20 Aralık 2008 Cumartesi

İkiside sınırda!



Bu sezon üçüncü kez küfürden ötürü para cezası alan Galatasaray ile Beşiktaş´ı büyük tehlike bekliyor. İlk toplu küfürde bu kez ceza, saha kapatma olacak
1 Önceki gün PFDK tarafından 160’şar bin YTL para cezasıyla cezalandırılan Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri için tehlike kapıda... Üçüncü kez, devamlılık arz eden, tahrik ve taciz edici küfürlerden ötürü ceza alan iki kulübün stadı da, benzer olayın yaşanacağı ilk maçtan sonra kapanacak. Beşiktaş, 8. haftada oynadığı Sivas, Galatasaray ise 3. haftadaki Antalyaspor maçından ötürü ilk para cezasını almıştı.

2 Uslanmayan tribünler, kulüplerinin başağrısı olmaya bundan sonra da devam etti. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, 7. haftada Ali Sami Yen’de oynanan, üstelik 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçında küfürden ötürü kulübü 80 bin YTL zarara uğratırken, Siyah-Beyazlılar’ın bu yöndeki ikinci cezası, 12. haftada geldi. İnönü tribünleri, 2-0 ev sahibinin üstünlüğü ile biten Eskişehirspor maçında küfretti.

3 Aslında şu bir gerçek, ne talimatnameler biliniyor, ne de yeterince anlatılıyor. Ya da taraftar umursamaz bir tutum içinde inadına yapıyor. Çünkü 15. haftada her iki kulüp, bir kez daha ağır para cezasına çarptırıldı. Hem de aynı nedenden ötürü. Beşiktaşlılar, İnönü’de Ankaragücü’nü 1-0, Galatasaraylılar da 19 Mayıs Stadı’nda Gençlerbirliği’ni 3-1 yendikleri karşılaşmada tribünler küfür yuvası halindeydi.

4 Ama artık yolun sonuna gelindi. Yani kaçış yok. Çünkü talimatnameler çok açık. Yarın akşam Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak derbide ya da bundan sonra oynayacakları bir başka maçta yine aynı olaylar yaşanırsa, bu kez Beşiktaş ve Galatasaray’ı 80 bin YTL paranın yanında 1 maç saha kapatma cezası da bekliyor. Beşiktaşlılar sakın “Maç Ali Sami Yen’de” diye avutmasın kendini. 1.160 kişilik Beşiktaş tribünlerinin yapacakları, Beşiktaş Kulübü’nü bağlıyor çünkü!


Puan silme, az sonra!
Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi: Stadyumlarda toplu bir şekilde yapılan, devamlılık arz eden, tahrik ve taciz edici küfürler hakkında: Kurala uymayan kulüpler ilk ihlalde 40-80 bin, ikinci ihlalde 80-160 bin, üçüncü ihlalde 160-320 bin YTL para cezasıyla cezalandırılıyor. Dördüncü tekrarda ise kulüplere bir maç seyircisiz oynama cezasıyla birlikte, ilk ihlalde verilen
üst ceza sınır olan 80 bin YTL veriliyor. Bu konuda da aynı olay 3 kez tekrarlanırsa, 4.’sünde bu kez puan silme aşamasına geçiliyor.

***********************************
Bu haberi kayda geçirmek için aldım.
Daha önce Ulusoy zamanında gene bu küfürler yüzünden puan
silinme durumu ile
karşılaştıkları için sezon ortasında yönetmelik
değiştirilmiş ve yırtmışlardı.

Takipçisi olacağım bu konunun.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler