmaz, Şafak Edge, Yiğitcan Turna, Barış Ermiş, Keith Simmons, Lance Williams





YABANCI OYUNCULARI
Keith Simmons
* Bu sezon Türk Statüsünde oynayacak.


Charles Davis JR



Lance Williams



Clifford Hammonds (Yeni Transfer)
Eski Efes oyuncusu.Geçen sezon Asvel'de oynadı.35 maçta 10.s.3,4r.4.1a.ortalamaları var.


Kenan Bayramoviç(Yeni Transfer)
30 yaşındaki Bosnalı oyuncu.Geçen sezon L.Rytas'ta oynadı.2008-2009 sezonunda Telekom'da oynadı.


ERDEMİRSPOR


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Soner Şentürk (Bornova), Mutlu Akpınar (Banvit), Nusret Yıldırım (İstanbulspor), Antywane Robinson (Cholet), Ray Wesson (Türk Telekom), Gerrod Henderson (Antalya BŞB), Caner Ercan (Olin Edirne)
KALANLAR: Ahmet Çakı (Antrenör), Özhan Çılgın (Yrd. Antrenör), Servet Özsümer (Yrd. Antrenör), Orhan Şişko (Kondisyoner), Altan Erol, Eren Beyaz, Melih Yıldız, Emre Ekim,





YABANCI OYUNCULARI


Antywane Robinson (Cholet)

Son 3 yıldır Erman Kunter’in takımı Cholet’te forma giyen Antywane Robinson, Ereğli takımıyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.
1984 doğumlu, 2.03 boyundaki oyuncu 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda görev alıyor. Kontratı 30 Haziran 2011 tarihi itibariyle sona eren Robinson, Cholet formasıyla son sezonunda 11.8 sayı – 6.4 ribaund – 1.4 asist ortalamalarıyla mücadele etti.  Biri Pau-Orthez’de, üçü Cholet’te olmak üzere Fransa’da geçirdiği 4 sezonun ortalamaları da buna çok yakın: 11. 2 sayı – 5.9 ribaund – 1.5 asist. Oyuncunun istikrarı anlamında önemli bir veri bu. Fransa’daki kariyeri boyunca %36.1 ile üçlük atan Robinson, Cholet formasıyla son 2 sezonun play-off’larında ise 3/24 ile isabet bulabildi yay gerisinden. Geçtiğimiz yıl Euroleague’de de forma giyen Robinson, 10 maçta 10.7 sayı – 5.8 ribaund – 0.7 blok ortalamalarıyla mücadele etti. Cholet’in evinde F.Bahçe Ülker’i 82-78 mağlup ettiği grup maçında 14 sayı – 7 ribaund -1 asist ile etkili bir performans sergilemişti Antywane Robinson. Dışardan şutu olan, hareketli ve atletik bir oyuncu olarak nitelendiriliyor.



Ray Wesson (Türk Telekom)


Erdemirspor, tecrübeli forvet K'zell Ray Wesson'la 2 yıllık sözleşme imzaladı. Daha önce ligimizde Türk Telekom, Karşıyaka, Beşiktaş ve Büyük Kolej takımlarında forma giyen Wesson, geçtiğimiz sezon 12.2 sayı, 9.2 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı. 1977 doğumlu oyuncu 2.04cm boyunda ve Bulgar vatandaşlığı da olduğu için Bosman statüsünde oynayabiliyor.


Gerrod Henderson (Antalya BŞB)

Erdemir Ereğli, geçen sezon ortasında Antalya BŞB’ye transfer olan ve çok iyi performans sergileyen Gerrod Henderson ile anlaştı.
14 maçta oynayan Henderson, rotasyondaki darlık yüzünden ortalama 36:50 dakika sahada kalmış ve 19.14 sayı, yüzde 42.8 üç sayı, yüzde 89.8 serbest atış, 4.1 rbaund, 4.7 asistle önemli katkı sağlamıştı.
1978 doğumlu 1-2 numaranın kariyerinde Panionios, Hemofarm, Kızılyıldız, Wloclavek ve Azovmash da var.



HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Hüseyin Beşok (Aliağa Pektim), Ali Işık (Efes Pilsen), Murat Kaya (Bornova Belediye), Matthew Bryan-Amaning (Washington Üniversitesi), Ricardo Marsh (Zvezda Beograd), Melvin Sanders (Menorca), Sherron Collins (Charlotte Bobcats)
KALANLAR: Alp Bayramoğlu (Antrenör), Derya Yannıer, Özgür Adıgüzel, Önder Külçebaş, Orçun Tunca, Onur Altınmakas, Ulaş Peker (altyapı)





YABANCI OYUNCULARI
Melvin Ray Sanders (Yeni Transfer)

Melvin Sanders, 2006-2007 sezonunda San Antonio Spurs ve NBDL(NBA Development League)'de forma giymiş, Spurs formasıyla çıktığı 16 maçta 7,1 dakika, 2,6 sayı ve 1,4 ribaunt ortalamalarıyla oynamıştı.
2007-2008 sezonunda Fransa'nın Euroleague'de yer alan Pau Orthez takımında mücadele eden Sanders çıktığı 10 maçta 10,5 sayı, 3,3 ribaunt ve 1,2 top çalma ortalamalarını kaydetmişti.
Son olarak İspanya'nın Menorca takımında mücadele eden Melvin Sanders'in transferiyle ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi'nin yardımcı antrenörü Burak Gören, şunları söyledi; "Birinci lige yeni çıkan bir takımız ve iddialı bir kadro kurmak istedik. Yerli oyuncu transferlerimizi ve iki yabancı transferimizi gerçekleştirdikten sonra kadromuzu biraz daha güçlendirmek için, yeni kurulan bir takım için tecrübesinden de yararlanabileceğimiz Melvin Sanders'le anlaştık. Defansif yönü kuvvetli, üçlük çizgisinin arkasından kullandığı atışları isabetli bir forvet olan Sanders'in, yaptığımız telefon konuşmalarının ardından iyi bir karakter yapısında olduğunu da anladık. Bu da takımımız için çok önem verdiğimiz bir nokta. Bu transferin Hacettepe Üniversitesi için avantaja dönüşeceğini düşünüyoruz ".



Sherron Merlon Collins (Yeni Transfer)
2010 yılında Kansas‘tan mezun olan 1.80 boyundaki ABD’li guard Collins, NCAA kolej liginde Junior senesinde 18.9 sayı 5 asist, Senior senesindeyse 15.5 sayı ve 4.5 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

2007-08 sezonundan başlayarak 4 sene boyunca Kansas’la Big 12 Şampiyonu, yine 2008’de NCAA Şampiyonu oldu. 2010 yılında NCAA Big 12 konferansında MVP seçildi. Geçtiğimiz sezon NBA ligi takımlarından Charlotte Bobcats’te forma giyen oyuncu 16 maçta sahaya çıkma şansı buldu



Matthew Osei Bryan Amaning (Yeni Transfer)
Washington Huskies çıkışlı İngiliz power forvet.İngiltere Milli Takımı Aday kadrosunda da yer alıyor.2.05 boyunda.Son senesinde 35 maçta 28.2dk.,15.3s.8.0r.% 54.6 şut,% 61.9 serbest atışla oynadı.NCAA'de 136 maçta 20.8dk.8.7s.5.3r.1.1blk.ortalamaları ile oynadı.
Pac-10 konferansında bu yıl en fazla gelişme gösteren oyuncu seçildi.
Draftın 2.turunda son sıralarda seçilmesi bekleniyordu ama seçilemedi.Fakat çok iyi transfer olduğu söyleniyor.


Ricardo Marsh (Yeni Transfer)
1981 doğumlu.2.01 boyunda pivot.Geçen sezonu Kızılyıldız forması ile 19.2s.5r.1.4a.ile geçirdi.Daha önce Büyük Kolej,T.Telekom ve Antalya B.B.'de geçirdi.


MERSİN B.BELEDİYESPOR


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Erdal Bibo (Olin), James Mays (Oyak Renault), Demetri McCamay (Illinois), Can Maksim Mutaf (Fenerbahçe), Yalçın Azizmahmutoğulların(Optimum TED), Şuacan Pişkin (İTÜ)
KALANLAR: Ercüment Sunter (Antrenör), Serdoğan Ersözlü (Yrd.Antrenör), Vincent Grier, Anthony Grundy, Mutlu Demir, Asım Pars, Kadir Çıpa





YABANCI OYUNCULARI



Vincent Grier
Anthony Montreace Grundy

Demetri Lenell Mc Camey (Yeni Transfer)
1989 doğumlu.Çaylak.PG.NBA olmaması sürpriz karşılanan bir oyuncu olduğu söyleniyor.
Son 2 sezonunda 7.1 ve 6.1 asist üretmiş,% 40'ın üzerinde üçlük isabeti varmış,1-2 pozisyonlarında oynayabilen Demetri'nin Bo Mc Calebb,Chris Lofton ve Jimmy Baron gibi adından çok söz ettireceği söyleniyor.


James Dixon Mays (Yeni Transfer)
Geçen sezon O.Renault'ta oynadı.2.06 boyunda PF.26 maçta 35 dk.17.1s.9r.1.4a.1blk.2.2tç
Ligte geçen sezon ribaunt ortalamasında 4.oldu.




OLİN EDİRNE


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Ogün Sevinç (Oyak Renault), Polat Kocaoğlu (Antalya BŞB), Wes Wilkinson (La Havre-Fransa), Vladimir Stimac (Nymburk), Ivan Lilov (Samakov-Bulgaristan), Yiğitcan Vardal (Pertevniyal), Uğurcan Aksoy (Optimum TED), Mahir Bayrak (Uşak), Erhan Yetim (Kepez Belediye), Görkem Sönmez (Radford Üniversitesi), Mustafa Abi (Beşiktaş), Levent Yavuz (Genç Telekom), Chris Wright (Goeorgetown), Fırat Töz (Tofaş)
KALANLARSerdar Yiğitsoy (Genel Menajer), Ege Taşpınar (Takım Menajeri), Gökhan Taştimur (Antrenör), Ali Burgul (Yrd. Antrenör), Erdem Can (Yrd. Antrenör), Davud Kamer



* Davud Kamer Türk statüsünde oynuyor.


YABANCI OYUNCULARI
İvan Ventsislavov Lilov (Yeni Transfer)

23 yaşındaki Lilov'un 1.96 boyunda ve skorer guard olarak 2 ve 3 pozisyonda oynayabildiği ve geçtiğimiz sezon Bulgaristan Süper Lig  takımlarından Rilski Sportist Samakov'da forma giydiği bildirildi.
Balkan Ligi'nde 12 maçta ortalama 35.3 dakika süre alarak, 20 sayı, 5.8 ribaund ve 3.8 asist ortalamasına ulaşan Lilov'un, Bulgaristan Süper Ligi'nde ise 35 maçta ortalama 33.7 dakika süre alırken, 20,1 sayı, 4,7 ribaund ve 3,4 asist ortalamalarını tutturduğu belirtildi.
Bulgar Milli Takım oyuncusu Lilov'un, Balkan Ligi'nde sayı kralı olurken, Bulgaristan Ligi'nde ise ikinci sırada yer aldığı kaydedildi.
Vladimir Stimac (Yeni Transfer)
Geçtiğimiz sezon Çek Cumhuriyeti takımlarından CEZ Basketball Nymburk takımında forma giyen Vladimir Stimac ile 1 yıllık sözleşme imzalandı
 "1987 Belgrad doğumlu olan Vladimir Stimac 2. 10 boyunda ve 5 numaralı pozisyonda oynuyor. Ligde oynadığı 19 maçta ortalama 11, 5 dakika süre alarak ortalama 6, 2 sayı, 3. 8 ribaunt ve 0, 4 asist üretmişti. 


Christopher Taylor Wright (Yeni Transfer)
St. John's College High Scholl'da oynadıktan sonra 4 sezondur Georgetown Universty Hoyas forması ile NCAA'de mücadele eden Wright, geçen sezon 29 maçta 32.8 dakika, 12.9 sayı, 2.9 ribaunt, 5.3 asist, yüzde 78.3 serbest atış, yüzde 33.3 üç sayılık atış ve yüzde 41.4 toplam saha içi atış ortalamalarıyla oynadı.
22 yaşındaki siyahi oyuncu, 1,85'lik boyuyla 1 numaralı pozisyonda görev alıyor.



Wesley İrl Wilkinson (Yeni Transfer)
1984 doğumlu olan Wes Wilkinson  2.08 boyunda ve 4 numaralı pozisyonda oynuyor. Geçtiğimiz sezon Fransa Pro A Ligi takımlarından La Havre’da forma giyen Wes Wilkinson oynadığı 29 maçta  319 sayı üretmişti.
Gelecek sezon Olin Edirne forması  giyecek olan Wes Wilkinson daha önce:

Nebreska-NCAA (2002-2006)

Okapi Aalstar-Belçika (2006-2007)

Tec Spirou Charloi-Belçika (2007-2010)

STB Le Havre-Fransa (2010-2011)

takımlarında basketbol kariyerini sürdürmüştü. 



PINAR KARŞIYAKA


TRANSFER RAPORU

GELENLER: Goran Ikonic (Krka), Emre Bayav, İlkan Karaman (Galatasaray'dan kiralık ), Rayman Morgan (Maccabi Rishon), Mire Chatman (Beşiktaş)
KALANLAR: Nihat Mala (Genel Menajer), Hakan Demir (Antrenör), Ceyhun Cabadak (Yrd. Antrenör), Arda Demirbağ (Yrd. Antrenör), Alper Saruhan, Ahmet Erdoğan, Jovo Stanojevic, Birkan Batuk, Serkan Menteşe, Ömer Kentli, Onur Çalban





YABANCI OYUNCULARI

Jovo Stanojeviç



Mire Chatman (Yeni Transfer)

2008-2009'dan beri Beşiktaş'ta forma giyen 33 yaşındaki Mire Chatman, geçen sezon play-off dahil 30 maçta forma giymişti.
Chatman, Beşiktaş formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 1000 sayı barajını geçmişti.


Goran İkoniç (Yeni Transfer)
Pınar Karşıyaka Basın Sözcüsü Tamer Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl EuroChallenge Kupası'nda aynı grupta yer aldıkları ve kupayı müzesine götüren KK Krka Novo Mesto'dan Goran Ikonic ile opsiyonu kendilerinde olmak üzere iki yıllık anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Bosna Hersek Milli Takımı'nda da mücadele eden 31 yaşındaki Ikonic, geçen sezon yer aldığı KK Krka Novo Mesto takımıyla en başarılı oyuncu seçilmiş, Sloven ekibi dörtlü final sonunda kupayı kazanmıştı.
Sloven ekibiyle geçen yıl kupada 17 maçta forma giyen Ikonic, 13,6 sayı, 2,1 ribaunt ve 1,9 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
Ikonic, 2010-2011'de Adriatik Ligi'ni 10,7, Slovenya Ligi'ni ise 10,9 sayı ortalamalarıyla tamamladı.
Bosna Hersekli oyuncu, KK Krka Novo Mesto ile geçen yıl EuroChallenge Kupası (J) Grubu'nda iki kez Pınar Karşıyaka'ya karşı forma giymişti.



Jeffrey Raymar Morgan (Yeni Transfer)


TOFAŞ


TRANSFER RAPORU



GELENLER: Bradley Buckman (Antalya BŞB), Ronald Steele (Bnei Hasharon-İsrail), Barış Özcan (Banvit)
KALANLAR: Coşkun Teziç (Genel Menajer), Nihat İziç (Antrenör),Mustafa Derin (Yrd. Antrenör), Erhan Toker (Yrd. Antrenör), Tomislav Ruzic, Can Özcan, Austin Melvin Nichols, Uğur Dokuyan, Samet Geyik, Can Altıntığ, İnanç Koç, Kenan Sipahi, Doğan Şenli, Jurica Zuza




YABANCI OYUNCULARI
Jurica Zuza


Bradley Buckman (Yeni Transfer)
2010-2011 sezonuna DB Skyliners takımında başladı,Antalya B.B.'ne transfer oldu.
Beko Basketbol Liginde 13 maçta 19.6s.9r.ortalamaları ile oynadı.


Tomislav Ruziç


Ronald Lee Steele JR (Yeni Transfer)
1986 doğumlu,1.87 boyunda.PG.2 sezondur İsrail'in Bnei Hasharon takımında oynuyordu.Geçen sezon 28 maçta 12.8s.2,5r.4.9a.ortalamaları ile oynadı.


Austin Melvin Nichols




TRABZONSPOR BASKETBOL
TRANSFER RAPORU

GELENLER: Tolga Öngören (Antrenör), Sinan Çambel (Trd. Ant), Murat Polat (Yrd.Ant), Gürbüz Gürbüzoğulları (Kondisyoner), Erkan İnan (Oyak Renault), Levent Bilgin (Aliağa), Kerem Özkan (Oyak Renault), Polat Kaya (Aliağa), Oktay Yılmaz (Erdemir Ereğli), Kaan Üner (Aliağa), Monwell Randle, Andre Washington (Odessa), Maurice Bailey (Panellinios), Jonathan Gibson, Stevan Milosevic
KALANLAR: Serhat Büker, İsmet Alkan






YABANCI OYUNCULARI



Monwell Randle

2007-08 sezonunda Oyak Renault forması giyen 1982 doğumlu  2,03 boyunda ki Monwell Randle önümüzdeki sezon Trabzonspor forması giyecek.
NCAA'in SE Missouri State takımından sonra Avrupa macerasına başlayan Tandle, geçen sezon Belçika'nın Gent takımında 11,1 sayı-7,3 Ribaunt ve 0,3 assist ortalamalarıyla mücadele etmişti...



Andre Washington (Odessa)


Geçtiğimiz sezon Ukrayna'nın Odessa takımında forma giyen Washington geçen sezonu 16.4 sayı, 4.0 ribaund, 3.4 asist ortalamasıyla tamamladı.


* Bu oyuncunun sözleşmesini sakatlığı nedeniyle feshetmişler.


Maurice Bailey (Panellinios





Geçtiğimiz sezon Eurocup’ta 12 maçta 10.4 sayı, 3.1 ribaund, 1.8 asist üreten 1981 doğumlu ve 1.83 m boyundaki Bailey, 2004’te başlayan Avrupa kariyeri boyunca Nancy, Etendart De Brest, Lokomotiv Rostov, Lublijana Olimpija, Spartak Primorge, Kızılyıldız, Obradorio ve Panellinios formalarını giydi.
Oyun kurucu olarak oldukça düşük asist ortalamalarına sahip olan Maurice Bailey'in, 8 yıllık Avrupa tecrübesi sayesinde takıma oldukça katkı vereceği düşünülüyor.

Doğum tarihi: 30.10.1981 – ABD / Bulgaristan

Pozisyonu: PG

Boy: 183

Kilo: 85

Kariyeri:

1999 – 2000: Rider (NCAA)

2000 – 2001: Kolej değiştirdiği için bu yıl oynamadı.

2001 – 2004: Sacred Heart (NCAA)

NCAA Ortalamaları: 29,7 dk. – 17.2 sayı - % 42 FG - % 30 3FG - % 78 FT – 2,3 asist - 3,8 rib – 1,7 top çalma

2004 – 2005: Nancy (Fransa Pro A)

2005 – 2006: Etendard de Best (Fransa Pro A) – Nancy (Fransa Pro A)

2006 – 2007: Lokomotiv Rostov (Ruya Süper Lig – FIBA Euro Cup)

2007 – 2008: Union Olimpija (Slovenya A1 – Euroleague – Adriyatik Ligi)

2008 – 2009: Spartak Vladivostok ( Rusya Süper Lig)

2009 – 2010: Kızılyıldız (Sırbistan Ligi – Adriyatik Ligi) – Obradorio (İspanya ACB Ligi)

2010 – 2011: Panellinios (Yunanistan Ligi ve Eruocup)

Son sezon istatistikleri: 35 maç – 8’i ilk beş - % 42 2FG - % 35 3FG - % 78 FT

Ortalama 23,5 dk. – 10 sayı – 2,3 ribaund – 1,9 asist – 1,1 top çalma – 2,5 top kaybı – 2,1 faul

Dikkat çeken özellikleri:

* Her iki gard pozisyonunu da oynayabiliyor.

* Oyuna kenardan dahil olup takıma enerji verebilecek potansiyele sahip.

* Savunmada aktif. Hücumda birçok şekilde skor bulabiliyor, penetre etmekten çekinmiyor.

* Bulgaristan pasaportu taşıyor.



Jonathan Gibson

Skorer Guard (SG) pozisyonuna getirttiği Washington'un sakatlığı dolayısıyle sıkıntıya düşen ve bu oyuncuyu geri göndermenin hesaplarını yapan Trabzonspor Basket, geçtiğimiz sezon Oyak Renault formasını giyen ve Yücel Platin tarafından ligin 11. haftasında gönderilen Jonathan Gibson'u transfer edebilmek için harekete geçti.
 Takım oyunundan uzak, bireysel tarzda bir oyuncu olan Gibson, geçtiğimiz sezon Oyak formasıyla oynadığı 11 karşılaşmada ortalama 32 dakika süre aldı ve bu 32 dakikada; 18 sayı, 4 ribaund, 3.3 asist, 2 top çalma ve 3.3 top kaybıyla oynadı.


Doğum tarihi: 8 Kasım 1987 (Kaliforniya)
Boyu: 188
Kilo: 82
2006 - 2010: NCAA (Western Athletic Konferansı) New Mexico State Üniversitesi
Toplam 131 maçta görev aldı. 98 karşılaşmada ilk beş başladı.
Maç başına ortalama 24,5 dk. oyunda kaldı.
11.8 sayı - 1.8 asist - 1.9 ribaund - 1.0 top çalma - 1.6 top kaybı - 1.9 faul
%48 2FG -  %40 3FG - % 76 faul atışı
2010-2011: Beko BL | Oyak Renault

11 maç ortalama 32 dk. 18.1 sayı - 3.3 asist - 3.9 ribaund - 2.0 top çalma - 3.3 top kaybı - 3.6 faul%51 2FG - % 40 3FG - % 77 faul atışı2010-2011: İsrail | Ashkalon
16 maç ortalama 17 dk. 7.3 sayı - 1.3 asist - 1.1 ribaund - 0.6 top çalma - 1.6 top kaybı - 1.6 faul
%47 2FG - %34 3FG - % 73 faul atışı




Stevan Milosevic


Denenmek amacıyla getirilen ve Ankara'da oynana Hacettepe ve Türk Telekom hazırlık karşılaşmalarında 15,5 sayı, 8,5 ribaunt ortalamalarını tutturan, 1985 doğumlu 2.11'lik Karadağlı pivot Stevan Milosevic beğenilerek kadroya dahil edildi.
Tolga Öngören: “Milosevic'in harika bir fiziği var. Ribaund alır, savunmaya sertlik koyar ve her maç 10 civarında sayı atarsa çok katkı alabileceğimiz bir oyuncu. Umarız sezon sonuna kadar bizimle kalır.”


TÜRK TELEKOM


TRANSFER RAPORU

GELENLER: Ali Karadeniz (Trabzonspor Basketbol), Muratcan Güler (Antalya BŞB), Nedim Yücel (Mersin BŞB), Kaspars Kambala (Aliağa), Darius Washington (Roma Lottomatica), Simas Jasaitis (Rytas), Bekir Yarangüme (Beşiktaş)
KALANLAR: Can Uğur Öğüt, Orhan Hacıyeva, Ceyhun Altay, Gökhan Karabıyık



* Ali Karadeniz (Michael Wright) Türk Statüsünde oynuyor.


YABANCI OYUNCULARI
Simas Jasaitis
Litvanya’da Marciulionis BS genç takımında basketbol hayatına başlayan başarılı oyuncu, 2005'te Lietuvos Rytas Vilnius ile Uleb Cup'ı kazandı ve final maçındaki 16 sayısıyla dikkatleri üzerine çekti. 2006'da Maccabi Tel Aviv'e transfer oldu, bir sezonun ardından Tau ceramica ile anlaştı. İspanya’nın Joventut Badalona takımının forması altında Euroleague’de 10 maçın 7’sine ilk beş başlarken 9.3 sayı ve 2.8 ribaund ortalaması yakalamıştı. 2010 yılında Galatasaray’da forma giyen milli oyuncu, burada 29 maçta 13 sayı ortalaması tutturmuştu. Yıldız oyuncu aynı zamanda Litvanya Milli Takımı’yla 2010 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyaya sahip oldu.


Kapars Kambala
Geçen sezon Aliağa Petkim forması giyen, 33 yaşında ve 2.06 boyundaki Kambala, kariyeri boyunca Real Madrid, UNICS Kazan, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen takımlarının formalarını giydi. Tecrübeli oyuncunun kariyerinde Euroleague sayı krallığı da var.


Darius Washington

Hızlı hücum etmeyi seven, skor yapmaya ve yaptırmaya dayalı oyun tarzıyla tanınan Amerikalı basketbolcu, 1.88 boyunda. Aynı zamanda Makedon vatandaşı da olan Darius, NBA'de San Antonio Spurs takımının da formasını giymişti.
2009 sezonunun başında ülkemize gelerek Galatasaray Cafe Crown'da başarılı bir sezon geçiren Darius Washington, 29 maçta 15 sayı ve 3 asist ortalaması yakaladı.
Darius Washington
Doğum Tarihi:
 6 Aralık 1985
Boy: 1.88
Mevki: Guard
Kariyeri2006 PAOK
2006-07 CEZ Nymburk
2007 Austin Toros
2007 San Antonio Spurs
2007-08 Aris
2008-09 Ural Great
2009-10 Lottomatica Roma
2010-11 Pirates de Quebradillas


Transfer Haberleri için basketfaul.com (03 Ekim 2011 Son Güncelleme)'a çok teşekkürler.

************
  Türkiye Erkekler Basketbol 2011-2012 Sezonu bugün Türkiye Kupası Eleme Maçları ile başlıyor.Lig Öncesi her yıl yaptığım çalışmayı gene yaptım.Önce Türkiye Kupası Maçları,sonra da Lig için takipçilere faydalı olabilecek bir çalışmadır.Epey emek verdiğim bu çalışma tevazü göstermeme gerek yok hiç bir yazılı basın,internet sitesi,blog v.s. yerde yoktur.
 Öncelikle tüm takımlara kazasız,belasız,hakedenin kazandığı maçların olduğu bir lig diliyorum.
   2011-2012 sezonu oldukça çekişmeli,heyecanlı geçecek.Takımların kurduğu kadrolardan bunu anlayabiliyoruz.
 Özellikle isim değiştirerek Anadolu Efes adını alan Efes Pilsen F4'ün İstanbul'da yapılacak olması ile birlikte yıllardır Fenerbahçe Ülker'in gerisinde kalmanın ezikliği ile bütün para musluklarını açarak tarihinin en pahalı ve bana göre en iyi kadrosunu kurdu.Eğer bu sezon da başarılı olamazlarsa (F4 ve Lig-Kupa Şampiyonlukları) Tuncay Özilhan şubeyi kapatıp,parayı daha hayırlı işlerde kullansın.Alkollü içecek mevzusu yüzünden senelik 60 milyon TL ayırdığımız sponsorluklar bitecek ama bu kulübün değeri 1 milyar dolar gibi dehşet ifadeler kullanmıştı,umarım bir daha düşünür sezon sonu.
  Anadolu Efes'in yanı sıra G.Saray'da Ülker sponsorlukları (Cafe Crown) bittikten sonra sanki hazine bulmuşcasına daha fazla bütçe ile ciddi paralarla transferlerle geniş kadro kurdu.
Semeresini de EL Ön elemeyi geçerek aldı.Gerçekten de Lakoviç,Songaila,Lucas transferleri çok büyük katkı yaptı.Gerçi olay ortaya çıktı,arkalarında Medical Park varmış.Yeniymiş gibi MP bayan basketbol ve bayan voleybolu bıraktı,erkek basketbola sponsor oldu denildi ama iş çoktan böyleymiş aslında.
 Beşiktaş'ta Ülker'in Cola Turka'sından ayrıldıktan sonra Yıldırım Demirören'in menajerlerin  gazı ile girdiği İverson örnekli NBA yıldızları transferleri macerasına kaptırıp kendi firması Milangaz'ı sponsor yapması ilginç oldu.Yerli oyuncularına aylarca para veremeyen şube Deron Williams'ı transfer edip,Kobe'nin ayağına gittiler ama nasılsa ikna edemediler (!).
 DW'lı kadroya rağmen vasat bile olmayan bir Belçika kasaba takımı Dexia'ya Eurocup'ta kafadan elendiler ve Challange Cup'a düştüler.Lokavt süresince Semih Erden takviyesi de geldi.Bu sürecin sonuna kadar ligte gidebilirler ama sonrası muamma ?
 Fenerbahçe Ülker her ne kadar taraftarın beklediği önemli transferleri yapamasa da her zaman son sözü söyleyecek durumda.Sakatların iyileşmesini beklemek,sabretmekten başka yapacak bir şey yok.
 Bu 4 takım ile birlikte Banvit,Mehmet Okur,Ali Karadeniz,Kambala gibi tecrübeli isim takviyeleri ile Telekom da iyi maçlar çıkarabilir.
 Diğer takımlarda da zevk verecek,güzel maçlar çıkaracak yeni yabancılar olduğu söyleniyor.
Mesela Mersin B.B.'nin Demetri Mc Camay'ı Bo Mc Caleb ,C.Lofton,J.Baron'dan sonra parlayacak yeni bir yıldız adayı gözüyle bakılıyor.
 Düşük bütçelerle iş yapmaya çalışan takımlar da yok değil.Hacettepe,Bandırma Kırmızı,Erdemir,Tofaş,Trabzonspor Basketbol gibi.
  Yalnız daha önce Fenerbahçe Ülker ve Alpella'nın aynı ligte yer almasına karşı olduğum gibi Banvit ve Genç Banvitliler olarak lige çıkan diğer takımının satacak kimse bulamadık deyip Bandırma Kırmızı adıyla yarışacak olmasını etik bulmuyorum.

NOT : Türkiye Erkekler Basketbol Ligini bu sezonda açık kanaldan izleyemeyeceğiz.
Futboldan sonra basketbolu da şifre zincirine vurup,esir edenlerin hepsini lanetliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler