9 Aralık 2008 Salı

F.Bahçe Ülker Berlin Duvarını geçemedi.63-72



Fenerbahçe Ülker, Almanya Deplasmanında Kaybetti
09.12.2008 22:56

Euroleague’de ki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, Alba Berlin ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 72-63 kaybetti.


Euroleague’de ki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, Alba Berlin ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 72-63 kaybetti.

Maça Fenerbahçe Ülker Ömer Onan’ın elinden bulduğu sayı ile başlarken Alba Berlin Casey Jacobsen’in üç sayılık basketiyle üstünlüğü eline geçirdi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar kaydederken ilk periyodun son 5 dakikalık bölümüne Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan’ın basketleriyle 9-11 önde girdi. İlk periyodun ikinci 5 dakikalık bölümünde çok iyi savunma yapan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, rakibini 9 sayıda tutmayı başardı. Ömer Onan ile skoru 9-14’e taşıyan sarı lacivertliler, Emir Praldzic’in 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya çıkarırken (9-17) Oğuz Savaş ilk periyodun skorunu belirleyen basketini kaydetti ve Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 10-19 önde tamamladı.

Maçın ikinci çeyreğine ise Alba Berlin Casey Jacobsen’in 3 sayılık basketiyle başlarken (13-19) Devin Smith Fenerbahçe Ülker’i 13-21 öne geçiren sayıyı kaydetti. İki takım da ikinci çeyreğin ilk dakikalarında karşılıklı top kayıpları yaparken Alba Berlin hızlı hücumda Rashad Wright’ın elinden bulduğu sayı ile skoru 15-23 yaptı. Pota altını iyi savunarak Fenerbahçe Ülker’in sayı bulmasını engelleyen Alba Berlin hızlı hücumlardan elde ettiği sayılarla farkı 4 sayıya kadar indirdi (19-23) İlk yarının son 5 dakikalık bölümüne bu skorla girilirken Alba Berlin Patrick Famerling ile bulduğu sayıdan sonra skoru 21-23 yaptı. Farkın 2 sayıya inmesinin ardından Emir Preldzic’in 3 sayılık basketiyle sayı suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker 21-26 öne geçti. Dış atışlarla farkı yeniden açma çabasında olan Fenerbahçe Ülker, şut yüzdesini yükseltemeyince istediğini yapamadı. Temsilcimizin sayı üretmekte zorlandığı dakikalarda Alba Berlin de sayı üretmekte zorlanırken Aleksandar Nadjfeji farkı 2 sayıya indiren basketi kaydederken (24-26) Mirsad Türkcan ve Emir Praldzic’in basketleri farkı temsilcimiz lehine yine arttırdı (24-30) İlk yarının son dakikasına bu skorla girilirken Alba Berlin Immenuel McElroy’un elinden bulduğu üç sayılık basket ile farkı 3 sayıya indirdi (27-30) İlk yarının son hücum hakkını kullananan Alba Berlin mu hücumdan sayı üretemezken ilk yarılı temsilcimizin 27-30’luk üstünlüğü ile son buldu.

Maçın ikinci yarısına iki takım da boş hücumlar ve top kayıpları ile başladı. Semih Erden’in pota altından bulduğu basket faulle temsilcimiz ikinci yarıda ki ilk basketi bulan taraf olurken Semih Erden faul atışından da kazandırdığı sayı ile temsilcimiz 27-33 öne geçti. Fenerbahçe Ülker, yaptığı savunma ile üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünde rakibine sayı şansı tanımazken Gasper Vidmar’ın faul atışlarından elde ettiği sayılarla skoru 27-36 yaptı. Temsilcimiz karşısında sayı üretmekte zorlanan Alba Berlin maçın ikinci yarısında ki ilk basketini yine Casey Jacobsen’in üç sayılık basketinden elde etti (30-36) Bu sayının hemen ardından faul atışlarından iki sayı kaydeden Alba Berlin skoru 32-36’ya taşıdı. Üçüncü çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne bu skorla girilirken Alman temsilcisi Ansu Sesay’ın elinden bulduğu 3 sayılık basketle farkı 1 sayıya indirdi (35-36) Üst üste bulduğu sayılarla farkı eriten Alba Berlin, Aleksandar Nadjfeji ile skoru eşitledi (37-37) ve Ansu Sesay’ın da basketiyle 39-37 öne geçti. Skor avantajını kaybeden temsilcimiz Mirsad Türkcan ile hücumdan boş dönünce Ansu Sesay takımına kazandırdığı 3 sayılık basket ile farkı 4 sayıya çıkardı (41-37) Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş’ın basketleriyle farkı eriten temsilcimiz Devin Smith’in elinden kazandığı üç sayılık basket ile maçın skor üstünlüğünü yeniden eline geçirdi (43-44) Rashad Wright’ın elinden bulduğu sayı ile üçüncü çeyreğin son iki dakikasına 45-44 önde giren Alba Berlin, Casey Jacobsen’in basketiyle de skoru 47-45 yaptı. Ömer Onan’ın basketleriyle temsilcimiz son dakikaya 47-48 önde girerken Alba Berlin Ansu Sesay’ın basketiyle yeniden öne geçti (49-48) Üçüncü çeyreğin son saniyesinde Rashad Wright ile basket bulan Alba Berlin final çeyreğine 51-48 önde girdi.

Final çeyreğinin ilk hücum hakkını kullanan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, bu hücumdan boş dönerken Alba Berlin Immenuel McElroy’un üç sayılık basketiyle 54-48 öne geçti. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar bulurken final çeyreğinin ilk 4 dakikası Alba Berlin’in 58-52’lik üstünlüğü ile geçildi. Alba Berlin boyalı alanda yaptığı savunma ile Fenerbahçe Ülker’e sayı şansı vermezken sarı lacivertli oyuncuların yaptığı top kayıpları da Alman temsilcisinin farkı 10 sayıya çıkarmasına sebep oldu (62-52) Maçın son dakikalarına girilirken top kayıplarını arıttıran Fenerbahçe Ülker, rakibinin hızlı hücumlarına engel olamayınca Alman temsilcisi farkı arttırmaya devam etti ve son dakikaya 70-57 önde girdi. Son dakika içinde de skor üstünlüğünü sürdüren Alba Berlin karşılaşmayı 72-63 kazandı.

ALBA BERLİN (72): Casey Jacobsen 11 (3 ribaund, 3 asist), Steffen Hamann 2 (2 ribaund, 2 asist), Ansu Sesay 17 (4 ribaund, 2 asist), Rashad Wright 7 (5 ribaund, 2 asist), Patrick Femerling 3 (1 ribaund), Adam Chubb 8 (3 ribaund), Immenuel McElroy 16 (6 ribaund, 2 asist), Aleksandar Nadjfeji 8 (2 ribaund, 3 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (63): Marques Green 8 (3 ribaund, 5 asist), Mirsad Türkcan 13 (7 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 7 (1 ribaund), Rasim Başak (6 ribaund), Semih Erden 7 (4 ribaund), Damir Mrsic , Gasper Vidmar 6 (4 ribaund), Oğuz Savaş 8 (3 ribaund), Devin Smith 6 (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 8 (2 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 10-19
2.PERİYOT: 17-11
3.PERİYOT: 24-18
4.PERİYOT: 21-15



HEP AYNI NAKARAT

Valla aynı şeyleri yazmaktan sıkıldık.Ama Hoca aynı hataları yapmaktan bıkmadı.
Dersine hiç çalışmamış.Öğrencisi olacak Paviçeviç bir güzel ders verdi kendisine.
Tabii anlayana.Adam Mrsiç'e top göstertmedi uyguladığı 2'li,3'lü sıkıştırmalarla.
Mrsiç 17.43 dk.da bırak sayı atmayı (0 sayı) sadece 3 şut kullanabildi el üstünden ve 3/0.
Hala dışarıdan potayı dövmeler.24/6 % 25 üçlük yüzdemiz.Onların 14/6 % 42.
38-30 ribauntlarda önde olmamıza rağmen fark yedik.
Asistlerde 14-9 öndeler.
Sıkıntılarımız çok.
Yabancılar çok verimsiz ve katkı vermiyorlar.
Vidmar hala çemberin ucundan blok yiyor.Emir 8 sayı ,hepsi ilk yarıda.
Smith 6 sayı.5 şut kullanan forvet mi olur.1/1 ikilik,4/1 üçlük.
Sadece Mirsad ayakta kalıyor.
Savunma yok.Hele klasik hareketli uzunları.Sesay ve Nadjfeji bugün sıradaydılar.
İçeriyi delici bir adamımız yok.
Hep diyoruz dışarıdan üçlük sallıyoruz.Tamam da içeriden etkili olacak adam yok ki.
Vidmar,Oğuz,Semih etkisiz.
Valla fazla bir şey yazmaya gerek yok.
Acil tedbir alınması gerekiyor.Krize girdik.Ama işin kötüsü bu anlarda bir şey yapma
geleneği olan bir kulüp değiliz.En iyi çözüm 3 maymunu oynamak,zamana bırakmak.
Ta ki bir daha ki maça kadar.

Alba Berlin demişken salonun halini gördük.Mükemmel bir atmosfer vardı.
Tabii bu bir organizasyon işi.Aşağıdaki gibi.

Bugün oynanan yeni salon O2 WORLD ,yazıda bahsedilen eski salon
Max Schmelling Hall.
Bugün sahada 13 bin küsur seyirci vardı.)

Bu yazıyı bu blogta daha önce koymuştum.

ALBA BERLİN DERSLERİ


Avrupa Ligi'nde iddiası kalmayan Alba Berlin'in Efes maçında yaklaşık 6500 seyirci vardı. Bu sezon zaten hiçbir maçta doluluk oranı %70'in altına inmemiş. Takımlarına çok bağlı bir kitle bu. Üstelik sadece son 5-6 yıl içinde yaratılan bir kitle.

Alba, basketbolün sadece sahada alman sonuçtan ibaret olmadığını anlamış, takımını sadece kazandığı için değil, başka nedenlerle seven bir kitle yaratmış. Max Schmeling Halle'nin içinde McDonalds'dan, Nestle'ye, Klausthaler den, Ahmet Usta'nın Döner Evi'ne kadar 20 civarında küçük dükkan bulunuyor. Spor salonundan çok bir alışveriş merkezinin "food court"u gibi. En ortada ise büyük bir Alba Store yer alıyor. Işıklandırması, giris-çıkışları, havalandırması, salonda görev yapan yüzlerce personeliyle gitmesi keyif veren bir spor salonu, bir eğlence merkezi yaratmışlar.

Tribünlerde herkesin kendine ait yeri belli, modern koltukları var. Dans ekibi, maskotu değişik ve ilginç gösterilerle sürekli seyircileri eğlendiriyor. Yarışmalarla 1 haftalık tatilden, tişörte kadar büyüklü küçüklü hediye dağıtılıyor. NBA usûlü dumanlı, lazer gösterili tanıtımlarla oyuncular anons ediliyor. Profesyonel bir sunucu maçın her anında seyircilere kimin sayı attığını, hakem düdüklerinin anlamını anons ediyor. Albatros isimli haftalık son derece kaliteli bedava dağıtılan bir dergileri var.

Dev bir aktivite

Bu arada hafta boyunca metrodan, yerel televizyona, gazetelere her yerde maçın tanıtımları ve reklamları dönüyor. Daha sayamadığım onlarca şey oluyor maçla ilgili. Maç dev bir aktivitenin, hiç bitmeyen bir aktivitenin bir parçası. Ve herkes bu aktivitenin bir şekilde içine çekiliyor. Alba bunu başarmak için NBA örneğini doğru olarak Berlin'e uygulamış. Ve NBA standartını yakalamışlar. Bütçelerinin büyük bir kısmını organizasyonu mükemmelleştirmeye ayırmışlar. "Biraz gazete ilanından keselim de şu Evans'ın yerine daha iyi bir guard alalım" dememişler. Çünkü kadroların gelip geçici, organizasyonlar ve kurumların ise kalıcı olduğunu biliyorlar. Sahada büyük bir başarı kazanamamayı da dert etmiyorlar. Alba 5-6 yıl içinde takımına bağlı seyircisi olan, kendi bütçesini yaratan, sevilen, doğru bir kulüp olmuş. Takımı nasıl olsa kurarlar. Bildik klişeyle kapatalım: "Bu maçtan çıkarılacak çok ders var." Anlayana.

Kaan Kural - 07 Şubat 2004 Cumartesi, Vatan

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler