25 Nisan 2010 Pazar

Fenerbahçe U14 Takımı Türkiye Şampiyonu !!!!!!!!!!!






Antalya'da yapılan Akademi Ligi Türkiye Şampiyonası Finallerinde Fenerbahçe U14 takımı Bucaspor'u normal süresi 2-2 biten maçta penaltılarda yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
 Maçı Lig TV naklen vermiş.Tekrarını FB TV'den izledim.
  Bizi takımı çok beğendim.Müthiş yeteneklerimiz var.
Kaleci Anıl Demir ,Santrfor Aziz Ceylan,müthiş kanat oyuncusu Melih Okutan,Kaptan Orta Saha İbrahim Serdar çok iyi olacaklar.
 Bir Melih var fırtına vallahi.Bayıldım.Fiziği zayıf ama müthiş seri,
çabuk ve teknik.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=916624 
İTÜ Sözlükte şöyle bir mesaj yazılmış ;
1 temmuz 1996 İzmit doğumlu, Fenerbahçe U14 takımının Denilsonvâri sağ açığı. Boyunun biraz kısa olması dezavantaj olsa da bu yaşta iki ayağını bu kadar iyi kullanan oyuncu, hemen hemen bulunmamaktadır ülkemizde.

Maç baştan sona üstünlüğümüzde geçti ama 2 basit gol yedik.
Hele 2.golü 70+4'te maç biterken kontradan yememiz çok kötüydü ama penaltılarda Kaleci Anıl zamanlama hatasını 3 penaltı kurtararak telafi etti ve hakettiğimiz Şampiyonluğu kazandık.
Malum bizim başağrımızdır bu Altyapıdan oyuncu çıkmaması.
 Bu müthiş yetenekli çocuklarda biliyorum çıkamayacaklar ama şimdiden 
burada bilerek kayıt altına alıyorum ileride bir sürpriz olur mu diye.
 10 yılda yetiştirdiğimiz Özgür Çek'i bir kalemde Özer'e karşılık takasta vermekten çekinmedik.
Böyle bir anlayışımız var çünkü.
 İnşaallah artık bir şeyler değişir Altyapıda.
Bir İngiliz Hoca getirmişler Atyapı hocalarını eğitmek için sanırım.
Bu da sevindirici.

Bu çocuklardan bahsetmişken ilgili bir haberde koyalım;

Şimdiden yıldızlaşıyorlar 
08 Ekim 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz ay içerisinde Fransa'da gerçekleşen Danone Uluslar Kupası'nda mücadele eden milli takımımızın ilk altı oyuncusu Fenerbahçe Futbol Altyapı U-14 takımımızdan… 5 kıtadan 40 ulusal takım ve 600'a yakın genç sporcu katıldığı turnuvayı "En iyi hücum yapan" ve "En fazla gol atan takım" unvanlarıyla 11. sırada bitiren Fenerbahçeli millilerimiz Melih Okutan, Caner Koca, Mirkamil Haşimli, Anıl Demir, İbrahim Serdar Aydın ve Melih Gönenç'in futboldaki ve Fenerbahçe'deki gelecekleri çok parlak görünüyor. Turnuvaya katılan milli takımımızın antrenörlüğünü de üstlenen Fenerbahçe Futbol Altyapı U-14 Akademik Lig ve Minik Takım sorumlumuz Semih Özü, oyuncularımızın durumunu şöyle anlattı: "Bu oyuncular öncelikle okul takımlarında başarılı olup, bölge antrenörleri tarafından seçildiler. Ardından da İstanbul İl Karması'nda görev aldılar. Bu bölge karması maçlarında da görev almalarının ardından Türkiye karmasına seçildiler. Turnuvada çok atak bir futbol sergiledik ve derecemiz bir hayli önemliydi. Bu oyuncularımızı, Fenerbahçe'de geleceğin yıldızları olarak görüyoruz. Melih Okutan, forvet ile orta sahanın sağı, solu, her mevkide oynayabilir. Mirkamil Haşimli; orta sahanın sağı, ortası, savunmanın sağında; Merih Gönenç orta sahanın ortası ve o da her tarafta oynayabilir. Anıl Demir kalecimiz. Caner Koca, forvetimiz; İbrahim takım kaptanı ve savunmanın her tarafında oynuyor, daha önce forvet de oynamış, ihtiyacımız olduğunda o alanda da oynayabilir. Mevki olarak da kişilik olarak da biz oyuncularımızdan çok memnunuz" diye konuştu.

Semih Özü ayrıca Fenerbahçe Altyapısı'nda yer alan oyuncular ile ilgili ise "Dünya üçüncüsü olan 1995 doğumlu grubundaki Danone karmasından 7-8 oyuncu da şu anda bizim grubumuzda. Bizler geleceğin Fenerbahçe'sini yaratmaya çalışıyoruz. 1995 ve 1996 grubundan 40 ile 50 arasında transfer yaptık. 2-3 sene sonra Fenerbahçe'nin altyapısından nasıl futbolcular çıktığını görecekler. Çok iddialıyız. Fenerbahçe Fikirtepe Tesislerimizde devamlı kalan 15-16 tane oyuncumuz var. Bu rekor bir sayı. Eskiden iki üç futbolcumuz vardı. Oyuncularımızın çoğu Fenerbahçe Koleji'nde okuyor. Çocuklarımızın Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda derece yapacaklarına inanıyorum. Farklı okulda okuyan 12 sporcumuzu da yapılacak mülakatı kazandıkları takdirde, Fenerbahçe Koleji'ne almak istiyoruz. Hem eğitimlerine hem de sportif hayatlarına devam edecekler. Futbol Federasyonu yeni bir yapılandırmaya giderek 1994, 1995 ve 1996 yaş grupları için Akademik Lig kurdu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş aynı lig grubunda olacak ve sürekli olarak birbirleriyle maç yapacaklar. Eskiden küçük sahada oynanıyordu artık büyük sahada 11'erli oynayacaklar. Ben bunun zorluğunu yaşayacaklarını zannetmiyorum. Antrenmanlarında oldukça rahatlar, büyük sahada oynamak onlar üzerinde profesyonelliğe geçmeleri açısından daha avantajlı, sahada nerede duracaklarını, nereye hareket edeceklerini öğreniyorlar. Bursa, Sakarya, Kocaeli de bu ligin içine girdiler ve deplasmanda oynayacaklar. Bu çocuklar Fenerbahçe'nin geleceğinde çok büyük başarılara imza atacaklar" diye konuştu.

Soldan sağa: Mirkamil Haşimli, Melih Gönenç, Anıl Demir, Antrenör Semih Özü, İbrahim Serdar Aydın, Caner Koca, Melih Okutan

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler