15 Kasım 2009 Pazar

Tamer Bağlan Kapağı takmış : Bir tek ''En Büyük'' kaldı.

Fenerbahçe-Bir tek 'En Büyük' kaldı

“Yıllar önce tribünleri ‘Cim Bom şampiyon’ diye inleyen Trabzonspor, sonra başkanı ‘Ligi Galatasaray kazansın, kupayı biz’ diyen Beşiktaş, en sonunda da başkanı, ‘Beşiktaş’ı tutarım’ diyen Galatasaray düştü en büyüklükten”

Cimbom-Kartal omuz omuza, yeniden vizyonda... Galatasaray Başkanı sıfatını taşıyan birinin son söylemi, kulübünün artık gerçek bir ‘en büyük’ olmadığının açık belgesi. Öyle değil mi ama! Benzerini Demirören ve kulübü için de yazmıştık yıllar önce. Büyük olduğunu iddia eden, hele aynı kategoride yarışırken, bir başka büyüğü desteklediğini ifade eder mi!

Kupa veya şampiyonlukla en büyük olunmaz
Çok yıllar önce tribünleri “Cim Bom şampiyon” diye inleyen Trabzonspor, sonra başkanı “Ligi Galatasaray kazansın, kupayı biz” diyen Beşiktaş ve en sonunda başkanı “Fenerbahçe karşılaşmalarında Beşiktaş’ı tutarım. Gönlüm onlardan yana” diyen Galatasaray da düştü ‘en büyük’lükten.

Zaten kupa ya da şampiyonlukla ‘en büyük’ olunmaz. İslam Çupi’nin söylediği kanıtlanıyor adeta “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz”

Yazık, koskoca ülkede yine tek ‘en büyük’ kaldı, uzun yıllar önceki gibi. Yaklaşık yirmi sene öncesine kadar da hep öyleydi.

Aslında iyi de oldu. Zaten Fenerbahçe Spor Kulübü almış başını gidiyordu.

Yolu açık olsun. Tek başına yürümeye devam edecek anlaşılan, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gönül veren milyonlarla birlikte...

                                                   *****

Bu arada, Fenerbahçeli Sami Gökgür, Galatasaraylı Tuncay Akkuş ve Beşiktaşlı Tolga Göksu kardeşlerim hiç birbirinizi şey etmeyin. Türkiye Lig Şampiyonlukları ise hesabınız veya iddianız, Milli Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası ve Süper Lig toplamında; Fenerbahçe 26, Galatasaray 18, Beşiktaş 16.

Bunlara, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye, Federasyon, Atatürk ve Süper Kupa’yı da eklerseniz; Fenerbahçe 48, Galatasaray 48, Beşiktaş 41.
Hazır dalmışken T.S.Y.D, Donanma ve Spor-Toto gibi önemli resmi kupaları da es geçmezseniz; Fenerbahçe 65, Galatasaray 60, Beşiktaş 58.

Başlamışken Avrupa ve Balkan Kupaları’nı da katalım derseniz; Fenerbahçe 66, Galatasaray 62, Beşiktaş yine 58.

Oldu olacak, 1904-1959 arası ülkenin en önemli futbol organizasyonları olarak kabul gören İstanbul ve Cuma Ligleri, İstanbul Kupası ve Şildi’ni de hesaba katarak konuyu kapatalım isterseniz; Fenerbahçe 87, Galatasaray 79, Beşiktaş 74...

Tamer Bağlan - Fanatik


Helal Olsun Tamer Bağlan'a.
Herkesin bildiği gerçeği bir tokat gibi yüzlerine çarpmış.
TAM BİR KAPAKTIR BU.
Bir kaç sene önce de TEMİZLİGÇİLER olarak TEK BÜYÜK olduğumuzu 3'ü birden birleşerek
göstermişlerdi.:)))))))))



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler