20 Ocak 2009 Salı

Beko Basketbol Liginde İlk Yarı Değerlendirmesi



Beko Basketbol Ligi’nde 2008-09 sezonunun ilk yarısı haftasonu oynanan maçlarla birlikte sona erdi. İlk yarı sonunda Efes Pilsen ligin zirvesinde yer alırken, Galatasaray Cafe Crown ikinci ve Fenerbahçe Ülker’de 3. sırada yer aldılar.

İLK YARININ LİDERİ EFES PİLSEN
Ligin ilk haftasında Banvit’e mağlup olan Efes Pilsen, bu mağlubiyetin ardından çabuk toparlanarak galibiyet serisini ilk yarının sonuna dek sürdürdü. Lacivert Beyazlılar, Banvit mağlubiyeti dışında ligde 14 hafta boyunca başka yenilgi almadı ve ilk devreyi lider olarak noktaladı. Efes Pilsen rakip potalara 1282 sayı bırakırken, potasında ise 1055 sayı gördü. Efes Pilsen’de ilk yarı sonunda Charles Smith 15.77 sayılık ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Kerem Gönlüm 8,6 ribaund, Ender Arslan 3.3 asist ve Kaya Peker de 0.9 blokluk ortalamaları ile takımın istatistik liderleri oldular.

GALATASARAY CAFE CROWN’UN ZİRVE TAKİBİ
Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve aldığı sonuçlarla da bunu ispatlayan Galatasaray Cafe Crown, ilk yarıyı 12 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile ikinci sırada noktaladı. Sarı Lacivertli ekip, 15 maçlık maraton sonunda rakip potalara 1143 sayı bırakırken, kendi potasında ise 1040 sayı gördü. Sarı Kırmızılı ekip, ligde 5. hafta Efes Pilsen’e 84-91, 12. hafta Beşiktaş Cola Turka’ya 66-58 ve 15. haftada da Türk Telekom’a 76-92’lik skorlarla mağlup oldu. Galatasaray Cafe Crown’da sayı liderliğinde Antonio Graves (16.4 sayı), ribaund liderliğinde Hüseyin Beşok (8.6 ribaund), asist liderliğinde Cüneyt Erden (3 asist) ve blok liderliğinde de yine Hüseyin Beşok’un (0.8 blok) olduğu görülüyor.

FENERBAHÇE ÜLKER’DEN BEKLENMEDİK MAĞLUBİYETLER
Son iki sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker ise 15 maçlık ilk yarı sonunda 11 galibiyet ve 4 mağlubiyet alarak ilk yarıyı 3. sırada tamamladı. Sarı Lacivertli ekip, rakip potalara 1241 sayı bırakırken, potasında ise 997 sayı gördü. Sarı Lacivertli ekip, 6. hafta Efes Pilsen’e 69-63, 7. hafta Aliağa Petkim’e 82-71, 9. hafta Darüşşafaka Cooper Tires’a 78-75 ve 13. haftada da Galatasaray Cafe Crown’a 78-62’lik skorlarla mağlup oldu. Fenerbahçe Ülker’de Devin Smith 14.5 sayı, Mirsad Türkcan 6.9 ribaund ve Emir Preldzic de 4.8 asist-0.6 blok ortalamaları ile takımın istatistik liderleri oldular.

TÜRK TELEKOM KLASİĞİ
Lige iyi bir başlangıç yapan ancak ilerleyen haftalarda aldığı mağlubiyetlerle ilk devre sonunda kendine 4. sırada yer bulan Türk Telekom, ilk devrenin son haftasında Galatasaray Cafe Crown’u deplasmanda farklı mağlup ederek, ikinci devre öncesinde moral buldu. Ankara temsilcisi 15 hafta sonunda rakip potalara 1239 sayı atarken, potasında da 1147 sayı gördü. Türk Telekom’da Michael Wright 15.3 sayı, Erwin Dudley 5.4 ribaund, Tutku Açık 5.8 asist ve Kristoffer Lang da 0.8 blok ortalamaları ile takımın istatistik liderleri olarak göze çarptılar.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE 4. SIRADA YER ALDI
Ligde ilk yarı 5. sırada bitiren Antalya Büyükşehir Belediye, 15 maçlık periyodu 9 galibiyet ve 6 yenilgi ile tamamladı. İlk devre 24 puan toplayan Antalya temsilcisi, bu grafiği ile Play-Off sıralaması içinde de yer alırken, ikinci devrede de bu sıralamayı korumaya çalışacak. Rakip potalara 1214 sayı atan Antalya Büyükşehir Belediye, potasında 1253 sayı görürken, Bernard King 14.4 sayı, Marcus Douthit 7.6 ribaund, Michael Green 5 asist ve yine Marcus Douthit 1.1 blok ortalamaları ile takım istatistiklerinde zirvede yer aldılar.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA GEÇEN SEZONU ARIYOR
Geçtiğimiz sene Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider olarak tamamlayan Beşiktaş Cola Turka ise, bu sezona istediği başlangıcı yapamayarak, ilk devreyi 8 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile 5. sırada tamamladı. Siyah Beyazlı ekip, inişli çıkışlı grafiği ile ilk devreyi hedeflediği noktada tamamlayamasa da, ikinci devre daha başarılı sonuçlar almaya çalışacak. 15 haftalık periyot sonunda rakip potalara 1142 sayı bırakan Beşiktaş Cola Turka, potasında ise 1109 sayı gördü. Siyah Beyazlı ekipte, sayı liderliğinde Mario Austin 15.2 sayı, Cevher Özer 6.7 ribaund, Mire Chatman 5 asist ve yine Cevher Öser 0.6 blok ile istatistiklerde ilk sıralarda yer aldılar.


ÇEKİŞMELİ BİR İKİNCİ DEVRE YAŞANACAK
Beko Basketbol Ligi’nde ilk yarı sonunda Banvit 8 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile Beşiktaş Cola Turka’nın ardından 7. sırada kendine yer bulurken, Pınar Karşıyaka, Mersin Büyükşehir Belediye, Darüşşafaka Cooper Tires, Oyak Renault ve Aliağa Petkim averajla 8-12. sıraları paylaştılar. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 5 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile 13., Erdemir ise 4 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile ilk devreyi 14. sırada tamamladı. Ligin son iki sırasını ise 3 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile Kepez Belediye ve 1 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile Casa TED Ankara Kolejliler aldılar. İlk yarı sonunda sıralamada Play-Off potasına girebilen Banvit ve Pınar Karşıyaka, ikinci devrede yerlerini korumak isteyerek daha yukarılara tırmanmayı hedeflerken, özellikle Mersin Büyükşehir Belediye, Darüşşafaka Cooper Tires, Oyak Renault ve Aliağa Petkim de Play-Off potasına girebilmek için mücadele edecekler. Ligde alt sıralarda yer alan takımların ise, ikinci devrede ligde kalabilmek için çok daha büyük bir mücadele vereceği şimdiden belli.

İSTATİSTİK LİDERLERİ BELLİ OLDU
Beko Basketbol Ligi’nde 15 haftalık ilk devre sonunda ilk devrenin istatistik liderleri de belli oldu. Sayı Krallığı’nda ilk sırayı Aliağa Petkim’den Aubrey Reese 21.9 sayılık ortalaması alırken, Banvit’ten Joseph Crispin 21.7 ve Lance Willimas 20.3 sayılık ortalamaları ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. Ribaund Krallığı’nda ise Pınar Karşıyakalı oyuncu Vernon Williams 11.5 ribaund ortalaması ile ilk sırada yer aldı. Edemir’den James Thomas 10.7 ribaund ortalaması ile ikinci ve Kimani Ffriend ise 9 ribaund ortalaması ile 3. sırada yer aldı. Pınar Karşıyaka’nın tecrübeli oyuncusu Hakan Köseoğlu 6.3 asistlik ortalaması ile Asist Krallığı’nda ilk sıraya yerleşirken, Türk Telekom’un oyuncusu Tutku Açık 5.8 ve Darüşşafaka Cooper Tires’ın oyuncusu Soner Şentürk 5.3 asist ortalamaları ile mücadele ettiler. Son olarak ligde Blok Krallığı’na bakıldığında, Casa TED Ankara Kolejliler’den Erek Hansen 3.1 blok ile ilk sırada yer alırken, Aliağa Petkim’den milli oyuncu Fatih Solak 2.7 blok ve Pınar Karşıyaka’dan Michael Benton da 2.7 asist ortalaması ile mücadele ettiler.

EN ÇOK SAYI YİYEN VE ATAN TAKIM BANVİT
Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarıyı 7.sırada tamamlayan Bandırma temsilcisi Banvit, 15 maç sonunda toplamda rakip potalara 1315 sayı bırakarak en skorer takım olmayı başardı. Diğer taraftan Banvit, potasında gördüğü 1302 sayı ile de ilk yarının sonunda en çok sayı yiyen takım olma özelliğini taşıdı. Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının sonunda 14.sıradan bulunan Erdemirspor, 995 sayı ile en az sayı atan takım olurken, 3.sırada yer alan Fenerbahçe Ülker ise 997 sayı ile potasında en az sayı yiyen takım oldu.

(tbf.org.tr)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler