21 Ocak 2012 Cumartesi

Afrika Uluslar Kupası'nın izlenesi 5 oyuncusu.



1-) Moussa Maazou (Nijer, forvet)
2009 yılında Lokeren'den ayrılarak CSKA Moskova'nın yolunu tutan Maazou, bir türlü Rus ekibinde kalıcı olmayı başaramadı. Beş farklı takıma kiralanan genç forvetin bu sezonki durağı Belçika temsilcisi Zulte Waregem oldu. Bu sezon kulüp takımında sadece beş maça çıkabilen Maazou, Nijer formasıyla elemelerde gösterdiği performansı turnuvaya da taşırsa CSKA'ya dönüş yapabilir.
2-) Demba Ba (Senegal, forvet)
Sezon başında transfer olduğu Newcastle United formasıyla muhteşem bir çıkış yakalayan Ba, çıktığı 19 maçta 14 gol atmayı başardı. Premier Lig performansı yeterince tatmin edici olan 26 yaşındaki forvet, Senegal'i de şampiyonluğa taşıyabilirse Avrupa devlerinin radarına girmesi şaşırtıcı olmaz.
3-) Youssef El Arabi (Fas, forvet)
Üç yıl boyunca Caen'de başarılı bir performans sergileyen El Arabi, Sevilla ve  Genoa gibi takımların tekliflerini reddederek Suudi Arabistan kulübü Al Hilal'in yolunu tutmuştu. Fenerbahçe'yle de adı anılan forvet oyuncusu, Al Hilal formasıyla gösterdiği formu turnuvada da devam ettirmesi halinde Avrupa'ya yeniden dönebilir.
4-) Sidy Kone (Mali, orta saha)
2010 yılında Bernard Lacombe'un tavsiyesiyle Olimpik Lyon altyapısına giren Kone, Malili efsane oyuncu Mahamadou Diarra'nın veliahtı olarak gösteriliyor. Lyon formasıyla sadece bir resmi maça çıkabilen genç oyuncu, turnuvada şans bulması halinde potansiyelini ortaya koyacaktır.
5-) Wilfried Bony (Fildişi Sahili, forvet)
Sezon başında Gürcü yatırımcıların satın aldığı Vitesse'nin yolunu tutan Wilfried, Çek Ligi'ndeki harika performansını Eredivisie'ye taşıdı. 21 maçta 12 gol atmayı başaran oyuncu, Drogba sonrasında Fildişi Sahili'nin forvet bölgesini doldurup dolduramayacağını kanıtlamaya çalışacak.

Afrika Uluslar Kupası hakkında daha detaylı bir incelemeyi internet aleminin en genç e-dergisi Sporosfer'in Ocak sayısında bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler