3 Ekim 2011 Pazartesi

Two Nations Cup Basketbol Turnuvası : Fenerbahçe Ülker - Panathinaikos : 71-61 !!!




SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Erşan Kartal, Spiros Gkontas

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Curtis Jerrels 13 (4 ribaund- 5 asist), Erbil Eroğlu (1 ribaund), Gasper Vidmar 7 (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 4 (5 ribaund- 2 asist), James Gist 8 (5 ribaund), Oğuz Savaş 2 (3 ribaund), Hakan Demirel 13 (1 ribaund), Bojan Bogdanovic 18 (6 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 2 (5 ribaund- 1 asist)
PANATHİNAİKOS (61): Aleksandar Maric 7 (2 ribaund), David Logan 7 (1 ribaund- 1 asist), Romain Sato 2 (4 ribaund), Par Calathes 6 (5 ribaund), Kostas Tsartsaris 1 (3 ribaund), Ian Vougioukas 6 (2 ribaund- 2 asist), Alexandros Kyristis 10 (4 ribaund), Steven Smith 10, Kostas Kaimakoglou (2 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasivekiviuc 12 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 18-13
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 11- 6
4.PERİYOT: 23-22

**********************
* Tebrikler.
* Spahija'nın Olimpiakos maçından sonra yaptığı şu açıklama oyuncular üzerinde etkili olmuş ;
 ''Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum, bizden iyi oynadılar. Bahanelerden çok hoşlanmam ama bu turnuva bizim için kötü bir zamanda oldu. Kısa süre içerisinde antrenmandan çok maç oynadık. Ancak şu anda oynadığımızdan daha iyi oynamamız gerekiyor. Soyunma odasında da söyledim, bugün yaşadığımız zorluklar olmasa Fenerbahçeli hiçbir oyuncu böyle oynayamaz. Fenerbahçe Ülker'de geleceklerini sağlamlaştırmak ve kalmak istiyorlarsa bu şekilde oynamamalılar'' 
* Biz de zaten Olimpiakos maçından sonraki yazımızda bunu demiştik.Tamam yoğun,yorucu bir tempo ve eksiklerimiz var ama oynayanların da bu kadar dağınık ve deorganize oynamaya hakkı yok diye.
* O yüzden pabucun pahalı olduğunu anlamış olacaklardı ki bu maçta daha iyiydi oyuncularımız.
Hele Hakan Demirel bile belki de kariyerinin en iyi maçını oynadı.13s.1r.Ahhh keşke hep böyle oynasa.
* Bojan'dan eminiz ,aklımız Curtis ve Gist'te haliyle.Önceki maçlara göre daha iyiydiler ama biraz dağınık,savruk görüntüleri var.İkisi de müthiş smaçlar yaptılar yalnız.
Curtis'in 13s.4r.5a.iyi rakamlar olarak gözüküyor ,top kayıplarına da bakmak lazım tabii.
Gist ise 8s.5r.ile oynadı.
* Emir yorgun.Milli takım yorgunluğu ile sıkışık trafik yorgunluğu çok etkilemiş.4 atış + kenar teknik faulü de yakışmadı ne olursa olsun.
* Ömer Onan yoktu.Umarım ciddi bir şeyi yoktur.
* Bojan'a nazar değmesin.Eski Serdar Apaydın'ı hatırlıyorum sanki hep.Stili,şutları hep Onu andırıyor.Sanki ölçüp biçip sokuyor üçlükleri net bir şekilde.
* Uzunlarda gene fazla bir hareket yok.Kaya sanki bize geldi basketbolu,özgüveni unuttu.
Biraz daha insiyatif almalı.
* Neticede yakın aralıklarla 2 hazırlık maçı da olsa Pana'yı yenmek çok güzel.Darısı resmi maçlara.
* Bu arada gs de EL ön elemeyi geçti maalesef.Maalesef diyorum rakibimin başarısı beni asla sevindirmez.
Doğru Mahmudi ve ekibi iyi iş çıkardı,hakettiler de ama bu onları alkışlamamı,tebrik etmemi gerektirmiyor.
Zaten hemen başlamışlar ''Ülkersiz Euroleague'deyiz'' diye yavşamaya.İyi transfer yaptılar,geniş bir kadro kurdular.Lakoviç falan 33 yaşında olsa da özellikle Asvel maçında attığı 8/6 üçlük,22 sayı ile takımı EL'ye taşıyan doğru bir transfer oldu.Haliyle bu Lakoviç ve Songaila ile Curtis - Gist transferleri hep karşılaştırılacak.Şu an için gs kazançlı gibi görünüyor çünkü  beklemedikleri - ev sahibi Rytas'a elenirler gözü ile bakıyordu herkes,kendileri bile - şekilde Euroleague'e kaldılar.
* Bizim takımın bu seneki yumuşak karnından bir diğeri de Kinsey.Mükemmel oynadı Olimpiakos maçında.
Böyle oynadıkça,Tomas'ın da sakatlığı nedeniyle yokluğunda mumla aranacak ve sorgulanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler