14 Mayıs 2009 Perşembe

Aziz Yıldırım ve Hocaları !!!!!!!!!!!!!!!

2008-2009 sezonunda mücadele ettiği 3 kulvardaki hedeflerinin uzağında kalan Fenerbahçe'de, teknik direktör Luis Aragones'in durumu merak konusu oldu. Sarı-lacivertli ekibin 2008-2009 sezonundaki başarısızlığı, 1 yıllık sözleşmesi daha bulunan Aragones'in durumunu etkileyebilir.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığı döneminde görev yapan teknik adamların büyük çoğunluğu takımı şampiyon yapamadıkları sezonun ardından, yönetim kurulu istemediği için görevinden ayrıldı. Fenerbahçe yönetimi Luis Aragones ile yola devam edecek mi?

Peki Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğu ne gibi isimlere teslim edildi ve sonuçları neydi? Hatırlamak ister misiniz?


Otto Bariç ilk kurbandı
Aziz Yıldırım'ın sezon ortasında ilk kez başkan seçildiği 1997-98'de görev yapan Hırvat Otto Bariç, sezonun son haftasını bile göremeden Fenerbahçe'den ayrıldı. Yıldırım'dan önceki Ali Şen yönetiminin getirdiği Bariç gidince ligde son hafta yardımcısı Cemşir Muratoğlu takımın başında görev yaptı.

Löw'ün buruk vedası
Şu anda Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü yapan Joachim Löw, Yıldırım'ın ilk getirdiği teknik direktör oldu. 1998-1999 sezonunu Joachim Löw yönetiminde 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, sezon sonunda Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.

Rıdvan Dilmen yükü kaldıramadı
Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda, Dilmen'ın istifasından sonra önce İtalyan Zdenek Zeman, sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti. Bu sezonu 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe gelecek sezon için yeniden teknik adam arayışına başladı.

Zeman'ın disiplini de yetmedi
Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda, Dilmen'ın istifasından sonra önce İtalyan Zdenek Zeman, sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti. Bu sezonu 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe gelecek sezon için yeniden teknik adam arayışına başladı.

Turhan Sofuoğlu emanetçiydi
Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda, Dilmen'ın istifasından sonra önce İtalyan Zdenek Zeman, sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti. Bu sezonu 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe gelecek sezon için yeniden teknik adam arayışına başladı.

Mustafa Denizli şampiyonluğu getirmişti
Sarı-lacivertli ekibe Aziz Yıldırım döneminde istediği şampiyonluğu Mustafa Denizli getirdi. 2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Denizli, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında görevini bırakmak zorunda kaldı.

Lorant'a büyük tolerans!
Takımı şampiyonluğa taşıyamadığı halde bir sonraki sezonda da görev yapan Alman teknik direktör Werner Lorant, Yıldırım döneminin en ''torpillisi'' oldu.

Denizli'nin ardından 2001-2002 sezonunun devre arasında Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Lorant ile sarı-lacivertli ekip sezonu 2. sırada tamamladı.

Lorant'ın kaderi yerine geldiği Denizli gibi olurken, Alman çalıştırıcı 2002-2003 sezonunun 16. haftasından sonra Fenerbahçe'den ayrıldı. Lorant'ın ardından Fenerbahçe sezonu antrenörü Oğuz Çetin ve daha sonra da altyapı sorumlusu Tamer Güney ile 6. sırada tamamladı.

Christoph Daum ile Lale devri
2003-2004 sezonunda Fenerbahçe'nin başına getirilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibe adeta Lale Devri yaşattı. İlk sezonunda Fenerbahçe'yi ligde şampiyonluğa taşıyan Daum, ikinci sezonunda (2004-2005) da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. 2005-2006 sezonuna gelindiğinde ise ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe'de, aynı zamanda sağlık sorunu da yaşayan Daum ile devam etmeyen yönetim yeni bir arayışa girdi.

Zico ile maddi sorunlar
2006-2007 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesiyle ''Stajer'' yakıştırmaları yapılan Arthur Zico, eleştirilere ilk sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak yanıt verdi.Sarı-lacivertli ekibi, ikinci sezonunda (2007-2008) Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıyan Brezilyalı teknik adam ile ligde şampiyonluk gelmedi. Zico ile anlaşamayan yönetim, teknik direktör için yine kolları sıvadı.

Aragones ile büyük hüsran
2008-2009 sezonunda İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile anlaşan Fenerbahçe, teknik direktörünün İspanya Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonluğuna taşımasıyla sezona oldukça iddialı bir başlangıç yaptı.

Bir önceki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe, Aragones yönetiminde 1. turdaki grubu galibiyet alamadan 2 puanla son sırada tamamlayarak ilk turdan öteye gidemedi.

Ligde özellikle deplasman maçlarında alınan mağlubiyetlerle haftalar geçtikçe kan kaybeden sarı-lacivertliler, son 5 haftaya girildiğinde havlu attı. Son olarak Fortis Türkiye Kupası'nı da finalde ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptıran sarı-lacivertli takımda, yönetim kurulunun Aragones ile ilgili vereceği karar merakla bekleniyor.



Kaynak : A.A

Şu Hocaların içinde 3 isim var sadece doğru düzgün.
Biri Löw, Biri Rıdvan Dilmen, biri Daum.
Löw'e yazık etti.Herhalde hayatının hatasıdır.

Haberde Rıdvan Dilmen yükü kaldıramadı denmiş.
Aziz Yıldırım kendi koltuğunu düşünmekten sahip mi çıktı,arkasında dim dik
durabildi mi de yükü kaldıracak.
Böyle genç bir evladını getiriyorsan saldırı ordusuna karşı topla tüfekle sonuna kadar arkasında duracaksın.gs bile FT'nin arkasında sonuna kadar durdu ve kazandı.
4-0 yenmiştik ilk derbisinde ve istifa etmişti Tarator ama kabul etmedi Faruk Süren.
Rıdvan Dilmen gene delikanlılık yaptı ve bir çok dangalak sözde Fenerli'nin iftira attığı gibi kaçıp gitmedi,kendi üzerinden FB ve Aziz Yıldırım zarar görmesin diye kendini feda etti ve bıraktı.MTK Maçından önce istifa kararını vermişti ve tur atlansa dahi istifa edecekti.

Daum hakkında kokain olayı ile ilgili dedikleri hafızalarda Aziz Yıldırım'ın.
Mecbur kaldı ve denize düşen yılana sarılır misali dediklerini yuttu ve göreve getirdi.
Sayesinde en iyi dönemlerini yaşadı ama istediği revizyonu çok bildiği için reddetti ve hep dilediğimiz Porto,Lyon dominasyonlarını yapamadık.
Kaldı ki saha dışı faktörlere karşı da gereken savaşı veremedi (Ulusoy'un .kez dönmesine seirci kaldı) ve Denizli trajedisi ile Daum dönemi bitti ve geleceğimiz karardı.

Ondan Önce M.Denizli günlük ,kısa vadeli çözümdü ve çok büyük bütçeli
transfer harcaması ile - 75 m.dolar - Şampiyon olduk ve o kadar.
Zico eyvallah tarihte bir ilk Çeyrek Final yaşattı ama Şampiyon olduğumuz 70 puanlık sezon dahil,2.sezonunda TSL'deki berbat karnesi ortada.
Gönderilmesi yerindeydi ama yerine gelen Dinazor Dede neyin nesiydi.

Zeman kabustu yahu.

Lorant için 6-0'ın hatırına bir şey demiyelim.

En iyisi ,çok biliyor ya nasıl olsa CEO'da Teknik Direktör de seneye Aziz Yıldırım olsun anasını satayım.

1 yorum:

  1. Getirdiklerinin hepsi gitti.Sıra başkanda.Gitmesini istiyorum ama yeni gelecek başkanın Yıldırım gibi amatör branşlara aynı yatırımı yapar mı diye düşünmüyo değilim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler