13 Aralık 2008 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Ezdi Geçti.100-62

Fenerbahçe Ülker'den Farklı Galibiyet (100-62)
13.12.2008 16:02

Beko Basketbol Ligi 10.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 100-62'lik skorla mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi 10.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 100-62'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Antalya Büyükşehir Belediyesi pota altından Marcus Douthit'in basketiyle başlarken, Fenerbahçe Ülker ise ilk sayılarını Mirsad Türkcan ile buldu. Emir Preldzic ve Mirsad Türkcan ikilisinin basketleriyle hücumda kolay sayılar bulan Sarı Lacivertliler, 3.dakika sonunda skoru 10-5'e getirdi. Maçın ilk molasını alan Antalya temsilcisi, aranın ardından Marcus Douthit ile basket buldu. Mirsad ve Vidmar ikilisiyle hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, 6.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (18-9). Vidmar, Preldzic ve Oğuz üçlüsünün sayılarına Ersin ve Green ile karşılık veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, oyuna da ortak oldu. Buna karşın Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 23-18 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikalarında Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan ve Devin Smith ikilisinin sayılarıya skor buldu. Cemal Bayraktar'ın turnike basketiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan Antalya temsilcisi, hücumda Can Akın ve Marcus Douthit'in de devreye girmesiyle skor kaydetmekte sıkıntı yaşamadı. Savunmada Fenerbahçe Ülker'li oyuncuları durdurmakta zorlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, farkı da eritmekte sıkıntı yaşadı. Rasim ve Smith'in üçer sayılık basketleri ile 16.dakikada skoru 44-32'ye getiren Fenerbahçe Ülker, Michael Green'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılara rağmen kontrolü elinden bırakmadı. Mola alan konuk ekip, pota altında Semih Erden'i savunmakta zorlandı. Son dakikaya 53-39 önde giren Fenerbahçe Ülker, devre sonunda da soyunma odasına 55-42 üstünlükle giden taraf oldu.

Ersin Görkem ve Damir Kaan Mrsic'in üçer sayılık basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Mirsad Türkcan'ın da üç sayı çizgisinin gerisinden sayı bulmasıyla 22.dakikada Fenerbahçe Ülker skoru 61-45'e getirdi. Mustafa Kemal Bitim'in turnikesi ve Marcus Douthit'in de bloğu ile toparlanmaya çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, buna karşın savunmada Mirsad'ı durdurmakta sıkıntı yaşadı. Savunmasını sertleştiren ve hücumda da Damir Kaan Mrsic, Ömer Onan ve Mirsad Türkcan üçlüsüyle 17-0'lık bir seri yakalayan Sarı Lacivertliler, 27.dakikada farkı 31 sayıya çıkarttı (78-47). Can Akın'ın top kayıpları ve Ersin Görkem'in de atışları sayıya çevirememesini iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, Son dakikaya da 83-47 önde girdi. Cemal Bayraktar'ın üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreği 33 sayı farkla 88-50 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna iki takımda tutuk başlarken, Fenerbahçe Ülker Emir Preldzic'in üç sayılık basketiyle farkı 40 sayıya çıkarttı (91-51). Alan savunmasına karşı Ümit Türkoğlu ile sayılar üretmeye çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Devin Smith'i durduramayınca skor 94-53'e geldi. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı bölümlerde Antalya temsilcisi, Michael Green ile dört sayı birden buldu. Buna karşın Oğuz Savaş ve Semih Erden ile son dakikalarda sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 100-62 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman - Elif İnci - Yener Yılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (100): Marques Green (4 asist), Mirsad Türkcan 26 (9 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 14 (4 asist), Rasim Başak 3, Semih Erden 9 (5 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 8 (1 ribaund- 6 asist), Gasper Vidmar 4 (3 ribaund), Can Maxim Mutaf (1 asist), Oğuz Savaş 8 (2 ribaund), Devin Smith 15 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 13 (9 ribaund- 7 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (62): Nedim Yücel 4 (4 ribaund- 1 asist), Cemal Bayraktar 5 (1 ribaund), Hadi Doğan (1 ribaund), Mustafa Kemal Bitim 2 (2 asist), Ümit Türkoğlu 5 (7 ribaund), Marcus Douthit 5 (3 ribaund), Can Akın 11 (1 ribaund), Ersin Görkem 11 (7 ribaund), Michael Green 16 (4 ribaund- 2 asist), Marcus Melvin 3 (4 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 23-18 2.PERİYOT: 22-24 3.PERİYOT: 33- 8 4.PERİYOT: 12-12









Mirsad sen insan değilsin diyorum sadece.
Grip olduğu halde mükemmel bir performans gösterdi.Genç oyuncular kendisini
örnek almalı.Sadece 2 sayılıklarda 8/6 (% 75) ile oynadı.4/4 üçlük,2/2 sa.26s.9r.
Maşaallah diyelim nazar değmesin.
Takım Antalya B.B.'nin yaşadığı krizden ve üst üste aldığı yenilgilerin de kamçılamasından
olacak iyi bir oyunla kolay kazandı.Antalya aslında iyi takım.Maddi kriz,Orhun Ene'nin
bırakması,Bernard King'n ayrılması onları etkilemiş.
Bizimkiler de nihayet bir arzu ve istek oluşmuş.Akılları başlarına gelmiş galiba.
Mirsad'dan sonra 2.ve 3.isim Emir ve Smith oldu.
Emir yeteneğini gün geçtikçe sergiliyor.Tanjeviç'in güvenini boşa çıkarmıyor.
Biraz daha sıksaydı triple double yapacaktı.13s.9r.7a.
Ama sormak lazım Tanjeviç'e.Madem Emir guard oynayacak,Green'i niye aldın o zaman ?
Green gene 18 dk.da 0 sayı,4 asist ile maçı tamamladı.
Devin Smith ise mükemmel oynayan diğer bir isimdi.Günündeydi.
15 sayısının yanı sıra çok spektaküler ve göze hoş gelen hareketler yaptı.
Ama istikrarsız işte.Bazen çok kötü oynuyor,bazen çok iyi.
Her maç vasat oynasa yeter.

Ömer Onan özellikle 2.yarı eli sıcakken iyi üçlük attı.7/4 .14 sayı.
Semih'in performansı da iyiydi.Ama sürekliliği olması lazım.
Fark 40 sayı olmuşken,tamam anladık Emir'i guardlığa ısındırıyor ama 2-3 dk.bile Hakan Demirel'i süre vermeyen Tanjeviç'i ise anlamak mümkün değil.
O yaşında kenarda çürüyen ve ayrılmak istemeyen Hakan'ı da anlamak mümkün değil.

1 yorum:

  1. Hele şükür kazandık.Green yine yokları oynadı.Mirsad kalitesini konuşturdu yine.Tebrikler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler