18 Ocak 2012 Çarşamba

Manisaspor - Fenerbahçe : 1-2 (90+5'te Lefter'in Ruhu) !!!

Kurtuluş son durak


55. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Stoch ceza sahası içinde Caner'e topukla pasını verdi, Caner sol çaprazda dar açıdan kaleye sert vurdu ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.



90+5. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe savunmada Yiğit İncedemir'in kendi kalesine attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Emre sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Cristian yükseldi kafayı vurdu ve top savunmada Yiğit İncedemir'in kafasına çarparak ağlarla buluştu.



* Şükürler olsun kazandık.
* Sezon başından beri en iyi oyunumuzu oynadığımız maçı neredeyse kazanamıyorduk.Neyse ki ''Lefter'in Ruhu'' 90+5'te Yiğit İncedemir'e o kafayı vurdurdu ve adalet yerini buldu.Buna inanıyorum yoksa bu kadar şanssız olan bir takım 30 şut atıp (kaleyi bulan 11),13 gol pozisyonuna girdiği maçı bırak beraberliği kesinlikle kaybederdi.Atamayan atarlar mutlaka gerçekleşirdi.
* Evet maalesef ''Golcü kabusu'' bir kez daha tüm şiddeti ile hortladı.
 Vasat bir golcü olsaydı bile maç daha ilk yarıda 3-0 olur ve biterdi.
Bienvenü tüm iyi niyetiyle oynuyor,her gol pozisyonunda var neredeyse ama bir türlü gol atamıyor.Sebebi son vuruş becerisi eksikliği ile birlikte henüz formanın ağırlığını  kaldıracak çapta olmaması,bir şeyler yapmak için kendini baskı altına alması.Bu da hatalı vuruşlar getiriyor.
Halbuki 3 gün önce Kupa maçında 3 gol atarak ''Hat-trick'' yapmış ve artık kendine güvenini kazandı demiştik.
* İnanılmaz goller kaçırdık.Mehmet Topuz 1-0'dan sonra şu golü atamadı,kaleciyi geçmeyi çalıştı mesela ; 
* Maçın yıldızı tartışmasız Caner'di.Nefis gol attı,pozisyonlar hazırladı,şutlar attı,1-1'den sonra mutlak gol pozisyonunda Ahmet Özek'in vuruşunda önüne atlayarak topu kesmesini bildi.
* Stoch,Alex'in yokluğunda Onun görevine soyundu ve başarılı oldu.1.golün asistini yaptı.O da Caner gibi tempo kazandıran,pozisyon hazırlayan,şut atan isim oldu.
* Kalede Volkan iyi değildi.Defansta Yobo ayakta kaldı.Serdar gol de hatalıydı.
* Bu maçta oynanan futbol (beraberlik golünü yediğimiz 61.dakikaya kadar özellikle) ve 3 puandan sonra en güzel gelişme 1995 doğumlu genç yıldız adayımız Recep Niyaz'ın ilk kez resmi olarak forma giymesiydi.
Benim hatırladığım başka isim yok.En genç forma giyen oyuncu oldu sanırım.
Recep Niyaz'ı 2 yıl önce Rıdvan Dilmen tavsiye ederek takıma kazandırdı.
Hem Rıdvan Hoca'ya,hem de cesaretle forma veren Aykut Hoca'ya teşekkürler.
 Recep Niyaz'a da hayırlı olsun,bahtı,şansı açık olsun,başarılar diliyorum.
Recep 78.ci dakikada Bienvenü'nün yerine oyuna girdi.5 kez topla buluştu,3 olumlu pas verdi.Maçtan sonra şunları söyledi ;
 , “Bana bu şansı verdiği için hocama çok teşekkür ediyorum. Hayallerimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Kazanmamız gerekiyordu, zor oldu ama son dakikada bulduğumuz golle kazandık. Takıma faydalı olduysam ne mutlu bana. İnşallah devamı da gelir. Başta hocam olmak üzere herkes bana yardımcı oluyor”
 Aykut Kocaman ise Recep sorusuna ; 
 Genç oyuncu Recep Niyaz’ı gol şansı olduğu için sahaya sürdüğünü belirterek, “Bienvenu biraz oyundan düşmüştü. Recep çok becerikli, temel futbol özellikleri yüksek bir oyuncu, orayı karıştırabilir diye düşünerek oyuna aldım, temel dürtü buydu. Fenerbahçe’yle ilk maçıydı, onun için çok büyük bir serüven başlıyor”
* TFF Fenerbahçe düşmanlığına devam ediyor.Bu sezon 7.kez Pazartesi maçımızı oynadık.4 kez de Cuma oynadık.21 hafta da sadece 5 kez hafta sonu oynadık.Hafta içi ise 16 kez oynadık.gs ise sadece 2 kez Cuma,1 kez Pazartesi oynadı.12 kez hafta sonu.
Tablo'ya 21.hafta maçları dahil değildir.
Bunun adınız siz koyun artık.
* Golün 90+5'te gelmesi çok iyi oldu.Bukalemunlar bayram yapıyordu ve her yere 1-1 bitti diyerek bize sallıyorlardı,o gol geldikten sonra nereye kaçtıklarını tahmin edin artık.Bir de ağlıyorlar 3 dakika uzatma oldu niye 5 dakika diye.
"3 dakika uzatıldı golü 90+5'te attılar" diye ağlayanlar izlesin

3 dakika uzatma içerisinde maç 02.55 dakika durmuş.Özellikle yerde vakit geçirmek için yatan Yiğit İncedemir'in golü atması ''İlahi Adalet''ti herhalde.
*Oyuncularımızın maç sonrası demeçleri de çok dikkat çekiciydi.
Emre Belözoğlu: "Herkesi sus payı vermemiz gerekiyor ve bugünde herkesi bir kez daha susturduk"
"Kendimizden başka rakibimizin olmadığını bir kere daha görmüş olduk."
"Galatasaray aramızda puan farkı oluşacak bir takım değil, bu kadar güç kaybetmemize rağmen"

Ziegler ''Ancak son ana kadar inancımızı yitirmedik ve maçı bırakmadık. Son saniyede gelen golle hak ettiğimiz galibiyeti elde ettik'' diye konuştu.

Ziegler, bir basın mensubunun dün Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde en ön sırada bulunduğunu hatırlatması üzerine şunları söyledi: ''Ölüm gerçekten çok üzücü. Biz bunu dün seremonide yaşadık. Camia ve futbol takımı olarak çok üzüntülüyüz. Fenerbahçe'nin çok önemli isimlerinden Lefter'e karşı görevimizi faal futbolcular olarak yerine getirmeye çalıştık. Ben de onu yapmaya çalıştım. Bugünkü maçı Lefter için oynamaya çalıştık. Galibiyeti ruhuna armağan etmek için çıktık. Son dakikaya kadar bıraktık, buradan aldığımız galibiyetin huzuruyla ayrılıyoruz. Galibiyet moral oldu, liderliği bir an önce geri almak istiyoruz. Bu galibiyet de bize moral kaynağı oldu.''

Stoch  ''Çok baskın oynadık ama gerekli golleri atmakta geciktik. Maçı ilk yarıda çok erken koparmamız gerekiyordu. Şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Son dakikada ise şans bizden yanaydı. Hak ettiğimiz 3 puanı almak için gerekli mücadeleyi göstermiştik. Özellikle ilk yarıda çok farklı olabilirdi. Bu galibiyet için tanrıya şükretmeliyiz.'
* Takım olarak Lefter'e vefa gösterisi de çok güzeldi.TFF'nin izin vermemesi nedeniyle Efsane çubuklu formayı ancak ısınmada giyebildik.

* Taraftarımız harikaydı.
* Hakem Kuddusi Müftüoğlu.
İlk yarıda ceza saha yan çizgisinde Gökhan'ın açık tekme yiyerek düşürülmesine
ne faul ne sarı kart gösterdi.
Bienvenü'nün kafa ile tamamladığı gol ofsayt'tı.
53.cü dakikada Gökhan Sağdan ceza sahasına girerken Klukowski'nin engellemesi ile düşüldü.Penaltı vermedi.
* Gene Gökhan'ın ortaladığı topta gene Klukowski'nin eline çarpan topta penaltı itirazları vardı ama yakın mesafeden ve kol açık değildi.
* Stoch'a Yiğit ile yapılan ceza sahası dışındaki faul verilmedi.
* Volkan'ın top elindeyken ceza sahası dışına çıkışına verilen karar doğruydu.
* Maçın uzamaması normaldi.3 dakikalık uzatmada oyun 02.55 dakika durmuştu.
* Bu maçtan sonra Manisaspor'un golünü atan ve en iyi oyuncusu Kanada'lı Joshua Simpson alacaklarına karşılık mukavelesini tek taraflı feshetti.Çok ilginç bir durumdu.Bizim maçı mı bekledin Simpson ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler