2 Ekim 2011 Pazar

Fenerbahçe - İstanbul B.B.:4-2 (Lideriz) !!!






47. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Stoch'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Stoch sol kanattan ceza sahası önüne geldi, yerden kaleye sağ ayağıyla sert vurdu ve top kaleci Oğuzhan'ın yanından ağlarla buluştu.




58. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 2. golü buldu.Bienvenu ceza sahası önünde topukla topu Alex'e bıraktı, Alex ceza sahası önünde bekletmeden plase vuruşunu yaptı ve top köşeden ağlarla buluştu.




69. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Gökhan Gönül ile 3. golü buldu.Stoch sol kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine yerden ortasını yaptı altıpas önünde Gökhan Gönül gelişine sert vurdu ve top ağlarla buluştu.




90. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Cristian'ın attığı gol ile durumu 4-2 yapıyor. Cristian ceza sahası önünden serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.





* Takımı,teknik heyeti ve taraftarı kutluyorum.Liderliğimiz de hayırlı olsun.
İyi bir takımı yendik.Hem de 4 maçta sadece 1 gol yiyen takıma 4 gol atarak.
* Bu galibiyet ile aynı zamanda evimizdeki yenilmezlik serimizi 26 maça çıkardık.2009-2010 sezonundaki lanet olası 2-3'lük Bursa maçından beri 26 maçta 21 galibiyet,5 beraberlik aldık,55 gol atıp 12 gol yedik.
Aynı zamanda son 27 lig maçında 24 galibiyet,1 mağlubiyet,2 beraberliğimiz var.
Ne biçim ironi ki böyle bir takımın Başkanı ve 4 mensubu şike yapmakla suçlanıp,cezaevinde bulunuyorlar ve de malum yavşakların sayesinde (!) Şampiyonlar Ligine alınmadık.
* Aykut Kocaman'ın maç sonrası basın toplantısında söylediği şu sözler o yüzden çok anlamlı.
"Bu dönüşüm olduktan sonra kuvvetimizi yitireceğimizi değil, daha çok kuvvetleneceğimizi beyan ettim. Bunu şu anda bu sözleri bana söyleten kuvvetli delil 5 maçta 13 puan değil. Şu anda var olan oyuncular başta kaptan olamak üzere şunu biliyorlar ki; şu anda 5 maçta 13 puan yapmadık. 82 değil 95 puan yaptık. Geçen seneyi devam ettiriyoruz. Bu benim için de bütün oyuncular için de çok önemli bir şey"
Evet şu anda 82 değil ,95 puanımız var.Savcı Bey bu 5 maçı da soruştur.
Yoksa bu 5 maçın sonucunu da biliyor muydunuz ?
* Aykut Kocaman değişik bir 11 ile çıkmıştı maça.Neredeyse unutulan ve menajerinin gazetelere devre arasında teklifleri değerlendirebiliriz laflarını uçurmaya başladığı Stoch kendisinin de beklemediği şekilde ilk 11'deydi.Sevindim.İyileşen GG sağ önde,Orhan sağ bek,Mehmet Topuz'da Baroni'nin yanına ortaya kaymıştı.Stoper Bilica'nın yerine Bekir,Santrfor ise Semih idi.Doğrusu maç öncesi Twitter'da da yazdığım gibi bu düşünceye sadece Semih konusunda itiraz ettim,hatta bir arkadaş ile tartıştık,arkadaş Semih'in maçı olduğunu,doğru tercih olduğunu  iddia ederken,ben formsuz olduğunu,eğer rakibi ceza sahasına hapsedecek ablukayı kurabileceksek olabileceğini söyledim.Çünkü Semih'in ancak ceza sahası içinde etkili olabilen bir santrfor olduğunu düşünüyorum.Bu olmayınca çok ağır kalıyor.Ukalalık olmasın ama ben haklı çıktım bu tartışmada.Semih etkili olamadı ve devre arasında yerini Henri'ye bıraktı.


* Semih tercihi dışında rotasyona bir itirazım olmadı.Bir de GG'ün sağ önde,sağ bek kadar etkili olamadığını çünkü sağ bekte yüzü dönük olarak ne zaman çıkacağını ayarlayıp,iyi bindirdiğini,defansta kademeye girdiğini ama sağ önde sırtı dönük top almak zorunda kaldığı için o çıkışlarını yeterince yapamadığı ,artı top rakipteyken ortaya kayarak göbeği sıkıştırmada eksik kaldığını düşünüyordum.Bu düşüncem de doğru çıktı.Devre arasında yapılan 2 değişiklik Semih - Henri ve Orhan - Sezer itiraz noktalarımın haklılığını ortaya çıkardı.Orhan çıkınca GG asıl yerine geldi ve 2.ve 3.golleri yarattı,3.golü de kendisi attı zaten.Henri de ileride gezgin forvet ve duvar olma rolünü iyi oynadı.2.golde Alex'e bıraktığı pas harikaydı.Maçı bitiren golün pasını verdi.Sezer de orta sahada eski kimliği olan Ofansif orta saha gibi değil hocanın tercihi ile defansif orta saha gibi oynasa da tekniği,pas isabeti,oyun görüşü ile orta sahadaki organizasyon bozukluğu ve dağınıklığın giderilmesinde rol oynadı.Baroni ,Sezer kaldığı için daha ileri çıktı.
* Aykut Kocaman'ın bu denemeleri normal.Bütün oyuncularını hazır tutup,olaya katabilmesi açısından önemli.Tutmayınca erken değişikliğe gitmesi halinde problem yok.Ki dün ilk yarıda gol de yiyebilirdik.
Aynı şekilde Manisa maçının ilk yarısı da böyleydi.2 maçtan sonra da Aykut Hoca samimiyetle ilk yarıda gol yemememiz büyük şanstı dedi.
* Bu tip oyuncu rotasyonları ve mevkii değişiklikleri yukarıda söylediklerimin yanısıra,geçen 4 haftalık sürede  G.Antep maçının ikinci yarısı dışında bir üretkenlik,yaratıcılık sağlayamamamız (eksiklere rağmen alınan puanlara rağmen) uzun maratonda yeni arayışlara girmesini haklı kılıyor.Çünkü Alex sık maç temposundan yorulmuş,havlu atacak duruma gelmişti.Emre de olmayınca orta saha organizasyonu ve yaratıcılık sıkıntısı başgösteriyordu.Forvette Semih'in formsuzluğu,Henri'nin adaptasyon süreci,6 yabancı sorunu yüzünden Dia ve Stoch'un devamlı oynayamaması ile kanatların çalışmaması,Lugano gibi kafa golleri ile kilidi açan bir oyuncudan yoksunluğumuz görülen sorunlardı.Allahtan Caner gibi şansı iyi değerlendirip,parlayan oyuncumuz oldu mesela.
* Dünkü maçın ilk yarısında da orta sahada organizasyon ve yaratıcılık sıkıntısı yüzünden verimsiz olduk.
İBB zaten iyi takım.Geri gelmeyen oyuncularımız yüzünden,orta sahamızdaki boşlukları iyi değerlendirip çok hızlı kontraatağa çıktılar ve tehlikeler yarattılar.Allahtan Volkan konsantreydi.
 Dediğim gibi ileride Semih,Alex geriye yeterince dönmediği,kanatlardaki Stoch ve GG'de içeri kayarak göbeği sıkıştırmadığı,Mehmet Topuz tüm iyi niyetiyle oynamasına rağmen O da GG gibi asıl yeri sağ ön olduğu için göbekte başarılı olamayınca sıkıntı çektik.Twiter da maç sırasında yazdığım gibi ''İlk yarı bitsin artık ya'' sözüm ile devre imdadımıza yetişti.
* İkinci yarıya yukarıda bahsettiğim doğru değişikliklerle çıktık,erken 1.gol ve akabinde tam zamanında 2.gol işi bitirdi.İBB 20 dakika abondone oldu.Sonrasında (3-0'dan sonra) gevşeyince ve özellikle Volkan konsantrasyonu kaybedince 3-2 oldu ve gene mi ''Fenerbahçe'nin acı geni devreye giriyor'' dedik.
Ne zaman rahat maç izleyip,maçın sonunu dokuz doğurmadan geçirmeyecektik.Webo'nun tüm kendini yırtma çabalarına rağmen Baroni'nin kapanışı yapan frikiği ile liderliği ele geçirip mutlu bitiriyorduk.
* Bu maçtan dersler çıkarılmalı.Neler mi ?
1-GG sağ bek oynar.
2-Semih 11'de oynamaz.
3-Mehmet Topuz ortada oynamaz,sağ ön yeri.
4-GG - Mehmet Topuz ikilisi bozulmaz.
5-Bekir ne yazık ki 11'in stoperi değil.Serdar Kesimal gelinceye kadar ya Bilica devam edecek ya da yabancı kontenjanında yer açmak gerekirse Orhan Şam stoper oynayacak.
6-Stoch'tan daha fazla yararlanmak lazım.
7-Sezer'den daha fazla yararlanmak lazım.
* Maçın adamı : Stoch.
4 maçtır 1 dakika dahi süre almamasına rağmen,hiç küsmeden,bozulmadan çalışıp,kendini hazır tutması ve 5.maçında beklemediği halde mental olarakta hazır olmamasına rağmen fark yaratacak kadar iyi futbol oynaması kalitesini gösteriyor.Hızlanması,çizgiye inebilmesi,içeri katedebilmesi,şutu çok iyi.
Maç sonrası şunları söyledi  ;
"Ben de elimden geldiği kadar şans bulup buranın oyuncusu olduğumu hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum. Oynamayan oyuncular için böyle şeyler çıkması çok doğal. 3 senelik kontratım var. Her şey yolunda gidiyor. Ara transfer dönemine kadar neyin ne olacağı belli değil. Aynı zamanda oynamakla alakalı bir durum. Oynadıkça problem yok diyebilirim" dedi.
Geçen sezon da 7 maç arka arkaya oynamadığını hatırlatan Stoch, "Çok fazla kafaya takmıyorum. Dönüşlerim iyiydi diye düşünüyorum. Bu sene ilk 4 maçı oynamadım ama bugün iyi bir şans geleceğini düşünüyordum. İyi de performans ortaya koydum. Bir gol atıp, bir asist yaptım. Kadro hocanın tercihi ve buna saygı duyuyorum. Bugün şansımı iyi değerlendirdim diye düşünüyorum"

* Diğer başarılı isim GG'dü.
1 Aydır ciddi sakat olan ve 3 günlük idmanla maça çıkan ama 10.6 km.koşarak görevini en iyi şekilde yapmasının yanı sıra golünü atarak formasını özlediğini gösterdi.
Maç sonrası söylediği anlamlı sözler de cabasıydı.

 'Yaklaşık 30 gün aradan sonra takımla 3 gün çalışıp maça çıktım. Maç temposu ve idman temposu farklı. Herkes 5. maçına çıktı. Benim  ilk maçım...
Golde Stoch'la göz göze gelmedik. Ama yerden pas atacağını düşünüp birden geri çekildim ve top önümde kaldı. Akıllarda kalıcı goller atıyorum. Bu sezon bizim için gurur meselesi oldu. Başkanımıza bir borcumuzun olduğunu düşünüyoruz. Her geçen gün ona zehir oluyor. Sahada ne yaptığım artık umurumda değil. Onların yüzünü güldürmek için oynuyoruz.'

* Alex Reis yorgunluğu şarja ihtiyacı çok açık olduğu ve Mahmut'un bire bir sert markajına rağmen harika hazırlanmış pozisyonda nefis bir sol ayak içi plase ile işi bitiren golü attı.
* Yobo,Baroni,Ziegler oyuna girdikten sonra Sezer ve Caner de iyilerdendi.
* Maçın kırılma anı ; 21.dakikada Bekir'in geri pasında Holmen'i Volkan önledi.
F.Bahçe-İBB (2011-2012 sezonu 5. hafta) / 13
* Volkan ilk yarıda ne kadar şahaneyse,ikinci yarıda iyi değildi.Maç sonrası toptan şikayet etti.
* İBB ise  gayet iyi takım yapmış.Bosnalı genç Visca bu maçta kötü gözükse de ümitvar diyorlar.
Webo ve Doka ise mükemmel transferler.Zaten belli bir istikrar ve oturmuş düzende bir takım.
Dün kaleci Hasagiç ,Kamil Zayatte gibi önemli 2 oyuncusu da yoktu.Camia ve taraftar baskısı olmaması,İBB'nin 24 şirketinin sponsor olması ile maddi sorunları olmaması ve 6 yıllık Abdullah Avcı istikrarı büyük avantajları.İlk 5 hafta 1 büyük (biz),2 küçük (gs ve ts) takımla karşılaşıp 2 galibiyet,1 mağlubiyet aldılar ve 5 maçta 10 puan topladılar.Önemli başarı.Bu istikrarı devam ettirirler umarım ve 3 küçüklerin yerine ilk 4 içinde Play Off'ta yer bulurlar.
* Maçın hakemi Cüney Çakır'a gelince ; 
Tartışmalı pozisyonlar vardı ancak maçın hakkı bizimdi,sonuca etki edecek hatası yoktu.
Maçın başında penaltı bekledikleri Bekir - Webo mücadelesi zaten dışarıda,Bekir'in eli formada ama çekme yok.Webo önce değil sonra kendini bırakıyor.
 
*İkinci yarıda penaltı beklediğimiz pozisyonda top dizinden de gelse de kol açık ve kolundan önüne düşüyor top.Penaltı bence.
http://www.youtube.com/watch?v=pCCAf8K3aG8 


*GG'ün 89.dakikada 2.sarıdan kırmızı kart görmesi gerektiğini söylüyorlar.
Birincisi ilk sarı kartı çok ucuzdu.Arkadan değil önden yaptığı bir hareketti.
Yukarıdaki pozisyonda ise Gökhan görüldüğü gibi kasıtlı ellemiyor ki kafa vurmak istiyor,kolunu çekemiyor.
*İBB'nin Baroni'nin Tevfik'e yaptığı pozisyonda penaltı beklemesinde şu görüntüden temas var gözüküyor ama benim aldığım görüntülerde olmayan ama TV'den izlediğim kale arkası görüntüsünde ise penaltı olmadığı görülüyor.Rıdvan Dilmen de % 100 Futbol'da aynen bu şekilde söyledi.
* İBB'nin attığı 2.gol de hem Sezer'e faul var,hem de aktif alanda bir İBB'li oyuncu ofsayt pozisyonunda Volkan'ın görüş açısı içerinde.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler