19 Kasım 2009 Perşembe

Kraliçeler Deplasmanda Galip.66-70 !!!!!!!!!!



Bayanlar Euroleague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe, D Grubu’ndaki 4.maçında Macaristan'ın Szeviep Szeged takımını 70-66'lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi takımda hücumda tutuk başlarken, temsilcimiz Fenerbahçe pota altından Nevriye Yılmaz'ın basket faulü ile üç sayı birden buldu. Çok fazla top kaybeden Szeviep Szeged karşısında Sarı Lacivertliler, 4.dakikaya Nicole Powell'ın turnikesiyle 0-5 önde girdi. Olena Zherzherunova'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle maçtaki ilk sayılarını kaydeden Macar ekibi karşısında Fenerbahçe, Nevin Nevlin ile boyalı alanı etkili kullandı. Nevriye ve Nevin ikilisiyle pota altından bulduğu basketlerle temsilcimiz, 8.dakikaya da 3-13 üstün giren taraf oldu. İlk çeyrek, Penny Taylor'ın son saniyede üçlüğü ile 5-18 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Szeviep Szeged, Viktoria Vincze ile orta mesafeden basket buldu. Tammy Sutton-Brown ile atışları sayıya çeviremeyen temsilcimiz karşısında ev sahibi takım, Vaida Sipaviciute ile serbest atışlardan iki sayı kaydederek skoru 9-18'e getirdi. Birsel Vardarlı'nın pasında Nevriye Yılmaz ile basket bularak ikinci çeyrekteki ilk sayılarına imza atan Fenerbahçe, savunmada Füresz ile Laczi'nin sayılarına engel olamayınca, 13.dakikada fark 5 sayıya indi (15-20). Sutton-Brown ile toparlanan Sarı Lacivertliler, 16.dakikada skoru 15-25 yaptı. Olena Zherzherunova ve Iva Ciglar ikilisiyle farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında Fenerbahçe, devre sonunda soyunma odasına 27-40 üstün gitti.

Zherzherunova'nın üç sayılık basketiyle karşılaşmaya başlayan Szeviep Szeged karşısında temsilcimiz, Nevriye Yılmaz ile serbest atışları değerlendirdi. Dış atışlarda Olena Zherzherunova ile skor bulmakta sıkıntı yaşamayan Macar ekibi, Sipaviciute'nin de turnikesiyle durumu 35-42 yaptı. Bunun üzerine mola alan Fenerbahçe, aranın ardından Nicole Powell ile serbest atış çizgisine gitti ve bir isabet buldu. Horvath'ın üçlüğü ile farkı indirmeye çalışan rakibine Esmeral Tunçluer, Nevriye Yılmaz ve Nicole Powell üçlüsüyle karşılık veren temsilcimiz, durumu da 42-52'ye getirdi. Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreği de 48-61 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunun ilk hücumunda Fenerbahçe, Nicole Powell ile serbest atış çizgisine gitti ve bir isabet çıkarttı. Iva Ciglar'ın basketine Penny Taylor ile karşılık veren temsilcimiz karşısında iyi savunma yapan Szeviep Szeged, etkili savunmasıyla oyuna ortak oldu. Zherzherunova ve Sipaviciute ikilisiyle basketler bulan ev sahibi takım, farkı da tek haneli sayılara indirdi (56-65). Powell'ın basketi sonrası savunmada Sipaviciute ve Ciglar ile kaptığı topları iyi değerlendiren Macar temsilcisi, bitime 45 saniye kala skoru 66-70'e getirdi. Son bölümde Iva Ciglar ile Zsuzsanna Horvath'ın isabetsiz üçer sayılık denemeleri sonrası temsilcimiz Fenerbahçe, karşılaşmadan 66-70 galibiyetle ayrıldı.

SZEVİEP SZEGED (66): Emöke Füresz 8 (4 ribaund- 1 asist), Zsuzsanna Horvath 3 (6 ribaund- 2 asist), Bernadett Nemeth 3 (2 ribaund- 4 asist), Vaida Sipaviciute 21 (5 ribaund- 4 asist), Iva Ciglar 8 (1 ribaund- 4 asist), Viktoria Vincze 4 (2 ribaund), Olena Zherzherunova 17 (4 ribaund- 2 asist), Edit Laczi 2

FENERBAHÇE (70): Birsel Vardarlı 2 (5 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 9 (2 ribaund- 4 asist), Nicole Powell 16 (4 ribaund- 3 asist), Nevriye Yılmaz 13 (9 ribaund- 2 asist), Penny Taylor 13 (4 ribaund- 3 asist), Tammy Sutton-Brown 11 (5 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 6 (4 ribaund),

1.PERİYOT: 5- 18
2.PERİYOT: 22-22
3.PERİYOT: 21-21
4.PERİYOT: 18-19


55377501.jpg 

fb1t.jpg

 *******************

* Galibiyet önemli ve güzel.
* 5-18'lik müthiş bir ilk çeyrek oynamışız sonrasında idare ederek kazanmışız ama
gene 4.Çeyrek sendromu hortlamış.
Anlaşılan  Bay Bogdan'ın ''3.Çeyrek Sendromu''ndan sonra
Haydar Kemal'in ''4.Çeyrek Sendromu'' da hayırlı olsun.
* Powell'un formu sürüyor.5 top kaybına rağmen 16 sayı (5/3 üçlük).Aferin.
* Penny gene istikrarlı.13 sayı.4r.3a.3tk.Büyük Oyuncu böyle olur.
* Nevriye nihayet kıpırdamış.13s.9r.
* T.S.Brown'un sakatlığının ciddi olmaması ve katkısı sevindirici.
* ''Sıfırcı Gençler'' aynen devam.Begüm,Melike,Devran 0 DK.0 SAYI.
* 7 kişilik dar rotasyon ile nereye kadar Haydar Hoca ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler