18 Kasım 2009 Çarşamba

gs'den Asrın Sahtekarlığı : Rezilsiniz !!!!!!!!!! Tufan görünümlü Cemal (!)


Tufan görünümlü Cemal!

(Resim:ajansspor.com )

(Resimler : Salsabasket.net)

Galatasaray Cafe Crown'ın, cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı hazırlık maçlarında Tufan Ersöz'ün formasıyla oynattığı ortaya çıktı.

    Galatasaraylı Cemal Nalga'nın, Basketbol Federasyonu'nun, "Şu maçlarda oynamadı, cezasını doldurdu" dediği karşılaşmaların ikisinde takım arkadaşı Tufan'ın formasını giyerek oynadığı belirlendi.

Galatasaray Cafe Crown’lı Cemal Nalga, 16 Eylül tarihinde Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında rakibine yumruk attığı gerekçesiyle beş maç ceza almıştı. Oyak Renault, 17 Ekim'de Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından Basketbol Federasyonu'na Cemal Nalga'nın cezasını tamamlamadığına dair bir itirazda bulunmuştu.

Basketbol Federasyonu ise "Cemal Nalga'nın aldığı 5 maçlık men cezasının, takımının sonraki tarihte oynadığı 'beş hazırlık maçında' yer almaması suretiyle infaz edildiğine” kanaat getirmişti.

Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinden Cemal Nalga'nın oynamadığı beş maç listelenmiş ve 24 Eylül 2009 tarihindeki Skyliners ve 26 Eylül 2009 tarihindeki EnBW Ludwigsburg maçları da Cemal'in ceza aldığı maçlar arasında gösterilmişti.

Ludwigsburg takımının resmi internet sitesinde bulunan istatistik kağıdında, Cemal Nalga'nın adı sarı-kırmızılı takımın kadrosunda görünmüyordu. Ancak Skyliners ve Ludwigsburg maçlarıyla ilgili internet üzerindeki  fotoğraf ve videolarda Nalga'nın 7 numaralı 'Tufan Ersöz' formasıyla oynadığı ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine Fenerbahçe Ülker ve Oyak Renault itirazda bulunurken, Pınar Karşıyaka da Cemal'in cezasına itiraz edeceğini açıkladı.

NTV Spor

Skandalı ortaya O çıkardı.



Galatasaray Cafe Crown´lu oyuncu Cemal Nalga´nın 5 maçlık cezası sırasında Almanya´da 2 hazırlık maçında oynadığını ortaya çıkaran Oyak Renault Menajeri Sabri Can‚ olayın tüm yönlerini turkbaskete anlattı. TBF Yönetim Kurulu´nun itirazlarını reddetmesinin ardından Galatasaray Cafe Crown´un Deutsche Bank Skyliners ve EnBW Ludwigsburg maçlarını istatiklerini incelediğinde tuhaf şeylerle karşılaştığını söylerek‚ şunları kaydetti: ´´ Uzun bir süredir sakat olan Tufan Ersöz´ün Skyliners karşısında iki sayılık atışlarda 2/6 ‚ serbest atışlarda 5/7 isabet sağladığını gördüm. Ancak burada düşündürücü olan iyi bir şutör olan Ersöz´ün hiç üç sayılık atış denemesinde bile bulunmadığı ve 4 ribaund almasıydı.

Yine EEnBW Ludwigsburg maçında da üçlük denemeyen Tufan (!)‚ iki sayılık atışlarda 1/6‚ serbest atışlarda ise 6/12 isabet sağlayarak‚ 9 ribaund almıştı. Ardından Cemal Nalga´nın Frankfurt maçında Aubrey Reese ile mücadelesini gösteren bir fotoğrafta buldum. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Görüntülerde hiç şüphe uyandırmayacak ölçüde Cemal Nalga´nın oyunda yer aldığı görülüyordu.´´


Konunun sahte evrakla Basketbol Federasyonu´nun kandırılması olduğuna dikkat çeken Sabri Can‚ ´´Artık sorun sadece Oyak Renault´un değil‚ tüm Türk Basketbolunun olmuştur. TBF Yönetim Kurulu´nun kararına itiraz etmeye hazırlanırken bu belgelere ulaştık. Sanırım sadece ligde sadece biz değil‚ Türkiye Kupası´nda mücadele eden 3 kulüpte bu konuya itiraz edecektir.´´ şeklinde konuştu.

Kulüp olarak Basketbol Federasyonu´nun vereceği karara güvendiklerini söyleyen Can‚ konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Turkbasket


Kurallar ne diyor?
Disiplin yönergesinin "Sahtecilik ve Federasyonu Kandırmak" başlıklı 23. maddesinin içeriği aynen aşağıdaki şekilde;   
23.1
. Lisans veya herhangi bir belge üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan veya gerçek olmayan evrak düzenleyen ve bunları bilerek kullanan veya kullandıranlar bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-TL' sına kadar para cezası verilir.
23.2. Olayın tekrarı halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu davranış içerisinde bulunanlar için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.
23.3. Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna göre ligden ihraç edilme ve 10.000. TL'sına kadar para cezası verilir.

Bundan sonra ne olacak?
TBF, Galatasaray Kulübü, teknik heyeti ve Cemal Nalga'yı acilen sözlü ifadelerini vermeleri için savunmaya çağırdı. Söz konusu kişilerin ve kulübün yarın ve en geç cuma günü ifade vermesi gerekiyor.  Tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedilecek Cemal Nalga, cuma günü oynanacak Efes Pilsen maçında forma giyemeyecek.   

Kurallar gereği, Galatasaray'ın ligin başından bugüne kadar oynadığı tüm maçlarda hükmen yenik sayılması, Cemal Nalga ve olaya karışan tüm ilgili kişilerin 1 yıldan 3 yıla kadar men cezası almaları gerek. Daha da önemlisi, Galatasaray Spor Kulübü'nün, federasyon ve ilgili birimleri kandırmak amacıyla evrakta sahtecilik yaptıkları için ligden ihraç edilmesi gerekiyor ama Türkiye Basketbol Federasyonu bunu yapabilecek mi? hep birlikte göreceğiz..


http://www.fanatikbasket.net

***************************
  Sahtekarlar !!!!!!!!!!!!!
Rezilsiniz ,kepazesiniz.
Her zamanki gibisiniz.
Bir kere de dürüst,mert bir iş yapın.
Sürekli alavare,dalavere,bedava,beleş,etik ,ahlak dışı,ali cengiz oyunları kısacası
''BAŞARIYA GİDEN HER YOL MÜBAHTIR''  
Makyavelist felsefesi.
Ulan Makyavel bile yaşasaydı bu kadarını görünce pes derdi.

  Peki gs'li Turgay Demirel Federasyonu ;

1-Dünyada eşi benzeri görülmeyen verilen cezanın hazırlık maçlarında çekilmesi garabetini nasıl
uygulayabiliyor ?
 O zaman Nedim Karakaş'ın (İlk kez doğru söylemiş) dediği gibi ''Biz de 5 Maçlık seyircisiz oynama'' cezamızı hazırlık maçlarında çekerdik. 

 Nedim Karakaş, Galatasaray Cafe Crown'ın, oynamayarak cezasının bir bölümünü tamamladığını öne sürdüğü Cemal Nalga'nın, ENBW Ludwigsburg ve Deutsche Bank
Skyliners maçlarında, Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla oynadığının belirlendiğini belirterek, ''Artık buna kimsenin göz yumabilecek hali yok. Burada federasyon, Galatasaray Cafe Crown tarafından aldatılmıştır. Federasyona verilen belgeler yanıltıcıdır'' dedi.

Nalga'nın bu maçlarda oynamaması durumunda bile cezasını tamamlamadığını ileri süren Karakaş, ''Kural olarak, üst üste 5 maçı aralıksız oynamaması lazım. Cemal, arada 1 maç oynayarak bu kuralı zaten bozmuştur. Biz bunu bildiğimiz için, disiplin kurulu başkanı Akın Süel'e, daha 2 ay önce Cemal'in oynaması halinde itiraz edeceğimizi söylemiştik'' diye konuştu.

Karakaş, Nalga'nın, cezasını özel maçlarda çekmesinin de doğru olmadığını kaydederek, ''Böyle saçmalık olmaz. Federasyon kendi kafasına göre kural çıkarıyor. O zaman
biz de niye cezalarımızı özel maçlarda çekmiyoruz. Halen resmi maçlarda seyircisiz oynuyoruz'' dedi.

YANLIŞ MI ?

2-Aynı federasyon adam gibi ayrıntlı bir inceleme yapmadan O.Renault'un itirazını neden reddediyor.? (Hem de 1 Ay sonra cevap vererek)
Halbuki oynadıkları 2 Alman takımının koçları da Murat Didin ve Tolga Öngören.
Açıp sorabilirlerdi pek ala ama yapmadılar.(!)
(Tabii 1.maddedeki uygulamayı yapan birileri haliyle reddeder.)
Hadi bakalım ASLAN ÇOCUĞU TBF BU YENİ DURUMA NE DİYECEKSİN GÖRECEĞİZ !!!!

SON DAKİKA :

HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ben bu postu girdikten hemen sonra gs Yönetimi şok bir karar almış.:)))
Şimdi Kanaltürk'te Fransa - İrlanda maçını seyrediyorum.
Spiker Son Dakika haberi diye verdi.
gs Yönetimi Cemal Nalga Skandalında sorumlu olan tüm gs basketbol yönetiminin görevine son vermiş.
  Bla Bla Bla Bla !!!!!!!!!!!!!!!!!
Süper bir karar (!) almışlar değil mi ?
Külahıma anlatsınlar.
Köşeye sıkışıp,çıkış yolu bulamayınca topu şubeye at kurtul.
Hahahahahahaaaaaa.
Yemezler Ednanım,Bolatım  
''gs TÜRKİYE'dir '' değil mi ? 


Neyse 
SKANDALI,KEPAZELİĞİ,REZİLLİĞİNİZİ KABUL ETTİNİZ.
BU DA BİR GELİŞMEDİR.



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler