8 Ekim 2009 Perşembe

Fenerium Turnuvası : Fenerbahçe - Ramat Hasharon 51-75


Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’ndaki ikinci maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda konuk ettiği Ramat Hasharon’a 75-51yenildi.

Sarı Lacivertliler, Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’ndaki üçüncü maçını 8 Ekim Perşembe günü son Bayanlar Euroleague şampiyonu Spartak Moskova ile yapacak. Caferağa Spor Salonu’nda 20:00’de başlayacak mücadele FB TV’den naklen yayınlanacak.

Maça Fenerbahçe skor bulmakta zorlanarak tutuk başladı. Ramat Hasharon, boyalı alandan üst üste sayılar bularak 3. dakikayı 1-6 önde geçti. Esmeral’in basketinin ardından 4 dakika daha skor bulamayan Sarı Lacivertliler, Nevriye ve Nevin ile suskunluğunu bozdu. Konuk takım, ilk periyodu 10-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta Devran-Nevriye ikilisinin sayıları ile etkili olan Fenerbahçe, Esmeral’in 3 sayılık basketi ile farkı 2 sayıya indirdi (17-19). Rakip takım içerden ve dışarıdan kolay sayılar bulurken, tekrar farkı 10 sayıya çıkarttı ve ilk yarıyı 23-33 önde kapattı.

İkinci yarıya İsrail temsilcisi, Shery-Sam ve Anderson ile Fenerbahçe ise Birsel ve Nevin ile basketler bularak başladı. Savunmasında açıklar veren Sarı Lacivertliler, rakibin boyalı alandan bulduğu sayılara da karşılık veremedi. Son periyoda Ramat Hasharon, 36-55 önde girdi.

Final periyoduna alan savunması yaparak başlayan Fenerbahçe, Anderson’ın içerden ve dışarıdan bulduğu basketlere engel olamadı. Özge’nin basketleri ile maça tutunmaya çalışan Sarı Lacivertlilerin farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve konuk takım maçtan 51-75 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE (51): Özge Kavurmacıoğlu 6, Melike Bakırcıoğlu, İpek Derici, Birsel Vardarlı 5 (3 asist), Begüm Dalgalar 5, Esmeral Tunçluer 7 (2 asist), Nevriye Yılmaz 11 (6 ribaund), Devran Tanaçan 6 (5 ribaund), Nevin Nevlin 11 (5 ribaund), Duygu Fırat, Olçay Çakır,

1.PERİYOT: 10-17
2.PERİYOT: 13-16
3.PERİYOT: 13-22
4.PERİYOT: 15-20



----------------

Maalesef yerliler ve genç oyuncular rakibin yabancı oyunculu tam kadrosuna
kolay teslim oldu.Çok kötü şutlar ve dünkü maçtaki savunmamızı da yapamayınca - rakibin her hücumu da sayı oldu - farklı yenildik.
Bu maçtan ders çıkarılmalı.
3 Yabancımızın yanı sıra mutlaka fark yaratan bir EU pasaportlu yabancı
hemen takıma katılmalı.
Yarın S.Moskova maçı da kabus gibi geçecektir.Yabancı oyuncuları da gelmiş.
Zaten güçlü bir takım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler