18 Ocak 2009 Pazar

Fenerbahçe Ülker Karşıyaka'yı evinde ezdi,geçti !!!!! 48-94



Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka'yı Farklı Yendi (48-94)
18.01.2009 15:53

Beko Basketbol Ligi’nde 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, İzmir’de karşılaştığı Pınar Karşıyaka’yı 48-94’lük skorla mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi’nde 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, İzmir’de karşılaştığı Pınar Karşıyaka’yı 48-94’lük skorla mağlup etti.

Mücadeleye Marques Green’in üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden’in boyalı alandaki basketi ile ilk dakikayı 0-5 önde geçti. Pınar Karşıyaka’yı top kayıplarına zorlayan Sarı Lacivertliler, Ömer Onan ile serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla serisini 0-7’ye çıkardı. İlk sayılarını Michael Benton ile bulan Pınar Karşıyaka, Marques Green ve Semih Erden’in sayılarına engel olamadı (4-13). Gerald Brown ve Hakan Köseoğlu’nun sayıları ile farkı eritmeye çalışan Pınar Karşıyaka 4. dakikaya 7-13’lük skorla girdi. Ömer Onan’ın üçlüğüne, Michael Benton’un smacı ile karşılık veren ev sahibi ekip 5. dakikaya 9-16 geride girdi. Ancak Rasim Başak ile üst üste üçlükler bulan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in de katkısıyla farkı açarak skoru 9-25’e getirdi. Bu seriye Leon Williams’ın basketi ile bitiren Pınar Karşıyaka, Erhan Yetim’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile skoru 12-27’ye getirdi. Ancak son saniyede Emir Preldzic’in üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 12-30 önde kapattı.

İkinci periyoda Leon Williams ve Gerald Brown’un sayıları ile başlayan Pınar Karşıyaka skoru 15-32’ye getirdi. Rasim Başak, Emir Preldzic ve Devin Smith ile üst üste basketler bulan Fenerbahçe Ülker ise Gasper Vidmar’ın da katkısıyla ev sahibi ekip karşısında 0-8’lik seri yakaladı. Sarı Lacivertliler 15. dakikayı da 15-40 üstün geçti. İyi savunma yapan konuk ekip Damir Mrsic’in sayılarına engel olamadı (15-43). Ev sahibi ekip Furkan Aldemir, Gerald Brown ve Leon Williams ile basketler bulsa da, Oğuz Savaş ve Gasper Vidmar ile boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe Ülker skoru 23-48’e taşıdı. Üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker soyunma odasına da 27-50 önde girdi.

İkinci yarıya Ömer Onan’ın üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in de üçlüğü ile 23. dakikayı 27-56’lık skorla geçti. Periyodun ilk 3 dakikasında sayı üretemeyen Pınar Karşıyaka ilk basketini Hakan Köseoğlu ile buldu. Boyalı alanda Semih Erden ve Gasper Vidmar ikilisi ile etkili olan Fenerbahçe Ülker farkı 30’a çıkardı (30-60). Hakan Köseoğlu, Leon Williams ile Pınar Karşıyaka 6-0’lık seri buldu ve skoru 36-60’a getirdi. Semih Erden, Marques Green ve Oğuz Savaş ile basketler bularak farkın kapanmasına izin vermeyen Sarı Lacivertliler, 29. dakikaya 40-73 önde girdi. Son dakikada Oğuz Savaş ve Semih Erden ile sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker son periyoda da 40-76 önde girdi.

Final periyoduna Emir Preldzic’in sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Devin Smith’in üçlüğü ile skoru 42-81’e getirdi. Ev sahibi ekip karşısında iyi savunma yapan ve rakibini isabetsiz atışlara zorlayan Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar ve Emir Preldzic ikilisi ile sayılar üretmeye devam etti. Sarı Lacivertliler 9-0’lık seri ile normal sürenin son 5 dakikasına da 42-85’lik skorla girdi. Periyodun ilk 5 dakikasında sayı üretemeyen Pınar Karşıyaka bu seriyi Michael Benton’un smacı ile sonlandırdı. Erhan Yetim ile de sayılar bulan İzmir temsilcisi karşısında Oğuz Savaş, Gasper Vidmar ile etkili olan konuk ekip 39. dakikaya da 48-90’lık skorla girdi. Fenerbahçe Ülker sahadan da 48-94 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Zafer Yılmaz, Özlem Yalman

PINAR KARŞIYAKA (48): Gökper Gen (2 asist), Leon Williams 8 (7 ribaund, 1 asist), Hakan Köseoğlu 15 (2 ribaund, 3 asist), Ömer Kahyaoğlu, Furkan Aldemir 2 (3 ribaund), Valentin Pastal (5 ribaund), Gerald Brown 8 (1 asist), Michael Benton 8 (7 ribaund), Erhan Yetim 7 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (94): Marques Green 8 (5 ribaund, 3 asist), Ömer Onan 10 (1 ribaund, 2 asist), Rasim Başak 8, Semih Erden 15 (6 ribaund, 2 asist), Damir Mrsic 3 (1 ribaund, 6 asist), Gasper Vidmar 15 (8 ribaund, 1 asist), Can Maxim Mutaf (1 ribaund), Aydın Okçu, Oğuz Savaş 12 (10 ribaund, 3 asist), Devin Smith 5 (3 ribaund, 2 asist), Serhat Çetin (2 ribaund), Emir Preldzic 18 (5 ribaund, 6 asist)

1.PERİYOT: 12-30
2.PERİYOT: 15-20
3.PERİYOT: 15-26
4.PERİYOT: 6-18





Maç öncesi taraftarlarımızın bulunduğu tribün
Grafiğin Orjinal Halini Görmek İçin Tıklayın.


Tebrikler takım ve teknik kadroya.O Salonda sayıları az da olsa destek veren
münferit taraftarlarımıza da teşekkürler.

Beko Basketbol Liginde İlk yarının en farklı galibiyetini aldık hem de KSK Arena gibi
bir salonda.
Maça öyle bir girdik ki KSK daha ne olduğunu anlayamadan fark oluşmaya başladı.
Bırakın ilk çeyreği maç daha 7.dk.da bitti.7-0'la başladık,25-9 ve çeyrek 30-12 ile
bitti.Maçın akibeti de belli oldu.
Gene Ömer Aşık,Gricek,Mirsad,Enes gibi eksiklerimiz vardı.
Roma maçının yorgunluğu keza önemli etkendi.Bunlara rağmen mükemmel oynadık.
Hafta boyunca zır zır öten ksk koçu Ayhan Kalyoncu gereken cevabı aldı.
Sadece her FB maçında bir yerlerini yırtarak oynayan Hakan Köseoğlu direnmeye çalıştı.
Öyle rahat bir maç oldu ki ,düşünün Green blok, Vidmar üçlük attı.
Buradan anlayın maçın seyrini.
Çok iyi savunma,yardımlaşma,paslaşmalarla tam bir takım gibi oynadığımızı da belirtelim.
Semih ve Vidmar nihayet coştular.
Sırasıyla ; 15 sayı 6 ribaund ve 15 sayı 8 ribaundluk katkıları önemli.
Oğuz formunu devam ettirdi.Double Double yaptı.12 sayı,10 ribaunt.
Kaptan Aktif dinlenme yaptı.3 sayı,6 asist.
Emir en iyilerden biriydi.18s,5r.6a.Aferin.
Hoca Serhat,Maxim ve Aydın'a daha fazla süre vermeliydi.Serhat 6,diğerleri 1 dk.süre aldı.
Takımda en önemli iyi gösterge;son maçlarda içeriden iyi oynamaya başlamamızdır.
Önceki maçlarda hep dış atışlara dayalı oynardık.Bu oyun karakterimiz olmuştu.
İç,dış dengesini iyi oturtan takımların başarılı olmaması imkansızdır.
Bugün maç erken koptu ama bu denge ile koptu.İçeriden 35/22 % 68
üçlük 22/11 % 50.İçeriden daha çok oynamış ve etkili olmuşuz.
Daha önce bazı maçlarda üçlük denemelerimiz ikiliklerden hayli fazla olmuştu.
İlk yarıyı bitirdik.gs'nin üstünde olmamız gerekirdi.Onlar anormal maç kazandılar ama
biz de hesapta olmayan mağlubiyetler aldık.Daçka ve Aliağa gibi.gs maçında hiç bir şey
oynamadan kaybettik.Umarım play off'lara ilk 2 içinde gireriz.

Maçın tekrarı FB TV'de 22.30da.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler