7 Ekim 2009 Çarşamba

Fenerium Turnuvası : Fenerbahçe - Kösice 61-47



Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı Fenerium Turnuvasında ilk maçında
Slovak Kösice'yi 61-47 yendi.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’ndaki ilk maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda konuk ettiği Kosice’yi 61-47 yendi.

Sarı Lacivertliler, Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’ndaki ikinci maçını 8 Ekim Perşembe günü son Bayanlar Euroleague şampiyonu Spartak Moskova ile yapacak. Caferağa Spor Salonu’nda 20:00’de başlayacak mücadele FB TV’den naklen yayınlanacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, Kosice karşısında kolay basketler bularak ilk periyodu 16-12 önde tamamladı. Esmeral Tunçluer ile sayılar bulan Sarı Lacivertliler ilk yarının son 3.14 dakikasına 13 sayılık avantaj ile girdi (29-16). Çok iyi savunma yapan Fenerbahçe ikinci periyodun ilk 6.5 dakikalık bölümünde rakibini 4 sayıda tuttu. Aldığı mola sonrasında toparlanan Kosice, Holdsclaw ve Lawless ile basketler bulsa da Fenerbahçe soyunma odasına 31-28 önde girdi.

İkinci yarıya Nevriye Yılmaz’ın basketi ile başlayan Fenerbahçe, Nevin Nevlin’in de skora katkısıyla üstünlüğünü korudu. Savunmasını da sertleştiren Sarı Lacivertliler 25. dakikaya 8 sayılık fark ile girdi (38-30). Holdsclaw’ın sayıları ile oyunda tutunmaya çalışan Kosice, 28.dakikaya 38-34’lük skorla girdi. Özge Kavurmacıoğlu ve Birsel Vardarlı ile sayılar bulan temsilcimiz son 10 dakikaya da 43-40 önde girdi.

Final periyodunun ilk dakikalarında Devran Tanaçan ile basket bulan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile skoru 50-44’e getirdi. Kosice’nin Lawless’ın dış atışlardan bulduğu sayılara Nevriye Yılmaz ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, Birsel Vardarlı’nın da katkısıyla üstünlüğünü sürdürdü. Normal sürenin son 4 dakikasına 54-47’lik skorla giren Fenerbahçe kalan sürede Kosice’nin farkı eritmesine izin vermedi. Begüm Dalgalar ve Nevriye Yılmaz’ın sayıları ile normal sürenin son saniyesine 11 sayılık avantaj ile giren Fenerbahçe mücadeleden de 61-47 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE (61): Özge Kavurmacıoğlu 2, Melike Bakırcıoğlu 5, İpek Derici, Birsel Vardarlı 8 (6 asist), Begüm Dalgalar 6, Esmeral Tunçluer 7 (5 asist), Nevriye Yılmaz 16 (6 ribaund), Devran Tanaçan 4 (3 ribaund), Nevin Nevlin 13 (8 ribaund)

1.PERİYOT: 16-12
2.PERİYOT: 15-16
3.PERİYOT: 12-12
4.PERİYOT: 18-7








****************
Takım 2,5 Aydır çalışıyordu yabancılarsız.
Gayet iyi çalışmışlar.
Beğendim.
Özellikle savunma çok iyiydi ve hücumda zaman zaman çok güzel ikili oyunlar izledik.
Kösice nihayetinde bir EL takımı.Bu takımı yabancısız 47 sayıda tutmak önemli.
Gençler de süre aldı.Melike hala aynı.
Diğerleri fena değil.
İlk kez oynayan Özge bile iyiydi.1993'lü.Benim kızım kadar yahu.:))
Transfer yapmayan takıma Devran önemli bir transfer olmuş.
Alt yapıdan yetişmiş,ABD'ye gitmişti.Döndü.
Uzun rotasyonunda gayet iyi katkı yapacak gibi gözüktü.



Aslar Nevriye,Nevin,Esmeral ve Birsel de iyi göründüler.
Yabancılar da döndü.
Ajavon'un omuz ve dizinden sakatlığı varmış.Oynamayacak ama Powell yarın
bir süre oynayacakmış.T.S.Brown WNBA Finalinde.
Yeni alınacak AB Pasaportlu yabancıdan ise hala haber yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler