17 Ağustos 2009 Pazartesi

Peşkeştepe'de Başbakan Ricası (!)

Bu haber Hürriyet'in İnternet Sitesinde Sabah vardı,öğleden sonra kaldırılmış.
Ben kaydetmiştim Allahtan.:))



Başbakan rica etti,seyRANTepe ihalesine hazırlanıyor.

peketepe.jpg



Yapımı yılan hikayesine dönen Galatasarayın Seyrantepe Spor Kompleksinin 21 Ağustosta yapılacak ihalesine sürpriz bir isim hazırlanıyor: Rixos Otellerinin patronu Fettah Tamince.

Kazakistanda 185 milyon dolara‚ dünyanın üstü açılıp kapanan 6ncı stadyumu Astana Arenayı yapan ve bu açılışta Seyrantepe işini kapattık. Eren Talunun ne yaşadığını çok iyi anlıyorum. Siz‚ bütün birikimlerinizi bir işe koymuşsunuz. Savaş çıkınca sanki bir yerden bir şeyleri bedava almışsınız gibi lanse edilirse kahrolursunuz. Banka size para vereceğini taahhüt etmiş‚ kriz yüzünden veremiyor. Cebinizdekinin de hepsini koymuşsunuz ama yetmemiş. Ne yapabilirsiniz ki? Eşten‚ dosttan para alarak yapılabilinecek bir proje değil ki diyen Fettah Tamince‚ Siyah Kalem şirketinin kazandığı ihalenin de iptal edilmesinden sonra projeye tekrar ilgi duymaya başladı. Tamince‚ yakın çevresine Hasılat Paylaşımı Modeli ile 21 Ağustosta yapılacağı açıklanan ihaleyle ilgili Seyrantepe ihalesiyle ben de ilgileneceğim dedi.

Parayı bul dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın en yakınındaki işadamlarından biri olan Tamincenin ihaleye Astana Arenayı yapan şirketi Sembol İnşaat ile katılacağı belirtiliyor. Seyrantepede de üstü açılıp kapanan stadyum planlanması ve Sembol İnşaatın bu alandaki tecrübesinin ihalede önemli bir avantaj yaratacağı da ifade ediliyor.

Seyrantepedeki ihale için Başbakan Erdoğanın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktara TOKİ olarak parayı bul‚ bu işi bitir talimatı vermesinin de Tamincenin ihaleyi gündemine almasında etkili olduğu ifade edildi.

Yeni ihaleye talep yüksek

* Seyrantepe ihalesine birçok firma talip. Bu taliplerden biri Aşçıoğlu İnşaat. Ancak İsviçreli ortakla ihaleye gireceğini açıklayan Aşçıoğlunun durumunun geçen hafta Mecidiyeköyde Ali Sami Yenin bitişiğindeki Likör Fabrikası ihalesinin iptal edilmesi yüzünden belirsiz hale geldiği belirtiliyor. Aşçıoğlu‚ Mecidiyeköydeki Likör Fabrikası arazisi projesi bizde olduğu için ve bitişiği de Ali Sami Yen olduğu için biz burayı almayı istiyoruz. Çok arzuluyuz demişti.

* İstanbul Merterde gerçekleştirdiği Realİstanbul projesi ile tanınan Türköz İnşaat-Oliv Yapı ortaklığındaki Realİstanbul Konsorsiyumu‚ Galatasarayın Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesine girme kararı aldı. Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz‚ ihaleye teklif vermeden önce Belçikalı ortağı ile finans görüşmelerinde bulunduklarını ve ihaleye katılmaya hazırlandıklarını söyledi. Türköz Belçikalı ortağının adını açıklamaktan kaçındı. Türközün Trabzonspor takımını tuttuğu biliniyor.

* Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım daha önce de ihaleye girmek istediklerini belirterek‚ Ancak Eren Talunun başına gelenler ortada. Bunun üstüne atlamak istemedik. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız‚ istekliyiz‚ hayırlısıysa biz alalım dedi.

* Siyah Kalem Mühendislikin İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan ise Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak‚ Biz bu projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa girmeyi düşünebiliriz demişti.

***********
Fettah Tamince kimdir ?
Ufak bir araştırma yapılınca şu anda 37 yaşında (1972 doğumlu) ve kısa zamanda
trilyoner olmuş esrarengiz bir vatandaş olduğu anlaşılıyor.
Bu kriz ortamında 7 yıldızlı otel yapıyor.
Rixos Oteller zinciri sahibiymiş.


Son olarak ''yandaş medya'' Star Gazetesi ve 24 TV'ye gene
rica ile (!) ortak oluyor.

Rixos'un sahibi Fettah Tamince'nin arkasında kim var?



10 yılda 1000 otel sahibi olmak


Şu yazıları okuyun.

Adam 33 yaşında 500 milyon dolar ciroya sahip Oteller kralı olmuş.

İlginç değil mi ?

Bu İktidar döneminin en parlak (!) işadamlarının başında geliyor.

Bu Peşkeştepe olayının başından beri en önemli noktası ''Ali Sami Yen Arazisi''ndeki ranttır.

Herkesin iştahını kabartıyordu.

Sırf orası için Devlet kendi eliyle gs'ye bedava stad yapıyor.

Kimin parası ile ?

''Tüyü bitmemiş yetimin '' parası ile.

Fotoğraf bu .

İlişkileri ,bağlantıları siz kurun artık.

Başbakan azıcıkta FB-Ülker'in kendi özkaynakları ile yapacağı
'' Ataşehir Fenerbahçe Ülker
City'' Spor Salonu'' (Kompleksi) ile ilgilense .....
Sürekli malum camia engelliyor.
4 Ağustos'ta temel atılacağı söylenmişti Nihat Özdemir tarafından Divan Toplantısında
ama ne yazık ki bürokratik engeller bir türlü aşılamıyor.
Başbakan niye Peşkeştepe aşkının 1000/1'ini burası için göstermiyor acaba ?

Bir kere daha yineliyorum.
Bu peşkeş için hakkımı helal etmiyorum.
Emeği geçen (!) herkesin ahirette iki elim yakalarında.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler