31 Ekim 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Banvit'i rahat geçti.81-63



F.Bahçe Ülker Banvit Engelini Rahat Geçti
31.10.2009 18:08

Beko Basketbol Ligi 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Spor salonu'nda konuk ettiği Banvit'i 81-63 yendi. 

 Beko Basketbol Ligi 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Spor salonu'nda konuk ettiği Banvit'i 81-63 yendi.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker Lynn Greer’in basketiyle başlarken Banvit bu baskete yanıt vermekte gecikmedi ve Chuck Davis ile sayı bularak skoru 2-2 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken Fenerbahçe Ülker Ömer Aşık ve Oğuz Savaş’ın elinden bulduğu sayılarla skoru 14-10’a taşıdı. Banvit frkın 4 sayıya çıkmasının ardından pota altından sayılar bulmaya çalışırken Fenerbahçe Ülker de dış atışlarla rakip potada sayılar aradı ve Sarı Lacivertliler ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı. İkinci çeyreke de iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Lance Williams ve Chuck Davis ile pota altından sayılar üretmeye çalışan Banvit, Barış Özcan ve Barış Ermiş ile de dış şutlardan sayılar aradı. İki takım da ikinci çeyrekte savunmalarını sertleştirirken Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan savunmanın yükünü çeken isim oldu. Fenerbahçe Ülker skor avantajını koruyarak ilk yarının son 5 dakikalık bölümüne 35-33 önde girerken Banvit farkın açılmaması için çaba gösterdi. Lance Williams ve Chuck Davis’in sayılarıyla oyuna tutunan Banvit ilk yarının son dakikası içinde de farkı kapatarak soyunma odasına önde gitmeye çabaladı. İlk yarının son saniyelerinde Fenerbahçe Ülker’in skoru 44-41’e getirmesine rağmen son hücumdan Chuck Davis ile sayı bulan Banvit skoru 44-43 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği de iki takımın karşılıklı sayılarıyla başlarken Fenerbahçe Ülker üst üste bulduğu sayılarla skoru 48-43’e getirdi. Banvit ise Fenerbahçe Ülker’in sertleşen savunmasını aşarak ilk dakikalarda sayı bulamadı. İkinci yarıda ilk sayılarını Barış Özcan’ın serbest atışlarından bulan Banvit skoru 48-45 yaptı. Bu basketin ardından Barış Özcan ile yeniden sayı üreten Banvit skoru 48-48 yaptı. Gordon Giricek’in 3 sayılık basketiyle eşitliği bozan Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına 51-48 önde girdi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken Banvit yeniden 4 sayıya çıkan farkı günün etkili isimlerinden Barış Özcan’ın basketiyle yeniden 1 sayıya indirdi (54-53) Semih Erden ve Gordon Giricek ile yeniden sayılar üreten Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına da 62-55 önde girdi. Lynn Greer’in turnike basketiyle çeyreğin bitimine 10 saniye kala sayı üreten Fenerbahçe Ülker final çeyreğine 64-55 önde girdi. Fenerbahçe Ülker final çeyreğinin hemen başında Oğuz Savaş’ın serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 66-55’e getirdi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerken Banvit Yunus Çankaya ile skoru 66-57 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar bulurken skor 69-59’a taşındı. Pota altını iyi savunan Fenerbahçe Ülker Banvit’in sayı bulmasını önlerken maçın son 5 dakikasına da bu skorla girildi. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde dış şutlardan sayı bulmayı deneyen Banvit’in düşük şut yüzdesi Fenerbahçe Ülker’in farkı korumasını sağladı ve Sarı Lacivertliler karşılaşmadan 81-63 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 8 (1 ribaund, 2 asist), Semih Erden 2 (4 ribaund, 1 asist), Gordon Giricek 12 (2 ribaund, 1 asist), Lynn Greer 24 (3 ribaund, 2 asist), Oğuz Savaş 16 (4 ribaund), Tarence Kinsey 6 (5 ribaund), Ömer Aşık 10 (8 ribaund), Serhat Çetin (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 3 (8 ribaund, 4 asist)

BANVİT: Barış Ermiş 7 (1 ribaund, 4 asist), Lance Williams 18 (1 ribaund), Chuck Davis 12 (4 ribaund), Erolcan Çinko 3 (1 ribaund), Yiğitcan Turna 5 (1 ribaund), Barış Özcan 6 (2 ribaund, 3 asist), Keitüh Simmons 5 (12 ribaund), Goran Cakic 5 (1 ribaund, 3 asist) Yunus Çankaya 2(1 asist)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 22-25
3.PERİYOT: 20-12
4.PERİYOT: 17-8











* İkinci yarı sezon başından beri en iyi oyunumuzu  oynadık.

 3.çeyreğin ikinci yarısından itibaren savunmanın sertliğini arttırdık ve farkı giderek açarak maçı erken kopardık.
Yoğun tempo yorgunluğuna rağmen  bu mücadele iyiydi
* Solomon'un kadro dışı kalması Greer'e yaramış.Rahat rahat gayet cool biçimde sayılarını attı.
Dedim ya bu adam sanki hiç maçta değil,öylesine oynuyor ama sessiz sessiz sayılarını attı ve maçı kopardı.
Ancak hiç savunma yapmıyor.Hemen Solomon'u gönderenler nasılsa Greer var diyenler savunma olayına ne diyecekler ?
* Gricek'i de bu kez uzun süre verdi Bogdan.Çok şaşırdım valla.
Öyle olunca Gricek'te rahat oynadı ve faydalı oldu.Savunmada zayıf ama gene de gayret ediyor.
Daha iyi olacaktır yeter ki Bogdan ritmini bozmasın.
* Uzunlar bildiğimiz gibiydi.Kapasiteleri belli.İlk kez yeni şeyler de gördük.
Ömer Aşık'ın orta mesafe şutu.Semih'in post up'ı ama basket olmadı ne yazık ki ama çok güzel hareketti.
Oğuz üçlüklerini attı ama 4 numara da zayıf kalıyorlar.Williams ve C.Davis savunmasında zorlandılar.
İkinci yarıda toparlandılar biraz.Oğuz hücumda zaten iyi.

* Maç kopmuşken Bogdan'ın Mrsiç ve Mirsad'a 2 dk.bile süre vermemesi garabetti.
* Anladık Bogdan ile devam edilecek.Ağır tazminatı belki de ellerini bağlıyor.
Madem öyle bir an önce takımdaki iç sorunları gidermek ve sevgisizlik ortamını ortadan kaldırmak lazım.
Zira çok zor periyota giriyoruz.Cibona,Efes,Siena,gs  zorlu serisi var.
Efes ve gs mağlubiyetleri görmek istemiyoruz.Bir daha bizi kahretmeyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler