30 Ekim 2009 Cuma

Bank Asya 1.Lig 10.Hafta Değerlendirmesi

İlk iki adayları çoğaldı!
84393941.jpg 
66173187.jpg 
Yoğunluktan  unuttuk Bank Asya 1.Ligini.
 
 Haftanın maçında Ç.Rize ,Konyaspor'u 2-1 yenerek rakibinin namağlupluğunu da bitirdi.
Aynı zamanda liderliğe yükseldi.Bu maç seyircisiz oynandı.

Haftanın bir başka kritik maçında ise Adanaspor ile Altay'ın kapışması nefesleri kesti. Son derece heyecanlı ve gergin geçen maçta Adanasporlu Fevzi ve Altaylı Burak'ın ikişer golü ile maç 2-2 biterken her iki takım da zirve iddialarını devam ettirdiler. Haftanın seyircisiz oynanan üç maçından birisi olan Karabükspor-Bucaspor karşılaşmasında ise gülen taraf ev sahibi oldu. Evinde iyi, dışarıda sorunlu olan rakibini 3-0 ile geçen Karabükspor'da tecrübeli golcü Burak Akdiş, attığı iki golle maçı koparan isim olurken takımını da 4. sıraya taşımayı bildi. Evinde çok iyi, dışarıda kötü olan ekiplerden birisi de Kartalspor'du ve son haftalarda sıkıntılı bir süreç yaşayan Mersin İdman Yurdu'na konuk oldular. Mersin temsilcisinin 2-0 kazandığı müsabaka ile birlikte Kartalspor 6. sıraya geriledi. Beklenen çıkışını bir türlü yapamayan Boluspor ise bu hafta evinde ligin istikrarsız takımlarından Gaziantep Bş. Bld. Spor ile oynadı. G.Antep Belediye'nin iyi savunma yaptığı karşılaşmada Boluspor atakları sonuçsuz kalınca müsabaka başladığı gibi bitti. Ligde umduğu noktada olamayan ekiplerden birisi durumundaki Karşıyaka, İzmir'de Orduspor ile karşı karşıya geldi. Geçen sezondan kalma cezası nedeniyle yine seyircisiz oynadığı müsabakada az gol atıp az yiyen rakibi karşısında aradığı golü bulamayan Kafkaf bir puana razı olurken, 0-0'lık skor Orduspor cephesinde memnuniyetle karşılandı.

Kaptanları Serdar'dan mahrum bir şekilde Çanakkale Dardanelspor karşısına çıkan Kocaelispor'un gençleri seyircileri önünde 2-0 kaybettiler. Çanakkale Dardanel ligdeki 3. deplasman galibiyetini alırken golleri İsmail ve Sakıp'tan geldi. Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Hacettepe, Ankara'da Erciyesspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı.Maçı ilginç hale getiren husus ise Hacettepe'nin 15. ve 66. dakikalarda gördüğü iki kırmızı karta rağmen 9 kişi ile maçı kazanması oldu. Haftanın kapanış maçında ise Samsunspor ile Giresunspor 19 Mayıs Stadı'nda kozlarını paylaştılar. İki takım adına da ligin alt sıralarından çıkışa geçmek namına çok büyük değer taşıyan maçta Giresunspor şanslı rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Samsunspor'da ise yönetim zafiyeti ve belediyelerin ilgisizliği olanca hızıyla devam ediyor!..

HAFTANIN TAKIMI
Ç. Rizespor

Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek hem ikinci sıraya yükseldiler hem de puan olarak Konyaspor'u yakaladılar.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Burak Çalık (Altay)

Altay'ın genç forveti Burak, Bank Asya'nın parlayan yıldızlarından birisi olmayı sürdürüyor. Adana deplasmanında attığı iki gol ve oynadığı etkili futbol ile alınan bir puanda başrolü üstlendi.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Oktay Çevik

Ç. Rizespor Teknik Direktörü Oktay  Çevik  haftanın en önemli maçı için takımını gayet iyi hazırlamıştı. Lider Konyaspor'un 2-1 yenilmesinde ve puan ortaklığı yakalanmasında Oktay hocanın tartışmasız bir yeri vardı.

HAFTANIN HAKEMİ
Hüseyin Sabancı

Bu sezon Bank Asya'da orta, Süper Lig'de ise dördüncü hakem olarak sıkça görev alan İzmir bölgesi hakemi Hüseyin Sabancı, Boluspor ile G.Antep Bş. Bld. Spor arasında oynanan ve golsüz biten maçtaki başarılı yönetimi ile dikkatleri çekti.

HAFTANIN RAKAMI
0

Ligdeki üç müsabaka cezalar nedeniyle 0 seyirci ile oynandı. İki maç 0-0 biterken, 9 takım haftayı 0 golle tamamladı. Ordu, Antep Belediye ve Kartal'ın deplasmandaki 0 galibiyet çizgisi devam etti. 6 takım haftayı 0 puanla geçti.

11.HAFTANIN PROGRAMI
 
31 Ekim Cumartesi
13.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Adanaspor (GASKİSPOR Tesisleri)
13.30 Dardanelspor-Hacettepe (18 Mart)  
1 Kasım Pazar:
13.30 Kardemir Karabükspor-Karşıyaka (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
13.30 Konyaspor-Kocaelispor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
13.30 Orduspor-Mersin İdmanyurdu (19 Eylül)
13.30 Kartalspor-Çaykur Rizespor (Kartal İlçe)
13.30 Bucaspor-Giresunspor (Yeni Buca)
13.30 Kayseri Erciyesspor-Boluspor (Kayseri Atatürk Spor Kompleksi)  
2 Kasım Pazartesi:
20.00 Altay-Samsunspor (Alsancak)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler