19 Kasım 2008 Çarşamba

Canınız Sağolsun !!! Efes - Fenerbahçe Ülker 69-63


Haftanın Derbisini Efes Pilsen Kazandı (69-63)
19.11.2008 22:26

Beko Basketbol Ligi’nde altıncı haftanın son maçında Efes Pilsen evinde konuk ettiği Fenerbahçe Ülker’i 69-63’lük skorla mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi’nde altıncı haftanın son maçında Efes Pilsen evinde konuk ettiği Fenerbahçe Ülker’i 69-63’lük skorla mağlup etti.

Mücadeleye iki ekipte top kayıpları ile başlarken her iki takımda ilk hücum şanslarından yararlanamadı. Derbideki ilk basket ise Fenerbahçe Ülker’den Gasper Vidmar’ın smaç basketiyle gelirken Efes Pilsen ise ilk sayısına Charles Smith’in 3 sayılık basketiyle ulaştı. Lacivert beyazlılar yine bu oyuncunun turnike basketiyle skoru 5-2 yaptı. İki takımda yaptığı sert savunma ile birbirine sayı şansı vermek istemezken sarı lacivertliler Emir Preldzic’in basketiyle skoru 5-4’e getirdi. istediği sayıları bulamayan ve top kayıpları yapan Efes Pilsen karşısında Fenerbahçe Ülker ise Mirsad Türkcan’ın basketiyle üstünlüğü yakaladı (5-6). Son 3 dakikaya girilirken ise Efes Pilsen skordaki suskunluğunu Kaya Peker ile bozdu ve yeniden öne geçti (7-6). İki ekipte karşılıklı basketlerle birbirlerine cevap verirken ev sahibi ekip periyodun bitimine 2 dakika kala skorda yeniden üstünlüğü yakalarken Ender’in de faul atışından bulduğu basketle skoru 10-8 yaptı. Fenerbahçe Ülker ise rakibinin sayılarına Marques Green ile cevap verdi ve yeniden üstünlüğü yakaladı (10-11). Sayı düellosu şeklinde geçen maçta son 28 saniyeye girilirken konuk ekip Michael Smith’in basketiyle skoru 14-17’ye getirdi. Efes Pilsen ise rakibine Marvis Thornton ile karşılık verse de Oğuz Savaş’ın son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle engel olamadı ve birinci periyot 16-20 Fenerbahçe Ülker’in üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyoda hızlı başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Rakibi karşısında Kerem Gönlüm ile bulduğu basketlerle ev sahibi ekip maçta 20-20 eşitliği sağladı. Fenerbahçe Ülker ise Marques Green’in 3 sayılık basketiyle rakibine karşılık verdi (20-23). Lacivert beyazlılar Kaya Peker’in basketiyle aradaki farkı 1 sayıya indirmeyi başardı ve skor 22-23 oldu. Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle Efes Pilsen maçta yeniden üstünlüğü ele geçirdi (25-23). İki ekipte hücumda top kayıpları yaparlarken istedikleri basketleri bulamadı. Devrenin bitmesine 3 dakika 45 saniye kala Fenerbahçe Ülker maçtaki suskunluğu bozdu ve Michael Smith’in basketiyle skoru 25-26 yaptı. Lacivert beyazlılar ise rakibine Charles Smith ile cevap verirken Shumpert’in de hızlı hücumdan bulduğu basket ile skoru 29-26 yaptı. Konuk ekip ise devrenin bitmesine 1 dakika 45 saniye kala Damir Kaan Mrsic’in 3 sayılık basketiyle yeniden eşitliği yakaladı (29-29). Rakibinin top kaybını iyi değerlendiren ev sahibi takım ise Vujanic’in turnike basketiyle skoru 31-29 yaptı. Efes Pilsen yine bu oyuncunun basketiyle farkı açarken skor ise 36-29 oldu. Son hücumunu sayıya çeviremeyen Efes Pilsen ilk yarıyı ise 36-29 önde kapadı.

Maça ikinci devreye her iki takımda oyuncu değişiklikleri ile başladı. İkinci yarıdaki ilk basket Fenerbahçe Ülker’den Devin Michael Smith ile gelirken Efes Pilsen ise ilk sayısını Charles Smith ile buldu. Lacivert beyazlılar Thronton’un faul atışları ve Vujanic’in de turnike basketiyle farkı açtı ve skoru 42-31 yaptı. Dış atışlarla farkı eritmek isteyen sarı lacivertliler ise Ömer Onan’ın arka arkaya 3 sayılık basketlerilye skoru 46-39’a getirdi. Efes Pilsen rakibinin bu basketlerine ise Kerem Gönlüm ile karşılık verdi. Periyotta son 4 dakikaya girilirken ise konuk ekip Damir Kaan Mrsic’in 3 sayılık basketiyle skoru 48-42’ye getirdi. Efes Pilsen ise rakibinin bu sayısına Sinan Güler ile karşılık verdi ve skor 49-42 oldu. Farkı kapatmak isteyen Fenerbahçe Ülker ise Preldzic ve Ömer Onan ile skoru 49-45’e getirmeyi başardı. Başa baş mücadelenin yaşandığı üçüncü periyodu 52-47 Efes Pilsen üstün kapadı.

Final periyoduna Efes Pilsen Preston Shumpert’in basketiyle başladı. Charles Smiht’in de basketiyle lacivert beyazlı ekip skoru 56-47 yaptı. Fenerbahçe Ülker ise final periyodundaki ilk sayısına Emir Preldzic ile ulaştı (56-50). Başa baş mücadelenin yaşandığı finla periyoduna son 4 dakika 30 saniyeye girilirken ise konuk ekip Michael Smith’in faul atışlarından bulduğu basketlerle aradaki farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başardı (62-57). Efes Pilsen rakibine Kaya ile cevap verse de Fenerbahçe Ülker bu baskte de Michael Smith’in 3 sayılık basketiyle karşılık verdi ve skor 64-60 oldu. Son bölümlere girilirken kazandığı serbest atışlardan sayılar üreten Efes Pilsen skoru 66-60’a getirdi. farkı açmayı sürdüren lacivert beyazlılar aradaki farkı 9 sayıya çıkardı ve skor 69-60 oldu. Başarılı savunması ile rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Efes Pilsen maçtan da 69-63 galip ayrıldı.


SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Ahmet Ersab Ergüler, Ozan Çakar

EFES PİLSEN (69): Charles Smith 14 (4 ribaund, 2 asist), Preston Shumpert 6 (1 ribaund, 1 asist), Marvis Thornton 14 (5 ribaund, 3 asist), Kerem Gönlüm 10 (14 ribaund), Milos Vujanic 10 (3 ribaund), Kaya Peker 10 (4 ribaund, 2 asist), Sinan Güler 1, Ender Arslan 4 (1 asist), Cenk Akyol

FENERBAHÇE ÜLKER (63): Marques Green 6 (2 ribaund, 4 asist), Mirsad Türkcan 2 (15 ribaund), Ömer Onan 8 (1 asist), Rasim Başak, Damir Kaan Mrsic 13 (1 ribaund, 1 asist), Gasper Vidmar 4 (4 ribaund, 1 asist), Enes Kanter, Oğuz Savaş 5 (6 ribaund, 2 asist), Devin Michael Smith 15 (3 ribaund), Emir Preldzic 10 (4 ribaund, 4 asist),

1.PERİYOT:16-20
2.PERİYOT:20-9
3.PERİYOT:16-18
4.PERİYOT:17-16




Açıkcası bu mağlubiyet bekliyordum ne yazık ki.Bu kadar dar rotasyonla,yorgun,yıpranmış revire dönmüş bir takımın M.Abi dışında tam kadro rakibe karşı ,Ayhan Şahenk'in lanet olası sert çemberlerinin olduğu bir salondan da galibiyet çıkarması artık insan üstü bir şey olurdu.
Canları sağolsun.
Maçı gene izleyemedik tabii.Sebep olanlara en derin (!) sevgilerimi
yolluyorum buradan.

İnşaallah Ülker ve Aziz Yıldırım'ın desteklediği Turgay Demirel ,Efes,bjk,gs ve diğer takımların desteklediği diğer rakibe karşı kaybeder.Bu kadar nefret ettim.
Bana ne kulüplerin alacağı paradan,ben taraftarım ve takımımı ve BASKETBOL'u izlemek istiyorum.
6. hafta maçlarının hafta içine sıkıştırılmasını sağlayanlara da sevgiler.(!)
Maça dönersek ,son 3 dk.ya farkı 5 sayılara kadar indirerek girdik ama başta Emir'in üst üste top kayıpları ve Mirsad'ın ribauntlar hariç skorda çok kötü performansı öne geçiremedi.Mrsiç'te Abdi İpekçi'de sokacağı üçlükleri bu çemberlerde sokamayınca sonuç belli oldu.Mrsiç 12/4 (%33.3) üçlükle
oynamış.2 tane daha sokabilse maçı alıyorduk.

Ama dediğim gibi esas Mirsad'ın 2 sayıda kalması çok kötü.
Son maçlarda düşüşe geçti Mirsad. Zaten sakat sakat oynuyordu.
Ama olmuyorsa zorlamamalıydı şutlarda.5/0 üçlük atmış.
Son haftaların formda ismi Emir'de kötü oynayacağı bu maçı seçti.
10s,4r.4a.var
ama 5 top kaybı ve bunların son 3 dk.da 3 hücumda üst
üste olması sonucu ekledi.Ve 20-9'luk berbat bir 2.çeyrek oynamamız.

Ribauntlarda 35-31 üstünüz uzunlarımızın olmamasına rağmen.
13 asistimiz var,onların 9
Efes'te 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşmış,biz de 3.Smitgh,Mrsiç,Emir.
Oğuz 5,Vidmar 4,Mirsad 2,Enes 0 sayı uzunlardan.
Demek ki içeriden oynamamışız.

37/13 (%35.1) üçlük kullanmışız.25/9 ,ikilik.Üçlük daha fazla.
Onlar tam tersi 14/4 üçlük,44/24 ikilik.İçeriden onlar daha etkili olmuşlar.
Bu akşamdan tek sevineceğimiz konu Ömer Onan'ın dönmüş olması.
Geçmiş olsun Ömer Onan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler