24 Aralık 2008 Çarşamba

Arjantin Açılış Ligi Apertura da Şampiyon Boca Juniors !!!!!!!!!


Arjantin Apertura Ligi'nde şampiyon 3'lü Play off maçları sonunda Boca Juniors oldu!

Arjantin'de şampiyon Boca!

Riqquelme ve Vargas gibi 2 önemli oyuncusundan yoksun çıktığı maçta Tigre'ye 1-0
mağlup olmasına rağmen averajla ŞAMPİYON olmayı başardılar.
Ezeli rakipleri River Plate ise ligi 20.ve son sırada tamamlamıştı.
Ligten düşmede son 3 yılın puan ortalaması alındığı için River 20.olmasına rağmen
küme düşmekten kurtuldu.
20River Plate192892029-914XLLL9144121410145815



-23. ŞAMPİYONLUK-
2006’da 44 puanlı iki takım arasında oynanan Play Off maçında, mücadeleyi 2-1 kaybeden Boca Juniors şampiyonluğu Estudiantes’e teslim etmişti.

Fakat bu kez Play Off’larda gülen Boca oldu ve şu ana kadar 22 olan şampiyonluk sayısına bir artı daha ekledi. 18 kez lig ikinciliği, 13 kez lig üçüncülüğü olan olan Boca, daha önce hiçbir şampiyonluğu bulunmayan rakibine üstünlük sağlarken, 33 şampiyonluğu olan rekortmen River Plate takımına ise bir nebze daha yaklaşmış oldu. (Boca Juniors'un ezeli rakibi River Plate bu sezon tarihinde ilk kez sezonu son sırada tamamlamıştı. Bu zaferle Boca, 6. kez Apertura şampiyonu olarak bu alanda River Plate'i yakaladı.)

Bu sonuçla Boca teknik direktörü Carlos Ischia kariyerinde ilk kez şampiyonluk elde ederken, yıllarca futbolcu olarak Boca Juniors kaptanlığı yapan ve şampiyonluklar yaşayan Diego Cagna ise sahadan istediğini alamadan ayrıldı..

-PLAY OFF MAÇLARI NASILDI?-
Arjantin Apertura (Açılış) Ligi’nde sezon, 3 takımın 39 puanla puan cetvelinde sıralanması ile bitti. Lider San Lorenzo, ikinci Boca Juniors ve üçüncü Tigre, Apertura Ligi'nde gol averajı dikkate alınmadığından tarihte ilk kez yapılan 3’lü play-off maçlarına başladı.

İlk maçta San Lorenzo, Tigre'yi 2-1 mağlup etti. Böylece;
San Lorenzo: +1 averaj
Tigre: -1 averaj oldu

(Otoritelere göre maç Boca ile Tigre arasında oynanmalıydı ama Arjantin Ligi statüsüne göre ikinci mücadele Boca - San Lorenzo arasında yapıldı. Bu maçta Boca kazanırsa Tigre için şampiyonluk şansı doğacaktı.)
İkinci maçta Boca Juniors, San Lorenzo’yu 3-1 mağlup etti. Böylece
San Lorenzo: -1 averaj olurken
Boca: +2 averaja ulaştı.

Bu maç sonrasında şampiyonu belirleyecek olan mücadele Boca Juniors-Tigre maçı oldu!

Tigre -1 averajla son maça çıkacağı için, +2 averajla avantajlı olan Boca Juniors’u 2 farklı yenmek zorundaydı. Bu sonuçla Boca 0 (sıfır) averaja inecek ve Tigre +1 averaja çıkarak şampiyon olacaktı.

Arjantin: Datolo, Morel & Caceres'in şampiyonluk sevinci (Boca Juniors)

Arjantin: Datolo, Morel & Caceres'in şampiyonluk sevinci (Boca Juniors)

BOCA JUNİORS İNCELEMESİ ;


FM oyuncusu gözüyle Boca Juniors incelemesi :

Takımın genel özellikleri:

Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana ve Juan-Teodoro Farenga kardeşlerin 3 Nisan 1905'te kurmuş olduğu Club Atlético Boca Juniors, kısa adıyla Boca Juniors Arjantin’in köklü futbol kulüplerinden biridir. Maçlarını 61.000 kapasiteli Estadio Alberto J. Armando; ‘La Bombonera’da oynayan sarı-laciverli ekip dünya futbolunun efsane isimlerinden Diego Armando Maradona’nın da formasını giydiği ekiptir. Buenos Aires’teki ezeli rakibi River Plate’le oynadığı her maç aylarca konuşulan Boca, Arjantin Ligi’nde 23 kez şampiyon olmayı başarmıştır.

Mavi-siyah renklerle kurulan Buenos Aires ekibi sonrasında sırasıyla eflatun-siyah ve siyah-beyaz renkleri kullandıktan sonra 1907 yılında sarı-lacivert renklere geçti. Boca tarihi boyunca 5 farklı amblem kullandı. Takım son olarak 2007 başında armasına 3 kez kazandığı Intercontinental Cup’ı temsil eden 3 yıldız ekledi. İlk maçına 21 Nisan 1905′te Mariano Moreno karşısında çıkan Boca ilk uluslararası maçınıysa 8 Aralık 1907′de Uruguay temsilcisi Universal’le yaptı. Takım ilk resmi maçınıysa ancak 31 Mayıs 1931′de Chacarita Juniors’la oynadı.

Günümüzde kullandığı lacivert hakim ve göğüste enine tek kalın sarı çizgili formayla klasikler arasına girmeyi başaran Boca 2005′te 100. yıl anısına bu çizgiyi sol omuzdan aşağı çapraz olarak değiştirdi. Bir yıl bu formayı kullanan Buenos Aires ekibi 2006′da enine tek kalın çizgiye geri döndü.

'La Bombonera'

[Resim: BOCA_JUNIORS_ARGENTINA.jpg]

Boca Juniors günümüzde iç saha maçlarını oynadığı 61.000 kapasiteli Estadio Alberto J. Armando; ‘La Bombonera’ya geçmeden önce birçok stadyumda mücadele etti. 1940 yılında inşaatı tamamlanan stadyuma 1953 yılında eklenen 3. kat tribünlerden sonra ‘La Bombonera’ (Çikolata Kutusu) takma adı verildi. ‘La Bombonera’ tribünlerine 1996 yılında da özel balkonlar ve VIP locaları eklendi.

[Resim: estadio-boca-juniors3.JPG]

VIP salonları da dahil edildiğinde 61.000 seyirci kapasitesine sahip ‘La Bombonera’ dünya üzerinde bilet bulunması en zor stadyumlar arasında gösteriliyor. ‘El Superclásico’ olarak bilinen Boca Juniors-River Plate maçlarının biletleriyse aylar öncesinden tükeniyor.

Taraftar Grubu
Arjantin’in işçi sınıfı genel olarak Boca Juniors’ı destekliyor. Takımın taraftarı ülke genelinde halkın %51′lik bölümünün Bocalı olduğunu iddia etse de 2006′da yapılan araştırmada sarı-lacivertli ekibin %40 paya sahip olduğu ortaya çıktı. Bu istatistik taraftarın iddiasının altında kalsa da ülkedeki en geniş payı kapmaya yetti. Kulübün İtalyan demiryolu işçileri tarafından kurulmuş olması sebebiyle Bocalılar kendilerine ‘los xeneizes’ (Genoalılar) takma adını vermiş.

‘Peñas’ isimli taraftar kulübü sadece Buenos Aires’te değil, birçok Arjantin şehri ve dünyada şubelerini bulunduruyor. Daha önce Boca forması da giymiş olan Diego Armando Maradona,Claudio Paul Caniggia, Gabriel Batistuta, Juan Román Riquelme ve Carlos Tevez gibi yıldızlar Avrupa’da gösterdikleri başarılarla takıma denizaşırı ülkelerde de taraftar kazandırmış.

‘El Superclásico’
‘El Superclásico’ olarak bilinen Boca Juniors-River Plate Buenos Aires Derbisi dünya futbolunun en çok ilgi çeken çekişmeleri arasında. İki ekip bugüne kadar 317 kez karşılaşmış. 100 maçın berabere bittiği eşleşmede Boca’nın rakibine 114-103 üstünlüğü var. Maçı kazanan tarafın Buenos Aires’te astığı pankartlarla diğer maça kadar rakibiyle alay etmesiyse şehirde kültürel bir gelenek olmuş.

The Observer Gazetesi ‘El Superclásico’yu ‘Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 50 Sportif Aktivite’ Listesi’nde ilk sıraya koydu.

İki kulüp de Buenos Aires’in La Boca Bölgesi’nde kurulmuş ancak River 1923 yılında şehrin biraz daha zengin bir muhiti olan Núñez’e taşınınca taraflar arasında düşmanlık başlamış.

İlk ‘El Superclásico’yu 13 Ağustos 1913′te River Plate 2-1 kazanmış. Riverlı Reinaldo Merlo derbide 42 kez sahaya çıkarak en çok forma giyen isim olmayı başarmış. Derbi tarihinin en golcü oyuncusuysa bir başka Riverlı Ángel Labruna. Labruna rakip fileleri 16 kez havalandırmış. Buenos Aires Derbisi’nde en farklı galibiyeti River 19 Ekim 1941′de kendi sahasında rakibini 5-1 yenerek elde etmiş. Boca ise 19 Mayıs 1959′da kendi sahasında ve 7 Mart 1982′de deplasmanda aynı skorla karşılık vermiş. İki takım arasındaki en gollü derbi 15 Ekim 1972′de oynanmış. 9 golün atıldığı mücadeleyi River evinde 5-4 kazanmış.

Başarıları:

[Resim: libertadoresms7.png]

Ajantin Ligi: 23 şampiyonluk
Intercontinental Cup: 1977, 2000, 2003
Copa Libertadores: 1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007
Copa Sudamericana: 2004, 2005
Recopa Sudamericana: 1990, 2005, 2006
Supercopa Sudamericana: 1989
Supercopa Masters: 1992
Copa de Oro (CONMEBOL) Nicolás Leoz: 1993

FM’de Boca:

Genel olarak güzel bir kadroya sahipsiniz, ama kadroyu bir de kullandığım 4-4-2 diamond taktiğiyle bir yorumlayayım:

GK: Mauricio Caranta as oynayacak, ama adam akıllı bir yedeği ikinci sezona kadar yok. İkinci sezon ise Migliore kalenizde yedek olarak güven verecektir.

DR: Kahraman Hugo ilk ve tek seçim, ilerleyen yaşı ve kendi ayarında bir yedeğinin olmaması bu mevkiye elbet transfer yapacağınızın göstergesidir. Jose San Roman’ı öneririm. Eylül ayının başlarına takımınıza gelmek isteyecektir.

DL: Krupowiesa ve Morel Rodriguez gibi birbirinden iyi iki sol bekinizin olmasından daha iyi bir haberim var size: İkinci sezon kiradan dönecek olan FABIAN MONZON. Krupowiesa ve Morel’den birini ikinci sezona doğru paraya çevirebilirsiniz, sıkıntı çekmezsiniz merak etmeyin.

DC: 2008′in aksine DC mevkiinde aşırıya kaçan bir sıkıntı mevcuttur, Caceres ve Paletta’nın yedeği kesinlikle yoktur (2009 haziranında Cahais takıma katılacak, ilk sezon kendi başınızasınız). Bende Caceres şu an sakat ve ne yapacağımı bilmiyorum.

DM: Banega’nın transfer olmasına rağmen bu mevkide çok büyük bir rekabet mevcuttur. Battaglia as olmasına rağmen Vargas da onu aratır halde değil

MR-ML: İlk sezon kiralık oynayan Castroman, Jesus Datolo ve Neri Cardozo 3lüsünün çeşitli varyasyonlarını kullanabilirsiniz.

AMC: Gracian ve Riquelme gibi iki muhteşem oyuncunuz var, kullanmaktan çekinmeyin. Bu ikilinin beraber sakatlanması durumunda bile Nicolas Gaitan gibi bir yedek var, onu da oynatsanız pişman olmazsınız.

FC: Palermo-Palacio muhteşem bir ikili. Biri çok hızlı, diğeri de kafaya iyi çıkıyor. Bu ikilinin yedeği olarak da Mouche, Viatri, Noir gibi genç oyuncularınız, ilk sezon da ayrıca takımda kiralık olan Figueroa gibi sonradan etki edebilecek bir santrfor var, Mouche ve Noir hızlarıyla, Figueroa ve Viatri de kafa vuruşlarıyla etkili olabilir (Viatri kafa vuruşlarındaki yeteneğini River’a karşı da göstermişti).

Katıldığı kıtasal turnuvalar:
Südamericana ve Libertadores’in her zamanki gibi değişmez takımı Boca Juniors.

Transfer bütçesi: 4.5 milyon euro ile ilk sezona başlarsınız, sonradan bu çok artacaktır diye düşünüyorum. Bu parayla bir stoper ve Jose San Roman gibi bir sağ bek alabilirsiniz, stoper olarak Thiago Silva’yı öneririm. Sol beke ise kesinlikle gerek yoktur. Belki ilerleyen sezonlarda genç bir FC, DM, AMC ve bir de kaleci alabilirsiniz.

Editörün son sözleri: Mutlaka her fm’de bu takımı alın, benden size tavsiye.

(Alıntı)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler