1 Mayıs 2010 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediye : 94-90 (2-0) !!!

Fenerbahçe Ülker evinde geçit vermedi.
30.04.2010
Beko Basketbol Ligi Playoff Çeyrek Finali’nde Bornova Belediye’yi ikinci kez konuk eden Sarı-Lacivertliler, karşılaşmayı 94-90’lık skorla kazanarak seride durumu 2-0 yaptı.

 Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi Playoff Çeyrek Finali’ndeki rakibi Bornova Belediye’yi serinin ikinci maçında da mağlup ederek 2-0’lık avantaj yakaladı: 94-90.

Fenerbahçe Ülker karşılaşmaya Gasper Vidmar ve Semih Erden’in sayılarıyla yakaladığı 8-2’lik seriyle başladı. Bornova Belediye’den Cüneyt Erden’in üçlüğüne de Emir Preldzic’in basketiyle yanıt veren Sarı-Lacivertliler, Mirsad Türkcan ile bir üçlük isabeti daha bularak skoru 14-7’ye getirdi. Yalçın Azizmahmutoğulları, Josh Shipp ve Frank Elegar’ın basketleriyle farkı kapatan İzmir temsilcisi, Serdar Yavuz’un üçlüğüyle öne geçti. Fakat Lynn Greer’ın art arda hücumlarda attığı 7 sayıya Roko Ukic’in turnikesi de eklenince Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 26-20 üstünlükle tamamladı.


İkinci periyotta ev sahibi Tarence Kinsey ile etkili olurken Bornova Belediye’yi sürükleyen isim Josh Shipp’ti. Roko Ukic’in de katkısıyla ilk 4 dakikayı 36-25’lik avantajla geçen Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın devreye girmesiyle rakibinin farkı kapatmasını engelledi. Frank Elegar - Tyler Smith ikilisiyle skor üreten konuk ekibin son iki hücumda yaptığı faullerle kazanılan serbest atışları sayıya çeviren Sarı-Lacivertliler, devreyi 51-43 önde kapattı.

Lynn Greer ve Terance Kinsey’nin etkili oyunlarıyla Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğe 10-1’lik seriyle girdi. Cüneyt Erden’in çabasıyla farkı 12’ye indiren Bornova Belediye, rakibinin dış atışlarda yüksek bir yüzde tutturmasına engel olamadı. Reklam molasının ardından Frank Elegar’ın smacıyla skoru 64-51’e getiren İzmir temsilcisinde Cüneyt Erden de iki üçlük isabeti buldu. Ancak Sarı-Lacivertliler de hücumlardan boş dönmeyince son periyoda 75-62’lik skorla gidildi.

Dördüncü çeyreğin karşılıklı basketlerle ve düşük skorlu geçen ilk 5 dakikası sonunda Fenerbahçe Ülker 82-66 üstündü. Hücumda zorlandığı gözlenen Bornova Belediyesi’nde Josh Shipp ve Frank Elegar’ın sayıları farkı 10’e indirse de ev sahibinden Terance Kinsey’nin yanıtı gecikmedi. Konuk ekip son 3 dakikaya girilirken 7-0’lık seriye imza atarak skoru 87-80’e getirdi. Roko Ukic’in kritik üçlüğüyle farkı yeniden çift hanelere çıkartan Fenerbahçe Ülker, Elegar-Shipp ikilisini savunmakta güçlük çekti. Ama kalan süre İzmir temsilcisinin farkı eritmesine yetmedi ve Sarı-Lacivertliler eşleşmenin ikinci maçını 94-90’lık skorla kazanıp seride durumu 2-0 yaptı.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman- Ayper Özgök- Özlem Yalman

FENERBAHÇE ÜLKER (94): Roko Ukic 11 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 13 (8 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 6 (2 asist), Rasim Başak, Semih Erden 4 (3 ribaund- 2 asist), Damir Mrsic (1 asist), Gasper Vidmar 5 (4 ribaund), Lynn Greer 12 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 8 (4 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 25 (4 ribaund), Emir Preldzic 10 (7 ribaund- 2 asist)

BORNOVA BELEDİYE (90): Josh Shipp 26 (1 ribaund- 2 asist), Umutcan Özyıldırım 8 (6 ribaund- 2 asist), Umut Durmuş, Yalçın Azizmahmutoğulları 3 (4 ribaund), Tyler Smith 6 (2 ribaund- 1 asist), Can Terzioğlu, Çağdaş Erdoğan (1 asist), Frank Elegar 23 (9 ribaund- 4 asist), Serdar Yavuz 3 (1 ribaund- 1 asist), Cüneyt Erden 21 (3 ribaund- 6 asist)

1.PERİYOT: 26-20
2.PERİYOT: 25-23
3.PERİYOT: 24-19
4.PERİYOT: 19-28
 



 Canlı izleyemedik,tekrarını şimdi izliyorum.
Skoru öğrenince şaşırdım.Zor yenmişiz.
Bu gidişle Bornova'da gene bir mağlubiyet gelebilir ve seri
uzadıkça uzar.
 Ertuğrul Erdoğan şöyle demiş ;

Ertuğrul Erdoğan, "Maçın bugün teknik analizinden çok psikolojik analizi daha önemliydi. Bunu maçtan önce arkadaşlara da vurguladım. İlk maçı 25 sayı kazanmanın motivasyon eksikliği söz konusuydu. Zannediyorum bu bütün periyotlara yansıdı ki, zaten son periyotta tavan yaptı. Savunma bugün beklentimizin çok çok uzağındaydı. Zaten yediğimiz 90 sayı da bunun göstergesi. Kaldı ki, bu 90 sayının büyük yükünü de 3 oyuncu çekti. Hücumdaki performansımıza şükrederek bu maçı kazandığımız için sevinçliyiz. İlk maçta çizdiğimizi fotoğrafın uzağında bir fotoğraf çizdik bugün. Sanıyorum bunu 3. maçta biraz daha toparlayıp Play-off sertliğine ve ligin sonundaki sert savunmaya yakışır bir performans ortaya koyacağız" dedi.

Bornova Belediye'yi sergilediği performanstan dolayı tebrik eden Erdoğan, "Çok derin bir kadrosu olmamasına rağmen bütün seneyi eldeki az, ama iyi oyuncuları çok efektif kullanarak, rolleri belirlenmiş oyuncuların da takım içinde ortaya koydukları performansla bence iyi bir takım örneği ortaya koyuyor Bornova Belediyesi. Bizim açımızdan tabii hedeflerimiz doğrultusunda bu turu geçmemiz lazım. Önümüzde İzmir’de kazanmamız gereken bir 3. maç var. Ümit ediyorum o maçı kazanarak bu seriyi erken bitirip hiç olmazsa diğer seriyi bekleyip bir kaç gün dinlenerek bir anlamda avantaj yakalayabiliriz. Her oyuncuya bir şekilde şans vermek zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü çeşitli sakatlıklardan dolayı bu oyuncuların forma girmesi lazım. Malesef Play-off dönemi ve biz bunu oynanan maçlar esnasında gerçekleştirmeliyiz.Zaman zaman bazı oyuncuların performansının düştüğü belki gözlerden kaçmıyordur. Tahmin ediyorum ilerleyen maçlarla bunu da aşacağız. Hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz" diye konuştu.

Sarı Lacivertli taraftarlara sitemini de dile getiren Erdoğan şöyle dedi:
Fenerbahçe taraftarı eminim ki takım finale kaldığında gelip burayı dolduracaktır. Ama şu unutulmamalıdır ki, takım son 3 yılında iki kere şampiyon oldu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı, bu senenin de ilk kupası olan Türkiye Kupası'nı aldı. İnişli çıkışlı grafiği olabilir. Bu performans grafiği zaman zaman bizi de memnun etmemiştir, ama ağır sakatlıkların faturası, rollerin değişiminde büyük oluyor ve bu da etkiliyor. Bugünlerde de aslında yoğun taraftar desteği, bize özellikle savunma anlamında daha fazla destek verebilirdi. Burada küçük sitemimi taraftara iletmek istiyorum. Hakikaten bizi bu sene çok yalnız bıraktılar. Önümüzdeki seriden itiraberen umarım yeniden gelirler ve burada bizi desteklerler. Çünkü bu çocuklar taraftarıyla daha iyi basketbol oynayan daha çok keyif alan ve daha çok keyif veren bir takım. Böyle bir günde gelip desteklemeleri en doğrusudur.

Ertuğrul Erdoğan kadroda yer almayan Gordon Giricek konusunda ise "Şu anda 6 yabancımız var. Vidmar’ı Ömer Aşık’ın probleminden dolayı buraya getirdik. Uzun oyuncularda biraz rotasyonda kısa kalacağız, sakatlık olursa sıkıntımız olacak diye. Bir tercih yapmamız gerekiyordu. Giricek’in de son zamanlardaki form durumundan memnun değildik, onu bu seride kadro dışı bıraktık, ama sezon sonuna kadar kadro dışı demek değil. Hem ayrı, hem takımla çalışmalarına devam ediyor. Bugün antrenmanını yaptı. Uygun olduğunda, hazır olduğunde her zaman oynatmayı düşünüyoruz" yorumu yaptı.

Taraftara sitem ediyorsunuz tamam İstanbul taraftarı bir alem de 
siz şube yöneticilerinin hiç mi suçu yok ?
 Soğuttunuz milleti basketboldan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler