15 Mart 2009 Pazar

TBBL Derbisinde Gülen Taraf Beşiktaş Cola Turka Oldu.




Türkiye bayanlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında oynanan Beşiktaş Cola Turka – Fenerbahçe derbisinde gülen taraf 80-61’lik skorla Beşiktaş Cola Turka oldu.

Türkiye bayanlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında oynanan Beşiktaş Cola Turka – Fenerbahçe derbisinde gülen taraf 80-61’lik skorla Beşiktaş Cola Turka oldu.

Karşılaşma Beşiktaş Cola Turka’nın Liron Coren ve Gergena Bronzova Erdenay’ın elinden üst üste bulduğu sayılarla başladı ve siyah beyazlılar 7-0’lık seri yakaladılar. Karşılaşmada ki ilk sayısını Matee Avajon ile bulan Fenerbahçe, rakibinin etkili savunması karşısında ilk dakikalarda oldukça zorlandı. Maçın henüz ilk dakikalarında yakaladığı üstünlüğü sürdüren Beşiktaş Cola Turka ilk çeyreğin son 5 dakikasına 17-7 üstün girerken, dış atışlardan sayı üretemeyen Fenerbahçe pota altını zorlamaya başladı. Özellikle Gergena Bronzova Erdenay’ın etkili oyunu ile rakip potada sayılar bulmaya devam eden ev sahibi ekip maçın ilk çeyreğini de 23-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin hemen başında Nevriye Yılmaz ile sayı bulan Fenerbahçe skoru 23-20 yapsa da ev sahibi Beşiktaş Cola Turka, Anna De Forge’nin basketiyle rakibine hemen karşılık verdi. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Siyah Beyazlılar buldukları sayılarla da farkı arttırmaya başladı ve ikinci çeyreğin son 5 dakikasına 33-22 önde girdi. Rakibinin etkili oyunu karşısında bir türlü istediği oyunu sergileyemeyen Fenerbahçe, Amerikalı oyun kurucusu Matee Avajon ile sayılar bulsa da Beşiktaş Cola Turka farkın kapanmasına izin vermedi ve maçın ilk yarısını 41-29 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısına da sayı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka oldu. İki takım da üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında karşılıklı sayılar kaydederken farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe bulduğu sayılarla skoru 48-38’e getirdi. Fenerbahçe’nin etkili isimlerini çok iyi savunan ve sayı şansı vermeyen Beşiktaş Cola Turka, özellikle Cohen, Müjde Yüksel ve pota altında Harper’in etkili oyunu ile sayılar bulmaya devam etti ve üçüncü çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne 54-40 önde girdi. Güçlü rakibi karşısında yaptığı savunma ile üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Cola Turka üçüncü çeyreğin geri kalan dakikalarında da bulduğu sayılarla üçüncü çeyreği 62-52 önde tamamladı.

Beşiktaş Cola Turka’nın bulduğu sayılarla final periyodu başlarken siyah beyazlılarda günün etkili ismi Liron Cohen, takımına sayılar kazandırmaya devam etti. Fenerbahçe, Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer ile dışardan attığı şutlarla sayı ararken bu iki oyuncunun düşük şut yüzdesi sayı kaydetmeye yetmedi ve Beşiktaş Cola turka final periyodunun başından bu yana yakaladığı 7-2’lik seri ile skoru 69-54’e getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Fenerbahçe karşısında üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Cola Turka bu zorlu mücadeleden 80-61 galip ayrıldı.

SALON: Akatlar Cola Turka Arena

HAKEMLER: Fatih Arslanoğlu, Yener yılmaz

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (80): Naile İvegin 7 (5 ribaund, 2 asist), Tuğba Gönen, Liron Cohen 19 (4 ribaund, 4 asist), Müjde Yüksel (4 ribaund, 1 asist), Melek Bilge, Gergena Bronzova Erdenay 12 (4 ribaund, 1 asist), Laura Harper 19 (15 ribaund, 1 asist), Anna De Forge 19 (2 ribaund, 1 asist), Tuğba Taşçı 4 (4 ribaund)

FENERBAHÇE (61): Esmeral Tunçluer 11 (1 ribaund), Birsel Vardarlı 4 (6 ribaund, 1 asist), Nicole Powell (3 ribaund, 1 asist), Nevriye Yılmaz 15 (8 ribaund, 3 asist), Matee Avajon 12 (1 ribaund, 1 asist), Tamara Sutton Brown 9 (5 ribaund), Nevin Nevlin 5 (3 ribaund), Katherine Smith 5 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 23-18
2.PERİYOT: 18-11
3.PERİYOT: 21-23
4.PERİYOT: 18-9

Yazık.
Hiç bir varlık gösteremediler.
bjk baştan sona önde götürdü ve haklı olarak ezerek kazandı.
Bizimkiler uyur gezer gibiydiler.Sadece Ajavon çırpındı.
İkinci yarıyı seyretmedim bile.İlk yarıda yeni yabancıları Cohen ve De Forge
dışarıdan atıyordu.Harper etkisizdi.Biz içeriden güçlüyüz,oradan oynayarak
yıkmalıyız derken ikinci yarı Harper da devreye girince (19s.15r.) akibet
belli olmuş.Zaten ara ara baktığımda fark sürekli 12-14'lerde geziyor,bir türlü
inmiyordu.Nedeni belliymiş.
Takımda tam Play Off'lar öncesi büyük bir düşüş var.
Atama koç Haydar Kemal'de bir şey yapamıyor,yapamaz da zaten.
İş oyuncularda .Kıpırdanmazlarsa Şampiyonluk ve Kupa hayal olur.
Bir sürü sıkıntı yaşayan bjk'ye 2 kez yenildik.
Yabancıları geldi,gitti.Harper haricinde Cohen ve De Forge yeni geldi.
Süper katkı yapan oyuncular.Bizim beğenmeyip kiralık verdiğimiz Gigi
Branzova bile mahvetti bizimkileri.
Şimdi 1.liğimiz büyük ihtimal garanti.Haftaya Çankaya Üni.sini geçeriz herhalde.
Ceyhan'an sonra Yarı Finalde gs-bjk galibi ile eşleşiriz.
Dua edelim gs elesin bjk'yi.1-0 geride başlayacağız çünkü.
gs ile 1-0 öndeyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler