25 Aralık 2008 Perşembe

Süper Lig'te İlk Yarı Değerlendirmeleri -1 Gol Raporu



Turkcell Süper Lig'de geride kalan 16 haftalık ilk bölümde, toplam 382 gol atılırken, bunun 27'si penaltıdan geldi.


Futbol Federasyonu verilerine göre, ligin ilk bölümünde en golcü takım 38 golle Galatasaray olurken, ezeli rakibi Fenerbahçe ise 31 golle 2. sırada yer aldı. Hacettepe ise 9 golle en az rakip fileleri havalandıran takımdı. Kocaelispor, 40 golle kalesinde en fazla golü gören takım olurken, yalnızca 7 gol yiyen Kayserispor ise kalesinde en az gol gören takım unvanını elde etti.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında 7 takım kendi kalesine gol attı. Ligde toplam 8 kez takımlar kendi kalelerine gol atarlarken, Fenerbahçe 2 kez bu talihsizliği yaşadı. Sarı-lacivertlilerin yanısıra Galatasaray, Beşiktaş, Antalyaspor, Ankaraspor, Kocaelispor ve Ankaragücü de bu şansızlığı yaşayan takımlar arasında yer aldı.

Öte yandan ligde kaydedilen 382 golün 70'i kafayla atıldı. Fenerbahçe, 10 kafa golüyle ilk sırada yer alırken, ilk yarının en fazla gol atan takımı Galatasaray'da futbolcular, 4 kafa golü atabildi. Antalyaspor ve Beşiktaş ise 7'şer kez rakip filelere kafayla gol atma başarısı gösterdi.

Ligde toplam 27 penaltı golü kaydedildi. Ligi 34 puan ve averajla ilk sırada tamamlayan Sivasspor ile Galatasaray ve Eskişehirspor 3'er kez penaltı golü atan takımlar oldu. Fenerbahçe 2 ve Trabzonspor da 1 kez penaltıdan gol buldu. Beşiktaş ise ligin ilk yarısında penaltıdan gol atamadı.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında 382 golün 277'si ise ayakla atıldı.


-16 SON DAKİKADA GOLÜ-


Ligde, maçların henüz 1. dakikalarında meşin yuvarlak toplam 4 kez rakip filelerle buluştu.

Lig mücadelesi sırasında maçların hemen hemen her dakikasında gol atıldı. Ligin ilk bölümünde yalnızca 5. ve 18. dakikalarda hiç gol sevinci yaşanmazken, ikinci yarının 45 dakikalık normal süresinin tamamında ise gol atıldı. Maçın uzatma bölümlerinde de gol kaydedilirken, 90 artı 2, 90 artı 5, 90 artı 6 ve 90 artı 7. dakikada gol atılamadı. Ligde 90 artı 8. dakikada da 1 gol atılırken, uzatma bölümünde toplam 4 gol kaydedildi.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarı bölümünde en fazla gol 89. dakikada atıldı. Bu dakika içinde ligde top 16 kez rakip filelerle buluştu. Maçların ilk yarılarının bitimine 1 dakika kala (44. dakika) ise 15 gol atıldı. 38. dakikalarda 10 gol atılırken, bunu 8 golle, 10., 75., 79. ve 90. dakikalar izledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler