19 Aralık 2008 Cuma

Şampiyonlar Liginde Erken Final Kuraları !!!!!!!!!

ERKEN FİNALLERİN KURASI!

Final maçı 29 Mayıs

2009'da Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi 2008/09 Sezonu'nda sona eren grup mücadelelerinin ardından eşleşmeler de İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kuralarla belirlendi.

Son 16 takımın grup birincileri ve grup ikincileri olmak üzere 2 gruba ayrıldıkları kura heyecanında birinciler eşleşmelere ilk maçı deplasmanda oynayacak olmanın avantajıyla katıldılar.

-ERKEN FİNALLER-


Kura çekiminde Chelsea - Juventus, Real Madrid - Liverpool ve Inter - Manchester United eşleşmeleri adeta erken final oldu. Arsenal - Roma kapışması da bu dev mücadeleler arasında yer aldı.

Öte yandan Liverpool ve Real Madrid 1981 Şampiyon Kulüpler Kupası Finali'nden beri ilk kez eşleşti, Kırmızılar o maçta rakibine 1-0 üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaşmıştı.

Ayrıca Inter'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho Chelsea'de çalıştığı dönemde sürekli takıştığı Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson'la yine karşı karşıya gelecek.

-TEMSİLCİLERİMİZİN EKİPLERİNE İYİ KURALAR-


Kura çekiminde milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal iyi bir kura çekerek Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla eşleşti.
Milli futbolcumuz Hamit Altıntop'un takımı Bayern Münih ise Sporting Lizbon'la eşleşerek yine dişine göre bir ekiple eşleşmiş oldu.

Bunun yanında Fenerbahçe'nin grubundan çıkan takımlardan Porto ise Atletico Madrid ile eşleşti.

Kura çekimi sonunda eşleşen takımlar, 2. tur ilk maçlarını 24-25 Şubat 2009 tarihlerinde, rövanşlarını ise 10-11 Mart 2009 tarihlerinde oynayacak ve bu maçlar sonunda çeyrek finale yükselen 8 takım belirlenecek.


Son 8 Tahminim ;

1.Maç : Chelsea
2.Maç : Villareal
3.Maç : B.Münich
4.Maç : A.Madrit
5.Maç : Barcelona
6.Maç : Liverpool
7.Maç : Roma
8.Maç : İnter

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler