21 Ocak 2012 Cumartesi

Afrika Uluslar Kupası'nda parlaması muhtemel 10 genç oyuncu.



2012 Afrika Uluslar Kupası'nın (Afcon) başlamasına az bir süre kaldı ve her büyük turnuvada olduğu gibi, bu turnuvada da birçok genç oyuncunun parlaması bekleniyor.

Goal.com yaşı 25'in altında olan ve forma şansı bulmaları halinde kendilerini ispatlamaları muhtemel 10 oyuncudan oluşan bir liste hazırladı.

10. MOUSSA MAAZOU (Niger)
CSKA Moskovalı oyuncu, gol atma yeteneği ve Avrupa pedigrisi ile 2009'dan beri Mena'nın umuduydu. Ancak sakatlıklar ve yönetimsel nedenlerden dolayı üç yıllık süreçte 5 ayrı takıma kiralandı.

Hiçbir takıma tam olarak uyum sağlayacak zamanı bulamadı ve sürekli transfer olması nedeniyle futbol kariyeride düşüşe geçti. Bu da Niger gibi tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası'nda yer alacak bir ülkenin ondan olan umutlarının azalmasına sebep oldu.

Ancak Maazou bu turnuvada kendisine olan inancı ve popülariteyi geri kazanacağını söylüyor.

9. SADIO DIALLO (Gine)
Sadio Diallo ülkesi Gine'nin yükselen bir yıldızı. Fransa 2. Ligi'nde SC Bastia formasıyla çıktığı 37 maçta 10 gol atmasının ardından milli takıma çağrıldı ve Afcon elemelerinde çıktığı maçlarda da fileleri iki kez havalandırdı.

Tekniği ve hava hakimiyeti ile gerçekten etkileyici bir oyuncu ve bu yetenekler onu rakip savunmalar için tehlikeli bir oyuncu yapıyor.

Genç oyuncu finallerden hemen önce 21 yaşına girecek ve takımı adına bu turnuvada fark yaratmaya çalışacak.


8. EMMANUEL MAYUKA (Zambiya)
20 yaşındaki Young Boyslu forvet, Zambiya formasını ilk kez 2007 yılında giydi ancak o günden beri 20'nin üzerinde maça çıkmasına rağmen gol atmayı başaramadı.

Bu garip istatistiğine rağmen, o yine de geleceği parlak bir genç oyuncu olarak görülüyor ve İsviçre ekibine geldiğinden beri 16 gole imza attı.

2012 Afcon onun neler yapabileceğini göstermesi için önemli bir fırsat olacak. İlk milli takım golünü atmak için bundan iyi bir fırsat olamaz.

7. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG (Gabon)
Fransa'da doğan 22 yaşındaki forvet Pierre-Emerick Aubameyang, 2007 yılında Milan'ın altyapısına katıldı ve ardından Fransız ekibi Saint Etienne'e kiralandı.

Daha önce bir kez Fransa U21 takımında forma giydi ancak daha sonra 'Gabon Panterleri'ne katılmaya karar verdi. 19 kez giydiği Gabon formasıyla 5 golün altına imza attı.

Turnuva boyunca ülkesinin taraftarlarının desteğini arkasına alacak olan Aubameyang, bu turnuvada göstereceği performansın ardından Milan'a geri dönerek İtalyan devinde forma savaşına katılabilir.


6. AMINE CHERMITI (Tunus)
23 yaşındaki oyuncu Zürih'te hücum bölgesinde görev yapıyor. Hızı ve top kontrolü ile kendisini marke edenleri ekarte etmeyi başarıyor ve bitiriciliği ile de göze çarpıyor.

Tunus formasıyla şimdiden 22 maça çıktı ve birçok etkileyici performansının yanı sıra 4 kez de fileleri havalandırmayı başardı.

Tunus kadrosunun en genç hücum oyuncularından biri ve bir an önce ülkesinin parlayan yıldızı olma arzusunu taşıyor. Afcon onun için bir çıkış noktası olabilir.

5. CHEICK DIABATE (Mali)
Mali'nin meşhur ve dinamik kulübü Centre Salif Keita'da yetişen, ki burası Barcelonalı Seydou Keita'nın da yetiştiği yer, 23 yaşındaki Cheick Diabate, 2008 yılında Fransa'nın Bordeaux takımıyla sözleşme imzaladı.

İlk kez 2008 yılında milli takıma çağrıldı ve bugüne kadar 13 kez milli formayı sırtına geçirdi. Bu dönemde 6 gole imza attı ki bunların 4 tanesi Afcon elemelerindeydi.

Diabate, Mali takımına oldukça iyi uyum sağlamış gözüküyor. Bunun da nedeni birçok yıldızın aksine bireysel değil, kollektif futbol oynaması. Bu finallerde birçok gözün onun üstünde olacağı kesin.

4. ADEL TAARABT (Fas)
Hem forvet arkasında hem de kanatta görev yapabilen çok yönlü oyuncu, sahada kendine olan güveni, oyunu okuma kabiliyeti ve konsantrasyonuyla dikkat çekiyor.

Premier Lig'de QPR'nin yıldızı olan Taarabt, henüz 22 yaşında olmasına rağmen şimdiden takımının değişilmezi olmayı başardı ve Fas'ın 2012 Afcon'da en çok güvendiği isimlerden biri olacak.

Şu ana kadar milli takım formasını 12 kez giydi ve attığı dört golün yanı sıra yaptığı sansasyonel asistler ile Faslı taraftarların gönlünü fethetti. Diğer takım arkadaşlarının da çok formda olması, onun kendisini göstermesi için büyük bir fırsat.
3. ALAIN TRAORE (Burkina Faso)
22 yaşındaki Auxerre'in genç oyuncusu, şu an takımının ligde en çok gol atan ismi konumunda ve büyük ihtimalle sezon sonunda da bu durum değişmeyecek.

Golcülüğünün yanı sıra pas yeteneği ve pozisyon almadaki başarısı onu çok değerli bir oyuncu yapıyor. Yaptığı asistler ve bulduğu pozisyonlardaki bitiriciliği ile takımına büyük katkı sağlıyor.

2012 Afcon elemelerinde attığı 4 golle gol krallığını paylaşan Traore, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, "2012 Afcon'da hem kendim hem de takımım için daha büyük işler yapacağım." şeklinde bir iddialı açıklama yaptı.

2. EMMANUEL AGYEMANG BADU (Gana)
20 yaşındaki Udineseli oyuncu, orta sahada defansif anlamda çok etkili bir performans sergiliyor. Fizik gücü, bitmek bilmez enerjisi, markaj konusundaki başarısı ve maçlardaki çalışkan görüntüsü onu birçok oyuncudan farklı kılıyor.

Bu yetenekler de zaten ona Gana U20 ve U23 takımlarında yer edindirmişti ve şimdiden A takımda da 10'dan fazla maça çıkmayı başardı.

Eğer bu turnuvada da forma şansı bulmaya devam ederse, bu parlama şansını kullanabilir ve Gana Milli Takımı'nın yeni sevgilisi haline gelebilir. Onu parlak bir gelecek beklediği açık.

1. BONY WILFRIED (Fildişi Sahilleri)
Vitesse Arnhem'in 22 yaşındaki golcüsü, geçtiğimiz ocak ayında Sparta Prag'dan transfer edilmeden önce 59 maçta 22 gol atmayı başarmış ve genç yaşta çift haneli sayılara ulaşarak birçok kulübün dikkatini çekmişti.

Milli takımda da şimdiden 6 maçta 3 gol atmış olduğunu göz önüne alırsak -2012 Afcon elemelerinde- Bony, Didier Drogba'nın yokluğunda Fildişi'nin gol ayağı olabilir.

Gelecekte izlenmesi gereken bir oyuncu olacağı açık ve Fildişi Sahilli taraftarlar ondan çok şey bekliyor. 2012 Afcon, bu beklentilere yanıt vermeye başlamak için oldukça uygun bir yer olacaktır.

Kaynak : goal.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler