13 Eylül 2009 Pazar

File'de Skandal !!!

http://www.kocaelivoleybol.org/images/haber/erol.JPG

Voleybol Federasyonu'nda sanırım bir kan değişikliğine gidilecek.
İzmir'de evsahipliğini yaptığımız Avrupa Şampiyonası'nda sıfır (0)
çektikten sonra bir başka rezaletle karşı karşıyayız.

Hürriyet gazetesinden aktarıyorum:
Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nda aynı ülkeden 2 üye olamayacağı için seçimlerde asbaşkan Banu Can’ı Liechtenstein’a kaydırdık. Ama son anda kendi adayımızı geri çekip, mevcut asbaşkanımızı da kaybettik.
AVRUPA Voleybol Konfederasyonu (CEV) Yönetim Kurulu’na fazladan bir üye sokabilmek için kurnazca bir yol izleyen Türkiye Voleybol Federasyonu, deyim yerindeyse dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan oldu. Duyanları hayrete düşüren olaya göre, federasyon önce CEV’in seçim kongresini büyük masraflar yaparak İzmir’e aldırdı. Ancak kurulda bir ülkeden iki üye olamayacağı için yönetimdeki mevcut Avrupa Asbaşkanımız Banu Can’ı, Liechtenstein vatandaşı olan eşi dolayısıyla bu ülkeden gösterilip, yeni adaya seçimi kazanması için yol açıldı.

Prestij kaybettik
Ama gelin görün ki, seçimden 30 dakika önce Özkan Mutlugil’i adaylıktan çektik. Böylece Türkiye, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nda hem 2011 yılına kadar asbaşkanlık görevini yapacak olan Banu Can’dan olarak bir koltuğunu kaptırdı, hem de ülkemizde yapılan seçimde aday gösterdiğimiz bir kişiyi seçimi kazanamayacağı gerekçesi ile son anda adaylıktan çekerek, büyük prestij kaybetmiş olduk.

Filede skandal

Bulgar üye seçildi
Vahit Çolakoğlu’ndan 25 yıl sonra CEV’de ilk Türk asbaşkan olarak başarı ile görev yapan ve henüz çifte vatandaş olmayan Can, ülke değiştirmesi konusunda yoğun baskı aldığını vurgulayarak olayı şöyle anlattı:

“Yunanistan’ın eski federasyon başkanı Belgiratis, CEV üyeliğinden istifa edince 2011 yılına kadar boş olan üyelik için seçim kararı alındı. Federasyon Başkanımız Erol Ünal Karabıyık bana bir mail göndererek, CEV üyeliğine başka bir Türk’ün kazandırılması için benim ülke değiştirmemi istedi. Kendisine Avrupa’da bir Türk asbaşkan olarak, Liechtenstein’ı temsil etmemin içime sinmeyeceğini anlattım. Ancak zorunlu olarak kabul etmek durumunda kaldım. Fakat Mutlugil’i son anda kazanamayacağını anlayıp geri çektiler ve seçimi Bulgar Dancho Lazarov kazanmış oldu. Madem aday olan arkadaş adaylıktan çekilecekti, benim neden Avrupa Federasyonu’ndaki Türk kimliğim boşu boşuna elden gitti.”

Fileyi sarsan bu skandalda şimdi herkes, Banu Can’ın sorduğu bu sorunun cevabını arıyor.

2 yorum:

  1. Yetti bu rezillikler artık.
    EROL ÜNAL KARABIYIK İSTİFA !!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. Yetti bu rezillikler artık.
    EROL ÜNAL KARABIYIK İSTİFA !!!!!!!

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler